homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Schimbarea anticonceptionalelor

#1 2006-11-08 13:03:03

dana22
Full member
Inregistrat: 2006-10-28

schimbarea anticonceptionalelor

am luat 2 luni karissa si sunt nemultumita de ele.imi dau o pofat de macare nebuna si m-am mai si umplut de cosuri.eu am mai luat dessorele si mi-au mers f bine.pot din a 3a luna sa incep din nou cu dessorele.adica..nu exista nici un risc,nu?

#2 2006-11-08 13:28:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: schimbarea anticonceptionalelor

Poti, insa nu inteleg de ce ai renuntat la Desorelle....Fa pauza de 7 zile de la sfirsitul foliei si intr-a 8a zi incepi desorelle, ca si cum nu ai schimba, nu patesti nimik

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2006-11-08 13:33:40

dana22
Full member

multumesc mult ptr raspuns.Am schimbat dessorele ptr ca doctorul mi-a spus ca am ficatul  umflat si mi-a dat karissa ptr ca sunt "mai usoare".cred ca am ficatul umflat ptr ca beau niste ceaiuri...laxative...si nu le beau ptr ca vreau sa slabesc ci ptr ca fare ele nu pot sa merg la toaleta...aceasta e acu MAREA mea probleama...sa gasesc ceva care sa ma faca sa merg "de buna voie" si fara ceaiuri.imi trebuie un tratament.daca as gasi un forum la fel ca acesta cu pastilele care ma lamureste atat de bine!!as fi cea mai fericita.la doctor mi-au zis ca sa beau apa multa,fructe,lactate.nu a dat nici un rezultat!!

#4 2006-11-08 13:36:59

Al Pacino
Administrator

dana, bea ceaiurile alea si mergi si fa probele hepatice....ficatul ala umflat ti la gasit la echografie sau la palpare?Oricum, orice suferinta hepatica, contraindica clar orice contraceptiv....deci sincer cred ca altul a fost motivul pentru care ti-a dat Karissa

#5 2006-11-08 13:48:35

dana22
Full member

beau ceaiurile astea de 1 an.acum 6 luni am fost la doctor,i-am zis problema,mi-a spus sa beau lichide,bla,bla...nici un rezultat.am continuat cu ceaiurie....din neglijenta si lipsa de timp la doctor n-am mai fost.cand am fost la control la ginecologie si la planing,doctorul m-a palpat si a observat ficatul umflat.si de aceea mi-a dat karissa.deci...inteleg ca trebuie sa fac ecografie...probe hepatice...???din cauza asta nu pot merge la toaleta?!(ma scuzati ca am deviat subiectu de la anticonceptionale la ficat).

Publicitate

loading...

#6 2006-11-08 13:55:42

Al Pacino
Administrator

Nu din cauza asta nu ai scaun regulat fara sa bei ceaiurile, insa asta ne poate lumina cu privire la ficatul tau umflat(in care, sincer, eu nu cred)
Problema cu scaunul e o motilitate intestinala foarte lenta

#7 2006-11-08 14:04:33

dana22
Full member

deci va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns!!!nu stiu de ce nu ma credeti cu ficatu...nu stiu de ce as inventa.nu am motiv.chia asa este.de la clinica de la giulesti mi-au dat karissa.si am zis ca am luat dessorele...si m-am simtit bine.dar asa a decis domnu doctor..ca  citez"ai ficatul cam umflat"(dupa ce m-a palpat).acu..recunosc ca nu i-am zis doctorului ca am probleme cu scaunu si ca beau ceaiuri.dupa aceea  m-a speriat o cloega cand mi-a spus numai de la ceaiuriel alea am eu ficatu umflat.oricum o sa merg la doctor cat mai repede posibil daca ziceti ca e interzis sa iei pastile daca ai probleme cu ficatu.cine stie la ce mai ajung.va multumesc inca o data.

#8 2006-11-08 14:12:28

moniv
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-10-05

Dana, nu pe tine nu te crede doctoressa..poate se indoieste de diagnosticul pripit al doctotrului care te-a palpat.
Ar fi bine sa mergi sa vezi si care e treaba cu ficatul, e foarte posibil sa nu fie nici o problema. Tu ai si alt motiv sa crezi ca ai ceva probleme cu ficatul?
Cat despre constipatia aia, ai incercat mult mediatizata cura cu activia? Si la tine e posibil sa fie doar un tranzit intestinal mai lenes, caz in care chiar ar da rezultate.

Ultima oara a fost editat de moniv (2006-11-08 14:13:16)

#9 2006-11-08 14:16:22

dana22
Full member

acum asta fac...beau activia...sper din suflet sa mearga.tata a avut hepatita acum multi ani.mie mi-e teama ca am distrus ficatul cu ceaiurile si ca de aceea s-a umflat.doctorul care m-a palpat si mi-a zis de ficat mi-a dat si un medicament liv52.deci...nu stiu ce sa mai cred.

#10 2006-11-08 15:09:32

Al Pacino
Administrator

nu au cum sa iti distruga ficatul niste ceaiuri, relaxeaza-te....tatal tau a avut probabil o hepatita virala, virusii se iau, nu se transmit genetic...mai departe, pe tine te cred, pe medic nu-l cred...insa repet, mergi si fa probele hepatice si o echografie abdominala....astea ne vor lamuri daca ai intr-adevar ficatul marit sau nu
Cu tranzitul intestinal nu te mai da de ceasul mortii, multa lume sufera de constipatie...daca ceaiul ala iti rezolva problema bea-l in continuare linistita

#11 2006-11-08 15:16:30

dana22
Full member

va multumesc mult.

#12 2006-11-08 15:26:25

Al Pacino
Administrator

cu placere

#13 2007-07-02 23:25:43

echo
New member
Inregistrat: 2007-03-09

salut...am si eu o problema...am renuntat la microginon deoarece cu fiecare folie pe care o luam ma mai ingrasam 2-3 kg...asa am ajuns la 65 sad. am mers la ginecolog si mi-a prescris novynette. am inceput sa le iau cum am terminat folia de microginin, fara pauza, deoarece asa a spus si d-na doctor si asa scrie si in prospectul de la novynette. in a 10-a zi de novynette am inceput sa ma o sangerare (nu stiu daca e spooting sau o falsa menstruatie pentru ca ma doare si un pic burtica). este normal sa se intample asta? sunt un pic ingrijorata...

#14 2007-07-02 23:27:46

echo
New member

imi cer scuze ca am trimis de 2 ori...tongue

#15 2007-07-02 23:28:24

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

e vb de spotting...stai linistita...daca persista si dupa primenel 3 luni mergi iar la medic sa ti le schimbe...

happy with him...inlove with him...puss

#16 2007-07-03 23:39:23

echo
New member

merci mult pentru raspuns. m-am mai linistit! voi vedea ce se intampla in continuare...wink

#17 2007-07-04 21:27:24

cristin_a18
New member
Inregistrat: 2007-07-04

salut...am si eu o intrebare...timp de 6 luni am luat anticonceptionale de la planning..iar acum am decis sa iau mercilon...as vrea sa stiu daca trb sa incep sa le iau imediat dupa terminarea menstruatiei si daca aceasta schimbare va avea vreun efect asupra mea ,in sensul k daca ar fi nevoie de o anumita perioada de acomodare a organismului cu ele...mentionez k medicul ginecolog mi-a recomandat sa schimb anticonceptionalele odata la 6 luni si ca am decis sa le iau imediat dupa ce le-am terminat pe cele de la planning(deci nu am facut nici o pauza)...v-as fi f recunoscatoare daca mi-ati raspunde!

#18 2007-07-04 21:47:42

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

daca te simti bine cu cele date de medicul de planning nu inteleg de ce sa le schimbi. medicii ginecologi o mai dau in bara cu cintraceptia...daca totusi vrei sa le schimbi mai bine le iei dupa cele 7 zile de pauza de dupa anticonceptionalele vechi. mergi cu cele noi incepand din a 8-a zi.

mami de minuni hjarta

#19 2007-07-04 22:01:55

ChoCoL4Te
Full member
Inregistrat: 2007-06-13

Deeeci..daca termin pastilutele sambata.. le incep duminica nu ?

No one deserves your tears..and who deserves them won't make you cry

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.