Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 27-54
- mikado
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-01-29
Re: Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 27
Chrys a scris:fetele,vreau si eu o indrumare...o recomandare catre un centru unde stiti ca se lucreaza analizele ok....ma intereseaza sa-i mai fac lui iubi o spermograma. multumesc.
madu....stai linistita pt rez biopsiei,dar totusi nu te culca pe-o ureche.urmeaza tratament cu antibiotice si ovule.cele mai bune la ora actuala sunt "cervugid",spalaturi cu tinctura de propolis si ceai de galbenele,neaparat irigator si antibioticul care ti-l va prescrie medicul tau curant.
Alina Elena...la multi ani si tie!!!
noi am facut spermograma la dr. Matei Mioara...uite detalii aici http://forum.anticonceptionale.ro/p1488 … grama.html
Alina Elena La multi ani!!! si pt tine si printesa ta
Ultima oara a fost editat de mikado (2010-05-21 14:54:07)
.
- Chrys
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-04-22
Multumesc frumos Mika.....imi poti da si mie nr de tel al doctoritei sau nr de acolo unde tre sa fac programarea?
Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...
- madutumic
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-12-21
Chrys a scris:fetele,vreau si eu o indrumare...o recomandare catre un centru unde stiti ca se lucreaza analizele ok....ma intereseaza sa-i mai fac lui iubi o spermograma. multumesc.
madu....stai linistita pt rez biopsiei,dar totusi nu te culca pe-o ureche.urmeaza tratament cu antibiotice si ovule.cele mai bune la ora actuala sunt "cervugid",spalaturi cu tinctura de propolis si ceai de galbenele,neaparat irigator si antibioticul care ti-l va prescrie medicul tau curant.
am mai facut tratament cu cervugid......am sa vad ce imi da dr nu am putut da de el la tel dar mai incerc si marti incerc sa ajung la el ca clinica eu toate aceste analize le-am lacut la medsana cotroceni ca cel din primaveri nu facea spermograma si e de luni pana vineri de la 13 -30 la 14 -30 in super conditii pt barbati sotului i-a placut ca credea ca se va simti jenat dar a fost foarte multumit si a facut miercuri si joi la 15 era gata
Ultima oara a fost editat de madutumic (2010-05-21 15:07:37)
impreuna cu ingerasul TEODOR IOAN 27.06.2011
- Chrys
- Sr. member
madutumic a scris:Chrys a scris:fetele,vreau si eu o indrumare...o recomandare catre un centru unde stiti ca se lucreaza analizele ok....ma intereseaza sa-i mai fac lui iubi o spermograma. multumesc.
am mai facut tratament cu cervugid......am sa vad ce imi da dr nu am putut da de el la tel dar mai incerc si marti incerc sa ajung la el ca clinica eu toate aceste analize le-am lacut la medsana cotroceni ca cel din primaveri nu facea spermograma si e de luni pana vineri de la 13 -30 la 14 -30 in super conditii pt barbati sotului i-a placut ca credea ca se va simti jenat dar a fost foarte multumit si a facut miercuri si joi la 15 era gata
Multumesc frumos si tie
- mikado
- Platinum member
Chrys a scris:Multumesc frumos Mika.....imi poti da si mie nr de tel al doctoritei sau nr de acolo unde tre sa fac programarea?
ti-am trmis mail
.
- Chrys
- Sr. member
mikado a scris:Chrys a scris:Multumesc frumos Mika.....imi poti da si mie nr de tel al doctoritei sau nr de acolo unde tre sa fac programarea?
ti-am trmis mail
Ti-am raspuns la mail . multumesc
- Chrys
- Sr. member
- madutumic
- Sr. member
cris8 pe langa antibiotic ai mai primit ceva intratarea infectiei? adica ovule sau antiinflamatoriu ceva?
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
multumesc fetelor
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-05-21 16:57:20)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- madutumic
- Sr. member
mai am o intrebare pt fetele care stiu cum se verifica trompele in ce consta aceasta investigatie si la un spital se poate face e aparatura speciala ca nu m-as mai ducu pana la buc pt asta as incerca in focsani?e dureros?si daca ar iesi ca sunt infundate cum se poate rezolva ?numai cu operatie?
- cris8
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-18
madutumic a scris:cris8 pe langa antibiotic ai mai primit ceva intratarea infectiei? adica ovule sau antiinflamatoriu ceva?
madutu mai mi-a dat nizoral ca sa nu fac candida, pt ca alta data am facut, altceva nu mai mi-a dat sa iau...in principal e o infectie si doar cu antibiotic se trateaza...aaa...si e bine sa bei ceai din cozi de cirese in fiecare zi
stai linistita ca E Coli e cea mai intalnita forma de infectie urinara si cea mai simpla de altfel..
pentru trompe eu stiu ca se face HSG...si daca sunt infundate se rezolva prin laparoscopie...din cate stiu nu exista tratament medicamentos pt desfundarea trompelor...dar nu trebuie sa te gandesti asa departe...eu nu cred ca le ai infundate, mai ales ca ai deja un copil..
Ultima oara a fost editat de cris8 (2010-05-21 17:24:27)
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
madutumic a scris:mai am o intrebare pt fetele care stiu cum se verifica trompele in ce consta aceasta investigatie si la un spital se poate face e aparatura speciala ca nu m-as mai ducu pana la buc pt asta as incerca in focsani?e dureros?si daca ar iesi ca sunt infundate cum se poate rezolva ?numai cu operatie?
poti intreba la spital daca fac... este cam dureros, dar trece repede daca sunt infundate se rezolva laparoscopic. unii doctorii recomanda niste instilatii, dar s-a cam renuntat la ele, sunt dureroase si ineficiente in majoritatea cazurilor.
- mikado
- Platinum member
madutumic a scris:mai am o intrebare pt fetele care stiu cum se verifica trompele in ce consta aceasta investigatie si la un spital se poate face e aparatura speciala ca nu m-as mai ducu pana la buc pt asta as incerca in focsani?e dureros?si daca ar iesi ca sunt infundate cum se poate rezolva ?numai cu operatie?
trompele se verifica prin :histerosalpingografia (HSG)
" Histerosalpingografia este o explorare imagistica a uterului si a trompelor uterine care presupune expunerea la raze X dupa o injectare prealabila cu substanta de contrast in uter prin canalul cervical. Procedura este efectuata intr-o sectie de radiologie in timp ce femeia investigata adopta o pozitie similara celei din consulturile ginecologice.
Un cateter este introdus in cervix dupa care se incepe injectarea de substanta de contrast, necesara pentru vizualizarea cavitatii uterine si a trompelor uterine in timpul expunerii la raze X. Pentru ca imaginile obtinute in urma expunerii la raze X ofera informatii referitoare la interiorul uterului si al trompelor uterine, histerosalpingografia este cel mai adesea utilizata pentru a diagnostica leziuni sau forme anormale ale uterului si trompelor uterine. Obstructia trompelor uterine este identificata usor pentru ca substanta de contrast nu poate trece mai departe, cum nu poate trece nici ovulul sau spermatozoizii, rezultand incapacitatea de a obtine o sarcina. Pentru ca salpingografia presupune irigarea uterului si trompelor uterine cu substanta de contrast, e de la sine inteles ca daca exista o infectie genitala este contraindicata efectuarea salpingografiei pentru ca infectia s-ar disemina. Din cauza folosirii razelor X este important ca salpingografia sa nu se efectueze in timpul sarcinii. Momentul cel mai bun in timpul ciclului menstrual este intre menstruatie si ovulatie.
In ziua premergatoare procedurii s-ar putea sa ti se recomande un laxativ pentru eliminarea continutului intestinal cu scopul de a avea o imagine mai buna in timpul histerosalpingografiei. Inainte de efectuarea efectiva a investigatiei ti se vor pune cateva intrebari care includ si informatii referitoare la alergii si stari patologice existente.
Efectuarea unei salpingografii dureaza intre 15 si 30 de minute, timp in care disconfortul este minim (similar cu cel din timpul unui consult ginecologic). Dupa aceea pot aparea usoare crampe ca si cele din timpul menstruatiei. Fiind o procedura minim invaziva, histerosalpingografia prezinta cateva riscuri. Expunerea la radiatii este mai mica decat in timpul explorarii rinichilor sau a intestinului si nu exista date care sa evidentieze aspecte negative ale unei eventuale sarcini in aceeasi luna dupa histerosalpingografie. Cu toate astea, histerosalpingografia este contraindicata in timpul sarcinii.
Infectia este principalul risc al histerosalpingografiei, motiv pentru care uneori se administreaza antibiotic inainte/dupa investigatie. Daca apar febra sau durere in zilele urmatoare trebuie anuntat medicul ginecolog.
Alergia la substanta de contrast este posibila si se incearca identificarea ei prin chestionarul anterior procedurii.
1-2 zile dupa salpingografie pot exista usoare sangerari, dar daca apare sangerare mai abundenta trebuie anuntat medicul ginecolog. Cu toate ca exista riscurile mentionate mai sus, histerosalpingografia este o investigatie minim invaziva cu raport riscuri/beneficii foarte bun. Timpul necesar efectuarii histerosalpingografiei este scurt si se pot obtine informatii esentiale referitoare la incapacitatea conceperii unui copil sau pastrarea sarcinii pana la termen. Ocazional, cu ajutorul histerosalpingografiei se reuseste repermeabilizarea trompelor uterine si conceperea ulterioara a unui copil. Unii autori sustin ca in primele 3 luni dupa o histerosalpingografie sansa de a concepe este mai mare. Rezultatul histerosalpingografiei este disponibil imediat dupa efectuarea ei, dar trebuie prezentat medicului tau ginecolog."
Cat despre durere ...depinde de fiecare, cum suporta durerea, daca trompele sunt sau nu infundate..etc
Desfundarea acestora s-ar putea face prin laparoscop nu se face prin HSG.
.
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Mika prin etapele acestea , am trecut si eu cand am facut HSG..am avut cateva picaturi de sange, numai in ziua respectiva
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
alina elena sa fii sanatoasa,iubita si sa ai parte numai de bucurii din partea celor ce te inconjoara.. si te asteptam cat mai repede la aspirante pentru bebe 2
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|