homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

As avea nevoie de un raspun

#1 2011-05-19 12:43:50

p.g.o
Membru
Inregistrat: 2011-05-19

as avea nevoie de un raspun

Buna ziua, as avea nevoie de un raspuns, aseara am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul meu, si el a ejaculat inauntru. Ieri a fost prima zi dupa ciclu menstrual. Oare ar trebuisa iau pastila de urgenta? sau ar trebui sa imi calculez daca sunt sau nu in perioada ferila?

#2 2011-05-19 13:09:08

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: as avea nevoie de un raspun

da, ar trebui sa-ti calculezi perioada fertila daca ai un ciclu regulat

#3 2011-05-19 13:16:19

p.g.o
Membru
Inregistrat: 2011-05-19

Mi-am calculat daca sunt sua nu in perioada de fertilitate si mi-ai iesit ca imi incepe in data de 23.05, adica peste 4 zile.

#4 2011-05-19 15:19:12

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

pt siguranta ta cel mai bine ar fi sa iei pastila de a2a zi...

Ne dorim si noi bebic

#5 2011-05-19 15:24:41

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

dar sigur ai ciclu regulat si ai calculat bine perioada fertila...?

Publicitate

loading...

#6 2011-05-20 19:41:46

pattsy
Membru
Inregistrat: 2011-05-20

buna!am si eu o problema!eu iau anticonceptionale d 4 ani(am facut si pauzele necesare d 1 luna,ultima d genul fiind cam acu' 6 luni),si acum o sapt. am intarziat in perioada d primele 7 zile din folie cu o pastila vreo 13 ore astfel incat in ziua respectiva am intretinut relatii sexuale,dar nu a ejaculat in mine,iar mai tarziu in aceasi zi(dupa c am luat pastila uitata) am avut din nou relatii sexuale ejaculand in mine,iar in alta zi am intarziat vreo 7 ore si ejaculand in mine(in zilele urmatoare avand in continuare relatii sexuale cu ejaculare in mine),iar acum desi mi-am continuat fiola normal si fiind la jumatate am descoperit d vreo 3 zile k am o scurgere maronie(dar doar in unele momente ale zilei) lucru care in 4 ani d cand folosesc anticonceptionale nu mi s-a mai intamplat! as vrea z stiu d c am acea scurgere si daca din cauza acelei intarzieri pot z raman insarcinata si dak e mai bine z iau protectia suplimentara????

Ultima oara a fost editat de pattsy (2011-05-20 19:47:19)

#7 2011-05-21 11:40:05

am.cont
New member
Inregistrat: 2010-01-11

buna.Ma poate ajuta cineva? acum 4 zile am uitat sa iau o pastila..si stiu ca daca uiti sa iei una,le iei asa in continuare dar timp de 7 zile nu esti protejata.Problema e ca aseara am uitat iar sa o iau..Voi fi protejata dpa cele 7 zile? Isi vor mai face efectul luna asta? sad

#8 2011-05-21 11:56:42

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

dupa 7 zile de la a doua pastila uitata esti protejata iar.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#9 2011-05-23 13:43:30

pattsy
Membru

poate z imi raspunda si mie cineva la intrebarile d mai sus????va rog!!!am nevoie d raspuns kt mai repede k timpul trece si eu nu stiu c am d facut...

#10 2011-05-23 13:52:07

simone11
Full member

Pattsy, in momentul in care au trecut 12 ore sau mai mult de 12 ore de la o pilula uitata este necesar protectie suplimentara pana inghiti urm 7 pilule (deci 7 zile protectie suplimentara). La tine au trecut 13 ore, deci trebuia sa te protejezi suplimentar atunci 7 pilule. Inteleg ca nu te-ai protejat. Au trecut mai mult de 72 de ore, adica mai poti lua acum pilula de a doua zi?

#11 2011-05-25 11:53:48

pattsy
Membru

pai acum e prea tarziu z mai iau pilula d a 2a zi!ma apropriu d finalul  foliei si ma intrebam dak sa mai i-au 7 zile in plus si z fac pe urma aceea pauza d 1 sapt!oricum nu sunt f ingrijorata k am auzit k sansele z ramai insarcinata in timp c iei anticonceptionale, chiar dak ai uitat o zi s-au 2, sunt infime pt k si dak vrei z ramai insarcinata trebuie sa renunti la anticonceptionale cu cel putin 6 luni inainte!!!eu consider k nu sunt in pericol,dar intreb totusi k z ma informez si mai bine z i-au masuri d protectie k ce e sigur e sigur in final!!!deci mai iau 7 zile in plus,renunt la pauza ink o sapt sau nu????astept rasp rpd va rog

#12 2011-05-25 12:05:27

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

pattsy a scris:

pai acum e prea tarziu z mai iau pilula d a 2a zi!ma apropriu d finalul  foliei si ma intrebam dak sa mai i-au 7 zile in plus si z fac pe urma aceea pauza d 1 sapt!oricum nu sunt f ingrijorata k am auzit k sansele z ramai insarcinata in timp c iei anticonceptionale, chiar dak ai uitat o zi s-au 2, sunt infime pt k si dak vrei z ramai insarcinata trebuie sa renunti la anticonceptionale cu cel putin 6 luni inainte!!!eu consider k nu sunt in pericol,dar intreb totusi k z ma informez si mai bine z i-au masuri d protectie k ce e sigur e sigur in final!!!deci mai iau 7 zile in plus,renunt la pauza ink o sapt sau nu????astept rasp rpd va rog

trebuie sa te contrazic.
sansele sa ramai insarcinata daca iei anti conceptionale si uiti sa le iei sunt foarte mari, pentru ca se declanseaza ovulatia, prin urmare sansele sunt maxime.
deci eu consider ca esti in pericol, ca sa folosesc exprimarea ta.

#13 2011-05-25 12:36:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pattsy a scris:

dak vrei z ramai insarcinata trebuie sa renunti la anticonceptionale cu cel putin 6 luni inainte!!!

asta-i o prostie smile.

#14 2011-05-25 12:59:01

simone11
Full member

anca90 a scris:

pattsy a scris:

dak vrei z ramai insarcinata trebuie sa renunti la anticonceptionale cu cel putin 6 luni inainte!!!

asta-i o prostie smile.

e o prostie, si totusi un adevar...asa cum se spune ca daca ai luat ac peste sarcina, poate dauna copilului daca il pastrezi; asa se recomanda ca o perioada dupa renuntarea la ac sa nu concepi...
ideea este: daca vrei sa ramai insarcinata, renunti la ac cu 3/6 luni inainte; dar pe toata aceasta perioada de 3/6 luni te protejezi suplimentar pentru ca poti ramane imediat insarcinata si nu este indicat! macar o luna sa treaca de cand renunti la ac pana ramai insarcinata!

#15 2011-05-25 13:00:27

heimdall
Diamond member

cine zice chestiile astea ? sunt atatea femei care au ramas insarcinate imediat dupa ce au lasat pastilele si n-au avut nicio problema
daca pastilele au efect nu stiu cate luni, de ce naiba mai luam una in fiecare zi ?

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-05-25 13:00:37)

#16 2011-05-25 13:35:01

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

heimdall a scris:

cine zice chestiile astea ? sunt atatea femei care au ramas insarcinate imediat dupa ce au lasat pastilele si n-au avut nicio problema
daca pastilele au efect nu stiu cate luni, de ce naiba mai luam una in fiecare zi ?

ai dreptate, teoria asa spune.

eu una insa, ca sfat al meu personal pe care am de gand sa il aplic...daca e in masura mea sa decid, as lasa la o parte orice fel de tratament, de orice fel ar fi el, inainte conceperii unui bebe...pentru cateva luni. asta as face eu, nu exista o regula si tu ai dreptate cu ce spui.

#17 2011-05-25 14:39:38

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

moksha a scris:

daca e in masura mea sa decid, as lasa la o parte orice fel de tratament, de orice fel ar fi el, inainte conceperii unui bebe...pentru cateva luni.

da, si eu la fel.
n-am inteles niciodata de ce li se prescrie unor femei duphaston pt a ramane mai usor insarcinate. sau de ce e nevoie sa ia acid folic si alte minuni dupa ce au ramas insarcinate. tigancile nu cred ca inghit atatea pilule si pt asta nasc copii sanatosi. sarcina ar trebui sa fie un proces natural, nu unul indus/sustinut artificial.
daca dupa un an de incercari un cuplu nu poate concepe copii, atunci da, sa faca investigatii si tratamente adecvate. dar cand femeia e sanatoasa sau fatul pare normal, nu vad de ce ar lua pastile "preventiv".

#18 2011-05-25 15:13:35

heimdall
Diamond member

evident ca si eu as face la fel, acum daca s-ar intampla un accident in timp ce iau pastilele...
cu vitaminele si suplimentele e discutie lunga, nu vad ce rau ar face acidul folic, pe de alta parte nu am auzit pe cineva ca s-ar apuca sa manance si sa traiasca mai sanatos in vederea conceperii unui copil...

#19 2011-05-25 15:22:53

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

Anca acidul folic ajuta la formarea sistemului nervos, cat despre tiganci nu cred ca e normal sa le aducem in discutie , ca asa ar trebui sa bem , sa fumam si sa mancam bataie toata sarcina ca doar nu dauneaza  forgetit

heim uite ca auzi acum, eu in clipa in care m-am hotarat ca vreau sa am inca un bebe, am adoptat un regim de viata un pic mai diferit, aveam grija la ce mancam, dupa ovulatie nici sa mor de gripa nu luam pastile contraindicate gravidelor, am renuntat la fumat , deci clar am inceput sa traiesc mai sanatos si sa imi pregatesc corpul pentru un bebe mic
dar faptul ca inainte de asta nu prea eram atenta la stilul de viata nu e de laudat , din contra, doar ca atunci corpul imi apartinea doar mie

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.