homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu vreau ciclu in vacanta

#1 2011-07-20 12:34:22

irmuresan
New member
Inregistrat: 2009-08-26

Nu vreau ciclu in vacanta

Am si eu o intrebare si nu stiu cum sa procedez.
Vreau sa plec intr-un circuit de 26 zile din 17.10.2011 si fiind tot pe drumuri nu as vrea sa imi vina pentru ca nu stiu ce conditii de igiena o sa am in momentul respectiv, cat de usor ma pot schimba .. etc.
Momentan eu iau anticonceptionale. (Mercilon)
As vrea sa imi fixez ciclul astfel incat sa imi vina in saptamana dinainte de de vacanta si apoi sa iau consecutiv doua folii, astfel incat sa imi vina exact cand ajung acasa.
Problema e ca momentan nu prea imi pica exact in saptamana dinainte de plecare ci ar trebui sa imi vina chiar in prima saptamana din concediu. 
Oare cum sa procedez? Sa iau in continuare o folie noua (deci inca trei saptamani fara intrerupere) si acum pana imi porivesc data  si apoi in vacanta sau sa intrerup o folie dupa 2 saptamani sa imi vina cu o sapramana mai repede?

#2 2011-07-20 14:13:41

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Re: Nu vreau ciclu in vacanta

Nu stiu exact ce vrei tu sa faci, dar, de exemplu, daca ar trebui sa iti vina in zilele alea, pur si simplu nu faci pauza si iei alta folie in continuare. E complicat asta cu calculatul pe saptamani, e mai simplu asa. Dar faptul ca unesti 2 folii nu te asigura ca n-o sa ai deloc, probabil va fi o sangerare de durata mai scurta (spotting). Bafta!

#3 2011-07-20 14:22:39

irmuresan
New member

Pai mi-am mai prelungit anul trecut in noiembrie cu 2 saptamani si a fost ok, doar ca in cazul de fata ar trebui sa prelungesc de doua ori in 3 luni: si intrebarea era :
1. iau acum 2 folii (sau aproape 2) fac pauza, mai iau o folie, fac pauza si apoi iau din nou 2 folii sau
2. intrerup folia acum (cand mai am o saptamana de luat), imi vine, iau apoi o folie, fac pauza, mai iau una, fac pauza si apoi iau 2 folii.

Ar trebui sa aplic una dintre cele 2 variate sa nu beneficiez de surprize in vacanta.
Intrebarea e : care ar fi mai ok?

#4 2011-07-20 14:28:32

heart_breaker
Sr. member

Pai...de ce vrei tu sa unesti de 2 ori 2 folii? In 26 de zile iti vine ciclu maxim o data. Daca iti vine inainte sa pleci, incepi urmatoarea folie si, daca e nevoie, continui cu alta. Daca ar trebui sa-ti vina in perioada vacantei, tot asa, continui cu alta folie fara pauza. Nu e cazul sa ti-l decalezi de acum, ca nu stii cum vine si e posibil sa gresesti calculul saptamanilor. Spune-mi cand ai facut pauza ultima data si imi va fi mai usor sa-ti explic cum sa procedezi.

#5 2011-07-20 15:03:03

irmuresan
New member

Mersi.
Ultima pastila o iau vineri, deci pe marti trebuie sa imi vina.
Dupa calculele mele, daca iau normal pastilele in octombrie o sa imi vina in 18.10, deci la o zi dupa ce plec in concediu. Naspa!
Daca imi vine in 18.10 inseamna ca prima pastila am luat-o in 24.09 si ultima in 14.10. Daca nu vreau sa imi vina in 18.10 pot sa iau in continuare folia 2 inca 21 zile (15.10-04.11), dar nu e suficient, pastila 21 urmand sa o iau in 04.11, iar eu ma intorc din concediu doar in 11.11. Asadar as avea nevoie sa iau cam o saptamana si din folia 3 (in total 49 zile consecutive). Nu e cam mult? Oare nu e mai mare probabilitatea sa apara sangerari ?
Daca iau acum 2 folii in continuare, imi modific ciclul sa imi vina in 11.10 in loc de 18.10 (deci chiar inainte de vacanta) asadar as lua prima pastila din noua folie in 15.10 si pana in 11.11 ar trebui sa mai iau doar inca 7 zile in plus din folia 2.
Sper ca nu te-am incurcat si mai rau, dar e destul de complicat de explicat.

Publicitate

loading...

#6 2011-07-20 15:09:03

heart_breaker
Sr. member

Inteleg ce vrei sa spui. Da, e ok si cum zici tu. Adica daca nu vrei sa-ti vina atunci, e mai ok sa unesti acum 2 folii si atunci 2, decat atunci 3 odata. ai zis ca ultima pastila o iei vineri, deci ar veni pauza 23-29. Daca iei o folie in continuare, ar veni pauza in 13-19 august. Apoi le iei normal. Asta ar insemna ca pe 15.10 incepi o noua folie, pana pe 4 noiembrie. Atunci, daca esti tot plecata, poti sa mai unesti o folie. E ok asa?

#7 2011-07-20 15:20:35

irmuresan
New member

Da cred ca asa e cel mai ok.
Mai era varianta sa intrerup mai repede o folie cu o sapt. Dar asta ar insemna sa imi vina ciclul dupa 2 sapt si nu stiu daca e chiar ok. 
Mersi.

#8 2011-07-20 15:25:53

heart_breaker
Sr. member

Eu cred ca asa e cel mai simplu si mai sigur. Ma bucur ca te-am ajutat, concediu placut!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.