homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Karissa lipsa 1 pastila - postinoar - intrebari

#1 2012-01-07 23:47:48

alex16ss
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-11-28
Site

Karissa lipsa 1 pastila - postinoar - intrebari

Prietena mea a uitat pastila nr 15 de karisa (daca am inteles bine aceasta ar fi considerata ziua nr 16) ieri la ora 22. Astazi am avut un raport sexual la ora 19-20 aproximativ (deci la peste cele 12 ore de siguranta). A luat pastila nr 16 (conform prospectului, se ia urmatoarea pastila) la 22 astazi cum era normal, respectiv postinor (prima pastila) la 22:40. Urmatoarea pastila de postinor se ia la 10:40 maine dimineata (fix 12 ore de la prima) iar pastilele de Karissa se iau normal in continuare, dar: tot in prospect scria ca in cazul in care s-a uitat o pastila si mai sunt ramase sub 7 pastile se reincepe o cutie noua - in cazul de fata dupa pastila omisa, numarand cu cea luata azi sunt 6 ramase. Tot in prospect scrie ca trebuie 7 zile protectie suplimentara in cazul unui raport sexual.
Deci:
1) pastila nr 2 de postinor la 10:40 dimineata; fiind luate pastilele corect si la foarte scurt timp (aprox 3 ore) de la contact ar trebui sa aibe efect maxim
2) dupa terminarea foliei de pastile se incepe noua cutie fara pauze
3) folosirea unor absorbante intime deoarece am citit prin topicurile legate de postinoar ca pot aparea sangerari cu pete rosii / maronii.
4) Nu au aparut varsaturi in primele 3 ore de la administrare

Intrebari:

1) Cam cand ar trebui sa apara ciclul ?  De regula ii incepe la 5-7 zile dupa terminarea unei folii de karisa ( asta ar insemna intre luni si miercuri peste 2 saptamani). Sau ar trebui sa mai apara abia dupa terminarea si noii cutii deci abia prin februarie ?

2) In ce masura constituie postinorul protectie suplimentara si pentru cat timp. Banuiesc ca prezervativul ar fi varianta optima pe durata de 7 zile, respectiv abstinenta masura perfect smile

3) Ce ar mai trebui sa stim ? Poate am uitat ceva ?

Multumesc anticipat.
Mentionez ca am considerat topic nou si neraspuns deoarece trateaza o situatie anume, nu un topic general.

Ultima oara a fost editat de alex16ss (2012-01-08 01:50:50)

hjartaI dropped a tear in the ocean... hjarta
           The day someone finds it
                is      the        day
  hjarta    i'll stop loving you... hjarta

#2 2012-01-08 10:52:54

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Karissa lipsa 1 pastila - postinoar - intrebari

daca toata lumea ar deschide cate un topic pt o situatie "anume", ar fi o tona de topicuri smile se putea incadra perfect la intrebari despre postinor, la intrebari despre karissa, sau despre pastile uitate.
1. s-ar putea sa aiba spotting si din cauza ca a unit doua folii, si din cauza ca a luat postinor; cu toate astea, ciclu se considera cel din pauza, de dupa terminarea celei de a doua folii.
2. postinorul nu constituie protectie suplimentara smile
3. nu cred ca ai uitat nimic, dar daca-ti mai vin idei, scrie.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2012-01-08 11:05:16

adelina10
New member
Inregistrat: 2012-01-06

fetelor, postinorul deregleaza menstruatia? dupa ce ai luat postinor exista riscul sa nu mai poti ramane insarcinata? si daca nu, atunci dupa cat timp dupa ce ai luat este sigura o sarcina?

#4 2012-01-08 11:08:10

yoyolina
Moderator

de dereglat, poate deregla, dar nu-i musai; daca faci abuz de el (adica iei acum, mai iei peste doua luni, dupa aia peste 3 si tot asa) poate afecta fertilitatea; daca respecti indicatiile (adica sa-l iei de maxim doua ori pe an) nu exista riscuri.
poti ramane gravida dupa primul ciclu normal (de obicei, e a doua sangerare de dupa ce iei postinor), dar oricum, e bine sa vorbesti cu un medic smile sunt necesare mai multe analize.

#5 2012-01-08 11:12:13

adelina10
New member

ok mersi. pot sa mai intreb ceva? dupa un chiuretaj, cat timp trebuie sa astepti pana sa poti ramane insarcinata?, adica sa fie sigura sarcina...

Publicitate

loading...

#6 2012-01-08 11:16:56

yoyolina
Moderator

doar medicul poate spune; trebuie sa tii cont de perioada de abstinenta impusa (pe care multi se pare ca nu o respecta si o mare tampenie fac), dupa care trebuie monitorizata refacerea aparatului reproducator.

#7 2012-01-08 11:18:16

adelina10
New member

ok. eu stiu de minim trei luni, asta daca nu exista complicatii dupa chiuretaj.
de abstinenta stiu ca 2 saptamani dupa chiuretaj.

Ultima oara a fost editat de adelina10 (2012-01-08 11:20:58)

#8 2012-01-08 11:20:10

yoyolina
Moderator

da, 3 luni e considerata perioada "standard", dar nu toate organismele reactioneaza la fel.

#9 2012-01-08 11:22:33

adelina10
New member

da. ideea e ca daca dr spune ca uterul si-a revenit, din a patra luna poti incepe sa incerci, dar oricum e posibil sa nu ramai din prima.

#10 2012-01-08 11:53:32

alex16ss
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-11-28
Site

yoyolina a scris:

daca toata lumea ar deschide cate un topic pt o situatie "anume", ar fi o tona de topicuri smile se putea incadra perfect la intrebari despre postinor, la intrebari despre karissa, sau despre pastile uitate.
1. s-ar putea sa aiba spotting si din cauza ca a unit doua folii, si din cauza ca a luat postinor; cu toate astea, ciclu se considera cel din pauza, de dupa terminarea celei de a doua folii.
2. postinorul nu constituie protectie suplimentara smile
3. nu cred ca ai uitat nimic, dar daca-ti mai vin idei, scrie.

A luat si a doua pastila la timp, la 10:40.

Cu alte cuvinte, se "sare" un ciclu prin unirea foliilor sau am inteles eu gresit ? Iar in ce priveste dereglarea ciclului (posibila) din cauza postinuar, se refera la urmatorul ciclu care va fi acum abea undeva in februarie, corect ?

Practic este suficienta protectia suplimentara timp de 7 zile cu prezervativ, si dupa normal, cu ac ?

hjartaI dropped a tear in the ocean... hjarta
           The day someone finds it
                is      the        day
  hjarta    i'll stop loving you... hjarta

#11 2012-01-08 12:13:59

yoyolina
Moderator

da, se "sare" peste un ciclu.
dereglarea de la postinor apare de obicei cand nu se administreaza anticonceptionale; ciclul poate intarzia chiar si cateva saptamani din cauza postinorului smile cand iei anticonceptionale, dereglarea poate consta in spotting (de aia am zis sa se astepte la spotting); pentru ca anticonceptionalele induc automat menstra, nu se mai pune problema de intarziere.
da, sunt suficiente 7 zile cu prezervativ smile

#12 2012-01-30 23:01:37

Krisstina
Membru
Inregistrat: 2012-01-30

E a doua oara cand incep sa iau Karissa si din nou m-am trezit cu o candida..sad se poate sa fac de la Karissa? sau asa s-a fi nimerit?Thx girls:*

#13 2012-01-31 09:12:40

yoyolina
Moderator

anticonceptionalele modifica secretia vaginala, si astfel pot aparea dereglari; incearca sa-ti reglezi alimentatia (mai putin zahar, alcool, fainoase), si poti pune si ovule cu lactobacili (sau chiar iaurt simplu) ca sa ti se regleze flora.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.