homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum calculez perioada fertila cu cm de 2 ori in luna oct. Un ajutor?

#1 2011-11-04 19:45:15

kyttyux
Full member
Inregistrat: 2011-02-27

cum calculez perioada fertila cu cm de 2 ori in luna oct. Un ajutor?

Salut tuturor. As dori un mic ajutor dk se poate big_smile  Am avut cm pe  8 oct (knd am inceput si anticoncep- primul blister) apoi pe 31 oct a aparut din nou (mai putintel ce-i drept si un pic chinuit - am luat pastilele mereu la aceeasi ora  si nu am omis niciuna). Cum fac sa calculez perioada fertila?  in lunile precedente am avut cm regulat : 8 septembrie, 9 august, 10 iulie , cu o zi mai devreme decat cea din urma. Ma puteti ajuta va rog sa imi calculez perioada fertila?Cm ma tine de obicei 4 zile. Si dk nu ma insel pe 28 luna aceasta o sa apara iar cm pt k pe 25 termin pastilutele si am inteles k datorita lor, o sa apara cm in aceeasi zi a saptamanii in care a aparut si in  luna din urma. Multumesc frumos. Ce credeti, e bine asa cu cm care apare  la inceput si sf de luna? de 2 ori pe luna? sa incerc sa schimb cu pastilutele data knd apare? adik sa iau in continuare kteva k sa schimb ziua sau e normal asa si tuturor apare asa din cauza pastilelor? eu sunt la inceput cu pastilutele si nu prea stiu mare lucru (desi mi-a explicat dna doctor dar park atunci pe moment nu intelegeam nimic). Va multumesc si astept  raspuns  wink

#2 2011-11-04 20:39:05

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

Re: cum calculez perioada fertila cu cm de 2 ori in luna oct. Un ajutor?

si daca nu ai fi luat anticonceptionale si aveai un ciclu regulat, se putea sa ai 2 menstruatii intr-o luna. nu este nici o problema, doar acum s-a intamplat sa fie asa. nu ai de ce sa schimbi anticonceptionalele...
in general, menstruatia o sa iti apara cam in aceeasi zi din saptamana, dar se poate sa vina si cu o zi inainte sau dupa, nu este nici o problema. o sa vezi ca dupa cateva luni te obisnuiesti cu ele.
cand iei anticonceptionale nu mai ai perioada fertila, daca le iei corect esti tot timpul protejata de ele.

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#3 2011-11-05 17:14:54

kyttyux
Full member

mersi frumos de raspuns smile

#4 2011-11-05 18:00:57

kyttyux
Full member

revin cu inca o intrebare : Eu iau Stodette.  Am citit pe net k trebuie sa fim atente la anumite ceaiuri sau pastile kre interactioneaza cu ac si astfel devin mai slabe.Pe prospectul ac Stodette nu sunt mari detalii legate de astea, doar scrie despre antibiotice k trebuie evitate. Eu obisnuiesc sa mai iau paracetamol, algocalmin- knd ma doare capul, coldrex knd sunt racita  si problema e k beau  ceaiuri in fiecare zi ( menta, musetel).  Oare acestea enumerate afecteaza eficienta ac? big_smile

#5 2011-11-05 18:04:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

doar cel de sunatoare smile
si greful are acelasi efect.
si antibioticele nu trebuie evitate, daca se impune tratament cu antibiotice, le iei; pur si simplu trebuie sa te protejezi cu prezervativ pe durata tratamentului + 7 zile dupa.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

#6 2011-11-05 20:29:10

kyttyux
Full member

multumesc smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.