Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 13
ziua buna
kata , nu situ daca te incalzeste ,dar si pe al meu il apuca crizele mult mai des ca si inniante, \azi de ex s-a enervat in masina ca tata i-a desfacut putin caciula si pana acasa ( 15 min ) a urlat, l-a luat din scaun, am oprit sa il calmez,nimic , el vroia la mine in brate ( brusc ) dar eu conduceam
si eu incerc tot ce se poate vorbesc cu el calm, il tin in brate pana trece criza etc, sau ii vorbesc si ii explic ca " mama conduce, nu pot sa te iau in brate, ai scaunelul tau, sau uita;te pe geam cu tite...etc"...si nu a avut efect
referitor la homeopatie, eu cred ca la noi multi doctori NU sunt priceputi la asa ceva si practica meseria numai pentru un ban , cred in vindecarea miraculoasa a plantelor dar daca este recomandata de cineva ce simte si se pricepe, nu de tot feluri de dr aparuti peste noapte , mai mult cred ca e este mult mai eficenta in cazul tratamentelor " pe termen lung"
ma speriati rau cu vacinurile, eu nu am facut rotarix ( nu ne-a recomandat dr pediatra ) dar am facut schema " obligatorie "
flow, ma bucur enorm ptr decizia luata,cel mai important lucru este sa invete ce invata din placere si JOACA e ffff importanta acum, la varsta asta
ma uit la Andu , daca ii pun o carte in brate cu culori si ii zic care e "verde"...refuza sa arate, dar daca ii zic adu masina verde sau motocicelta verde sau ardeiul verde le aduce , am avut o perioada de "paranoia" sa stie ca la carte, dar bine ca m-a tinut 3 zile doar, am realizat ca NU este ca mine ci ii seamna sotului ce invata totul din mers si din practica , si eu iubesc cand il vad cum rade cand se stramba ta'su la el sau cand ne jucam de;a muscatul , de;a gadilatul, , de-a ascunsa....e asa fericit, si ma uit la baiatul prietenei mele , care pare un copil batranel .
Poate gresesc eu, dar pentru moment stiu ca Andu Nu e un copil ce invata ceva ca la carte
Ultima oara a fost editat de ally_na (2012-01-22 15:38:27)
ziua buna!!!
pass bine ca v-ati impacat macar asa...acum daca vine bb2...asta e,tu ai nascut normal parca
si eu mai ma cert cu el meu ca zice ca e obosit si ca el se duce la munca si ca treb sa se odihneasca...si eu i-am zis lasa ca daca mai facem un copil,stai tu acasa in maternitate si eu ma duc la servici,sa vezi cum e sa nu te mai aud atata ca tu muncesti... bine ca daca il pun sa stea cu fata,sta,nu comenteaza,si cateodata il mai pun sa gateasca,cand suntem doar noi acasa si nu e gandacul...vasele nici el nu le spala si nici curatenie nu face...probabil asa sunt majoritatea barbatilor...
noi motivul cel mai des cand ne certam,ne certam ca vrea sa iese in oras la vreo bere si eu nu il las, si atunci incepe cearta... sapt trecuta tot asa voia sa se duca cu frate-meu si eui-am zis ca si eu as merge,nu numai el...si ca nu il las sa se duca,bineinteles ca a lasat bot...s-a tot sucit el si daca a vazut ca nu are de ales sa se duca singur, imi zice,hai si tu atunci sa mancam o pizza si lasam fata cu mama...si m-am dus si eu
chestia nu e ca ma duc si eu,chestia e ca daca ma duc si eu cu el,nu putem sa stam mult, cel tarziu pana la 22,ca apoi treb sa vin sa culc fata si sa-i dau sa pape,dar asa daca se duce singur,poate s-o lalaie pana mai tarziu si eu de aia nu-l las
myla,dar presteaza gandaca ta,nu gluma...
o dedicatie pt gandaci
"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”
Kata, draga mea, stai linistita ca Cris este bine! Ti-o zice cineva cu experienta de 2 saptamani inaintea voastra. S-a "declansat" din cauza varstei si da, se intampla (si) brusc ca doar nu vrei cu avertismente . Lasa-l sa se manifeste; il intrebi (ca este atent in nervii lui la ce se intampla in jur) daca vrei ceva si te retragi, nu-l incomodezi, si astepti...TU trebuie sa calma si sa il lasi pe el sa isi revina. Daca se frsutreaza rau si incepe sa planga tare atunci il iei in brate. Daca nu vrea, il lasi jos si ii spui ca este ok si ca esti langa el. Dar lasa-l in pace, nu incerca sa il calmezi in crizutele lui. O sa vezi tu exact cand este momentul sa intrevii, sa il iei in brate. Important este sa astepti. tot ce se intampla acum este firesc, este din cauza varstei...isi va reveni in timp.
Smart oare ii ies dintii? tin minte ca si noi pe la 5- 6 luni aveam episoade din astea.
flow, ms. la noi situatia e cam asa: se enerveaza, urla si IMI CERE chestii. pe care daca le fac, nu-i bun, urla mai tare, se frustreaza mai tare. nu vrea luat in brate in mom alea (si-l inteleg, ii respect asta, si eu urasc sa fiu "giugiulita" cand am nervi, prefer sa nu se atinga nimeni de mine). nu vrea nimic, de fapt. dar ce ma scoate din minti e ca, desi NU accepta nik de la mine, totusi MA SOLICITA sa-i fac x chestii, pe care apoi le tranteste urland, le refuza etc
poi da, asa cum spui tu im facusem si eu "planul teoretic de criza", e f simplu, "ii zici ca e ok si nu-l incomodezi", de acord.... dar ce te faci daca el NU vrea sa stea in coltul lui sa-si planga durerile cu mine zambind a confort langa, ci alearga dupa mine, unde..... reincepe circul, nu vrea, ba vrea, ba iar nu vrea.... ORICE, orice ii dai in mom ala. iar eu da, ma enervez teribil, fierb in mine (ca asa-s eu "din fabrica", e mai presus de mine, pot reprima, dar nu pot opri asta). si daca "fac poc", asta se manifesta (ca aseara), gen "nu e vad, nu te aud, nu vorbesc cu tine, poti sa tragi de mine oricat, te bag in seama la 2 min dupa ce termini cu urlatul" stiu, total tampit... si singura chestie "eficienta" adica mai plange putin si "se calmeaza" (NU cred ca se calmeaza real, sunt sigura ca doar isi "inghite frustraile", ceea ce e si mai rau. De aceea NU mai vreau sa ajungem la asta. dar pe bune ca nimic nu merge, nimic LOGIC, nimic empatic... nimic
chiar laart 2 ma gandeam aseara (ca le citisem mai demult pe amandoua) si ma gandeam ca uite, l noi NU s-a schimbat nik, nimic de acolo... numa el
Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-22 16:18:27)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)
Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
Si noua ne face la fel. Aseara incerca sa se incalte cu niste papuci de casa. Si nu putea si plangea si ne striga dar cand ne duceam langa ea ne alunga si ne-a tinut asa vreo 10 min pana cand am zis: suntem aici, langa tine, daca tu ne alungi inseamna ca vrei sa fii singura. Noi nu mai intervenim; tu decizi ce faci. Si am stat amandoi pe arginea patului si ne uitam la ea si ea facea crizute dar s-a linistit pana la urma. Nu stiu nici eu ce sa fac in aceste momente dar mai las instinctul sa decida. Tot ce stiu este ca este firesc si asa ma linistesc. Eu am facut o mare prostie saptamana trecuta. Prima si jur ca si ultima de acest fel. Eram nervoasa din cauza ca imi venea stopul si am niste stari urate inainte cu 2 zile de eveniment si din cauza lui tata cu care nu am mai vb de la sarbatori dar care face faze prin mama, adica ii zice ca este ofuscat etc. Si Carol facea ceva (nu mai tin minte ce anume). I-am zis o data, de doua ori sa inceteze si nu a vrut si atunci am tipat rau/tare/ ca o proasta la ea. NOROC ca ea a fost extraordinara si mi-a inchis gura cu "mami, stop" foarte calma si cu zambetul pe buze si a fost ca o palma pt mine caci am realizat cat de batuta in cap sunt. Nu o sa se mai intample niciodata sa mai tip asa la ea.
Tati zice ca suntem la faza de "lasa-ma dar nu-mi da pace" si nu avem ce face decat sa ne bucuram de terrbile twos .
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
buna fetelor
citesc tot dar din pacate nu mai apuc sa scriu...dar sunt al curent cu tot
blue mie una imi place cum gandesti , si eu as merge pe mana homeopatiei dar uite ca e cam greu, nu gasesc un medic competent si destul de acceptabil ca banii, prietena mea si-a gasit in parc o tipa ( am mai povestiti eu de ea) , tipa cred ca inca nu e medic cu actele finale (cred ca e rezident nu stiu amanunte), dar studiaza mult , vrea sa se specializeze pe homeopatie...pe fetita prietenei mele ea o vede, si numai pe homeopate a mers ( si va zic caa facut si febre mari gen 40 spre 41) si cu toate astea a mers pe homeopate si au dat roade..dar repet ea e aproape tipa i-o vede imediat si ii zice ce si cum, in plus mai are avantajul ca tipa homeopata are o fetita de o varsta cu fetita prietenei si in general se imbolnavesc cam in aceelasi timp (se joaca impreuna) si vede imediat ce medicament reactioneaza si nu....mie mi-a mai zis prin telefon, dar indirect ( prin preitena mea) si chestii mai mult general, ca daca nu a vazut-o nu poate da un tratament.... poate am timp zilele astea sa-ti scriu un mail sa te mai intreb una alta....
noi am fost cu ana ieri al control la ochi : vestea buna e ca nu mai are strabism, adica s-a rezolvat cat de cat de la sine, veste proasta e ca in urma racelii prelungite are o conjuctivita ( ii cam curg lacrimi din ochii, si dimineata are secretie galbena, pe care a vazut-o si in ochi )...mi-a dat un antibiotic pentru ochi sa -i pun 1 sapt si daca inca ii curge sa merg sa-i recolteze pt analiza...de asemenea mi-a dat si niste vitamine pt ochi sa i le dau 3 luni de zile, problema vine aici : citesc prospectele si ma ingrozesc, vitaminele sunt pt copii peste 3 ani, iar antibioticul ca antiobitic, cu n-spe mii de chestii naspa pt mine.....am luat hotararea sa-i pun totusi antibioticul dar vitaminele nu i le dau si gata, m-ai bine suplimentez eu prin suc de morcovi si alte chestii care contin vitamina a naturala.....in toamna cand am fost la tara si a fost racita , a a avut un ochii rosu rosu, i-a trecut in vreo 4-5 zile,i-am pus niste picaturi clasice de la farmacie, dar ma indoiesc ca de la alea, mai degraba de la trecerea vremii, se pare ca si atunci a fost conjuntivita si a cam lasat urmari pana acum...sper sa o rezolvam cumva
eu de vineri ma simt tare rau : muschii abdominali si nu numai ma dor cand respir, ma simt epuizzata, nu am chef de nimic, cred ca am si ceva febra, am mai luat cate un nurofen sa*mi maic almeze durerea, un ceai, o frectie aseara , dar cand ma gandesc ca de maine sunt iar aisngura cu pitica mea si nu prea pot sa ma ocup de ea cu starea asta imi vine rau...
legat de faza cu copii : si a mea mai face rar ce-i drept faze din astea, sau mai bine zis acum au inceput sa apara, si eu cam tot pe linia asta ma ghidez, o las in pace,nu o neglijez total, sunt langa ea, dar o las pe ea sa-si ia ,, decizia finala ,, (cum suna ) ....iar legat de faptul ca trebuie sa-i lasam sa copilareasca si sa invete cand si cum au ei chef si eu tot pe pricipiul asta incerc sa merg ( am avut o perioada de frustarea cand a mea, nu invata cum invatau unii copii de aici: nu vreau sa ma intelegi gresit, dar eu nu am putut sa o invat literel alfabetului cum l-a invatat ruxxy pe vlad ( inca o data bravo tie si bravo lui), azi in parc o mamica cu o fetita de varsta cu ana (1.6luni) imi zice ca bona a invatat-o ep fetita ei sa recunoasca literele), dar asta e felul ei invata in alt mod, si o las pe ea, din joaca noastra ma uimeste pe zi ce trece cate invata, si cu culorile patim la fel, am incerct sa i le arat, dar nu iese, pana la urma i le spun cand vad o chestie si daca princepe bine daca nu , nu, de insistat nu mai insist....proasta nu e , ca doar e copilul meu, si cred ca nici eu si nici taica-su nu suntem niste inapoiati, daca nu o iesi geniu asta e,
Ultima oara a fost editat de adinagrig (2012-01-22 16:51:39)
flow, deci la fel si la voi? Doamne fereste, nu ma bucur de raul altuia... da' serios ca m-ai relaxat si eu am "scapari" in ultimul timp fata de cris, de la oboseala cred ca mi se trage iar el nu-mi zice "stop it", se frustreaza si atat.
adina, si noi la febre/raceli/viroze am mers numai pe homeopate si a mers perfect si dr noasra e tnara, dar ff sufletista si atenta, o sun la orice ora si staaaa de vorba cu mine
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)
Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
Adina, Ana a avut ochii "in lacrimi" si cu puchinei mereu sau numai de cand este racita? Ca daca este numai acum si nu a fost mereu asa eu as zice sa ii dai antibioticul (picaturile). La noi a fost mai mereu asa si de asta ne gandim la operatie/desfundarea canalelor lacrimale.
Kata da si la noi sunt faze din astea dar noi amandoi le luam ca si firesti, pasi importanti in developmentul ei si nu se (mai) frustram. Norocul nostru este ca daca unul dintre noi nu mai rezista intervine imediat celalalt. Fara sa ne impingem unul pe altul, asa am facut de cand era mica. Stai linistita ca nu esti singura in situatia asta
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2012-01-22 17:04:01)
pai floricico si kata, daca voi ziceti ca astea sunt tantrums... sa il vedeti pe baietelul unei prietene... sa vedeti acolo pe mama si tata tantrumurilor . pe el micutul de fiecare data cand il vad este atarnat de maica-sa cu o mana si cu restul trupului tavalindu-se pe jos, gura mare cat toata fatza..
Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-22 17:02:57)
flower doar acum, si de aia am zis si eu sa-i dau antibioticul, nu am avut probleme decat faptul ca se uita urat si avea strabism, am fost atunci la 8 luni si ceva cu ea, si ne-a dat niste picaturi, sa-i punem in ochiul bun, si sa-l forteze pe celalat ,adica muschiul, plus vitamine clasice pt copii ca sa-i hraneasca muschiul ochiului....stiu ca voi ati avut mereu problema asta, ana cand era bebelus nu i-au lacrimat niciodata ochii si nici secretie nu a avut....
Adina noi mereu am avut probleme si nu este ceva temporar.
Adina84 acolo este o fereastra de la camera unde am locuit eu in Paris. Mi s-a facut dor de vremuri duse (dar vom reveni in Franta la anul, sa ne sarbatorim multi ani de Impreuna la bine si la greu
Flow, super , te admir pentru cata rabdare ai cu Carol cand are acele crizute. eu cred ca m-as enerva eu mai tare de frustrare ca nu stiu ce sa fac si l as enerva si mai tare daca ar face asa/cand o sa faca asa.
Kata
Blue, Rotarix-ul este in TOP 3 pe lista vaccinurilor riscante ca sa zic asa, care sunt celalate?te rog daca vrei sa spui.sunt curioasa. tare aiurea cu vaccinurile asea, dau peste cap tot organismul bebeilor.
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
flowerpot a scris:
Adina84 acolo este o fereastra de la camera unde am locuit eu in Paris. Mi s-a facut dor de vremuri duse (dar vom reveni in Franta la anul, sa ne sarbatorim multi ani de Impreuna la bine si la greu
de asta intrebam.. ma gandeam ca e ceva cu semnificatie, nu doar o strada oarecare. Paris...ce frumos !
si eu ma mai cert cu sotul, de multe ori din nimicuri. dar sa stiti ca sotul meu s-a schimbat mult de cand a stat in concediu de crestere. inainte nu spala vasele. acum le spala. si mai ales acum cand sunt iar . spala vasele, si se ocupa de fata, chiar foarte mult. pot sa va zic, ca cu greturile mele din aceasta sarcina, de multe ori nu puteam sa oi schimb pe fata, si o schimba el. in fine, sunt si momente cand sta si nu face nik, si eu sunt terminata.
in ceea ce priveste , eu sunt cea care nu are chef prea mult. recunosc. el mai trage de mine. dar mai ales acu, sunt franta in unele seri si nu am chef deloc. si ajunge sa se simta nervos, si atunci apar certuri minore.
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
hello
noi suntem cu crize urate de burtica, cum n-am mai avut de luni de zile. si posibil sa se mai asocieze cu ceva ( probabil dintii) ca altfel nu inteleg de ce e asa rau
m-am chinuit toata ziua sa recuperez dar nu mai retin mare lucru. va pup pe toate
PS am editat mesajele Adinei, Dduniei si inca un mesaj, nu mai stiu al cui. fetelor, va rog, nu mai scrieti aici numele intreg al cuiva fara sa-i cereti in prealabil permisiunea. sincer, eu m-as fi suparat tare sa-mi vad numele real pe forum, nu intamplator mi-am ales un pseudonim cand mi-am facut cont
Mamici am uitat sa va spun ceva. Vineri cand am avut clasa cu Carol (cum face Maria, sau ceva de genul- mi se pare mai frumos la Maria) a fost o pauza de gustare. Eu nu stiam asta dar aveam la mine niste banane si pufuleti. Si ne-am asezat la masa cu celalelate mamici si copii. Ei bine, inafara de o mamica ce avea un sandwich toate celelalte aveau numai cookies cu ciocolata, numai sucuri cu indulcitori si niste biscuitei cu crema alba cu muuuuuuuuuult zahar. am ramas mai ales cand C s-a dus sa ceara de la o mamica biscuiti si imi tot cerea si mie cookie. pt vinerea asta am hotarat sa fac asta http://floridecires7.blogspot.com/2011/ … soare.html fara lecitina ca nu am. poate va inspira si pe voi. eu le voi face in cuptor.
Garga multa sanatate lui Stef!
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2012-01-22 17:47:48)