Probleme in zona anusului
- 19anda84
- Membru
- Inregistrat: 2010-02-21
probleme in zona anusului
am o mare problema si cand spun mare...chiar am dreptate.Inca din vara am aceasta problema in zona anusului.a inceput cu mancarime,prurit care crestea pe masura scarpinarii;am crezut ca e vorba de o iritatie din cauza epilatului.Nu am ajuns inca la un medic,insa am nevoie de o solutie. De o luna am observat mici bubite,chiar foarte mici in partea din exterior,insa si in interior.Mi-am dat seama ca cele din interior imi provoaca mancarimea.E cumplit!Ma trezesc noaptea din cauza pruritului..e groaznic la serviciu..Mentionez ca nu aceste bubite nu dor...doar provoaca prurit. am incercat cu clotrimazol,insa calmeaza pe moment.O alta crema?va multumesc
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: probleme in zona anusului
19anda84 a scris:am o mare problema si cand spun mare...chiar am dreptate.Inca din vara am aceasta problema in zona anusului.a inceput cu mancarime,prurit care crestea pe masura scarpinarii;am crezut ca e vorba de o iritatie din cauza epilatului.Nu am ajuns inca la un medic,insa am nevoie de o solutie. De o luna am observat mici bubite,chiar foarte mici in partea din exterior,insa si in interior.Mi-am dat seama ca cele din interior imi provoaca mancarimea.E cumplit!Ma trezesc noaptea din cauza pruritului..e groaznic la serviciu..Mentionez ca nu aceste bubite nu dor...doar provoaca prurit. am incercat cu clotrimazol,insa calmeaza pe moment.O alta crema?va multumesc
Cand citesc asa ceva sau aud de asa ceva, primul beculet care mi se aprinde in minte este o contaminare cu niste viermisori pe numele lor oxiuri. Intr-adevar daca totul a inceput inca din vara parca e o perioada prea lunga, dar eu zic sa mergi la un medic, sa ii descrii simptomele tale si daca este vorba despre acesti viermisori o sa primesti tratament si o sa scapi imediat, sunt doar doua doze de obicei. Presupun ca micutele bubite sunt de la scarpinat.
Alte cauze de mancarime asa intensa nu prea vad. Nu trebuie sa te sperii, nici sa te rusinezi, e ceva foarte frecvent. Plus ca nu stim daca este asta, dar cel mai frecvent cand aud mancarime mare in zona anala, cam despre asta este vorba. Iti las aici un link, e valabil mai mult pentru copii, dar ca sa vezi daca ti se potriveste http://www.sfatulmedicului.ro/Parazitoz … obioza_552
Tu mergi la medicul de familie, spune-i ce ai, mentioneaza ca te-ai gandit la oxiuri si discutati impreuna.
Sanatate multa!
ps. nu inseamna ca asta ai, nu am cum sa te diagnostichez pe forum, am zis doar ce e mai frecvent. e posibil sa fie orice altceva, sa porti lenjerie nepotrivita, sa fii alergica la absorbante etc.
- 19anda84
- Membru
multumesc mult!
din cate am citit pe situl recomandat,durata de viata a oxiurilor este de 14 saptamani,maxim..adica 2 cicluri de viata al acestora....in cazul meu,aceasta perioada e depasita de mult timp.Am sa merg totusi la un medic..off
Ultima oara a fost editat de 19anda84 (2010-02-21 17:06:24)
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
din ce stiu eu, te poti reinfecta cu oxiuri, astfel incat ei continua sa traiasca. din zona anusul-ei trec in alta parte, pe urma pui mana- pui mana la gura- ii ingurgitezi- te reinfectezi. poate gresesc.. dar asa stiu.
- moksha
- Hero member
Alex2 a scris:din ce stiu eu, te poti reinfecta cu oxiuri, astfel incat ei continua sa traiasca. din zona anusul-ei trec in alta parte, pe urma pui mana- pui mana la gura- ii ingurgitezi- te reinfectezi. poate gresesc.. dar asa stiu.
exact la asta m-am gandit si eu, ciclul lor de viata e limitat, dar te poti reinfecta in permanenta daca nu te tratezi.
repet, nu putem sti daca e vorba despre asta, dar parca asta imi vine prima data in minte.
- hlln88
- Full member
- De la: heaven
- Inregistrat: 2009-09-19
sau sa nu fie hemoroizi daca spui ca ai si niste bubite.eu am avut si nu as vrea sa mai trec vreodata prin asta.mergi la medic,e cel mai bine
Senzatia de autenticitate rezulta paradoxal....inventand amanute
- 19anda84
- Membru
hlln88 a scris:sau sa nu fie hemoroizi daca spui ca ai si niste bubite.eu am avut si nu as vrea sa mai trec vreodata prin asta.mergi la medic,e cel mai bine
hemoroizii ar trebui sa si doara,sa ma incomodeze...etc...bubitele sunt de la scarpinat,se intampla sa ma scarpin pana la sange de multe ori
- o ea
- Full member
- De la: Vaslui
- Inregistrat: 2006-11-25
poate suna putin ciudat, dar am vazut ieri o emisiune despre oxiuri, limbrici si tenia si nici nu pot sa mai mananc, mi-e frica sa merg la baie si mi-e o greata de mor. sa-mi spuna si mie cineva ce simptome exista, in caz de... Doamne fereste! imi vine sa ma duc la farmacie si sa-mi iau pastile anti orice parazit:-s.
There is no surprise more magical than the surprise of being loved. It is God's finger on man's shoulder. (Charles Morgan)
- moksha
- Hero member
o ea a scris:poate suna putin ciudat, dar am vazut ieri o emisiune despre oxiuri, limbrici si tenia si nici nu pot sa mai mananc, mi-e frica sa merg la baie si mi-e o greata de mor. sa-mi spuna si mie cineva ce simptome exista, in caz de... Doamne fereste! imi vine sa ma duc la farmacie si sa-mi iau pastile anti orice parazit:-s.
doamne fereste sa te duci la farmacie sa iti iei pastile anti orice parazit. in primul rand nu exista, in al doilea rand cel mai grav este ca le-ai si primi de la farmacie si sunt destul de toxice.
raspunsul meu la intrebarea ta nu o sa intre in multe detalii medicale, am sa ma rezum doar la a-ti spune ca daca ai avea oxiuri, tenii sau limbrici ti-ai fi dat seama, crede-ma. si daca ai o astfel de banuiala - ca doar ai vazut emisiunea - mergi la medic si fa analizele. dar ma indoiesc destul de tare ca e cazul, pentru ca iti repet, chiar ti-ai fi dat seama.
eu zic sa te calmezi, sa te linistesti si sa depasesti momentul, suntem adulti incearca sa eviti genul asta de emisiuni daca stii ca esti usor impresionabila.
succes.
- moksha
- Hero member
luminitza a scris:moksha a scris:doamne fereste sa te duci la farmacie sa iti iei pastile anti orice parazit. in primul rand nu exista, in al doilea rand cel mai grav este ca le-ai si primi de la farmacie si sunt destul de toxice.
raspunsul meu la intrebarea ta nu o sa intre in multe detalii medicale, am sa ma rezum doar la a-ti spune ca daca ai avea oxiuri, tenii sau limbrici ti-ai fi dat seama, crede-ma. si daca ai o astfel de banuiala - ca doar ai vazut emisiunea - mergi la medic si fa analizele. dar ma indoiesc destul de tare ca e cazul, pentru ca iti repet, chiar ti-ai fi dat seama.
succes.
am avut eu ceva, nu stiu ce, s-a rezolvat cu o pastiluta...dar asa de rau mi-a fost de la ea...mi-a prescris-o doc nu am luat-o de capul meu doar ca nu am mai facut coprocultura...am facut dupa tratament si a iesit bine copro+nu mai aveam simptome mai nasol ca a venit la pachet cu o infectie urinara..pentru aia imi facusem analize si ca sa nu mai astept cu tratamentul pt infectia urinara am zis sa incercam mai intai cu pastiluta aia ca nu puteam sa stau asa 2 saptamani si daca nu trece revin si cu niste analize...se pare ca am avut noroc
pentru majoritatea e de ajuns o pastila, dar stiu si eu ca sunt foarte neplacute efectele adverse. majoritatea se trateaza cu medicamente din aceeasi clasa, deci e ok. ai avut noroc, dar depinde cand ai facut coprocultura si depinde daca parazitul pe care il aveai se observa la coprocultura sau nu. astea sunt doar chestii teoretice care sigur nu se aplica la tine, avand in vedere ca te-a vazut un medic, dar nu vreau sa se inteleaga ca trebuie sa luam singuri pastile. mai ales din astea, care sunt toxice.
- moksha
- Hero member
luminitza a scris:puteam sa numesc pastila, la cat am suferit eu in perioada aceea nu am cum sa uit cum se numeste leacul meu , insa as prefera sa i-o prescrie un doctor moksha, tocmai ce imi facusem analizele din urina...am un mare lapsus, analiza clasica plus analiza pentru a determina la ce este sensibil in cazul meu e-coli (urocultura parca)...le stiam ca pe tatal nostru la vremea aia. Cand am dus proba de urina nu aveam simtome de oxiuri (nu ma manca undeva), insa dupa vreo 2 saptamani am ajuns sa iau rezultatul de la analize...era gata de 1 sapt dar efectiv nu am avut timp deoarece lucram si eram si in sesiune, nici prea bine nu ma simteam. A mai trecut o alta saptamana pana am ajuns la doc, daca nu si mai bine de o sapt. Undeva in timpul asta a aparut si mancarimea in fund, sincer avand in vedere infectia cu e-coli ma gandesc ca poate am avut mai intai oxiuri si din cauza lor infectia...acuma...numai Dumnezeu stie cum a fost.
later edit: dupa tratamentul ambelor, am facut uro si copro dupa vreo 3 saptamani sa am timp sa vad daca e cazul de o recidiva sa nu le fac sa iasa bine si dupa alte 2 sapt sa am iar probleme...adica sa dau iar banii pe alte analize
pai vezi, am spus eu ca daca ai oxiuri e imposibil sa nu iti dai seama
ai facut urocultura cu antibiograma. si e super cum ai repetat analizele. e totul ok
- moksha
- Hero member
luminitza a scris:moksha, este posibil sa fi facut infectia urinara(cu e-coli) de la oxiuri? preupunand ca le-am avut asimptomatice..
hmmm...nu. adica e posibil sa fi avut o iritatie locala mai accentuata, scaune mai neregulate si sa se fi favorizat contaminarea - ca practic e coli asa ajunge din tractul gastro-intestinal in cel urinar. nu pot sa consider oxiurii vectori - adica daca te gandesti ca ei purtau e coli pe suprafata si au migrat si au produs infectie, e un pic exagerat si nu cred.
cred ca a fost o coincidenta, ca ai avut simptomele suprapuse, dar nu pot sa dau vina neaparat pe oxiuri.
stai linistita oricum, infectii urinare cu e coli are aproape toata lumea, macar 1 data in viata. ai scapat, esti ok, nu te mai gandi la asta prea mult.
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
sincer nici eu nu cred pentru ca am avut infectia urinara prima si abia la vreo 3 saptamani am avut simptome de oxiuri, oricum sincer cred ca pe fond nervos mi s-a redus mult imunitatea de m-am umplut de boli. La 2 luni dupa tratarea infectiei urinare cu tot cu flucovim am facut candida...ce e haios este ca am facut analiza de secretie pentru mai multe...cea anuala ca sa zic asa..de control, analizele au iesit bine si la vreo saptamana mi s-a schimbat aspectul secretiei...de data asta nu am mai fost la doctor ci am repetat tratamentul facut acum vreo 10 ani cred cand am avut prima data candida ( acuma a fost a doua oara : ) )si mi-a trecut...lafel dupa 3 saptamani am repetat analizele si au fost ok, insa am mancat iaurt pana mi-a dat pe nas
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-25 23:26:40)
- sleeping_beauty
- Addicted member
lol ce intrebare
jess, sincer mi-a fost sila sa ma uit, am refuzat sa imi analizez ...... , mai ales ca citisem pe net despre tot felul de viermisori si cred ca as fi lesinat sa vad vreo tenie, am preferat sa bag capul in nisip ))))
- sleeping_beauty
- Addicted member
eu in locul tau as face tot posibilul sa ma stric la burta sa ii dau afara mai repede, medicamentul pe care l-am luat eu are ca actiune paralizia viermisorilor pentru nu stiu cat timp, deci este imperios sa ii elimini, medicamentul nu ii omoara doar ii paralizeaza sa nu mai depuna oua si sa nu se mai miste ca sa dea mancarimi....
cauta sa mananci chestii sa te strice la burta vreo 2 zile sa scapi mai repede de ei si regula de baza, evita sa bagi mainile in gura indiferent cat de bine crezi ca te-ai spalat pe maini si oricat de scurte crezi ca ai unghiile
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-10 20:21:02)
- sleeping_beauty
- Addicted member
cu placere
stii ca trebuie sa iei din nou pastiluta aia peste vreo 2 saptamani nu?
- sleeping_beauty
- Addicted member
poate am avut eu pitici pe creieri insa dupa o saptamana in care mi-a fost bine aveam din nou senzatia ca misca ceva asa ca am luat pastiluta aia vrand nevrand
parca de 2 saptamani stiam intervalul, oricum scrie pe prospect ....
vezi ca eu am fost ametita si slabita vreo 2 zile dupa prima pastila, la fel am patit si dupa a doua....sunt foarte puternice, scrie si in prospect sa nu conduci sa nu lucrezi pe utilaje...
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-10 20:34:12)
- sleeping_beauty
- Addicted member
jess, o sa treaca
- maryu
- Hero member
- De la: Honolulu
- Inregistrat: 2007-08-27
Buna seara, scriu aici ca sa nu deschid topic nu. am si eu o mica problema.in aceasta seara am observat cu ajutorul unei oglinzi ca in zona anala am niste bubite ce arata ca niste cosuri coapte avand capul alb, nu foarte multe la numar. nu am mancarimi , nu ma deranjeaza in nici un fel.ma intreb de la ce ar putea fi?poate de la epilat sau trebuie sa ma gandesc mai departe? parca si mergand spre zona vaginului s-ar observa cateva puncticele pe sub piele dar foarte marunte, abia vizibile. tin sa mentionez ca anul trecut in august mi-am facut ultimul control ginecologic, pap normal fara anomalii. ce ma sfatuiti? plus ca nu sunt in tara si la medic nu as putea ajunge imediat. multumesc
ps: pt o viziune cat mai buna a acestor "bubite" ele arata fix ca pielea de gaina numai ca 2-3 dintre ele au capatul alb. m-am uitat pe net la poze cu diferite afectiuni si nu reusesc sa gasesc una care sa mi se potriveasca. nu e nimic crescut in plus pe acolo..
Ultima oara a fost editat de maryu (2013-05-03 04:10:45)
În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. What will it take for us to realize, The more we provoke, winter will come twice...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|