|
Nu esti logat.
Anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(#1 2012-02-27 18:58:45
anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(Buna seara! Am inceput sa iau Artizia de 2 luni, inainte luam Diane. La 6 zile dupa ce am inceput AC a trebuit sa incep un tratament cu antibiotice, Ciprofloxacina. Ieri, adica la 8 zile am facut sex cu prezervativ si s-a rupt. Ce fac? Stiu ca antibioticele au efect asupra anticonceptionalelor, dar nu stiu in ce masura. Mentionez ca nu am avut scurgeri sau orice mai ciudat pe perioada antibioticelor. Am continuat sa iau normal Artizia, si inca le mai iau. Offline #2 2012-02-27 19:04:58
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(protectia cu prezervativ se impune pe durata tratamentului cu antibiotice + 7 zile dupa (7 zile in care iei cate o tableta de artizia pe zi, deci nu se iau in calcul zilele de pauza de exemplu). daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #3 2012-02-27 19:07:01
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(mi-am dat seama ca a fost cu risc, intrebarea e daca sa iau pastila de a doua zi. eu am intrebat o farmacista si ea a spus ca teoretic daca nu au aparut sangerari pe perioada cat am luat antibiotice, nu ar trebui sa fie probleme. Ultima oara a fost editat de IoanaPopescu (2012-02-27 19:08:02) Offline #4 2012-02-27 19:10:51
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(in locul tau as lua-o. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #5 2012-02-27 19:15:40
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(dar ce anume inseamna ca se pierde protectia?daca eu am luat artizia de la inceput, ovulul nu ar mai fi trebuit sa plece din ovar ca sa-si continue ciclul normal, nu? asta inseamna, in cel mai rau caz, daca s-a slabit protectia cand am inceput antibioticele, sa fi plecat un alt ovul in ziua a6a sau a7a, nu? si ciclul teoretic sa inceapa ca si cum as fi oprit pastilele Offline Publicitateloading...
#6 2012-02-27 19:21:51
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(antibioticele blocheaza absorbtia (totala sau partiala) hormonilor ; ovulatia se poate produce instant. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #7 2012-02-27 22:16:02
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(multumesc pentru raspunsuri Offline #8 2012-04-22 18:25:52
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(Buna fetelor! Am si eu o nelamurire. Aseara (sambata) am avut contact sexual ( mentionez ca sunt in a 6-a zi de pauza si iau AC Artizia iar prietenul meu nu a ejaculat inauntru). Am urmat in urma cu cateva zile tratament cu Ciprofloxacina si am luat ultima pastila luni dimineata. Nu am folosit alta metoda de protectie cand am avut contact sexual. Ar trebui sa ma ingrijorez? Offline #9 2012-04-22 18:38:53
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(ar fi trebuit sa te protejezi suplimentar in pauza + 7 zile din folia noua daca ai luat antibiotice Offline #10 2012-04-22 18:47:06
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(Da stiu m-am gandit inainte dar am zis ca daca au trecut 5 zile de cand am luat ultima pastila de antibiotice sansele sa scada efectul contraceptivelor sunt din ce in ce mai reduse. Eu luni incep o noua folie de AC, ar trebui sa ma protejez suplimentar desi trec cele 7 zile in care ar trebui sa ma protejez suplimentar?Am calculat perioada fertila, ar incepe pe data de 30 mai, ar trebui sa nu stau cu griji, sau da? Offline #11 2012-04-22 18:51:57
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(pai ce efect ? efectul lor a fost redus inca din zilele in care luai antibiotic, nu aveau cum sa-si faca efectul in pauza cand nu le luai Offline #12 2012-04-22 18:53:30
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(Nu se pun la socoteala zilele de pauza in numararea celor 7 zile pentru a obtine protectia pentru ca in pauza nu iei ac,deci de unde sa vina protectia daca nu iei pilule.Cand incepi folia trebuie sa te protejezi 7 zile suplimentar,abia dupa 7 pilule inghitite + 4 ore esti din nou protejata. Ultima oara a fost editat de Johanne12 (2012-04-22 18:54:05) Two souls don't find each other by simple accident Offline #13 2012-04-22 18:56:23
Re: anticonceptionale Artizia+ antibiotice=? Urgent :(Multumesc mult pentru raspunsuri, sunt cam ingrijorata acum. Nu as vrea sa iau Postinor, pentru ca nu am luat niciodata si nici nu vreau sa abuzez acum.Sper ca o sa fie bine! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|