homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 13-24

#438 2012-01-17 17:18:09

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 13

flow,  puss  asa bine ar fi daca m-ar lasa macar 2 minute sa ma uit in alta directie insa el inca este dependent de mine si nu face nimic fara mine. nici nu ma lasa sa ies din camera fara el, sa merg la toaleta, sa nu ma uit la el. daca nu sunt cu un ochi pe el vine la mine si ma apuca de fata. parca vrea sa se asigure ca sunt numai cu ochii pe el.
el nu se joaca cu carticele sau alte cele fara sa fiu eu acolo sa ii arat si explic/.  sad

kata, sebi a trebuit sa ia tratam. pt helicobacter, de 3 ori pe zi cate 3 siropuri diferite, amare toate. CUM i le dadeai daca nu asa?  sad
alta solutie nu exista, iti spun cu certitudine.

asa e, flow, ma consum f tare si de asta imi e rau, mai mult decat de oboseala. asta o mai pot duce, dar stresul nu.

azi noapte la ora 2 l-am lasat la sot si m-am dus in alta camera,dar il auzeam cum ma striga ma-ma-ma si nu am putut sta, asa ca tot eu am trecut la leganat, dat tzatza, cantat si plimbat prin camera.....

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:19:20)

#439 2012-01-17 17:19:00

Onutza23
Insomniac member
De la: Neamt
Inregistrat: 2007-07-09

pass si daca ii dai siropul fortat nu vomita de la el? am vazut la alti copii ca isi fac greata cand sunt fortati sa ia ceva si vomita imediat

flower ce spui tu acolo suna logic, cand o sa trec prin momente ca pass, sper sa-mi amintesc sa fac ca tine chicot

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#440 2012-01-17 17:20:39

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

flow, desi teoretic iti dau maaare dreptate, pb e ca nu toti copiii sunt la fel. unii accepta regimul de care zici, altii te vor non stop PE TINE (eu habar n-m ce-i ia citit/facut orice altceva cu cris treaz. doar scris la comp, cu el in brate, mancandm, sugand sau uitandu-se la videoclipuri pe jum de monitor). si in stilul asta, mai ales daca esti si rea de somn (dica NU c tine big_smile ), te iau toate zbengile sad

garga, eu asa stiu, after=cuperca (de aia se si dau cu glicerna cu NISTATIN, nu?)

pass, cautam ORICE alta solutie (de tip dat pastile pisate cu aceeasi subst activa... orice)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#441 2012-01-17 17:21:23

passenger
Addicted member

la mine nu a vomat niciodata si i-am dat micutul de el de f multe ori destule siropuri, in diverse scopuri.
cand ii venea sa verse il ridicam si ii aratam ceva, ii distrageam atentia, dar nu a vomat.

nu poti da un sirop amar in alt fel, daca i=l pui in lingurita cu ceva dulce tot nu scapa de amareala si risti sa iti refuze apoi lingurita cu mancare, mai alea cand e mic si e la inceputul diversificarii, cum eram noi. deci sirpoul medicament amar se da altfel decat mancarea cand e copilul mic.

kata, pai pastile pisate. losec. big_smile fff amare. crede-ma, dr mea a dat ceva cat mai usor de suportat/luat. si totusi tratamentul trebuia facut. si nu are traume, ia ibalgin cand e cazul singurel din seringa, il linge de acolo.

de acord cu kata ref la copilul care solicita mama in permanenta. aici intram noi...

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:24:21)

#442 2012-01-17 17:25:20

katami
Platinum member

pass, da, dar una e 5 ml sirop naspet, alta e un varf de deget de pstile amare, dupa care imediat o gura de san/apa/suc/orice bun.

cris pana la 1 an nu a acceptat niciun sirop, am dat doar pastile pisate la nevoie (chit ca unii dr sustin ca nu-s la fel de bune). acu accepta doar nurofen (panadol nu) dn seringa aia...s i tot cu sictir, dar accepta

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#443 2012-01-17 17:26:14

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

kata, asa o fi....  nustiu  doar ca eu stiam altceva si n-am nici o sansa sa ma documentez avand in vedere ce net am. si nici de nistatin ca tratament nu auzisem.  eu luasem mai demult de la farmacie o solutie pentru afte care continea xilina ( asta mi-a dat farmacista) dar a fost apa de ploaie.

#444 2012-01-17 17:28:22

passenger
Addicted member

si klacid lua tot 5 ml, si inca unul nu mai stiu cum ii spune neutral . deci nu doar un varf de cutit de pastila. nu a fost cazul la voi, dar cred ca la fel ai fi procedat pusa in fata situatiei. nu ai cum sa ii dai ceva amar, 3 seringi de ceva amar la pranz, 3 dimi si 3 seara, decat CU FORTA.  sad am zis mai sus, nu traumatizezi copilul, al meu nu se teme de seringa cu sirop cand e cazul si ia singur, dar de ceva amar din seringa se teme, si atunci cand refuza ce faci..

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:29:36)

#445 2012-01-17 17:30:48

katami
Platinum member

passenger a scris:

si klacid lua tot 5 ml, si inca unul nu mai stiu cum ii spune neutral . deci nu doar un varf de cutit de pastila. nu a fost cazul la voi, dar cred ca la fel ai fi procedat pusa in fata situatiei. nu ai cum sa ii dai ceva amar, 3 seringi de ceva amar la pranza, 3 dimi si 3 seara, decat CU FORTA.  sad

pai echivalentul a 5 ml zeama naspa e un varf de cutit (ba nu, MULT mai putin) de praf big_smile la noi asta a fost solutia. i-am dat o singura data biseptol p e.coli digestiv, i-am zsi dr ca nu accepta sirop, s-a uitat stramb, am nsistat, asa ca a facut-o pe a mea.

insistat= zis direct ca degeaba isi mai bate cpul sa scrie reteta daca-mi da srop, e risipa de timp si pix, ca oricum nu-l ia (zis exact asa. s-a uitat luuuung si a schmbat)

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-17 17:32:01)

#446 2012-01-17 17:31:57

passenger
Addicted member

nu este inlocuitor pe care sa il ia de bunavoie ( bun la gust si eficient ) pt helicobacter.
de asta am si zis, in cazuri de forta majora asa se da, si nu schimbi cu nimic cursul vietii lui dpdv psihologic,  big_smile

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:32:53)

#447 2012-01-17 17:32:52

katami
Platinum member

poi adultii nu iau si ei tratam pt helicobacter? aceeasi subst activa, dar sub formas de capsule/pastle, nu sirop.

eu consider c (cel putin la cum imi stiu propriul exemplar, nu generalizez), POTI sa-l fectezi psihologioc serios si pe durata lunga asa. nu mai insist,oricum, repet, solutia mea nu e perfec "corecta tehnic" dpldv medical, dar, p mine, e un comporomis absolu acceptabil

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-17 17:34:30)

#448 2012-01-17 17:34:23

passenger
Addicted member

sunt sigura ca schema asta a considerat dr ca fiind cea mai eficienta.

auzi, tu mai ai un pic si afli ce e bebe. big_smile

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:35:52)

#449 2012-01-17 17:35:46

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Kata la mine a mers si sper sa mearga si la altii. Sa vedem cum o sa fie de saptamana ce vine cand o sa am de invatat, de pregatit teme.

Nici eu nu as da siropul asa. Nu stiu ce as face, sincer dar nu ma vad cocotata pe Carol si strangandu-i obrajii  supa Pass nu zic cu rautate ci numai ce simt eu. Si nici sotul nu cred ca ar avea putere sa faca asta. Poate alti copii "uita" dar a mea NU. Ea tine minte tot ce a primit de Craciun si de la cine  wow Cred ca m-ar uri si mi-ar trage una de numa (deja a dat in noi de cateva ori dar am pus-o la punct...s-a uitat cam lung la noi si s-a corectat. Sa vedem cat o sa tina)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#450 2012-01-17 17:36:38

katami
Platinum member

aici stii ca nu suntem de aceeasi parere... io consider ca niciun dr nu are dreptul sa decida sa-mi chinuie copilul daca exsta ORICE alte alternative (mai putin utilizate de rutina, ok, dar eficiente si incomparabil mai putin chinuitoare pt copil)

flow, subscriu... asa e si cris

putin? voi alfa la 23 sapt. ca peste eco de 16 sapt sar. iar sta de 12 e irelevanta din pucntul asta de vedere (cris era fata la 12 sapt lol )

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-17 17:37:44)

#451 2012-01-17 17:38:39

passenger
Addicted member

asa nu uita nici de injectii dar in anumite situatii in viata e necesar sa fie facute, asta este.
nici eu nu as sti ce sa fac si cum sa procedez daca nu as fi fost in situatia respectiva, smile si m-ar fi speriat un mesaj ca ala pe care l-am scris, dar credeti-ma ca nu e mare lucru si nu traumatizezi copilul, psihicul lui nu are de suferit pt ca din cand in cand mai trebuie sa fie intepat in fund sau sa inghita un sirop amar. asta este, copiii se tem de medici si medicamente, injectii, asa e de cand lumea.  big_smile

nu va uraste copilul daca ii dati medicamente cand e bolnav lol

kata, aici e mare drumul de la teorie la practica. ce zici tu e din carti, practica a fost la noi ca trebuia sa inghita niste soultii care il faceau bine si orice alte solutii vindecatoare la fel erau la gust, si poate mai ineficiente. stii ca aici avem pareri diferite \, foarte.  smile 
puss

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:41:02)

#452 2012-01-17 17:40:13

katami
Platinum member

oare de ce? pt ca SUNT TRATATI ABUZIV atunci cand sunt tratati medical neutral

si nu generliza. daca sebi (zici tu ca) a ramas fara urmari, e f bine. dar alti copii SIGUR ar fi ramas cu urmari nasoale...ca a lui flow, ca al meu... ca multi altii

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-17 17:41:28)

#453 2012-01-17 17:40:53

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

fetelor,v-a intrat indemnizatia,repet..eu sunt tare suparata pe tema asta ca ma bazam pe banii aia

.

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#454 2012-01-17 17:42:41

passenger
Addicted member

kata, eu nu vrreau sa imi stea copilul zambind cand i se face vaccin sau injectie si sa ii curga lacrimi pe obraz de durere in acelasi timp, stii cazul, am mai pov. pe forum.

lasa-l sa urle cand i se fac injectii, aia e , medicii egal durere pt cei mici, nici nu ma obosesc sa il invat sa fie prieten cu injectiile sau tratam dureroase, de ce?  nustiu  nu vad rostul.

urmari nasole..... ca d eexemplu? sa intepe oameni in fund cu un ac ca nebunul ala din metrou? lol

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:43:23)

#455 2012-01-17 17:43:05

katami
Platinum member

pass, zi si logicii mele de ce CEEAS subst activa, in ACEEASI concentratie, dar cu alta forma de prezentre, poate fi ineficientas in tratam aceleiasi afectiuni. ca io nu pricep smile

trist cum gandesti sad

urmari ansoale la fortatul inghititului a ceva, orice:
- termen scurt: voma, balonari, diaree pe fond psihic
- termen lung: refuzul mancarii, eating disorders, crize de personalitate "fara explicatie, dom'le, ce o fi avand ca urla, nu dorme, nu mananca?" (nu-s ironica, nu-mi permit sa fiu, stiu cum e sa fii in situatia ast si num de ras nu-mi arde), relatie defectuoasa si lipsa increderii in parinte.

eu una, AVAND IN VEDERE CA EXSTA NSPE ALTERNAIVE (dela tratam alternative la pastile, cum ziceam), NU VAD SENSUL in a te incpaatana sa mergi pe metoda traumaizanta doar pt ca e mai "batatorita". pan la urma, ma scuzi, pe vremea noastra nu existau siropele... printii nosrti ne-au tratat cu destula eficienta cu pastile pisate

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-17 17:47:16)

#456 2012-01-17 17:44:29

passenger
Addicted member

nu am facut medicina, nu stiu de ce, cert e ca un doctor a stat si a cantarit situatia sub ochii mei, a facut socoteli si invarteli ca sa ajungem la cea mai buna solutie pt copil din toate pct de vedere. smile

gata, va pup, fug la copil  wave

de ce? nu stiu cum ar putea sa devina vreun sociopat daca face injectii cand e mic.. si il doare?  nustiu nu toti copii trec prin asta la un mom dat?

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-17 17:45:36)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.