homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 14-117

#2205 2010-01-07 14:02:01

Sandrutz
Full member
De la: Romania - Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-25

Re: Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 14

garga , iar am avut secretie egg azi ... si am avut apoi si o secretie mai cremoasa, dar prea putina smile

Membra a aliantei PriCo gravida MyGaEl gravida  gravida  gravida Bl gravida  PaLaTtAmAl gravida NeDa gravida Za

#2206 2010-01-07 14:02:34

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

maria multam! am facut un tort, primul si daca la gust e precum arata inseamna ca e .... tare nasol rotfl2)
almi eu m-am uitat, dar dacca sunt blonda....

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#2207 2010-01-07 14:02:56

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

sandrutz o treci egg daca a fost mai mult egg decat creamy... si eu am avut tot cam asa acum 2 zile...am trecut egg smile

smart ms.. intentia conteaza big_smile

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-01-07 14:03:34)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#2208 2010-01-07 14:03:11

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

accumaria a scris:

puss Nera  puss  hjarta  teiubesc

Smart, la multi ani! Sa ai o zi frumoasa smile  party

Madutumic, bine ai venit si La multi ani pentru fetita! Sa va traiasca! De la ce ti-a spus ca era lichidul in fundul de sac? Si eu am avut asa ceva, dar nu am stiut niciodata ce e...

din cate stiu eu lichidul in sacul dauglas apare dupa ovulatie ,dupa desprinderea ovulului .  daca este prezent si inainte de ovulatie atunci nu e prea ok , sper sa nu ma insel , dar apare cand sunt chisturi
deci , conteaza cine face ecografia , si trebuie tinut cont in ce zi a ciclului erai

Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-01-07 14:03:31)

#2209 2010-01-07 14:03:49

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

vaaiiiii ttttttt imi dai tot mai multe sperante, tot mai sigura sunt ca o sa fac inseminare puss

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

Publicitate

loading...

#2210 2010-01-07 14:04:51

Sandrutz
Full member
De la: Romania - Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-25

Almi Ingerash a scris:

sandrutz o treci egg daca a fost mai mult egg decat creamy... si eu am avut tot cam asa acum 2 zile...am trecut egg smile

smart ms.. intentia conteaza big_smile

almi ingerashule puss

Membra a aliantei PriCo gravida MyGaEl gravida  gravida  gravida Bl gravida  PaLaTtAmAl gravida NeDa gravida Za

#2211 2010-01-07 14:07:40

tttttt
Hero member

almi , cam ciudatel graficul tau , de obicei cate zile dureaza un ciclu la tine ??

#2212 2010-01-07 14:09:53

Almi Ingerash
Addicted member

tt, de obicei 28 de zile cu pilule... eu nu am ciclu regulat decat cu pilule... de luna asta am renuntat la pilule ca sa facem si noi bebe si mi-a dat dr duphaston... deci e prima luna dupa ac...

#2213 2010-01-07 14:13:24

tttttt
Hero member

stai asa ca se schimba radical datele problemei . deci tu esti in prima luna dupa ac ? si deja ti-a dat doctorul duphaston ? si dupa  a cata zi l-ai luat ? si de ce l-ai luat ? ti-a facut vre-o analiza ?

din cate am inteles eu :esti in prima luna dupa ac : deci ai putea sa ai ovulatii multiple , sau se poate sa nu ai ovulatie deloc , asa se intampla in prima luna

in momentul in care iei duphaston nu are rost sa mai faci teste de ovulatie , caci ele oricum vor iesi pozitive , din cauza tratamentului ( duphastonul pozitiveaza testele )

in al treile rand , vezi ca zicea si garga , duphastonul poate da cicluri anovulatorii

tu ce schema ai primit ??

asta e parerea mea , sper sa nu ma insel , poate ma corecteaza si garga ....

Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-01-07 14:14:13)

#2214 2010-01-07 14:17:39

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

ceau fetele...n-am timp sa stau din pacate...da am intrat sa va salut!! par  par

si sa-mi trec temp in ferty big_smile  intru mai diseara chicot

e ziua lui smart? la multi ani gajica!!! party  par

Ultima oara a fost editat de dana82 (2010-01-07 14:27:11)

#2215 2010-01-07 14:19:18

Almi Ingerash
Addicted member

tt, sunt in prima luna de dupa ac... si da, mi-a dat duphaston pt sporirea fertilitatii si pt mentinerea sarcinii in cazul in care raman... trebuie sa le iau din ziua 16 pana in ziua 25... de ce l-am luat? pt k mi l-a prescris lol analizele sunt foarte ok si la sange si la secretie... plus eco-uri... totul este ok... kiar mi-a zis sa prestam pt k pot ramane si din prima sau pot sa raman din a treia sau a opta luna... nu e o regula sa raman din prima...

nu inteleg la ce tereferi cand spui "schema"...?

ms pt raspunsuri si pt sfaturi si pt tot... astept pareri in continuare... puss puss puss esti o dulce puss

sandrutz puss

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-01-07 14:28:58)

#2216 2010-01-07 14:29:56

tttttt
Hero member

Almi Ingerash a scris:

tt, sunt in prima luna de ac... si da, mi-a dat duphaston pt sporirea fertilitatii si pt mentinerea sarcinii in cazul in care raman... trebuie sa le iau din ziua 16 pana in ziua 25... de ce l-am luat? pt k mi l-a prescris lol analizele sunt foarte ok si la sange si la secretie... plus eco-uri... totul este ok... kiar mi-a zis sa prestam pt k pot ramane si din prima sau pot sa raman din a treia sau a opta luna... nu e o regula sa raman din prima...

nu inteleg la ce tereferi cand spui "schema"...?

ms pt raspunsuri si pt sfaturi si pt tot... astept pareri in continuare... puss puss puss esti o dulce puss

sandrutz puss

almi , nu ma intelege gresit .. am intrebat de ce le-ai luat , in sensul ca : ai avut probleme cu vre-o sarcina anterioara ? sau ai analize proaste ? asta vroiam sa zic ....
sper ca nu te-ai suparat ....asta vroiam sa zic ....

cand am intrebat de analize ma refeream la analizele hormonale
schema : din a cata zi ti-a zis sa iei duphastonul

nu te supara pe mine , ceva nu e in regula , dar dacatu zici ca fara pilule nu iti venea menstra inseamna ca asta e motivul pentru care ai primit duphaston
hai sa mai asteptam sa vedem cum decurg lucrurile cu temperatura asta , tu o iei la aceesi ora , vaginal , nu ?

LE cand zic ca ceva nu e in regula , ma refer ca eu nu as fi mers din prima duphaston , trebuia lasat organismul un pic , poate se reglase singur , dar repet , probabil doctorul tau iti stie evolutia , ...na ... eu nu sunt medic ...si nu vreau sa te bulversez si mai rau .... par

Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-01-07 14:34:51)

#2217 2010-01-07 14:35:29

Almi Ingerash
Addicted member

tt nu m-am suparat kiar deloc kram

am intrat aici tocmai sa invat...
nu am ramas insarcinata pana acum deloc...

eu ma refeream la analize de sange si la cele de secretie... analize hormonale nu am facut... care sunt acelea? oricum cele pe care l-eam facut au iesit foarte bune.. plus c ovarele sunt curate (in timp ce acum 3 ani cand am inceput sa iau pastile aveam un chistulet pe ovarul drept iar acum nu-l mai am)..nush cat e de importanta treaba asta...

ma gandesc si eu ca daca temperatura e asa zapacita o fi de la duphaston... de la el cred k am si starile de greatza si pofta de mancare asa mare in acelasi timp...

zi-mi de analizele hormonale in ce constau si care sunt , daca nu te superi si daca vrei puss puss puss

LE: am oprit in vara ac ca auzisem eu ca mai trebuie s fac si pauza (cu toate ca la microgynon nu trebuie sa faci pauza) si in luna in care le-am oprit nu am avut menstruatie... cand le-am reluat mi-a venit regulat... practic mi-a venit la 8 saptamani...

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-01-07 14:37:55)

#2218 2010-01-07 14:35:30

dirida
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-02

almi, din cate vad graficul tau nu prea arata a grafic cu ovulatie, ttt, am dreptate?

te rog nu te panica, poate fi din cauza opririi AC, in prima luna nici eu nu am avut ovulatie.

obs ca teste poz au aparut cand ai inceput duphastonul, deci nu cred ca a fost ovulatie si mai de graba din cauza trat au fost poz.

Ultima oara a fost editat de printesica (2010-01-07 14:37:55)

Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!

#2219 2010-01-07 14:35:32

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

fete care ati auzit de vreun dr bun in inseminari prin timisoara? puss

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

#2220 2010-01-07 14:40:58

tttttt
Hero member

almi o sa pau paste , este explicatia unui doctor , eu nu m-as pricepe sa iti raspund , dar e un pic mai lung postul , dupa ce il vei citi o sa il editez si o sa sterg

analizele ar fi cam astea cu tot cu valori normale :
ziua 14
FSH(v.n. 7.5-20 mlUI/ml)
LH(v.n. 12-82mUI/ml)
estadiol(v.n. 153-237 pg/ml)
ziua 21
prolactina(v.n. 66-460 mUI/ml)
estadiol(v.n. 48-172 pg/ml)
progesteron (v.n. 7.66-25.6 ng/ml)

In organismul femeii exista 3 niveluri ierarhice de control al ciclurilor hormonale sexuale:
1. directorul = hipotalamusul, care da ordine sefilor de sectie (parti ale hipofizei). Ordinele esentiale in cazul de fata sunt reprezentate de hormoni numiti FSH-RH (hormon de eliberare a FSH) si LH-RH (hormonul de eliberare a LH). Numele spune clar ce rol are fiecare.
2. seful de sectie = hipofiza, care da ordine maistrilor (ovarelor). Ordinele plecate de la acest nivel sunt hormonii numiti FSH (hormon stimulator al foliculilor) si LH (hormon luteotrop, adica de formare si stimulare a corpului galben).
3. maistrii = ovarele, care transmit ordinele primite muncitorilor (foliculii ovarieni, eventual corpul galben).

Hipotalamusul elibereaza la inceputul ciclului cantitati din ce in ce mai mari de FSH-LH, care comanda la nivel hipofizar cresterea sintezei de FSH. FSH-ul creste deci in permanenta in cursul primelor 14 zile ale ciclului si determina o dezvoltare progresiva a unora dintre foliculii ovarieni. Stimularea foliculilor de catre FSH are drept urmare productia de estrogeni, cel mai important in afara sarcinii fiind estradiolul (E2 - nu e unul din E-urile din alimente! - LOL). Prin urmare si nivelurile estradiolului in sange cresc progresiv in primele 14 zile.

Intre cele trei etaje mentionate exista legaturi de control invers (feed-back). Feed-back-ul poate fi negativ (cresterea unui hormon sintetizat la un nivel inferior determina scaderea sintezei hormonului de la nivelul superior ce stimuleaza secretia primului) sau pozitiv (cresterea unui hormon de nivel inferior determina cresterea sintezei altui hormon de nivel superior).

Intre E2 si FSH exista o relatie de feed-back negativ: cresterea E2 determina scaderea FSH, si invers. Intre FSH si E2 pe de o parte si LH pe de alta parte exista o relatie de feed-back pozitiv: cresterea FSH si E2 determina la o anumita concentratie descarcarea brusca a unei cantitati mari de LH - asa-numitul "varf de LH (LH peak)".

Varful de LH are loc intr-un ciclu de 28 de zile cu pana la 24-48 ore inaintea ovulatiei, adica in ziua 12-13. De fapt, se pare ca el este responsabil de producerea ovulatiei in sine. Ovulatia intr-un astfel de ciclu se va produce in ziua 14.

In urma ovulatiei, foliculul care a ovulat se transforma intr-un nou tip de "muncitor" ovarian, corpul galben. Desi valorile LH scad mult dupa varful mentionat, ele raman ridicate dupa ziua 14 si stimuleaza formarea si ulterior functionarea (secretia) corpului galben. Acesta "stie" sa sintetizeze doi hormoni sexuali: estrogeni (sub comanda FSH) si progesteron (sub comanda LH). Deci din ziua 14, estrogenii isi mentin un nivel ridicat in sange, si in plus apare un al doilea hormon, progesteronul (P), ce creste rapid si se mentine la valori aproximativ constante, inalte, pana aproape de sfarsitul ciclului.

Dupa aproximativ 11 zle de "munca", corpul galben oboseste si inceteaza repede a mai functiona. Nivelurile estrogenilor si progesteronului scad rapid pana aproape de 0 (zero). Lipsa acestor hormoni determina paritia menstruatiei.
Etapele prin care trece aparatul genital dpdv hormonal sunt deci doua:
1. faza foliculara (zilele 1-14), in care se dezvolta foliculii si creste progresiv nivelul E2, P fiind aproape nul; FSH e de asemenea la niveluri inalte (datorita rolului sau), iar LH este redus cantitativ;
2. faza luteala (zilele 15-28), in care se dezvolta si functioneaza corpul galben; E2 atinge valori inalte, la fel ca si P. FSH si LH incep sa scada, datorita valorilor ridicate ale E2 si P (feed-back negativ). Toti hormonii scad dramatic in concentratie in ultimele 3-4 zile ale ciclului.

In principiu, lungirea unui ciclu se produce in marea majoritate a cazurilor pe seama fazei foliculare, care e mai lunga prin intarzierea ovulatiei. In astfel de conditii, ovulatia se produce cu 14 zile inaintea urmatoarei menstruatii. Deci daca la tine menstruatia apare la 35 zile, se poate presupune ca ovulatia (daca a avut loc - exista si cicluri anovulatorii) se produce in ziua 35-14= 21 a ciclului.

d-asta ziceam sa faci analize hormonale , la tine este un dezechilibru undeva

am editat

Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-01-07 14:45:59)

#2221 2010-01-07 14:48:30

Almi Ingerash
Addicted member

ms tt.. am notat analizele si am citit... cred k luna asta nu mai am cum sa le fac, dar de luna viitoare, ma apuc de ele... pana atunci ma interesez... smile vezi k am editat si eu sus big_smile

LE: momentan nu sunt acasa, poti lasa tot pana deseara sa le salvez in compuer? eu cand le-am salvat in comp` meu, iti spun k sa stergi... ms puss

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-01-07 14:51:09)

#2222 2010-01-07 14:52:12

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

merci si eu teule , m-am mai desteptat cu ceva puss

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#2223 2010-01-07 14:53:16

Almi Ingerash
Addicted member

puss smart si la multi ani si la multe teste ++++++ puss kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.