Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 18-66
- laura_rts
- Hero member
- Inregistrat: 2010-10-24
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 18
Katey, este ok drumul pana la brasov. Nici eu nu cred ca o sa am probleme. Nu prea sunt vorbarete fetele azi! Eu am facut sarmale.
Mamica lui Razvan Gabriel 30.07.2012
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
E week-end, probabil de-aia e pustiu. Eu am mancat sarmale facute de bunica.
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- laura_rts
- Hero member
Mi-e dor sa mananc si eu ceva facut de bunica. Una nu mai e iar cealalta e la Buzau. Cand merg la ea imi face orez cu lapte si acum poftesc la el foarte mult! Maine vreau sa o sun sa imi spuna cum il face. Ma intereseaza daca intai fierbe orezul in apa si apoi putin cu laptele sau de la inceput pune laptele. As face tot maine o ciorba de cartofi, nu stiu daca se face la Targoviste dar la Buzau de unde sunt eu in post este baza. E week-end asa este, sunt plimbarete fetele! Eu am cam stationat bine de tot de la o vreme. Am fost la parinti la buzau de craciun.
Ultima oara a fost editat de laura_rts (2012-01-28 22:52:26)
- Katey
- Addicted member
Eu il fierb intai in apa vreo 10 minute, apoi il pun in lapte. Se face si la noi ciorba de cartofi, dar eu nu am prea facut, mai mult fac de rosii, iar in vara faceam de dovlecei. Iubi face de fasole si de scarita afumata.
Onutza cum a fost la control?
Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-28 23:12:53)
- laura_rts
- Hero member
Da, bune ciorbele lui iubi tau si mie imi plac. Si mie mi se pare ok sa il fierb intai in apa ca asa procedez si cu pastele, altfel as risca sa pun f mult lapte. Ce frig e la mine in casa . Mi-e groaza cand o sa vina bebe. E blocul din placi de beton si nici caloriferul din dormitor nu se incalzeste decat partea de sus, desi e nou dar nu e debit suficient. Noroc cu cel din sufragerie ca e pe alta coloana si acolo am 22 de grade ca in dormitor am avut 20 iar de doua zile de cand cu gerul am 17 grade:((. Eu platesc frigul nu caldura . Stau aici de 6 luni , era vara cand m-am mutat. In partea cealalata daca nu stateam cu geamul deschis aveam si 28 de grade dar aeriseam foarte des. Aici nu imi permit decat f putin.
- Katey
- Addicted member
Am citit eu undeva ca cel mai bun somn e la 16 grade. Glumesc. Cand vine bebe, daca situatia e aceeasi, nu poate dormi in sufragerie? Noi avem centrala si apartamentul izolat pe interior si tot e mai rece in dormitorul in care dormim, mai ales acum cu temperaturile astea polare, pentru ca are 2 pereti afara si apartamentul vecin e gol. Asa ca bebe va avea camera in celalalt dormitor care e mai mic si are un singur perete afara. Ma duc la nani. Noapte buna!
Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-28 23:44:40)
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
JanisJoplin a scris:ionela a scris:nu kata, are abia 15 saptamani de sarcina, doar se intereseaza momentan, nici macar nu stie daca e baietel sau fetita multumesc de intentie.
In Auchan sunt body-utze bune si ieftine. asta daca ai unul in orasul in care esti.
Amalia, epidurala nu este o anestezie, e un analgezic cica.
nu exista asa ceva in botosani
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
neata burticute
laura_rts a scris:Da, Ce frig e la mine in casa . Mi-e groaza cand o sa vina bebe. E blocul din placi de beton si nici caloriferul din dormitor nu se incalzeste decat partea de sus, desi e nou dar nu e debit suficient. Noroc cu cel din sufragerie ca e pe alta coloana si acolo am 22 de grade ca in dormitor am avut 20 iar de doua zile de cand cu gerul am 17 grade:((. Eu platesc frigul nu caldura . Stau aici de 6 luni , era vara cand m-am mutat. In partea cealalata daca nu stateam cu geamul deschis aveam si 28 de grade dar aeriseam foarte des. Aici nu imi permit decat f putin.
nu stiu daca stai cu chirie sau e al vostru, dar daca te va prinde iarna in apart respectiv cam nasol . Dacazici ca nu se incalzeste decat partea de sus, o fi infundat de rugina si alte mizerii. Poate la vara reusiti sa-l desfaceti , sa-l dati jos isi sa-l spalati. Daca e infundat, se va desfunda si va face caldura
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- JanisJoplin
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-12-26
Neata burtici! Sunt fericita ca am facut 37 saptamani deci am ajuns la termen...mi-era tare frica sa nu nasc inainte Da Laura si eu zic ca lu bebe ii cam trebuie temperatura constanta....poate gasiti o solutie la vara sa schimbati tzevaraia Eu am stat in multe chirii dar din iulie ne-am cumparat ap nostru....este pe coltz tot dar pe sud si vest...dar nu stiam cat e de bine izolat ....centrala acum e data pe minim de asta toamna tot asha o tinem....si constant sunt 24 grade...chiar si pe gerul asta de -17 cat a fost la periferia bucurestiului azi noapte...e super bine si constant ceea ce ma bucura... Aaah si inca ceva..si geamurile conteaza mult..poate puteti sa le schimbati la dormitor sa pastreze mai bine caldura
6 ani de dragoste
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
hello
laura, de acord s eu cu fetele (acu nah, imposibil nu-i, parintii nostr ne cresteau cu turturi la geamuri si mucegai si caldura taiata etc... dar nu e tocmai situatia ideala)
atitudinea corecta fata de alaptare (ultimul meu post, e un link, ca sa nu postez "multiplu"): http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … 5#p2450575
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- adalliere
- Full member
- Inregistrat: 2011-06-24
buna dimineata burticute si mamicute ! va pup pe toate !
- JanisJoplin
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-12-26
da katami,asa ne cresteau pe timpurile alea dovada ca eu fac moldamine de cand aveam 2 luni..si tuseam ca un fumator imi zicea mama, de ii era rusine cu mine la policlinica, ca ziceau alea ca ma tine dezbracata
6 ani de dragoste
- Onutza23
- Insomniac member
- De la: Neamt
- Inregistrat: 2007-07-09
buna ziua burtici aseara am ajuns tarziu si n-am mai intrat
janis da, dilatatia depinde fiecare organism, cum ne-o fi norocul acum sper ca nu te-a luat mai tare raceala, ai grija de tine!
kata am fost pe fuga ieri, al meu a trebuit sa chiuleasca de la serviciu ca sa mergem la control, de asta nu am zis nimic
laura am putin peste 100 km pana la iasi. pana acum n-am avut probleme cu mersul in masina, aseara la intoarcere am avut contractii tot drumul
ionela eu am luat din carrefour 3 body cu 25 lei
si-acum de la doctor: e totul bine, bebelina mea are 3230 +- 472g. colul e inchis, dar scurtat, lichid amniotic in cantitate normala, masuratori cu medie de 37+6zile (cu 5 mai mult decat aveam ieri). e dezvoltata bine, gata sa vina pe lume. placenta e cam imbatranita, sambata viitoare mergem iar la control. m-am pus pe spalat hainutze de aseara, fac si bagajul, comandam tot cce ne mai trebuie si asteptam cu bagajul in masina de acum . doctora zice ca nu ajung la term , ba chiar sa raman in iasi sapt viitoare ca pot naste oricand. mi-a zis sa nu-mi fac griji si daca nasc sapt asta, bebelina e gata sa vina pe lume am umblat mult ieri dupa cumparaturi, in masina am avut contractii dese, mi se facea burta pietroi, am luat un no-spa ca ma temeam ca trebuie sa ma intorc la maternitate. ne-a lasat pe seara, oboseala si statul in picioare cred ca au fost de vina. acum ma rog sa stea in burtica bebelina, sa mai mergem la un control, sa fim si noi pregatiti cu tot ce trebuie. saptamana asta stau linistita, doar spal, calc si fac bagaje
Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!
- Katey
- Addicted member
- AmaliaRaluca1985
- Hero member
- Inregistrat: 2011-06-28
saluti burticute! va pup pe fiecare in parte si pe bebelasii din dotare!
un pui de om a facut sa pluteasca de fericire o mama si un tata. Bine ai venit in viata noastra, fetita draga! Si-ai sa cresti mare, si-ai sa inveti despre luna, despre prieteni si despre viata. O, de-ai ramane asa mica si fericita, gangurind catre mine cu ochi mari si calzi...
Ana, Îngeraș drag!
- katami
- Platinum member
JanisJoplin a scris:da katami,asa ne cresteau pe timpurile alea dovada ca eu fac moldamine de cand aveam 2 luni..si tuseam ca un fumator imi zicea mama, de ii era rusine cu mine la policlinica, ca ziceau alea ca ma tine dezbracata
nasol nu ma intelege gresi, NU eram pro stilul ala, ziceam, doar, ca daca n-au alta solutie... se poate si asa, chiar dca muult mai greu si mai riscant (io n-am facu injectii ever )
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Onutza23
- Insomniac member
- De la: Neamt
- Inregistrat: 2007-07-09
- katami
- Platinum member
- laura_rts
- Hero member
Buna burtici! Merci pentru raspunsuri! Am tevi noi, calorifere noi, termopane qfort cu trei randuri de geam deci cele mai de calitate dar tot asa am doi pereti in afara. Am desfundat caloriferul e ok. Probabil ca o coloana alimenteaza si caloriferul din bucatarie si pe cel din dormitor si fiind destul de mica in diametru nu face fatza, zic si eu. Ar trebui sa izolez peretii neaparat. Este apartamentul nostru, nu e cu chirie. Abia l-am renovat in vara, mi-e groaza sa fac dezastru iar schimband tevile si izoland peretii . Noroc cu sufrageria ca altfel inghetam de tot. A stat bunicul sotului in el si am vazut ca e racoare fata de unde stateam noi la socri dar am zis ca nu are termopane, calorifere vechi dar se pare ca nici acum nu e cald. Eu cand aud dr ca 19 grade e ok pt bebe, nu imi vine a crede. Mie imi este frig si la 22:)). La noi s-a dat o hotarare de consiliu local ca nu ai voie sa te debransezi de la termo si deci eu nu pot sa imi pun centrala. Niste cretini, ma obliga ei ce sa fac in casa mea! Onutza, ma bucur ca e bine bebelina! Sa ai nastere usoara iti doresc! Ai si tu ceva de mers pana in Iasi:). Ar treb sa pleci mai devreme sa nu nasti in masina, ai vazut videoclipul trimis de Kata . Noi aveam sobe cand eram mica si seara erau 30 de grade iar dimineata 10 dar tot asa am avut parte de raceli la greu. Kata, nu sunt de acord cu cezariana deloc, sper sa nu am nevoie de ea. Fetelor, poate nu ma credeti dar azi am simtit pe bebe cum misca, la 12 saptamani, pt 3-4 secunde asa. Nu am simtit niciodata asa ceva, d-asta cred ca fu bebe. Ma speriai de la inceput, am crezut ca vibreaza laptopul, imi era sa nu se arda si l-am dat la o parte si tot asa facea . Ce jucaus ar fi daca e sa fi fost de la el. Janis, sa fie bine pana la capat!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|