homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tbc??sal fetelor a

#1 2010-04-26 19:45:12

ericka06
Full member
Inregistrat: 2009-03-16

tbc??sal fetelor a

sal fetelor revin cu o mica problemuta care ma ingrijoreaza....
de ceva vreme vb la munca si pe mess cu un coleg de munca.in urma cu ceva vreme am aflat k a avut TBC acum spune el k e vindecat dealtfel vine zilnic la munca si intra in contact cu foarte multa lume(lucram in domeniul bancar) si ne intelegem foarte bine si imi place mult de tot de el ...ma invita saracu in orash de o luna dar eu il tot refuz pentru ca mi-e frik:((maine se duce sa faca iar control sa vada cum mai sta....intrebarea mea este dak i se spune k e vindecat pot iesi cu el???sau dak e sa ne placem asa mult prin sarut se poate intampla ceva dak doctorii spun k el e vindecat??va rog sa-mi raspundeti k sunt foarte nedumerita..

imi cer scuze dak nu am postat cum trebuie

domina ca sa nu fi dominat

#2 2010-04-26 19:50:02

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: tbc??sal fetelor a

Daca doctorii ii dau unda verde, e ok... nu mai sunt riscuri. O data vindecata boala, bacilul nu isi mai face de cap pt ca nu mai exista. Iar din moment ce spuneai ca vine la serviciu si intra in contact cu multe persoane banuiesc ca nu mai sunt riscuri, pt ca de regula TBC'ul este o boala contagioasa, deci nu cred ca se risca nimeni sa iasa din carantina de dragul de a socializa, stiind ca e inca bolnav.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2010-04-26 20:02:55

ericka06
Full member

multumesc frumos de raspuns...saracul l-am tampit cu intrebarile si l-am tot trimis la analize ce-o zice k sunt nebuna dar...na:((asteptam maine sa vedem razele la plamani cum ies:D
multumescccccccc

#4 2010-04-26 21:33:56

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

TBC-ul nu mai e contagios la trei saptamani de la inceperea tratamentului. Deci, poti sa iesi linistita cu el.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2010-05-01 16:21:40

ericka06
Full member

fetelor sunt depomina dupa lungi insistente ale lui am iesit la un suc si a urmat si un sarut logic ca ne placem amandoi si nu ne-amputut abtine dar acum io sunt paranoia am impresia k tusesc k ma ia cu toate alea grater(

Publicitate

loading...

#6 2010-05-01 19:59:06

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

ericka06 a scris:

fetelor sunt depomina dupa lungi insistente ale lui am iesit la un suc si a urmat si un sarut logic ca ne placem amandoi si nu ne-amputut abtine dar acum io sunt paranoia am impresia k tusesc k ma ia cu toate alea grater(

e firesc si normal sa fii un pic panicata in fata unei asemenea situatii DAR tu exagerezi. lasa-ma sa iti explic un lucru foarte foarte simplu. in romania exista una dintre cele mai mari prevalente (numar de cazuri) de tuberculoza din lume, locul 1 in Europa. mai mult decat sigur si tu ca noi toti de altfel ai fost infectata cu aceasta bacterie la un moment dat. boala nu apare orisicum,  e nevoie sa ai o conditie de imunodepresie, deci e putin probabil sa faci boala. el doar are boala manifesta, dar aproape toti avem contactul cu bacteria, intelegi?

in al doilea rand in metrou iti garantez statistic ca exista cel putin 1 persoana cu tuberculoza activa, la mall etc.

in al treilea rand daca a urmat tratament nu exista nici macar o sansa sa iei tuberculoza de la el, gandeste-te ca sunt doctori care lucreaza la spitalul de tb si nu au facut tuberculoza.

una peste alta stai calma, sunt sigura ca nu e motiv de ingrijorare. mi se pare foarte ok ca stii despre ce e vorba si nu ti-a fost ascuns.

fara grija intalneste-te cu el, nu mai fi paranoica si consuma-ti nervii cu ceva util smile

#7 2010-05-01 21:13:31

ericka06
Full member

multumesc oricum a fost pe 27 la ultimul control si a facut raze si i s-a spus k numai are nimik si ca peste 4luni va face inca un control si-l vor scoate din evidenta dar na...io cu paranoia...ms frumos si asa e dak nu imi spune nici nu stiam:)
ms de sfaturi va pup pe toate

#8 2012-06-25 12:09:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

am si eu o intrebare, sper sa mai intre moksha la un moment dat sa-mi raspunda sau doctoressa... sau cineva care stie

avand in vedere ca de cateva luni am simptome de cistita si vreo 10 uroculturi sterile (in tot timpul asta una singura a fost pozitiva), medicul urolog mi-a recomandat sa fac testul pentru tbc urinar : am sunat la Victor Babes, ar trebui sa duc 3 probe de urina din 3 zile consecutive, exista 2 metode de cultura, una mai veche la care rezultatul se da in 60 de zile, alta mai noua - 42 de zile
intre timp am vazut ca exista si laboratoare care fac testul de tip ADN, de exemplu : http://www.synevo.ro/mycobacterium-tube … dn-in-lcr/ (am gasit si mai ieftin)
am inteles ca daca iese pozitiv va trebui sa fac totusi si cultura (desi tratamentul, daca nu ma insel, e standard daca nu e vorba de tbc rezistent la antibioticele uzuale), dar ar fi ok sa fac testul ADN intai ca sa nu stau cu groaza asta 2 luni de zile ? din descrierile laboratoarelor inteles ca e chiar mai precis decat culturile obisnuite
multumesc

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-06-25 12:32:16)

#9 2013-06-06 20:11:34

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

buna fetelor!
Prietena unui amic de-al meu a avut in urma cu cateva luni un prieten, care acum, la cateva luni de la despartire, este suspect de tbc. Intrebarea mea este daca se poate ca el sa fi avut bacilul si inainte dar fara simptomatologie si acum sa-l aiba si prietena amicului meu? Ar trebui si amicul sa isi faca analizele? stiu ca e analiza sputei/expectoratiei, dar trebuie si o radiografie pulmonara? va multumesc frumos

#10 2013-06-07 11:25:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

probabilitatea e scazuta, insa ar putea sa-si faca analizele... eu nu mi-as face si radiografie
eu mi-am facut o analiza ADN pentru TBC, pe langa cultura... dar un medic ar trebui sa le spuna exact ce analiza e necesara

Ultima oara a fost editat de heimdall (2013-06-07 11:25:55)

#11 2013-06-07 11:50:08

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

multumesc, heimdall!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.