homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dureri menstruale f puternice

#1 2009-11-09 13:26:58

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

dureri menstruale f puternice

Buna, fetelor! Azi va cer un sfat pt o prietena, daca se poate smile De cand o stiu, are niste dureri groaznice la menstruatie, ia ketonal, algocalmin fiole, e pur si simplu terminata zilele alea. A fost la ginecolog, i s-au prescris diferite medicamente, printre care si ac-uri pe care le-a luat 6 luni, dupa care s-a oprit fiindca n-au avut niciun efect in sensul asta. Intrebarea mea este daca a mai trecut vreuna din voi prin asa ceva si daca a facut vreun tratament care s-o ajute sa nu mai aiba astfel de dureri. Mentionez ca prietena mea are 22 de ani si este virgina. Multumesc anticipat! puss

#2 2009-11-09 13:54:35

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: dureri menstruale f puternice

mie mi s-a intamplat,mi s-au mai ameliorat odata ce am nascut,dar nu am scapat de ele decat luand ac..si chiar am scapat.aveam niste dureri infioratoare.,,mancam peretii,, cum se spune...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#3 2009-11-09 15:40:14

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

mie nu imi trecea decat cu diclofenac supozitoare.
orice altceva as fi luat, nu avea nimic efectul diclofenacului: in 10-15 minute ma simteam muuult mai relaxata.
e  mai nasol cu iesitul la baie, te duci mult mai des, dar in rest ...
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#4 2009-11-11 13:31:42

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

buna,
si eu am fost la fel. In primele 3 zile nici macar nu ma duceam la scoala. Boleam de ma trasnea. Pana la prima sarcina. Si apoi au disparut durerile. Mai exista din cand in cand dar nu cu aceeasi intensitate. Deci pt prietena ta: calmantul sa fie de baza!

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#5 2009-11-11 15:23:26

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Da si eu stiam tot ca numai dupa o sarcina, se amelioreaza durerile de genul asta, insa ea nu cred ca o sa faca un bebe prea curand, asa ca o s-o compatimesc in continuare. sad Am mai avut si eu dureri menstruale destul de puternice cand am mai racit, asa ca imi imaginez prin ce trece..

Publicitate

loading...

#6 2009-11-13 16:38:14

rogvaiv
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-08-04

wild_wind a scris:

mie mi s-a intamplat,mi s-au mai ameliorat odata ce am nascut,dar nu am scapat de ele decat luand ac..si chiar am scapat.aveam niste dureri infioratoare.,,mancam peretii,, cum se spune...

Iau si eu Logest de vreo 3 luni si tot astept sa dispara macar un pic din dureri sau din cantitate...dar nuuu, trebuie sa umblu cu nurofenul si sacosa de tampoane dupa mine. Cat mai am pana isi fac efectul in acest sens si la mine?  grater

qed

#7 2009-11-13 18:42:36

cat_eyes
Full member
De la: Blocul vecin
Inregistrat: 2006-07-01

fiecare organism reactioneaza in mod diferit la AC.. daca au dat rezultate pentru unele fete, nu este obligatoriu sa dea si la tine.. din pacate sad

#8 2009-11-13 23:23:04

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

rogvaiv a scris:

wild_wind a scris:

Iau si eu Logest de vreo 3 luni si tot astept sa dispara macar un pic din dureri sau din cantitate...dar nuuu, trebuie sa umblu cu nurofenul si sacosa de tampoane dupa mine. Cat mai am pana isi fac efectul in acest sens si la mine?  grater

daca o sa ai in continuare dureri poti merge la medic sa ti le schimbe. eu am schimbat 3 tipuri de acc si acum iau si pastile homeopatice care ma ajuta f mult. pot sa zic ca nu mai am deloc dureri fata de cum eram inainte

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#9 2009-11-14 01:07:06

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

mie imi trecea durerea pt cateva ore cu algocalmin fiole...dupa un timp am inceput sa iau antibb si acum nici macar nu simt cand imi vine, nu ma doare nimic...depinde de fiecare organism in parte

#10 2009-11-14 09:55:18

medli
New member
Inregistrat: 2009-11-06

Exact asa am si eu.Spune-i sa ia o pastila de nos-pa si o fiola de ketonal.Si in prima zi de menstruatie sa-si puna pe burta un prosop cu oleaca de spirt.Si durerea va mai disparea.La mn cel putin,imi trece.Spune-i sa incerce.

#11 2009-11-14 12:18:03

rogvaiv
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-08-04

Durerea ca durerea, dar hemoragia mea a devenit absurda. Sunt in a 4-a zi si curg cheagurile si sangele din mine de parca mi-am taiat vreo vena.  Mai are rost sa iau vitamina K daca de luni trebuie sa incep AC? Ma gandesc ca atunci ar trebui sa se opreasca  supa

qed

#12 2009-11-14 19:06:40

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

poate esti racita...daca nu iti trece pana luni...poate incerci si cu vit k.acum depinde cat te tine normal..

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#13 2009-11-17 23:52:40

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

V's bunny a scris:

Buna, fetelor! Azi va cer un sfat pt o prietena, daca se poate smile De cand o stiu, are niste dureri groaznice la menstruatie, ia ketonal, algocalmin fiole, e pur si simplu terminata zilele alea. A fost la ginecolog, i s-au prescris diferite medicamente, printre care si ac-uri pe care le-a luat 6 luni, dupa care s-a oprit fiindca n-au avut niciun efect in sensul asta. Intrebarea mea este daca a mai trecut vreuna din voi prin asa ceva si daca a facut vreun tratament care s-o ajute sa nu mai aiba astfel de dureri. Mentionez ca prietena mea are 22 de ani si este virgina. Multumesc anticipat! puss

eu stiu pe cineva careia i-a zis medicul ca tot asa simptome va avea pana cand isi va incepe viata sexuala ...

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#14 2009-11-17 23:57:04

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

kathrynn,si care este ma rog explicatia logica? cu siguranta este vorba de o raceala la ovare, poate o anexita..ac-urile ii "ascund" durerea, nu o vindeca. ar fi trebuit sa-i prescrie niste antibiotice, ele sunt cele care vindeca racelile. cel mai bine e sa consulte un alt dr.

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#15 2013-06-28 03:13:53

ardelean22
Membru
Inregistrat: 2013-06-28

buna fetelor....ce pot sa va zic eu am niste dureri groaznice ...ma ia cu ameteli calduri ..cu greturi dureri extraordinare de tari la ovare e jalnic .nu imi trece doar cu supozitoare am incercat toate medicamentele am fost la medici nimic .eu nici la munca nu ma pot duce cine ma vede se sperie de mine mereu vrea sa cheme salvaria dupa mine asa rau ma simt daca stiti voi ceva .de la ce poate fi totusi de la ceva trebuie sa fie si durerile acestea

#16 2013-06-28 15:47:37

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

am observat si eu ca medicii nu se pricep sau sau nu ii intereseaza sa dea un tratament eficient pe moment (dar si corect pe termen lung) pentru dureri.
evident ca trebuie mai intai investigat (analize de chlamydia, ureaplasma+mycoplasma, cultura din secretie, ecografie); dar, daca investigatiile nu au dat niciun rezultat (ceva des intalnit), trebuie totusi tinute in frau cumva durerile.
medicii recomanda, in graba, fie anticonceptionale, fie antiinflamatoare care sunt insuficiente la unele paciente, fie ambele, altii vin cu idei tampite.
un painkiller puternic non-stupefiant este algocalmin (eventual fiola) in combinatie cu scobutil sau no-spa forte; varianta cu scobutil este mai puternica, desi mai de dorit (in masura in care functioneaza) ar fi cea cu no-spa; iarasi, algocalminul poate fi inlocuit cu ceva de genul nurofen forte (sau ketonal forte, diclofenac etc.), respectand ideea aceasta a asocierii de antiinflamator si antispastic, care poate fi utila in cazul durerilor ff mari.
e ideea ca, in cazul durerilor f mari, in uter are loc o inflamatie, dar si niste spasme; de aceea un simplu antiiflamator se poate sa nu fie suficient. unde nu sunt dureri asa mari (si durerea trece ori cu una, ori cu alta), aveti noroc. tummenupp
mentiune: nu am de gand sa fac copil ca sa imi treaca durerile. lol  spranceana

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-28 16:06:30)

#17 2013-06-28 19:07:42

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

ardelean, sa stii ca si eu am dureri foarte mari la menstruatie, atat de mari incat plang si nu pot sta in picioare. Si eu am fost la doctor si nu mi-au gasit nimic in neregula cu organismul meu, Probabil ca sunt(em) mai sensibila si nu pot suporta durerea (la fel si in cazul tau). Mie mi-a prescris no-spa forte si indometacin supozitor pentru ca eu nu pot lua medicamente tari din gauza gastritei.
In rest, nu stiu ce e de facut, am auzit ca extractul  de mugur de zmeur amelioreaza durerea si totodata regleaza ciclul, dar nu stiu cat de bun e si nu-ti recomand sa iei de capul tau. Incearca sa iti pui sticle de apa calda pe burta si fa-ti niste analize, poate din cauza carentei de calciu n-ai putere sa stai pe picioare si la mentruatie se resimte mai tare. De preferat este cura de calciu primavara sau toamna, dar daca ai nevoie nu poti sta asa doar pentru ca nu e toamna......

#18 2013-06-28 19:21:11

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

asa ca fapt divers ca mi-am amintit acum, a nu se intelege ca sustin ideea asta : am o prietena care ani de zile a suferit de dureri menstruale ingrozitoare, in primele zile statea acasa, voma, inghitea calmante, nu putea face nimic
singura perioada in care nu a mai avut dureri deloc a fost cand a avut o alimentatie vegana  nustiu
altfel puteti consulta si un homeopat, cu siguranta sunt remedii si pentru problema asta

#19 2013-06-28 21:14:25

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

da...stiu ca exista si ceva ceaiuri naturale care ajuta, dar n-am incercat...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.