|
Nu esti logat.
Marvelon#1 2009-07-31 13:10:28
marvelonbuna ziua. am si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi rasp: pot lua marvelon fara prescriptie medicala? si daca pot lua pastilele chiar daca nu sunt in prima zi a menstruatiei? multumesc mult! :) Offline #3 2009-07-31 13:20:39
Re: marvelonpoi asta inseamna ca in fiecare luna trebuie s merg la gineco s iau reteta sau cum ? Offline #4 2009-07-31 13:39:59
Re: marvelonnu, mergi la planning sa-ti recomande ce ti se potriveste. Offline #5 2009-07-31 13:45:07
Re: marvelonaha. ok. ms mult pt rasp. Ultima oara a fost editat de gyn (2009-07-31 13:46:16) Offline Publicitateloading...
#7 2009-07-31 14:12:31
Re: marvelonsi ink o chestie vr s mai intreb dak merg la medicl de familie crezi ca-mi va da o reteta pt anticonceptionale? ms mult d tot Offline #8 2009-07-31 14:27:44
Re: marvelonnu prea cred.. nici nu stiu daca au voie sa prescrie asa ceva Offline #10 2009-07-31 17:49:24
Re: marveloneu am luat marvelon fara prescriptie medicala dar de la planning,de fapt la recomandarea doctorului,da poti lua pastilele inca din prima zi de menstruatie. Offline #12 2009-08-12 10:59:23
Re: marvelonBuna ziua! Sper ca postez unde trebuie... Am luat yasmin timp de aproape 2 ani la propunerea unui endocrinolog (ma tinea menstruatia 8 zile si aveam dureri..) dar m-am decis sa le schimb pentru ca ma simteam mereu adormita si fara viata si am pus asta pe seama pastilelor. Am mers la planning si mi s-a dat marvelon 28. Dupa a treia luna de tratament am mers la control. Tensiunea mea o luase razna. Doctoritei nu-i venea sa creada. De la 10 cu 6,5 cum aveam invariabil mereu tensiunea, am atins 13 cu 11, insa oscila. Simteam si eu ca e ceva in neregula, imi tremurau mainile si eram super ametita mai tot timpul. Doctorita a refuzat sa-mi mai dea marvelon fara a recunoaste insa ca pastilele sunt cauza tensiunii. Dupa o luna de pauza, mi-a dat exluton 28 pentru ca "nu contine estrogen ci doar progesteron" (?) si ... iau de 3 luni. In prima luna am sangerat aproape zi de zi cate putin (cat sa-mi strice ziua), iar din luna a doua a inceput sa-mi vina normal, numai ca ma tine la fel ca atunci cand nu luam pastile deloc...8 zile..plus ca am muuulte cheaguri, fara sa fiu racita. Tensiunea insa a revenit la normal. M-am gandit sa va impartasesc experienta mea, poate a mai patit cineva asta de la marvelor sau exluton, si sa cer un sfat. Va pup fetelor! Ultima oara a fost editat de roxikutzza (2009-08-12 11:35:24) Offline #13 2009-09-02 18:34:22
Re: marvelonbuna..eu abea mi-am inceput viata sexula si am o nelamurire.....am fost la un planning si am vorbit cu un medic despre anticonceptionale....acel medic mai spus k trebuie sa le iau inca din prima zi de ciclu...am luat insa doar 7 zile deoarece am avut o problema...intrebarea mea este:dace le-am luat corect in fiecare zi pastilele marvelon si in aceste 7 zile eu am avut contact sexual fara sa folosesc alta metoda decat pastilele exista vreun risc sa pot ramane gravida?am nevoie de u7n rsap urgent.. Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire. Offline #14 2009-09-02 20:38:29
Re: marvelondeci ai inceput sa le iei in prima zi de menstra si le-ai luat 7 zile, iar in acest interval ai avut contact sexual. risc de sarcina nu este insa acum nu mai esti protejata de pastile deci protejeaza-te suplimentar Offline #15 2009-09-06 00:51:17
Re: marvelonBuna!Sunt noua pe forum si nu am vrut sa deschid un topic nou asa ca sper ca nu e nicio problema daca postez aici. Offline #16 2009-09-06 01:26:45
Re: marvelonaceea nu e menstra..se numeste spotting..a.dica un fel de sangerarea care indica faptul ca ti se acomodeaza corpul cu anticonceptionalele. Cine rade la urma....gandeste mai incet Offline #17 2009-09-06 14:07:26
Re: marvelonbuna..as avea si eu o nelamurire.vreau sa iau anticonceptioanale dar nu ma nici un chef sa merg la ginecolog nu pentru ca mi-e frica sau ceva de genul ci pentru ca la mine nu se gasesc medici buni.am o prietena care a luat yasmin, nu neaparat pentru contraceptie ci pentru ten.as avea o singura intrebare ce contraceptive pot folosi fara prescriptie ca metoda de contraceptie in primul rand? Offline #18 2009-09-06 14:12:35
Re: marvelonniciunele Offline #19 2009-09-06 14:12:56
Re: marvelonPe forum nu se recomanda anticonceptionale si, in plus, nu e deloc bine sa iei anticonceptionale de capul tau ori din auzite; gandeste-te ca sunt totusi niste hormoni care produc schimbari in organism, nu e de joaca asa ... Mergi la un cabinet de Planning, nu neaparat la ginecolog, unde vei avea o discutie cu medicul, care va stabili ( eventual si in urma unor analize de sange ) cele mai bune anticonceptionale pentru tine. E vorba de sanatatea ta, vorbim de niste medicamente, totusi ... deci nu le lua dupa ureche. Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|