Am citit astazi ca...-14
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Re: am citit astazi ca...
ShineOfBlood a scris:extra a scris:eu apreciez mai mult femeia nemachiata si nerujata
....si eventual neepilata,deloc data cu deodorant,care sa nu fi auzit de penseta in viata ei.
Exteriorul tine de interior; daca e curata pe dinauntru va fi curata si pe dinafara. Apropo, apreciez mai mult sapunul decat deodorantul...
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
extra a scris:ShineOfBlood a scris:extra a scris:eu apreciez mai mult femeia nemachiata si nerujata
....si eventual neepilata,deloc data cu deodorant,care sa nu fi auzit de penseta in viata ei.
Exteriorul tine de interior; daca e curata pe dinauntru va fi curata si pe dinafara. Apropo, apreciez mai mult sapunul decat deodorantul...
extraaa....nu exagera...cu sapunul te speli si deodorantul te protejeaza de-a lungul zilei...nu e ori una ori alta , ci amandoua
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Povestea omului fara suflet
Statea in parc pe o banca si privea la lumea, in continua miscare, din jurul sau. Isi aducea perfect aminte cum isi petrecuse viata si se intreba daca are sau nu regrete.
Se nascuse cu 80 de ani in urma si totusi mintea ii era limpede si clara, iar vocea ii era un cantec de leagan pentru nepotii lui care i se invarteau tot timpul prin preajma, tragandu-l de mustati.
La un moment dat l-am vazut ca atipise. S-a trezit si s-a uitat in jur speriat si rusinat parca de faptul, ca adormise acolo in parc, dar nu ii parea rau deloc. Isi retraise in acel minut toata viata si a zambit trist, dar in acelasi timp multumit.
M-a vazut ca stateam alaturi pe o banca, s-a ridicat si a venit spre mine si mi-a spus? ?Nu uita sa traiesti!?
M-am uitat mirata, dar nu am putut sa rostesc nici un cuvant. S-a asezat langa mine si uitandu-se la copiii din jurul nostru a inceput sa povesteasca.
?Am avut o copilarie fericita, am crescut la tara in aer curat, am alergat descult prin iarba, am prins fluturi si am avut multi prieteni. Aveam suflet!
Am mers apoi la scoala, am invatat ca trebuie sa ascult de ceilalti ca sa nu fiu certat. Am inteles ca trebuie sa ascult de ceilalti, ca sa nu fiu considerat spargator de gasca.
A venit apoi razboiul. Trebuia sa ascult de cei din jurul meu ca sa nu ?ne impuste?. Sufletul meu a devenit tot mai mic.
Razboiul s-a terminat. Mi se parea ca nu mai trebuia sa ascult de nimeni. Voiam sa merg in continuare la scoala, dar am ascultat de parinti, care imi ziceau ca e mai bine sa stau acasa sa ma insor cu fata cutare. Fara sa gandesc, am ascultat. M-am insurat. Am facut doi copii. Sufletul meu era tot mai mic, chiar daca atunci il simteam plin de bucurie.
Am mers apoi la lucru unde trebuia sa ascult de sef si sa muncesc pentru ca sa facem planul cincinal (asa era pe vremea aceea, imi spune cu glasul tot mai slab). Nu mai aveam suflet!
Copiii i-am crescut si i-am invatat sa faca ceea ce stiam si eu? sa asculte. La randul lor au si ei copii. Oare ce ii invata?
Am nepoti. Sunt un bunic fericit ar spune unii. Imi iubesc din tot sufletul copiii si nepotii! Hmmm, care suflet? L-am pierdut candva pe drum nefiind atent la el pentru ca trebuia sa ASCULT!
Si-a intors privirea spre mine si cu ochii in lacrimi mi-a spus? ? Adu-ti aminte ce ti-am spus mai devreme..?Nu uita sa traiesti si? invata-i si pe altii sa traiasca?
S-a ridicat si s-a pregatit sa plece. Cu glasul moale mi-a spus: Ma duc sa imi caut sufletul. Crezi ca il voi gasi la varsta mea? Sunt sigur ca da, si-a raspuns singur la intrebare. Imi voi gasi sufletul facand ceea ce stiu sa fac, sa ascult. Voi asculta cantecul pasarilor din parc si vocile dragi ale nepotilor, susurul cascadei din muntele invecinat, pe care imi doresc de o viata sa o vad. Voi asculta muzica ierbii asa cum faceam cand eram copil si ma jucam descult. Voi asculta tot ce nu am putut auzi pana acum. Voi trai!?
Si-a intors privirea si a plecat. Din mana i-a cazut o hartie veche, ingalbenita de ani. Am vrut sa-l strig, dar disparuse fara urma. Am ridicat hartia si am citit singurul cuvant? VISE
Ultima oara a fost editat de my_aa (2010-01-19 14:50:37)
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- Fiametta
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
extra a scris:Exteriorul tine de interior; daca e curata pe dinauntru va fi curata si pe dinafara. Apropo, apreciez mai mult sapunul decat deodorantul...
Oo, da, precis. Si daca are sufletul curat si fara de pacate, sigur n-are niciun floc pe picioare, la p*zda sau axila. Nu transpira, nu i se ingrasa parul, are tenul perfect si nicio picatura de celulita.
Ultima oara a fost editat de Fiametta (2010-01-19 17:54:41)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Fiametta nu rade, ca am citi pe un forum crestin ca daca n-am avea niciun gand pacatos in luna respectiva, n-am mai avea menstruatie si nu ne-am mai chinui ca proastele
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
- Fiametta
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
heimdall a scris:Fiametta nu rade, ca am citi pe un forum crestin ca daca n-am avea niciun gand pacatos in luna respectiva, n-am mai avea menstruatie si nu ne-am mai chinui ca proastele
Pai mie imi vine la o luna jumate ca e neregulata. si ma gandesc la sex si cand mananc. Cred ca Dumnezeu, in "generozitatea" Lui, cand i-a izgonit din Rai pe Adam si Eva, a zis "Ia, proasto si chinuie-te! 5 zile pe luna...iar tu, Adam, chinuie-te si tu, sa nu poti sa-ti f*ti partenera 5 zile pe luna."
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
Fiametta a scris:heimdall a scris:Fiametta nu rade, ca am citi pe un forum crestin ca daca n-am avea niciun gand pacatos in luna respectiva, n-am mai avea menstruatie si nu ne-am mai chinui ca proastele
Pai mie imi vine la o luna jumate ca e neregulata. si ma gandesc la sex si cand mananc. Cred ca Dumnezeu, in "generozitatea" Lui, cand i-a izgonit din Rai pe Adam si Eva, a zis "Ia, proasto si chinuie-te! 5 zile pe luna...iar tu, Adam, chinuie-te si tu, sa nu poti sa-ti f*ti partenera 5 zile pe luna."
asta'i buna
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
heimdall a scris:Fiametta nu rade, ca am citi pe un forum crestin ca daca n-am avea niciun gand pacatos in luna respectiva, n-am mai avea menstruatie si nu ne-am mai chinui ca proastele
daca nu mi-ar veni o luna m-as gandi k sunt gravida nu k nu sunt pacatoasa
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
CEAPA
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona. Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)
Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."
Si acum inca o nota
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE
Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.
Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's
Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.
"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
hm,interesant o sa imi pun si eu cate o ceapa in fiecare camera..vb aia..ce pierd?
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- deeadeea21
- Hero member
- Inregistrat: 2009-02-26
chiar ca e interesant articolul, december. mama a mancat si mananca ceapa de doua ori pe sapt si, fara exagerari, iarna asta nu a fost deloc racita. tot radeam eu de ea, dar pare-se ca are efect
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Despre relatiile online
Femeile pot mima orgasmul, dar barbatii pot mima intregi relatii.
Sharon Stone
Doua trasaturi aparent contrastante ale relatiilor online sunt acelea ca par sa ofere atat un grad mai mare de anonimitate, dar si un grad mai mare de dezvaluire de sine.
Anonimitatea este asociata cu ascunderea detaliilor personale care se afla in contradictie cu dezvaluirea de sine. Totusi, in mod obisnuit anonimitatea crescuta permite un grad mai mare de dezvaluire de sine, ceea ce creste familiaritatea si intimitatea. Intimitatea este adesea foarte crescuta in relatiile online si de obicei se atinge mai repede decat in relatiile reale, offline.
Dezvaluirea de sine este semnificativa in relatiile online. Mai multe studii au descoperit ca in comunicarea online dezvaluirea de sine are loc mult mai repede si este mult mai profunda decat in cazul intalnirilor fata in fata. Anonimitatea relatiilor online faciliteaza dezvaluirea de sine, deoarece reduce riscurile pe care le presupune dezvaluirea unor detalii intime despre propria persoana. Astfel oamenii se pot exprima mai liber atunci cand sunt anonimi, nu pot fi trasi la raspundere si sunt in consecinta mai putin vulnerabili. Din cauza sensibilitatii noastre in ceea ce ii priveste pe cei dragi, persoana cea mai apropiata de noi poate sa nu afle niciodata cele mai ascunse dorinte si secrete pe care le avem.
O femeie poate avea retineri in a ii impartasi sotului sau fanteziile sexuale pe care le are de teama ca acest lucru i-ar putea strica relatia. Totusi, ea ar putea fara prea multe retineri sa ii spuna iubitului sau online despre aceste fantezii, caci nu s-ar teme de repercusiuni. O femeie in varsta de 33 de ani careia ii place sa stea pe internet, scrie: Uneori exista fantezii pe care le poti impartasi online, dar pe care nu te-ai simti comod sa le spui partenerului de viata.
Conflictul dintre a fi deschis si a fi inchis (a dezvalui- a ascunde, a te exprima- a te proteja) este tipic pentru relatiile personale offline. Acest conflict este redus in mod considerabil in spatial virtual. Un bun exemplu este cazul homosexualilor care pot suferi de anxietate in dezvaluirea orientarii sexuale, lucru ce le pune in pericol adevarata lor identitate. In anonimitatea spatiului virtual dezvaluirea sentimentelor reale este mult mai usoara.
In consecinta, in spatial virtual oamenii se pot simti mai liberi sa actioneze intr-un fel in care nu ar indrazni in circumstante reale, offline. Astfel, o femeie observa: Am facut sex virtual (cybersex) pentru prima data in viata mea si am fost mai excitata ca oricand! A dat nastere si a scos la suprafata Animalul din mine. Ne-am desfatat in lumea fanteziei. A fost o cursa constanta plina de adrenalina.
Dezvaluirea de sine ce are loc online semana cu fenomenul strainilor din tren, cand oamenii uneori impartasesc detalii intime colegilor anonimi de compartiment. Avand in vedere ca anonimitatea in mediul online este mai mare decat pe un tren, dezvaluirea detaliilor personale este si ea mai comuna in cyberspace. Relatiile online le permit oamenilor sa se ascunda in spatele unei comunicari care este oarecum exclusa din viata reala. Este mai usor sa te deschizi in fata unui strain fara chip, pe care nu trebuie sa il privesti in ochi atunci cand iti dezvalui secretele. Din motive similare preotii raman ascunsi atunci cand asculta confesiuni. Toate acestea sustin idea ca frica de a fi jignit sau de a fi dispretuit este redusa in mod considerabil, atunci cand, ascultatorul nu este present sau nu poate fi vazut, ori este improbabil sa fie revazut.
In alte circumstante ascultatorul poate fi present si vazut, dar se afla intr-o pozitie in care nu poate rani. Acesta este cazul spre exemplu cu terapeutii, avocatii sau preotii. In prezenta profesionala a acestora ne putem exprima in mod liber emotiile si tot ceea ce simtim fara teama de a risca sa fim raniti. In aceste situatii regulile standard ale vietii offline care limiteaza exprimarea de sine si comportamentul sunt suspendate. Aceasta libertate ne permite sa ne deschidem sis a devenim mai apropiati de acesti profesionisti. Nu este surprinzator ca oamenii adesea se indragostesc de terapeutul, avocatul sau preotul lor. Relatiile online le sunt asemanatoare in aceasta privinta: oamenii isi pot exprima liber emotiile si se pot apropia sentimental fara a fi vulnerabili. In consecinta este si mai usor sa te indragostesti pe internet.
Legatura dintre anonimitate si vulnerabilitate explica si de ce este mai usor sa ne exprimam opinia negative la adresa cuiva atunci cand nu avem o relatie personala cu acea persoana sau aceasta nu se afla fizic in apropierea noastra, aflanduse astfel in imposibilitatea de a ne rani. Anonimitatea si lipsa implicarii practice faciliteaza in mod major exprimarea sincera de atitudini.
In ciuda vulnerabilitatii reduse in mediul online, totusi persoanele pot fi si ranite. Unul dintre motive este ca, adesea marile sperante pe care internetul le genereaza nu sunt reale, cauzand astfel in mod frecvent dezamagiri profunde. In plus, comunicarea online lasa adesea urme care pot rani persoana in cauza. Statul de unul singur in fata calculatorului accentueaza sentimentul de singuratate absoluta si din acest motiv, exista riscul de a subestima riscul dezvaluirii informatiilor personale de natura confidentiala.
Aninimitatea in mediul online poate fi comparata cu purtarea unei masti, in ambele cazuri ideea de anonimitate este puternica si ne face sa ne simtim diferiti. Totusi, anonimitatea extrema adesea impiedica apropierea si sentimentul de autenticitate. In consecinta, pe masura ce relatia online se dezvolta, participatii elimina unele dintre elementele mastii lor virtuale pentru a dezvalui mai mult din identitatile lor reale. Acest act de incredere la randul sau faciliteaza dezvaluirea de sine, dar in acelasi timp si creste vulnerabilitatea.
Faptul ca ne comportam diferit in mediul virtual nu inseamna neaparat ca suntem ipocriti si avem mai multe personalitati, ci mai degraba inseamna ca, in circumstante diferite ies la iveala laturi diferite ale aceleiasi persoane.
Pentru a rezuma, intimitatea, care se bazeaza pe nedezvaluirea anumitor informatii altor oameni si dezvaluirea de sine, in care dezvaluim informatii personale altor oameni, sunt importante in relatiile personale. Desi masura in care le facem pe fiecare depinde de multe aspecte personale si contextuale. Gasirea echilibrului intre cele doua este foarte importanta si este cel mai adesea mai usor de realizat in relatiile online, unde riscul de a ne compromite intimitatea este scazut.
Ideile de mai sus pot fi reduse la urmatoarea afirmatie pe care ar putea sa o faca o persoana indragostita: Draga, am auzit ca problemele implicate in dezvaluirea informatiilor personale sau in protejarea lor sunt mai mici in relatiile online. Asa ca am putea te rog sa comunicam in principal pe mess?
Aaron Ben-Ze?v este presedinte si profesor de filosofie la Universitatea din Haifa. Cartile sale includ: In the Name of Love: Romantic Ideology and its Victims.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
carmen_21 a scris:http://www.catavencu.ro/top_10_urturi_mortali_din_bucuresti-12245.html mama tuturor turturilor amuzant de trist
super tare.
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- SoareleMeu
- Hero member
- Inregistrat: 2007-11-16
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|