homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pilula YAZ-2

#20 2011-07-22 12:07:07

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: pilula YAZ

spermatozoizii traiesc in medie 3 zile, deci eu nu cred faza cu "daca uiti o pastila in prima saptamana si ai avut contact in sapt anterioara, poti fi insarcinata" forgetit la asta se mai adauga si spalatura vaginala de dupa contact, care omoara multi dintre spermatozoizi.

miha, pe toate prospectele scrie chestia aia.

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-07-22 12:08:11)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#21 2011-07-22 12:59:36

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

yoyo, stiu ce scrie pe prospecte.. la fel scrie si ca nu ai nevoie de protectie suplimentara daca pastila e uitata in a doua saptamana..dar tu te-ai risca?! daca ai uita pastila cu nr 10 spre exemplu? eu nu..
si raman la ideea mea..ca doar nu sunt super-spermatozoizi care rezista 5 zile cu toate ca sunt si "innecati" cu apa dupa fiecare contact.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#22 2011-07-22 13:11:27

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

in nici un caz lol eu tot timpul am fost pe ideea ca nu se moare de la prezervativ...
cat despre super-inotatori, asa ziceam si eu lol

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#23 2011-07-22 13:49:05

Amarante
New member
Inregistrat: 2011-07-21

smile Asa e...nu traiesc mai mult de 5 zile dar majoritatea nici nu ajung la 5, poate 2-3 si aia ff putini lol...Normal, cel mai bine e sa nu risti. Eu zic cum este la nivel teoretic, practic depinde de fiecare organism...sunt persoane care dupa ce nu mai iau pilula incearca sa ramana insarcinate si nu reusesc un timp, deci riscul nu e acelasi pt toti.

mihaela2289: Ziceam de Yaz pt ca e singura pe care am luat-o si am vb si cu medicul numai despre asta, deci sunt sigura numai de asta. Din cate stiu toate pilulele monofazice sunt asa: Yaz, Yasmin etc tocmai pt ca au aceeasi concentratie dar nu sunt experta deci cel mai bine e ca fiecare sa vb cu medicul in functie de ce pilula ia.

#24 2011-07-22 14:15:50

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

da, ma gandeam ca ai ceva mai concret, un studiu ceva.. nu 2 vorbe si un prospect care e scris ca sa te pazesti de toate cele...
atunci explica-mi altceva, dupa mintea ta si dupa ce ai discutat cu medicul tau..daca eu fac sex neprotejat in ziua in care iau pilula cu nr 2 si dupa 4 zile uit pilula cu nr 6 ce fac cu acel contact?ca nu mai am timp nici de postinor.. stau si ma rog la Doamne - Doamne sa nu fie vrun spermatozoid viteaz care sa fi ajuns?! peste tot unde am citit pana acum (exclud prospectul ca il stiu cam din scoarta-n scoarta) ce e inainte de pastila uitata e protejat de pastilele luate corect, ce e dupa, cere protectie suplimentara.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Publicitate

loading...

#25 2011-07-22 14:53:15

Amarante
New member
Inregistrat: 2011-07-21

Alea 2 vorbe erau pt cele care iau pilula Yaz si pt cine e interesat. Nu are rost sa mai repet, eu ti-am zis cum este la nivel teoretic: trebuie sa iei pastilele monofazice cel putin 7 zile neintrerupt pt a fi protejata (pentru a realiza o suprimare adecvată a axului hipotalamo-hipofizo-ovarian). Nu stiu ce as putea spune mai concret de atat. Dar tu ramai cu ideea ta si cu ce ai citit...
Si daca uiti sa o iei da, te rogi la Doamne-Doamne sa nu fi ajuns niciunul lol

Ultima oara a fost editat de Amarante (2011-07-22 14:56:38)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.