homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Citomegalovirusul poate recidiva??

#1 2010-06-23 14:54:44

doris34
New member
Inregistrat: 2010-06-22

Citomegalovirusul poate recidiva??

In atentia:   Doctoressa

Buna ziua,

Acum vreo 7-8 ani am pierdut o sarcina datorita analizei de citomegalovirus (deoarece exista riscul ca bebelusul a se nasca cu malformatii).

Am facut acum vreun an de zile (din dorinta de a avea un copi) citomegalovirus si mi-a iesit:
IgG - POZITIV
IgM - NEGATIV

Din interpretarea acestor analize de catre medicul ginecolog a reesit ca a fost acest virus in organism, dar faptul ca a iesit IgM negativ e un lucru bun .....adica inseamnca ca organismul s-a imunizat si nu mai este acest virus.

In prezent sunt insarcinata (6 saptamani) si imi doresc enorm de mult acest copil...exista riscul ca citolegalovirus sa recidiveze?

Urmeaza sa fac analizele pentru sarcina, inclusiv cele mai speciale (gen TOXOPLASMA, CITOMEGALOVIRUS, ETC.) dar sunt foarte stresata si stau cu teama din cauza acestei analize......

Astept un raspuns de la voi.

Multumesc.

Doris.

#2 2010-06-24 12:50:35

GLY
Full member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Citomegalovirusul poate recidiva??

Nu poate recidiva, o data ce ai anticorpi nu ai cum sa mai iei virusul CMV. Cam asta a fost raspunsul cand i-am intrebat si eu  pe cei de la Matei Bals si Victor Babes daca exista riscul ca la a doua sarcina sa apara aceeasi problema.
   Fii optimista, totul va fi bine.! majoreta  majoreta  majoreta

doris34 a scris:

In atentia:   Doctoressa

Buna ziua,

Acum vreo 7-8 ani am pierdut o sarcina datorita analizei de citomegalovirus (deoarece exista riscul ca bebelusul a se nasca cu malformatii).

Am facut acum vreun an de zile (din dorinta de a avea un copi) citomegalovirus si mi-a iesit:
IgG - POZITIV
IgM - NEGATIV

Din interpretarea acestor analize de catre medicul ginecolog a reesit ca a fost acest virus in organism, dar faptul ca a iesit IgM negativ e un lucru bun .....adica inseamnca ca organismul s-a imunizat si nu mai este acest virus.

In prezent sunt insarcinata (6 saptamani) si imi doresc enorm de mult acest copil...exista riscul ca citolegalovirus sa recidiveze?

Urmeaza sa fac analizele pentru sarcina, inclusiv cele mai speciale (gen TOXOPLASMA, CITOMEGALOVIRUS, ETC.) dar sunt foarte stresata si stau cu teama din cauza acestei analize......

Astept un raspuns de la voi.

Multumesc.

Doris.

#3 2010-06-25 08:48:33

doris34
New member
Inregistrat: 2010-06-22

Re: Citomegalovirusul poate recidiva??

Multumesc pentru raspuns GLY.
O sa gandesc pozitiv si sper sa fie totul bine.
Numai bine si sanatate multa.

Doris

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.