homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Este prietena mea insarcinata?

#1 2011-06-16 17:53:16

Toto
New member
Inregistrat: 2011-06-16

Este prietena mea insarcinata?

Salut,

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi si pareri despre urmatoarea problema.

Prietena mea a luat incepand cu luna mai aproape 2 blistere de anticonceptionale Yasmin (din al doilea i-au mai ramas 4 pastile) deoarece i s-au indicat la ultimul control ginecologic. Are un ciclu neregulat si luna trecuta, adica in mai, i-a venit menstruatia pe data de 6. Dupa ce s-a terminat perioada delicata, care nici ea nu mai stie cat a tinut, a inceput sa ia Yasminul.

Problema survine in urmatoarele randuri.
Pe data de 6 iunie nu i-a venit menstruatia si ea a tot luat Yasmin in continuare, fara oprire. Pe 10 iunie am facut sex fara prezervativ. La un moment dat am avut senzatia ca ar fi curs o picatura inauntru, desi nu am avut contractiile de la finalizare. De obicei, prietena mea are menstruatie in jur de 4 - 5 zile. Din ce imi dau seama, daca ar fi avut un ciclu regulat, noi am facut sex in perioada in care ea ar fi trebuit sa fi avut menstruatia; dar menstruatia nu ii venise. Pe data de 15 iunie a zis ca nu a mai luat Yasmin incepand cu ziua de 15 deoarece o dor sanii si nu este de acord sa ia atat de multe pastile cu hormoni. Mai lua si pastile pentru sindrom premenstrual. Nu imi amintesc cum se numesc, dar va pot spune cat de curand.

Intrebarea mea: Credeti ca sunt sanse mari sa ramana insarcinata, presupunand ca s-ar fi scurs acea picatura?

Am incercat sa fac un calcul legat de durata menstruatiei din mai, dar iese totul destul de bizar. Prietena mea nu prea stie cand ii vine menstruatia, dar zice ca stie ca in mia i-a venit pe 6. Mai nou mi-a zis ca din primul blister, adica cel luat in mai, a fost o zi cand nu a luat pastila. Cand am intrebat-o in care zi, nu stie iarasi.

De vina sunt eu fiindca am fost un cretin ca am facut ce am facut, desi mi-am promis ca nu se va mai intampla sa fac sex fara prezervativ. N-am avut in casa nici unul la momentul respectiv. Mi-e foarte ciuda ca m-am lasat asa dus cumva de val, fiindca de obicei nu procedez asa. Mi-e si mai ciuda din cauza ca alte dati am plecat la 1 - 2 noaptea la farmacie sa iau prezervative, iar tura asta am fost o putoare ordinara, mai ales ca era si in weekend, si ziua, si puteam merge la un pas un pic mai alert sa iau 10 cutii de prezervative ca sa ma asigur pentru ceva timp.

Va rog frumos sa ma ajutati cu orice credeti ca este util in discutia aceasta.

#2 2011-06-16 17:58:23

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Este prietena mea insarcinata?

a luat cele doua blistere unul dupa altul, fara pauza ?

#3 2011-06-16 18:00:59

Toto
New member

Da, asa a zis.
A spus ca a luat cele 2 blistere fara pauza, dar mentionez ca la blisterul din luna mai, intr-una din zile, nu a luat pastila.
Celelalte le-a luat conform indicatiilor medicului.

#4 2011-06-16 18:02:38

heimdall
Diamond member

atunci e ok, a fost protejat contactul, daca zici ca pastila uitata a fost in mai
medicul i-a zis sa nu faca pauza ??

#5 2011-06-16 18:08:28

Toto
New member

Medicul i-a spus sa ia anticonceptionalele.
Ea mi-a zis ca a citit pe prospect ca trebuie sa faca pauza in perioada menstruatiei. Tot ea mi-a zis ca nu a facut pauza din cauza ca nu ii venise menstruatia si le-a luat in continuu.

Poate sunt eu mai paranoia si mai stresat, dar in probleme de astea prefer sa fiu asa decat sa ma trezesc cu surprize.

Publicitate

loading...

#6 2011-06-16 18:10:23

heimdall
Diamond member

Motive de stres nu ai, dar ea a luat anticonceptionalele aiurea... pauza se face cand se termina folia, 7 zile si atunci vine menstruatia
normal ca nu i-a venit daca nu a facut pauza
acum a terminat si al doilea blister sau nu ? dupa ce-l termina, daca nu le mai ia in continuare atentie, fara metoda calendarului sau imprudente, ca riscul de a ramane insarcinata e foarte mare

#7 2011-06-16 18:11:15

Toto
New member

Cred ca medicul s-a referit sa le ia in mod standard, numai ca ea le-a cam aiurit.
Prietena mea este mai aeriana asa, chiar si in probleme de astea. Ea e destul de relaxata privitor la problema de fata, dar eu nu pot fi relaxat pana nu ma lamuresc macar cat de cat.

CONTINUARE:

Al doilea blister nu l-a terminat. Au mai ramas 4 pastile din el.
15 iunie este prima zi in care a incetat sa mai ia pastila contraceptiva.

Oricum nu vreau sa mai fac prostia.

Ca si concluzie, nu exista vreun risc pentru neatentia mea la acel moment, dar exista de acum incolo daca vom face sex neprotejat.
Am inteles corect?

Ultima oara a fost editat de Toto (2011-06-16 18:20:16)

#8 2011-06-16 18:23:39

heimdall
Diamond member

bun, in cateva zile o sa-i vina menstruatia
daca vrea sa ia in continuare pastilele, poate sa inceapa o folie noua pe 22 iunie, cand il termina face pauza de 7 zile, in a 8a incepe alta folie si tot asa
daca nu incepe alta folie protejati-va cu prezervativ

#9 2011-06-16 18:26:09

Toto
New member

Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri!

#10 2011-06-16 18:27:07

heimdall
Diamond member

cu placere smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.