homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor-45

#837 2007-07-21 16:27:22

unik
Full member
De la: Litoral..
Inregistrat: 2006-10-08

Re: Postinor

weird.....

#838 2007-07-21 16:31:30

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

andreea15, daca iei anticonceptionale, poti sa faci sex si sa-si dea drumul in tine fara probleme! le iei de 3 luni, pana acum cum ai facut?...

Just like a tattoo
I'll always have you...

#839 2007-07-21 16:38:06

andreea15
Membru
Inregistrat: 2007-07-21

va multumesc mult...eram speriata...nu stiam ce sa fac..pai iau anticonceptionale pt chisturi la ovare...miercuri a fost prima data..cesafac

#840 2007-07-21 17:25:56

ralucaiuliana
Membru
Inregistrat: 2007-07-21

buna ziua,
se pare ca sunt o gramada de probleme o data cu inceperea vietii sexuale. din pacate "debutul meu" nu a fost prea placut iar cel in cauza a fost cam...pe pricipiul ..."ii dau papucii dupa". dar sa revin la unele intrebari pe care le-am acumulat de-a lungul a un an de zile de cand am hotarat sa intru in hora. din pacate nici un ginecolog nu are atata rabdare sa stea de vorba cu mine. am incercat cam 5 oameni si clar nu sunt eu vinovata. cine e bun , vrea sa isi dezvolte "fabrica" nu sa asculte.

am luat yasmin apoi am dat in candida. am zis ca in nici un caz nu pot trai cu gandul ca sunt bolnava si mai ales ca pot imbolnavi eu pe cineva. dupa 1 an am intrerupt tratamentul 3 luni. scurgerile s-au domolit considerabil si ma simt mai bine. ei bine, in astea 3 luni am folosit numai prezervativul pana cand ...am patit-o si cu asta. nu s-a rupt , doar ca dupa doar nici 2 penetrari a disparut. m-am controlat si eu si logodnicul...nimic. prezervativul disparuse , ca sa ma duc a 2a zi la ginecologie sa il scoata din mine. deci am zis ca mor. mi s-a zis ca am inel si din cauza asta nu l-am gasit. oke...ce e ala? cum e posibil ca "ditamai" bucata sa treaca neobservata. tot atunci ...am zis ca gata si cu prezervativele si sincer nu stiu la ce sa mai apelez. stiu ca mai toate anticonceptionalele favorizeaza aparitia candidei.diafragma in nici un caz nu intra in discutie. am vb cu un ginecolog cat de cat ....i-am pus intrebarile cat timp se ocupa de un avort. va dati seama ca am ramas putin masca. am luat si postinor 2 ca sa evit o sarcina. nu prea sunt eu impacata cu metoda asta de a luat hormoni cu pumnul. la viata mea nu am luat decat de 2 ori , doar la nevoie.

intrebarile:
1. de ce la 6 zile de la administrarea postinorului am o scurgere maronie ...cam in forta , sange sigur nu e....aceasta scurgere e insotita si de o durere "deranjanta dar suportabila " de ovare. mestruatia vine destul de regulat si nu ma astept sa vina de 2 ori pe luna. deci acum ar trebui sa imi vina pe 5 august. scurgerea aia o aveam si de la yasmin dar asta doar sub forma de pete inainte sa imi vina. iar durerile alea am zis ca sunt de la anexita , ca am stat eu iar unde nu trebuie sau pe ceva rece. e f complicat sa imi dau seama.
2. ce e ala inel vaginal?
3. exista anticonceptionale care sa nu favorizeze candida? (ma indoiesc). yasmin cel putin mi-au fost prescrise pe baza analizei sangelui ....cam 30 de analize in total.cred ca nu s-au inselat in privinta lor.

multumesc de raspunsuri oricare ar fi. de consultat o mai fac si cu sora mai mare si cu mama dar nu au intotdeauna raspunsurile potrivite. sincer, sunt total dezamagita de medicii din romania si mai ales din bucuresti. vor bani si doar atat. si daca ii platesti fac niste greseli infioratoare.

#841 2007-07-21 17:43:29

ivy
Hero member

pt intrebarea 2 nu stiu raspunsul...
1. scurgerile alea sunt normale, sunt cauzate de postinor. nu e menstruatia, o sa vina si aia mai tarziu. scurgerea de la yasmin era spotting, ala e altcvea, apare in primele 3 luni de anticonceptionale (nu e obligatoriu, dar daca apare nu e de speriat)
3. despre candida... eu iau anticonceptionale de aproape un an si n-am avut probleme de genul asta... crd ca boala asta apare mai degraba din alte cauze... iar daca yasmin ti-au fost recomandate dupa analize de sange, eu zic ca iti erau potrivite.

Just like a tattoo
I'll always have you...

Publicitate

loading...

#842 2007-07-22 21:06:04

Ank-Su-Namun
Sr. member
De la: Londra
Inregistrat: 2006-12-09

daca vei cauta pe forum subiectul sau mai bine zis subiectele despre candita vei vedea cauzele aparitiei si cum o poti trata...atata timp cat vei lua anti-bebe esti predispusa sa faci candita,chiar si un tratament pe o perioada lunga cu antibiotice poate favoriza aparitia ei.

....Thought I never fall in love again...but ur out a perfect gentleman... hjarta

#843 2007-07-23 14:50:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Inelele vaginale sunt dispozitive conţinătoare de hormoni, (o combinaţie estro-progestativă sau numai progesteron ) care se introduc în vagin; hormonii eliberaţi se absorb prin mucoasa vaginală şi trec în circulaţia sanguină. Inelele vaginale se introduc în vagin de către utilizatoare şi rămân permanent, dacă conţin numai progestative sau se păstrează 3 săptămâni şi se scot pentru o săptămână, pentru a permite o menstruaţie, la cele cu estro-progestative. De asemenea, inelul se extrage pentru a permite contactul sexual sau toaleta intimă.
Inele vaginale cu estro – progestative. eliberează combinaţia Etonogestrel 120 μg şi 15 μg etinil-estradiol pe zi Un obstacol important pentru extinderea utilizării este costul, deoarece inelul se extrage la 3 săptămâni, pentru a permite menstruaţia, după care se utilizează un inel nou, fiind necesare 13 inele anual. Inelele vaginale cu estro-progestative asigură supresia ovulaţiei, produc o gleră cervicală densă şi o reducere a dezvoltării endometrului; un studiu amplu, efectuat pe 2322 de utilizatoare  în SUA, Canada şi Europa raportează 1,2 - 1,5 sarcini nedorite la 100 de utilizatoare.Efectele secundare ale inelelor estro-progestative, sunt reduse – rar sângerări intermenstruale, vaginite şi cefalee (6%), leucoree, câştig ponderal, greţuri, modificări afective, mastodinie, acnee (5%.)
Inelele vaginale cu progestative sunt de regulă folosite de către femeile care alăptează pentru faptul că nu afectează lactaţia; folosirea lor în afara alăptării este limitată de tulburările de menstruaţie, de regula absenta acesteia. Mecanismul de acţiune este predominent prin creşterea vâscozităţii glerei cervicale, supresia dezvoltării endometriale şi în mai mică măsură blocarea ovulaţiei prin inhibiţie centrală. Acest tip de inel vaginal conţine progesteron, eliberat zilnic în doză de 10 mg şi are eficienţă 3 luni; eficienţa sa contraceptivă scade dacă este utilizat peste 1 an.Efecte secundare observate pentru inelele doar cu progestativ – leucoree, tulburări de urinare, infecţii vaginale şi tulburări menstruale.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#844 2007-08-17 23:25:26

Bossy
New member
Inregistrat: 2007-08-17

Cine ma sfatuieste si pe mine??am luat postinor acum trei saptamani iar aseara prietenului meu i s-a fisurat prezervativul.Mi-e frica sa nu raman insarcinata.Ce sa fac?as mai lua un postinor da cica nu e bine..decat de 2 ori p an..

#845 2007-08-18 09:52:04

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ai avut menstruatie de atunci?

happy with him...inlove with him...puss

#846 2007-08-18 10:26:30

Bossy
New member

Nu am avut menstruatie inca..

#847 2007-08-18 10:32:36

Bossy
New member

Ce sa fac...sa iau din nou Postinor?

#848 2007-08-18 10:40:12

crys_ty_na
Platinum member

hmmm...greu de zis...dar eu una spus sa iei...sa fi sigura...mai asteapta si alte pareri...

#849 2007-08-18 10:46:29

ivy
Hero member

si eu zic sa iei... dar apoi te-as sfatui sa nu te mai atingi vreodata de postinor!

Just like a tattoo
I'll always have you...

#850 2007-08-18 10:48:15

Bossy
New member

Ok..mersi,m-am gandit si eu sa iau pilula ...sa fiu sigura cum ai spus si tu.Ai vreo idee ce mi se poate intampla dc am luat 2 intr-o luna???...mi-e cam frica

#851 2007-08-18 10:51:32

crys_ty_na
Platinum member

o dereglare mai urata...dar nu e obligatoriu...in orice caz...daca nu ti va venii menstra curand sa nu te miri...si pt numele lui dumnezeu...mergi la un medic de planning...nu te mai juca asa...

#852 2007-08-18 11:18:25

Bossy
New member

Am sa merg..promit,multu pt tot fetelor

#853 2007-08-22 23:25:09

mutzulina
New member
Inregistrat: 2007-07-04

Buna!Am si eu o intrebare cat timp ramane in organism postinorul?mentionez ca iau si pilule contraceptive si acum o luna am luat postinor(pt ca am luat antibiotic) si intrebarea mea este d fapt dupa cat timp d la luarea postinorului isi recapata efectul contaceptiv pilulele yasmin...cat timp trebuie sa astept ?va multumesc anticipat..as ruga-o si p doctoreasa daca poate sa imi raspunada..

#854 2007-08-22 23:43:24

crys_ty_na
Platinum member

aveai nevoie de protectie suplimentara pe durata trat + inca 7 zile...atat...daca dupa antibiotic si postinor le ai luat corect in continuare esti protejata acum...postinorul nu efecteaza in nici un fel protectia...atata ca ti da organismul peste cap...in alte moduri...

#855 2007-08-23 15:19:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

postinor nu scade efectul contraceptivelor

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.