homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema delicata in masurile anticonceptionale

#1 2012-01-18 16:58:57

laurentiu2
Full member
Inregistrat: 2008-11-22

Problema delicata in masurile anticonceptionale

Simplu, ma reintalnesc pentru o perioada de 4 saptamani cu prietena mea dupa o pauza de cateva luni, ea fiind peste hotare.

Am alfat din scurt ca vine in aproximativ 10 zile si deci timp de pastile anticonceptionale nu exista.

Exceptand prezervativul pe care-l exclud cu putere din start ce variante practice propuneti? Calendarul nu e o varianta pentru noi deasemenea.

Cat costa un sterilet accesibil? E recomandat femeilor care nu au nascut?

Am nevoie de la voi de variante viabile! big_smile

Mersi

Ultima oara a fost editat de laurentiu2 (2012-01-18 16:59:34)

#2 2012-01-18 17:01:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Problema delicata in masurile anticonceptionale

exista timp de AC, daca incepe acum folia e protejata dupa 7 zile

#3 2012-01-18 17:57:51

laurentiu2
Full member

Ehi da? Eu stiam de cateva saptamani sau cand iese din menstruatia de dupa ce ia un flacon intreg.

E sigura informatia? Ce anticonceptionale anume functioneaza pe principiul asta? Toate?smile Apare informatia si in prospecte?

Ea lua miligest si acolo nu-mi aduc aminte sa fi citit asa ceva. Acum nu stiu daca se mai fabrica miligest.

Ultima oara a fost editat de laurentiu2 (2012-01-18 17:58:46)

#4 2012-01-18 18:10:48

heimdall
Diamond member

toate si da, scrie in prospect

#5 2012-01-18 18:56:26

laurentiu2
Full member

heimdall a scris:

toate si da, scrie in prospect

e super atunci, e clar ca nu e domeniul meu smile

totusi nu trebuie luate in prima zi dupa terminarea menstruatiei? se pot lua oricand si dupa 7 zile gata minunea? suna prea bine sa fie adevarat big_smile

Publicitate

loading...

#6 2012-01-18 18:59:52

heimdall
Diamond member

daca le iei din prima zi de menstruatie sunt eficiente chiar din prima zi
din oricare alta zi - dupa 7 zile

#7 2012-01-18 20:12:35

laurentiu2
Full member

mersi fain de info! esti sigura de ele? te intreb pentru ca nu am suficient timp sa ma informez si iau de bun ce spui tu:)

#8 2012-01-18 20:34:51

laurentiu2
Full member

Am inceput sa caut prin prospecte, m-ai facut foarte curios si foarte nerabdator sa gasesc confirmare. Am inceput cu Yasmin.

Am gasit in prospect:

Inceperea primului blister Yasmin:
Cand nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale in ultima luna, administrarea comprimatelor Yasmin trebuie sa inceapa din prima zi a ciclului, adica in prima zi a sangerarii menstruale. Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamana. De ex. daca menstruatia apare int-ro vineri, utilizati un comprimat marcat cu "vineri". Urmeaza apoi zilele in ordine. Puteti incepe si in zilele 2-5 insa, in acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu.

Deci eu inteleg ca trebuie in principiu in prima zi de menstruatie si daca nu, in zilele 2-5, care, intr-adevar, dau protectie dupa 7 zile. Totusi daca nu e la menstruatie poate sa le ia la fel de linistita daca in prospect nu e mentionat asta ?!

Pentru Karissa am gasit doar:

Administrare:

1 comprimat pe zi din prima zi a ciclului menstrual....

Pentru YAZ:

Incepeti administrarea in prima zi a ciclului menstural. Daca incepeti in prima zi sunteti protejata imediat impotriva sarcinii. De asemenea puteti incepe administrarea in zilele 2-5 ale ciclului menstural dar, trebuie sa utilizati masuri de protectie suplimentare pentru primele 7 zile...

Deci ce zici tu e valabil pana acum doar pentru perioada de pana la 5 zile de la inceperea menstruatiei. Trebuie sa aflu daca sunt sanse sa ii vina in astea aproximativ 8 zile ramase.

Banuiesc ca daca incepi sa le iei cand nu esti la menstruatie ramai de n-ai aer big_smile

Ultima oara a fost editat de laurentiu2 (2012-01-18 21:01:00)

#9 2012-01-18 21:50:33

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

da, laurentiu heimdall stie ce vorbeste ca si mine de altfel. da, este protejata dupa 7 zile plus 4 ore / 7 pastile inghitite corect si consecutiv, daca incepe in orice zi vrea ea, daca nu e prima zi de menstruatie. daca e prima, dupa doar 4 ore, cat sa se absoarba pastila. stiu foarte bine ce scrie pe prospect, e probabil de siguranta scris asa, pentru ca femeia poate sa faca sex neprotejat dupa menstruatie si risca sa inceapa blisterul peste sarcina ceea ce nu e indicat pentru sarcina daca ar vrea sa o pastreze. poate sa inceapa daca nu sangereaza, si iti spun din experienta, si din informatiile de la medicul de planning, cel care da pastilele.

#10 2012-01-19 10:38:08

laurentiu2
Full member

frankie a scris:

da, laurentiu heimdall stie ce vorbeste ca si mine de altfel. da, este protejata dupa 7 zile plus 4 ore / 7 pastile inghitite corect si consecutiv, daca incepe in orice zi vrea ea, daca nu e prima zi de menstruatie.

ok frankie mersi si tie mult de raspuns. eu din principiu nu as fi putut avea multa experienta cu doctorul pe probleme de anticonceptionale  big_smile  si experienta mea este limitata doar la prospecte si la pararerile voastre. tocmai de asta mi se pare inca surprinzator ca in orice zi a lunii la menstruatie sau nu poti incepe sa iei pastilele si dupa 7 zile sau chiar 4 ore (dupa caz) esti protejata. pot sa zic doar un mare WOW !  storstark

Ultima oara a fost editat de laurentiu2 (2012-01-19 10:40:45)

#11 2012-01-19 14:33:46

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

big_smile spor tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.