homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Singuri cu bebe acasa dupa nastere, sau cu ajutoare?

#1 2010-04-09 14:36:17

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

singuri cu bebe acasa dupa nastere, sau cu ajutoare?

fetele, ziceti-mi si mie cum e in primele zile de viata ale lui bebe... pls

noi locuim singurei, eu si sotul, mama are grija de nepotica mea care are 9 luni, o sa vina la noi, dar nu cred ca va sta peste noapte, doar asa sa ma ajute cu una/alta, si de cand o voi putea scoate afara pe micuta cred ca voi merge mai mult eu pe la ea (ea sta la sora-mea acuma, din fericite in acelasi cartier cu mine) sa mai stam impreuna sau sa  o las sa fie supravegheata daca trebuie musai sa ma duc undeva.

cum v-ati descurcat in primele saptamini?

e important sa fie cineva cu tine sa te ajute? ma refer sa stea in aceeasi casa, etc, sa iti explice cum sa ii faci baita si sa te linisteasca daca te panici peste noapte ca plinge, etc.

ce sfaturi imi dati?

multumesc frumos.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2 2010-04-09 15:32:10

Roxiii
Full member
Inregistrat: 2008-11-28

Re: singuri cu bebe acasa dupa nastere, sau cu ajutoare?

Carra si eu am un baietel de 3 anisori si 2 luni dar eu am avut norocul ca mama mea sa fie langa mine si e si acum pentru ca stam impreuna si da, e foarte important sa iti fie aproape cineva in care ai incredere.Acuma na, depinde si bebele cat e de ager, al meu de ex. a fost argint viu inca de mic si e foarte obositor pentru ca noaptea nu prea apuci sa dormi in primele 5/6 luni pana se regleaza cu somnul si simti nevoia ca cineva sa te mai inlocuiasca sa te poti odihni un pic si cand nu ai pe nimeni nu e deloc usor.Nu mai zic de sfaturile practice pentru prima baita si pentru lucruri mult mai banale, de ex. se intampla ca atunci cand il alaptam sa se innece putin cu laptisor si sa tuseasca si eu ma speriam foarte tare si fel si fel de momente cand ai nevoie de sfatul cuiva trecut prin asa ceva.Bine de multe ori chiar daca nu ai pe cineva langa tine si ai nevoie de un sfat, poti sa suni undeva la o prietena care a nascut inaintea ta si care e proaspat trecuta prin astfel de experiente.Dar marea problema atunci cand esti singura este oboseala pe care o resimti din plin.Dar daca bebele e mai linistit si il mai si alaptezi, atunci cu siguranta iti va fi mult mai usor.Daca ai nevoie de un sfat si te pot ajuta, sunt aici si te sfatuiesc cu placere.Mult succes si rabdare multa!!!

#3 2010-04-09 17:22:24

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Carra, daca sotul nu o sa te poata ajuta, atunci sigur ai nevoie de cineva, cel putin in priele 2-3 saptamani.
Este foarte greu, mai ales daca o sa aiba si colici.
Imi aduc aminte ca in primele 4 luni, am dormit cate 3-4 ore pe noapte, maxim! Si asta cu intreruperi...

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#4 2010-04-09 17:24:04

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

pai sotul o sa ma ajute sigur.
plus ca o sa isi ia concediu in luna iulie toata luna (bine, o sa fie a doua luna a lui bebe, dar oricum ...)
dar ma gandeam daca in afara de sot mai trebuie cineva ....
oricum, o sa fiu cu intrebarile pe voi si pe telefon ... dar n-as vrea sa ma sperii daca bebe plinge si nu stiu ce sa ii fac.
puss

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2010-04-09 17:24:39)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#5 2010-04-09 18:27:38

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

carra eu singura am facut totul...pe al meu la inceput imi venea sa il pocnesc ca mi se parea ca ma incurca, el bietu' voia sa ajute. pana la urma am invatat sa nu mai fac pe martira si sa ma las ajutata de el. acum suntem un tot perfect wink

baie, curatat nasuc, taiat unghiute, ragait...tot tot tot am invatat de pe net lol youtube rulllz .plus ca multe vei simti tu singura cum sa le faci, nu tre' sa te invete nimeni. o sa vezi puss
eu sunt de parere ca mai bine fara "ajutoare". acum fiecare cum crede. e greu, dar e minunat sa iti descoperi copilul hjarta

Ultima oara a fost editat de pipacslany (2010-04-09 18:33:28)

Publicitate

loading...

#6 2010-04-09 18:43:58

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Mie mi-a prins bine sa o am pe mama 10 zile langa mine... bine, nu e genul de persoana bagacioasa si cicalitoare... nu s-a bagat sa ma invete nimic si nici nu am vrut sa o faca.
Dar dimineata, de la 7 si pana la 10-11, statea cu ea ca sa dorm eu big_smile

Asta a fost cool!

offtopic  Pe unde ai umblat mama Pipa? big_smile

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#7 2010-04-09 18:45:39

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

puss pe nicaieri...astept sa-mi creasca parul lol

#8 2010-04-09 18:55:52

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu subscriu in totalitate la ce a scris pipa, exact asa am facut si eu

acu depinde de cum esti tu si, mai ales, depinde cu ce fel de bebe te doteaza Doamne Doamne tongue dar eu una am cerut in mod expres ca in prima luna sa nu ma bazaie nimeni cu vizite... eram si in sesiune... ai mei au venit cam de 2 ori, cand am plecat eu la 2 examene mai lungi. n-as fi suportat sa imi planga bebe si eu sa am pe cap pe altii... fie ei ai mei, ai lui etc... NU, multumesc. prima luna n-a fost grea si asta PT CA AM AVUT LINISTE si am facut noi totul

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2010-04-09 23:20:51

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Carra, ia-o pe mama sau soacra langa tine... barbatii ( unii ) chiar dak vor sa ajute... mai bine te lipsesti; macar 2 sapt sa ai pe cineva cu tine, trust me wink

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#10 2010-04-10 00:01:55

katami
Platinum member

eu as adauga la ce am scris mai sus inca un aspect.. mereu mi-a fost frica e depresia postnatala lol iar faptul ca am facut de toate, adica bebe, casa, facultate... m-a tinut destul de ocupata incat sa nu-mi permit asa ceva lol evident, desi picam de oboseala... si satisfactia a fost pe masura si m-a ferit de ce ma temeam io mai rau lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#11 2010-04-10 00:15:57

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

eu l-am crescut singura- singurica ... acum daca stau sa ma gandesc ..oare era mai bine sa am pe cineva sa ma ajute sau nu .. ca doar soacra-mea s-a rugat de mine sa ma ajute dar nu am vrut .. nu stiu ce sa spun. Nu am gatit, nu am facut curat( sotul le-a facut pe astea desi e paralel) ...m-am lasat de toate muncile astea casnice pt ca nu aveam timp .. Eu sincer m-am descurcat ... am avut si momente cand imi venea sa plang de oboseala dar fiecare minunt petrecut cu fiul meu l-am gustat la maxim.. Cred ca depresia mea s-a manifestat prin faptul ca am devenit foarte protectoare cu el .. nu imi venea sa il dau la nimeni... era comoara mea si nu vroiam sa il impart cu nimeni.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-04-10 00:16:48)

#12 2010-04-10 14:01:20

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Uneori e bine lateori nu......
La mine a fost mama, venea seara de la servici si pleca dimineata, Ziua eram singurica, sotul la servici.
Si sincera sa fiu, mai bine mama, ca deh, daca ai nervi, cum am avut eu, dupa (mai ales si o durere insuportabila de cap) mama nu se supara si iti permiti, pe cand mama soacra poate nu-i convine, iar tu tb sa te abtii ca sa nu faci certa in familie.....
Dar nu e bine sa stea in permananta cu tine, la un moment dat, la mine eram prea multi in casa (avem doar o garsoniera), era cald, unul spala la baie, altul la bucatarie, zgomot, intrebari de tot felul ,iar eu eram f obosita si nervoasa.....
Chiar daca ma ajutau, as fi preferat sa fiu singura, chiar daca erau toate vraiste.
Plus ca mai vin cu idei genul nu-i face asta copilului (chiar daca tie ti-a zis doctora) su nu-i da cu asta....etc.
E bine sa nu te sufoce sa stea pe capul tau multi, chiar daca-ti fac treaba in casa.
Ar fi bine, daca ar veni ti-ar face curat, ti-ar lasa mancarea facuta apoi te-ar lasa singurica si ar reveni cand ai nevoie sa-l speli, sa iesi putin sa te delectezi la o cosmetica, etc.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#13 2010-04-10 16:09:57

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Clar ca e mai usor cu ajutoare.Dar ma gandesc ca e bine sa fie ajutoarele astea in permanenta(nu numai primele saptamani), cel putin pana cand are copilul o varsta.Sau macar sa fii intr-o cladire in care cunosti foarte bine oamenii sau sunt oameni misto.
Desigur, sunt idealista, eu nu am o asemenea casa mare,si nici asta nu e Paradisul, dar zic asa ca idee.

I love you. Remember. They cannot take it

#14 2010-04-10 17:35:57

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

carra..eu zic ca te vei descurca singura si cu sotul...nimeni nu se naste parinte si toate devenim mame dupa ce nastem..instinctul se activeaza imediat..
eu aveam 20 de ani cand l-am nascut pe fimiu si am facut totul singura...imi era frica ca ii rup gatul,ca imi scapa din maini,ca nu stiu sa il schimb,etc,etc,etc...pe naiba..am facut de toate cu sotul meu...nu este asa de greu...poti savura si invata totul,ptr ca de aceea ne dorim copii...si este al naibii de frumos,chiar daca ni se pare greu si vb lui katami...eu nu am avut timp de depresie,eram prea ocupata..

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#15 2010-04-10 17:41:20

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Carra, eu sunt singura...adica eu si sotul meu. El este un tip de nota 10, schimba fetitza, se joaca impreuna, ii facem baita, deci se implica tare, dar are un defect lol : nu stie sa gateasca si intra in panica daca il las in bucatarie singur. Cu alte cuvinte, face tot ce vreau eu dar nu gateste. Din punctul asta de vedere mi-a fost mie mai greut la inceput. Am stat in spital numai o zi ca asa este pe la noi si cand am venit acasa a trebuit sa stau in bucatarie. Dar am trecut si peste asta.
Daca sunteti doi, tu si cu sotul tau, va puteti descurca fara probleme. Noi am putut (desi el a stat acasa numai 6 zile) si poate toata lumea.
Ajutorul altora are avantaje si dezavantaje; te poti odihni, nu ai grija mancarii, curateniei...poti sa te relaxezi intr-o baie fara frica de a lasa pe bebe singur. Daaaaaaaaar si cand incep stresurile smile : fa asa ca si eu am facut asa etc etc. Cu ai mei am vb numai la telefon si deja ma albisera: infasa fata ca sa nu aiba picioarele strambe, da-i o lingurita de apa, da-i ceai, tine-o de cap...Doamne ajuta ca am fost singura ca altfel eram nebuna. Iar socrii mei? Habar nu au, copii lor au fost crescuti de bunici caci ei erau studenti cand i-au facut. Soacra-mea se mira cum de imbrac fata in jeans ca pe vremea ei bebe era in scutece pana la un an.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#16 2010-04-10 23:39:14

katami
Platinum member

flowerpot a scris:

. Soacra-mea se mira cum de imbrac fata in jeans ca pe vremea ei bebe era in scutece pana la un an.

rotfl nasa-mea la fel... n-are copii si a ramas la ce era acu 100 de ani. M-a umplut de un teanc de salopete enooormeee, ca pt un copil de 1 an... FARA NICIO CAPSA intre picioare, doar cu cate 2 nasturei pe umar. In primul rand, la varsta aia n-o sa mai imbrac cupilu' in salopete... in al doilea rand, astea fara capse nici cadou n-am cui le face, ca oricine s-ar uita stramb....

#17 2010-04-11 15:35:03

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

primele doua saptamani a venit maica-mea, ea nu se ocupa de minunatie dar imi era de ajuns cu calcat, gatit, curatenie. dupa....dezastru, cu toate ca m-a ajutat sotul cu toate. faptul ca ramaneam singura acasa cand el era la lucru ma dispera, iar numai la o sapt dupa ce a plecat am si incetat cu alaptatul.sad apoi singura cu sotul- pana  la 6 luni cand a trebuit sa merg la scoala si a venit iar maica-mea vreo 2 luni si cu concediul sotului au trecut si cele 3 luni de scoala, si apoi pe la 14 luni iar a venit maica-mea vreo luna (am facut practica).
traiasca mamele! sper sa ma ajute si cu al doilea bebe la fel ca altfel nu o sa reusesc. si eu am preferat-o pe maica-mea soacra-mii, ne intelegem f bine dar cu maica-mea imi permit mai multe(si masaje). eu am avut noroc ca am mama tanara si sper din tot sufletul sa-mi ajut si eu copilul la fel de mult. in 2 sapt incep iar lucrul si nu stiu cum o sa rezist 12 ore fara sa-mi vad puiul.

#18 2010-04-11 15:49:25

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

offtopic Kata, d c sa nu-l imbraci in salopetica la 1 an? Eu am salopete vreo 2-3 si abia astept sa le-mbracam la toamna smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#19 2010-04-11 16:04:27

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

si eu am avut salopete din alea fara capse din tara si le-a purtat toata vara ..tare bune au fost

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.