Cateva intrebari ...
- baiat003
- New member
- Inregistrat: 2011-10-24
Cateva intrebari ...
Buna ziua, sunt baiat , dar am o prietena 21 de ani, virgina,160 , 49kg, vrem s-o facem de cat mai multe ori; pe scurt am nevoie de sfaturi de la voi... (nu de alta dar nu prea stiu fete care sa ia pastile, iar majoritatea care o fac iau de obicei diane 35 fara prescriptie,etc).
0. La ce medic trebuie sa ma duc cu domnisoara? Ginecolog sau planing familial?
1.Ce fel de teste se fac la un cabinet medical cat de cat ok? Mi-a zis cineva ca nu are rost sa ma duc cu fata cat timp e virgina... pentru ca medicul trebuie sa se uite la ea inauntru... (cu degetul?!)
2. Cam la ce pret as ajunge cu consultatia? Am inteles ca ar fi vorba de 350-400 lei!?
3. Consumul de alcool, chefuri , nopti nedormite poate influenta protectia conceptionalelor?
4. Scade protectia conceptionalelor daca "ma scap" de multe ori in fata,etc?
5. Ati patit careva sa ramaneti gravida chiar daca ati luat pilule?
6. Daca stiti ceva marca de AC bune pe care sa insist , sa-mi spuneti, tipa e sanatoasa tun insa totusi are 1.60, 49 kg si nu stiu cum sa ma exprim dar mi-o trebuie pentru mult timp de acuma incolo
7. Avand in vedere ca AC se elibereaza doar pe baza de reteta trebuie mers lunar la gincolog sau de ori cate ori are el chef? Sau se depune o hartie la medicul de familie si trebuie sa mergi lunar dupa reteta? Va multumesc:p
Ultima oara a fost editat de baiat003 (2011-10-24 14:40:51)
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Re: Cateva intrebari ...
0. pt pilule la planning, pt orice alt control, la ginecolog.
1. nici un ginecolog nu va face control intern unei virgine, si oricum nu prea are rost din moment ce nu si-a inceput viata sexuala; tu in schimb ar trebui sa fii cu analizele pt boli cu transmitere sexuala la zi, din moment ce nu vreti sa folositi prezervativul.
2. consultatia la planning de obicei e gratis, dar oricum nu depaseste 100 de lei (in cel mai rau caz)
3. nu
4. daca ia pastilele corect, nu (prin corect ma refer la: cate o pilula pe zi, aprox. la aceeasi ora, in caz ca ia antibiotice, antidepresive, mananca gref, bea ceai de sunatoare, trebuie sa va protejati suplimentar cu prezervativ pe durata tratamentului/curei + 7 zile dupa, daca vomita in primele 4 ore de la adimistrarea pastilei trebuie sa ia inca o pastila de pe o folie de rezerva, daca are mai mult de 4 scaune apoase intre 2 pastile trebuie sa se protejeze cu prezervativ 7 zile, daca uita o pastila trebuie s-o ia de indata ce-si aminteste si la fel, protectie suplimentara 7 zile dupa.)
5. la fel ca la 4
6. teoretic medicul de planning ii va da ceva cu continut scazut de hormoni (daca totusi va aduce in discutie diane 35, spuneti-i ca alea sunt prea tari pt a fi folosite doar pt contraceptie).
7. ac-urile se elibereaza doar teoretic cu reteta; dupa ce i se va prescrie tipul potrivit de anticonceptionale, va putea sa le cumpere lunar de la cabinetul de planning (sunt cu 2-3 lei mai ieftine decat in farmacii), sau direct de la farmacie
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- baiat003
- New member
Deci, o dezvirginez, si unde ma duc cu ea , de unde incep ? Ca sa aiba toata analizele sa nu pateasca ceva:p
Ultima oara a fost editat de baiat003 (2011-10-24 14:52:18)
- yoyolina
- Moderator
pai tu de fapt ce analize vrei sa-si faca?
daca acum nu are simptome gen mancarimi, iritatii jos etc, nu prea are ce sa aiba, deci nu se impune vizita la ginecolog; daca nu vei folosi prezervativ la dezvirginare, duceti-va mai intai la planning; si ma repet: daca nu folositi prezervativ, asigura-te ca si tu esti sanatos.
- baiat003
- New member
Poi o prietena mi-a zis ca s-a dus la clinica privata, si ca i s-a sange + i-a bagat degetul sau ceva genul ,a cantarit-o, i-a zis ca nu are nimic si i-a luat 350 lei ...
Tot de la ea am auzit si ca cele mai multe fete iau de capul lor pastile, in special diane 35 pt. ca sunt cele mai "tari" de pe piata, isna eu am avut o prietena care a luat diane 35 si a ajuns aproape in coma la spital, iar fata era de 1.75, 60 kg, destul de bine facuta....asa ca am ramas surprins.
Nu as vrea sa-i dai tot organismul peste cap
- yoyolina
- Moderator
mbiiine... mergeti cu incredere la planning acolo i se vor pune o serie de intrebari generale legate de starea de sanatate (gen daca a avut fluctuatii de greutate, daca are probleme cu ficatul, daca a avut cazuri de cancer la san in familie etc etc), iar pe baza raspunsurilor, medicul va hotari cam ce anticonceptionale i se potrivesc; nu exista nici o analiza de sange care sa determine tipul potrivit de anticonceptionale.
diane 35 sunt medicamente, nu anticonceptionale de aia tipele care le iau de capul lor fara a avea un motiv intemeiat (probleme cu ovarele) o cam patesc.
uite aici ai o lista cu cabinetele de planning pe orase: http://www.anticonceptionale.ro/cabinete-planning.html
- baiat003
- New member
Mda, fix Oradea lipseste de acolo!
- yoyolina
- Moderator
- baiat003
- New member
Inca doua intrebari,
de unde stiu ca medicamentele isi fac sau nu efectul ?exista teste care sa stabileasca daca anticonceptionalul este activ in organism sau nu ?
de ce anticonceptionalele in romania costa in jur de 20 de lei dar in alte tari preturile incep de la 100 lei?
- yoyolina
- Moderator
isi fac si nu, n-ai cum sa-ti dai seama. ele isi fac efectul instant daca folia se incepe in prima zi de menstruatie, daca se incepe in orice alta zi, isi fac efectul incepand cu a 8a zi.
de ce sunt ieftine? pt ca preturile sunt teoretic corelate cu nivelul salariilor; nu poti compara salariul minim din romania cu cel din germania de exemplu, unde o femeie isi permite sa dea 20-25 de euro pe o cutie de anticonceptionale; stai linistit, exista ac-uri si cu 50-60 de lei daca ai buzunarul prea plin in plus, majoritatea sunt fabricate in romania.
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
de ce coca-cola e 1 euro in romania si 3-4 euro in germania/italia?
- Anemona2011
- Membru
- Inregistrat: 2011-10-25
Buna ziua . Am si eu o intrebare pt dvs . De 2 luni iau anticonceptionale Karissa . As vrea sa stiu daca antibioticele sau alte pastile pot afecta efectul anticonceptionalelor ? Am racit si trebuie sa urmez un tratament si am auzit din mai multe parti ca ar afecta . Vreau sa stiu sigur asa ca am apelat la acest forum . Va multumesc .
- maryahs
- Insomniac member
- De la: de sub tampa
- Inregistrat: 2008-01-07
da, antibioticele si antidepresivele afecteaza protectia. daca incepi tratament cu antibiotice trebuie sa te protejezi suplimentar pe perioda tratamentului + inca 7 zile dupa terminarea acestuia(adica inca 7 pastile consecutive inghitite)
iubesc si sunt iubita
- Anemona2011
- Membru
Maryahs , nu am inteles prea bine partea cu 7 pastile consecutive . daca ai putea sa fi mai explicita.multumesc.
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
adica trebuie sa iei inca 7 pastile in 7 zile consecutive pt a se reface protectie
- Anemona2011
- Membru
Adica dupa ce voi termina tratamentul cu antibiotice sa reiau anticonceptionalele . ?
- yoyolina
- Moderator
nu.
te protejezi cu prezervativ atatea zile cat iei antibiotice, plus inca 7 zile dupa aia; nu trebuie sa intrerupi anticonceptionalele atat timp cat iei antibioticele, ar fi o prostie; le iei concomitent si folosesti prezervativul; citeste prospectul.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
nu, anticonceptionalele le iei normal, cum luai si pana sa incepi tratamentul cu antibiotice. termini folia, faci pauza 7 zile, apoi alta folie (daca mai doresti). ceea ce trebuie sa faci altfel, e sa te protejezi cu prezervativ, din ziua in care ai luat prima pastila de antibiotic si pana la o saptamana (7 zile) dupa ce ai luat ultima pastila de antibiotic. in aceasta perioada anticonceptionalele isi pot pierde efcetul, dar tu trebuie sa le iei in continuare, ca si cum nu ai face tratament cu antibiotic.
acum vad ca a rasp si yoyo
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-26 12:59:41)
- Anemona2011
- Membru
Am inteles . Va multumesc frumos
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|