Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 26-66
- dirida
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-02
Re: Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 26
n-am fost inca mikado. inca nu mi-a venit rez de la analiza si la medicul de familie se face programare cu 48 de h inainte(mai nou). Ieri am fost sa-mi fac programare pe joi, dar nu e dr joi, asa ca vineri. Dar macar sunt sigura ca-mi vine si rez la analiza pana vineri. Deocamdata stau asa, ma spal pe dinti si limba, fol apa de gura si atat.
Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
pass si fetelor poate va e de folos ce am gasit
?Numărătoarea? sau ?istoria? sarcinii ?ncepe cu prima zi a ultimei menstruaţii. In ziua 14 a unui ciclu regulat apare ovulatia, iar incepand cu saptamana a 4-a a acestei numaratori se poate pune un diagnostic ecografic de sarcina. Saptamanile 4-8 sunt importante atat pentru medic cat si pentru viitoarea mamica intrucat in acest interval se efectueaza primele examinari. Recomandam:
A. Examinarea medicala
* Completarea CARNETULUI GRAVIDEI cu toate datele necesare urmaririi sarcinii in dinamica
B. EFECTUAREA ANALIZELOR DE TRIMESTRU 1, printre care este important sa se regaseasca:
* Determinarea grupei de sange si a RH-ului, a hemoglobinei * Examen urina * Determinare si dozare anticorpi (test screening cu prelevare proba de sange) * Rubella * Sifilis (cu consiliere la recomandarea medicului) * HIV (cu consiliere la recomandarea medicului) * Chlamydia * Toxoplasma gondii * Citomegalovirus * Listeria
C. CONFIRMAREA ECOGRAFICA A DIAGNOSTICULUI DE SARCINA
* In saptamana 7 lungimea embrionului este de 0.7 cm * In saptamana 8 lungimea aproximativa a embrionului este de aproximativ 1.5 cm.
* In saptamanile 9 ? 12 au loc urmatoarele examinari: o Prima ecografie cu morfologie o Screeningul pentru boli congenitale (ex. sindrom Down ? ecografie cu determinarea translucentei nucale, examen sange: PAPP-A, fractiunea libera a β-HCG dupa Nicolaides), calculul de risc (un calcul statistic efectuat pe baza determinarilor anterior precizate)
* In saptamana 9 lungimea embrionului este de aproximativ 2.1 cm. * In saptamana 10 lungimea embrionului este de aproximativ 2.9 cm. * In saptamana 11 lungimea embrionului este de aproximativ 3.9 cm. * In saptamana 12 lungimea embrionului este de aproximativ 4.9 cm. * In saptamana 13 lungimea embrionului este de 6 cm.
* Examinarile din perioada Saptamana 14 ? 16 constau in: o Examen medical de rutina o Examen urina o Determinare hemoglobina (hemoleucograma) o Ecografie cu biometrie (facultativ) o Triplu test (morfologie fetala) cu calculul de risc pentru boli congenitale o Determinare anticorpi antitoxoplasma gondii IgG sau IgM (in cazul in care la precedentul test valorile impun repetarea acestuia)
* In saptamana 14 lungimea embrionului este de aproximativ 7.1 cm. * In saptamana 15 lungimea embrionului este de aproximativ 8.1 cm. * In saptamana 16 lungimea embrionului este de aproximativ 9.4 cm. * In saptamana 17 lungimea embrionului este de aproximativ 10.6 cm.
* Examinarile din perioada 18-22 sunt: o Examen clinic de rutina o Examen urina o Examen ecografic o Tocograma o Determinare hemoglobina (hemoleucograma)
* In saptamana 18 lungimea embrionului este de 12 cm. * In saptamana 19 lungimea embrionului este de 13 cm. * In saptamana 20 lungimea embrionului este de 13.8 cm. * In saptamana 21 lungimea embrionului este de 14.5 cm - fara a lua in considerare lungimea piciorului sau 26 cm - luand in calcul lungimea piciorului si are o greutate de 300 grame.
* Examinarile din saptamanile 22-24 constau in: o Examen de rutina o Test screening anticorpi de grupa sanguina si RH o Tocograma o Hemoglobina (hemoleucograma) o ecografie (facultativ) o examen Doppler pentru a depista la timp o potentiala afectiune - preeclampsie o Anticorpi anti toxoplasma gondii tip IgM daca IGG a iesit negativ la examenul precedent o Screeningul de diabet in saptamana 24 (glicemia a jeun)
* In saptamana 22 lungimea fatului este de 28 cm iar greutatea acestuia de 450 grame. * In saptamana 23 lungimea fatului este de 30 cm iar greutatea acestuia de 575 grame. * In saptamana 24 lungimea fatului este de 31 cm iar greutatea acestuia de 710 grame. * In saptamana 25 lungimea fatului este de 33 cm iar greutatea acestuia de 850 grame. * Examinarile pentru saptamanile 26-28: o Examen clinic o Examen urina o Cardiotocograma o Repetare hemoleucogramei, la indicatia medicului, in functie de valorile anterioare ale acesteia o Ecografie (facultativ) o Test de toleranta la glucoza (pe cale orala) - TTGO * In saptamana 26 lungimea fatului este de 34 cm iar greutatea acestuia de 1000 grame. * In saptamana 27 lungimea fatului este de 36 cm iar greutatea acestuia de 1150 grame. * In saptamana 28 lungimea fatului este de 37 cm iar greutatea acestuia de 1250 grame. * In saptamana 29 lungimea fatului este de 39 cm iar greutatea acestuia de 1400 grame.
* Examinarile pentru saptamanile 30-32: o Examen clinic o Examen urina o Ecografie o Cardiotocograma o Repetare hemoleucogramei, la indicatia medicului, in functie de valorile anterioare ale acesteia
* In saptamana 30 lungimea fatului este de 40 cm iar greutatea acestuia de 1660 grame. * In saptamana 31 lungimea fatului este de 42 cm iar greutatea acestuia de 1850 grame.
* Examinarile pentru saptamanile 32-35: o Examen clinic o Examen urina o Repetare examen hemoleucograma, la indicatia medicului, in functie de valorile anterioare ale acesteia o Examen hepatita B ? AG - HBs o Cardiotocograma o Ecografie la cerere o Test toxoplasmoza (in cazul in care la precedentul test valorile impun repetarea acestuia) ? Ig G sau Ig M la recomandarea medicului o Streptococ β-hemolitic in colul uterin
* In saptamana 32 lungimea fatului este de 43 cm iar greutatea acestuia de 2050 grame. * In saptamana 33 lungimea fatului este de 44 cm iar greutatea acestuia de 2200 grame.
* Examinarile pentru saptamanile 34-37: o Examen clinic o Examen urina o Repetare examen hemoleucograma, la indicatia medicului, in functie de valorile anterioare ale acesteia o Cardiotocograma o Ecografie la cerere o Test toxoplasmoza (in cazul in care la precedentul test valorile impun repetarea acestuia) Ig G sau Ig M la recomandarea medicului
* In saptamana 34 lungimea fatului este de 45 cm iar greutatea acestuia de 2400 grame. * In saptamana 35 lungimea fatului este de 46 cm iar greutatea acestuia de 2650 grame. * In saptamana 36 lungimea fatului este de 47 cm iar greutatea acestuia de 2800 grame.
* Incepand cu saptamana 36 femeia trebuie sa vina in vizita la medic saptamanal pentru: o Examen clinic o Cardiotocograma
* In saptamana 37 lungimea fatului este de 48 cm iar greutatea acestuia de 3050 grame. * In saptamana 38 lungimea fatului este de 49 cm iar greutatea acestuia de 3200 grame. * In saptamana 39 lungimea fatului este de 50 cm iar greutatea acestuia de 3350 grame. * In saptamana 40 lungimea fatului este de 51 cm iar greutatea acestuia de 3400 grame.
Aceasta coincide si cu data estimata a nasterii.
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- r.myrela
- Hero member
- Inregistrat: 2009-07-26
pass mi-am reeditat mesajul poate am uitat sa-ti zic ca am facut si eu bube ca tine
miri da,voi continua analiz la fundeni,chiar de mi-e groaznic de greu
Ultima oara a fost editat de r.myrela (2010-05-12 16:37:35)
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Lavi Te cred Myrelus .Asa ti-a recoamndat medicul sa le faci tot acolo sau te-ai hotarat tu?
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- r.myrela
- Hero member
miri eu personal nu am incredere sa merg pe plan local ma simt f linistita sa stiu ca le fac la Fundeni
- prigatel
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-06
fetelor, nu stiu cum sa va explic senzatia, dar sunt sigura ca avem noi gravidutze printre noi. aaaa, si am visat-o pe garga si avea o fetita bucalata si ii spunea Denisa (garga scuze daca nu-ti place numele dar asa era in vis). myre, la fundeni e cel mai bun centru. trebuie sa descoperi cauza. dr. uscatescu e foarte buna si nu se lasa pana nu ajunge la o concluzie. sa ai mare incredere in ea. pe noi ne-a salvat.
Ultima oara a fost editat de prigatel (2010-05-12 16:46:48)
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- mayya06
- Insomniac member
- Inregistrat: 2010-01-28
priga .. din cate tin eu minte ai mai avut dreptate cu unele fete!!! ne bucuram sa te avem in preajma
almi cred ca era coco cea care a mai prezis unele chestii pe aici
Ultima oara a fost editat de mayya06 (2010-05-12 16:53:49)
- mikado
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-29
Georgi eu te-am auzit nu mai fi si tu asa sensibila
Ultima oara a fost editat de mikado (2010-05-12 16:55:27)
.
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Priga e mama Omida! Stiu eu de ce
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Nu sunt scumpa mea Mika , sensibila , dar acum am reusit sa vorbesc cu Pas dupa atatea saptamani de cand eu o tot feliciteam si am avut chef sa ii spun adevarul , nu am devenit sensibila din 2009 de cand scriu pe aici .....
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- r.myrela
- Hero member
dr mi-a dat sa iau un produs naturist :gynease pentru : - reechilibrează balanţa hormonală a femeii ?n mod natural, prin aportul de analogi hormonali (izoflavone, flavonoizi, glyzarin) fără a produce reacţiile adverse ale preparatelor hormonale de sinteză (anticoncepţionale) - eficienţă antiinflamatorie semnificativă (comparabila cu a fenilbutazonei sau a acetatului de hidrocortizon ) - acţiune anti-oxidantă comparabilă cu a vitaminei C si E - acţionează ca tonic uterin şi general - are acţiune astringentă - acţiune trofică pe mucoasele genitale (prin conţinutul crescut de carotenoizi)
dar nu le iau pana nu termin cu analizele de coagulare sunt f multumita ca dr meu e de acord si cu varianta naturista
revin mai tarziu pt ca acum merge f greu net-ul
Ultima oara a fost editat de r.myrela (2010-05-12 17:07:18)
- mikado
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-29
bunea georgeta a scris:Nu sunt scumpa mea Mika , sensibila , dar acum am reusit sa vorbesc cu Pas dupa atatea saptamani de cand eu o tot feliciteam si am avut chef sa ii spun adevarul , nu am devenit sensibila din 2009 de cand scriu pe aici .....
jos palaria
.
- prigatel
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-06
nu ma supar fetelor. de ce? sa fie cat mai multe gravidutze.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|