homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hmmm ... ceva ciudat

#1 2012-01-08 23:24:22

Andra Adnana
New member
Inregistrat: 2012-01-04

Hmmm ... ceva ciudat

ia uitati fetele ce gasii pe un site :

Anticonceptionalele pot fi incepute oricand, existand 2 situatii diferite:
-daca sunt incepute dupa ziua a 5-a a ciclului este necesar sa se elimine posibilitatea unei sarcini si, in plus, sa se foloseasca alte masuri contraceptive timp de 7 zile.
-daca sunt incepute in primele 5 zile ale ciclului nu este necesara nici o masura din cele 2 de mai sus.

informatia este data de un medic.

merita discutat ? ce parere aveti ? smile

#2 2012-01-08 23:30:46

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Hmmm ... ceva ciudat

noi stiam ca daca le iei din prima zi nu e nevoie de asteptare 7 zile, daca le iei in oricare alta, este nevoie. explicatie/ regula spusa de medicii de planning familial, adica cei avizati sa dea astfel de informatii, si inclusiv de doctoressa. acum, nu stiu, poate sunt primele 5 de fapt, dar pentru siguranta, sau doar prima zi e complet sigura, si de aceea spun regula cum o stiu eu. dar cine se risca sa o verifice?

#3 2012-01-08 23:38:52

Andra Adnana
New member

acelasi lucru il stiu si eu : pilula luata in prima zi asigura protectie inca de atunci, ce e dupa necesita 7 zile de protectie suplimentara.

o alta afirmatie a domnului doctor este urmatoarea : "Regula generala este urmatoarea: daca administrarea anticonceptionalelor incepe in oricare dintre primele 5 zile ale ciclului, atunci protectia este deplina inca de la prima administrare. "

#4 2012-01-08 23:52:37

brunvert
New member
Inregistrat: 2011-12-20

Medicul meu ginecolog mi-a recomandat sa incep ac in a 5a zi a menstruatiei si primele 7 zile sa folosesc protectie suplimentara. mi-a recomandat asa pentru ca multe fete s-au plans de intarzierea menstrei sau ca ea nu apare deloc, etc. Eu am inceput din prima zi stiind ca sunt protejata de la prima pastiluta ( am intrebat doctorita si a zis la fel). Am terminat folia, sunt in pauza. Mi-a venit menstruatia. Toate bune. Deci raman la : " daca incepi in prima zi de menstruatie esti protejata de la prima pastila, daca incepi in orice alta zi, pretoectie suplimentara 7 zile. smile

#5 2012-01-09 00:06:04

Andra Adnana
New member

da, asa stiu si eu, desi cred ca daca ai ciclul ffffffffff regulat nu cred ca apare ovulatia in primele 7 zile in care trebuie sa te protejezi suplimentar, daca ai inceput pilulele in alta zi decat prima. asta intreb asa doar din curiozitate, protectia este obligatorie !!!

o alta chestie pe care am citit-o mai demult afost total opusul : daca nu iei in prima zi a menstruatiei, trebuie sa te protejezi pana la urmatoarea menstruatie. dar mitul asta il doboara si prospectul unde scrie clar ca nu-i asa. pe mine ma mirase treaba cu cele 5 zile ... hmm

Publicitate

loading...

#6 2012-01-09 17:32:06

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

Andra Adnana a scris:

acelasi lucru il stiu si eu : pilula luata in prima zi asigura protectie inca de atunci, ce e dupa necesita 7 zile de protectie suplimentara.

o alta afirmatie a domnului doctor este urmatoarea : "Regula generala este urmatoarea: daca administrarea anticonceptionalelor incepe in oricare dintre primele 5 zile ale ciclului, atunci protectia este deplina inca de la prima administrare. "

asta o stiam si eu. mi s-a zis de catre medicul de planning, dar nu m-am riscat. am mai auzit-o si pe la altii.

#7 2012-01-09 19:55:11

Andra Adnana
New member

hmm .. deci o mai recomanda si altii .. interesant, eu (si am vazut ca si fetele de pe aici) nu mai auzisem pana acum hmm

ce alte mituri despre anticonceptionale ati mai auzit smile ?

#8 2012-08-08 12:27:49

anaida04
New member
Inregistrat: 2012-07-07

chiar este asa..e imposibil ca in timpul menstruatiei sa inceapa ovulatia..in primele 5 zile... In a cincea zi abia se pregatesc ovarele sa elimine unul din ovule si abia in jurul zilei a 14-a de ciclu menstrual ovulul maturizat este eliminat (proces numit ovulatie) si incepe "sa calatoreasca" prin trompa uterina pina in uter. Odata ce pastila anticonceptionala este luata in a doua ,a treia,a patra si chiar a cincea zi ,se considera ca esti protejata, deoarece e luata indeajuns de devreme incat sa opreasca ovulatia. Nu este nimic ciudat,dimpotriva,explicatia medicilor are logica.
    Bineinteles ideal este sa incepi anticonceptionalele inca din prima zi a ciclului menstrual, dar nu e nevoie de o metoda suplimentara de protectie daca ai luat in primele 5 zile.

#9 2012-08-08 15:11:24

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

^Gresit.
daca iei ac incepand cu prima zi a menstrei atunci esti protejata.
daca le incepi in oricare zi, ai nevoie de protectie suplimentara 7 zile.

Scrie chiar si pe prospectul anticonceptionalelor. Uneori si medicii mai pot gresi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.