homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Reinceperea contraceptiei

#1 2012-04-08 23:09:41

anamaria
New member
Inregistrat: 2006-04-25

Reinceperea contraceptiei

Buna seara!

Am luat pana acum 3 luni anticonceptionale Karissa.Am luat o perioada destul de mare 4 ani si ceva.Analizele de sange au iesit ok mereu.Controalele ginecologice la fel.
In ianuarie anul  acesta am fost la controlul periodic si am discutat cu doamna doctor ca as vrea sa fac pauza cateva luni.
Mi-a spus ca e ok ( daca asta imi doresc eu) si ca le pot reincepe de aseamenea cand vreau.

Pe toata perioada asta am avut cateva dereglari hormonale banuiesc ( cosuri in exces - nu le aveam inainte, stari de nervozitate inainte de menstra, o menstra mai abundenta decat de obicei).

Acum o sapt mi-am facut o ecografie mamara ( de rutina) si una abdominala.Din ecografie reiese ca am cateva chisturi la sani ( f mici) si 1 la ovare ( dar nu se stie sigur - nu ar  parea chiar un chist ci mai bine a unei urme de la un ovul nefecundat.La controlul din ianuarie nu am avut nimic la ecografie intravaginala.

As vrea sa stiu daca dupa parerea vostra ar fi ok sa reincep pilulele, dupa pauza aceasta de 3 luni.

Doamna doctor mi-a zis ca pot oricand sa le reincep cu conditia sa le reincep in prima zi de mentruatie.

E posibil daca le reincep sa apara ceva dereglari tinand cont ca poate acum se restabilizeaza organismul dupa o perioada lunga de pilule?Nu stiu, hormonala, de tiroida etc. ?

Multumesc!

Multumesc!

#2 2012-04-09 10:30:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Reinceperea contraceptiei

Pilulele contraceptive nu destabilizeaza organismul, asadar nici vorba de stabilizare acum
E ok sa reincepi contraceptivele oricind vrei, asa cum ti-a spus deja medicul tau ginecolog, in care nu prea inteleg de ce nu ai incredere.
Nu apar nici un fel de dereglari cind incepi contraceptivele, ele nu deregleaza, ba dimpotriva regleaza....
A, si ca sa stii, tiroida tot hormoni produce

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-04-09 10:51:14

anamaria
New member
Inregistrat: 2006-04-25

Multumesc frumos pentru sfaturi!
Am incredere in doctora mea, dar un sfat in plus ma ajuta si mai mult!
Stiu ca tiroida produce tot hormoni!Ma gandeam la o eventuala dereglare a ei dar m-ati ajutat cu sfaturile si imi sunt de ajutor.

Multumesc frumos inca o data!

#4 2012-04-10 11:52:27

alegzandra
New member
De la: Romania
Inregistrat: 2007-10-09

Buna, este vreo problema daca reincep anticonceptionalele din a 4a zi de mesntruatie?

Girls just wanna have fun!! wooo....

#5 2012-04-10 11:52:51

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, dar sa te protejezi suplimentar pana iei primele 7 pastile

Publicitate

loading...

#6 2012-04-10 11:53:34

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu, nu esate insa primele 7 zile, adica pina vei inghiti 7 pastile, trebuie sa te feresti si suplimetar de sarcina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2012-04-10 11:55:56

alegzandra
New member

Multumesc. Si pentru pura curiozitate.. se pot incepe oricand? si dupa terminarea menstruatiei?

#8 2012-04-10 12:09:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, cu conditia sa te protejezi suplimentar

#9 2012-04-10 12:32:42

alegzandra
New member

multumesc pentru raspuns

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.