homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor eficace si a doua zi?

#1 2012-01-08 15:16:04

ixxif
Membru
Inregistrat: 2012-01-08

Postinor eficace si a doua zi?

Buna.
Am nevoie de un sfat. Sambata dimineatza s-a rupt prezervativul si la ora 17:00 am luat prima doza de Postinor, iar a doua azi  la 5 dimineata. In aceasta dimineata, adica duminica, prezervativul s-a rupt din nou. Intrebarea mea este daca sunt sau nu protejata si fata de acest act sexual sau trebuie sa iau din nou Postinor. Mentionez ca intre cele doua doze am baut vin, stiu ca nu influenteaza efectul dar as dori o reconfirmare.
Exista vreo alta posibilitate de a preveni o sarcina nedorita in cazul meu?
Sunt in ziua a 11-a a ciclului menstrual dar nu pot fi siguar de asta pt ca inainte de menstruatie am avut spotting 2 zile si sunt si in luna a doua de pauza dupa folosirea anticonceptionalelor.
Multumesc

#2 2012-01-08 15:19:44

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Postinor eficace si a doua zi?

teoretic postinor te protejeaza in cazul unui singur contact sexual, pe de alta parte nici nu poti lua inca unul, ar fi o doza mult prea mare de hormoni... deci eu zic ca nu prea ai ce sa faci decat sa speri ca va fi ok

#3 2012-01-08 15:24:16

ixxif
Membru

Tinand cont ca s-a intamplat la 5 ore de la ultima doza, ma gandesc ca ar fi normal sa existe in circulatie o doza suficinet de mare de hormoni pentru a preveni o sarcina.
Citisem pe un formun despre dispozitivele intrauterine care se pot pune pana la 5 zile de la contactul sexual neprotejat, oare sa incerc asta?

#4 2012-01-08 15:27:36

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

chiar nu stiu ce sa spun despre asta, oricum la noi medicii nu prea pun sterilet daca nu ai nascut deja

#5 2012-01-08 15:28:30

ixxif
Membru

Multumesc pentru raspuns.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.