YAZ - după 2 ani
- rooa
- New member
- Inregistrat: 2010-06-26
YAZ - după 2 ani
Mă interesează efectele YAZ pe termen lung și experiențele altor femei cu aceste pastile. Voi scrie aici cum a reacționat organismul meu. Dacă mai vrea cineva să completeze informațiile, le voi citi cu mare interes. Am deschis topicul pentru că majoritatea subiectelor de pe acest forum, legate de Yaz, se referă la primul blister și ?n general la primele luni de administrare.
Așa cum se ?nțelege din titlul mesajului, am ?nceput să iau Yaz acum 2 ani. P?nă atunci aveam menstruația neregulată, ciclul ?ntre 29 și 35 de zile. Trebuia mereu să fiu ?n alertă, nu cumva să răm?n ?nsărcinată.
Imediat după ce am ?nceput Yaz, s-a reglat totul. Vine de fiecare dată după a 4-a pastilă placebo. Nu am dureri (?nainte trebuia să iau un calmant ?n prima zi) și mă simt foarte bine.
Apetitul sexual nu a avut de suferit, nu am avut probleme cu coșurile (la 29 de ani deja nu se mai pune problema lor). Nu am avut spotting. Știu că intervalul orar ?n care se poate lua pastila este destul de flexibil dar, pentru siguranță maximă, am preferat să iau pastila de fiecare dată la aceeași oră. Chestia asta cred că a contat pentru că organismul meu funcționează ca un ceas elvețian.
?n primele 6-7 luni de la administrare menstruația ținea 3 zile. Fluxul sanguin nu era abundent, mă descurcam lejer cu protej-slip-uri. M-am bucurat că durează mai puțin. ?n ultimele 3 luni ?nsă ține numai o zi. Observ că e din ce ?n ce mai puțin și, inevitabil, ?ntreb: trebuie cumva să fac o pauză pentru a lăsa organismul să se autoregleze?
- Johanne
- Platinum member
- Inregistrat: 2012-01-12
Re: YAZ - după 2 ani
Ar trebui sa te mai duci la medic. Insa din punctul meu de vedere as tinde sa cred ca este normal,deoarece menstra aia este falsa,citisem odata un raspuns de la un medic pentru o problema ca a ta in care spunea ca menstra va fi din ce in ce mai putina cu cat iei o perioada mai lunga de timp AC. Mai asteapta pareri si cel mai bine mergi la medic.
Ultima oara a fost editat de Johanne12 (2012-04-10 17:43:41)
Two souls don't find each other by simple accident
- rooa
- New member
Am fost la medicul ginecolog pentru a intreba de ce s-a scurtat menstruatia. Mi-a zic ca sunt o serie de factori la mijloc si trebuie sa-mi faca un control. Ok, zic eu. In urma controlului aflu ca pot lua linistita YAZ, ca mi se potrivesc si nu am avut reactii adverse. Am aflat insa ca am o rana pe col in faza incipienta si o infectie urinara. Doctorita mi-a recomandat Zanocin si Nizoral plus niste ovule si o crema. Mi-a mai zis ca imi fac testul Pap dupa ce termin tratamentul. Nu am intrebat-o daca medicamentele prescrise de ea anuleaza efectul yaz dar din moment ce nu mi-a zis nimic, am crezut ca nu este cazul. In caz contrar mi-ar fi zis ceva. Dupa ce am terminat tratamentul, am facut sex cu sotul meu. Eram la prima pastila alba din blister. In seara asta trebuia sa incep un blister nou yaz si inca nu mi-a venit menstruatia. Este norma/posibil sa intarzie menstruatia sau sunt sanse sa fi ramas insarcinata? Asta pentru ca in ultimele luni aveam menstruatia din ce in ce mai scurta. In ultima luna a tinut doar o zi si era de culoare inchisa.
p.s. Legat de menstra din ce in ce mai scurta, e posibil chiar sa dispara? Ideea este ca am toate simptomele unei menstruatii, asa cum le am de obicei: durere usoara in zona abdominala si balonare. Desi doctorita mi-a spus ca pot sa le iau linistita in continuare, simt ca ar fi bine sa fac o pauza. Am citit prospectul Yaz si am putut bifa cu succes cateva dintre efectele adverse.
Ultima oara a fost editat de rooa (2012-08-04 22:47:29)
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
zanocin interactioneaza, trebuia sa te protejezi cu prezervativ pe durata tratamentului + pana in momentul in care inghiteai a 7a pastila roz in zile consecutive; fa un test de sarcina la 3 sapt de la contact.
legat de menstra, de tot nu dispare; in cel mai rau caz se reduce la stadiul de spotting, ceea ce nu reprezinta o problema; menstruatia aia de fapt nu e menstruatie, e sangerare de privatie, poate sa existe, poate sa nu existe; inteleg ca multe femei se simt bine daca sangereaza lunar, dar nu vad de unde e mania asta cu "trebuie sa am menstruatie luna de luna".
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- carmen_Rebeca84
- New member
- Inregistrat: 2010-07-30
spotting-ul ar trebuii sa influenteze actul sexual? Sa provoace sangerare?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
pai spottingul E o sangerare... intrebi daca poate sa devina ceva mai abundent la contacul sexual ? da, e posibil
- rooa
- New member
Pana la urma mi-a intarziat numai o zi. M-am panicat degeaba. Cred ca a fost efectul antibioticului. Oricum, am hotarat sa fac o pauza de cateva luni, sa las organismul sa se regleze singur.
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
pauzele deregleaza, nu regleaza nimic.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- Nicole_
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-02
mai rau dai organismul peste cap. el deja s-a reglat cu niste hormoni si s-a obisnuit asa. si i-a luat o vreme sa se obisnuiasca cu hormonii. acum cu pauza, adica fara hormoni, iar il dezeechilibrezi, si cand o sa ii dai iar hormoni, iar va trebui sa se obisnuiasca cu ei ... si dupa cum observi... mai rau il zapacesti "de cap"
- rooa
- New member
Organismul meu s-a obișnuit foarte repede cu pastilele. Pauza asta nu are cu ce să/mi dăuneze. La momentul potrivit, voi reveni la pstile. Voi cred că ați uitat cum ne-a lăsat mama natură. Nu așa era normal?
- Nicole_
- Hero member
Eu nu zic ca nu e normal cum e organismul de felul lui. Dar, tocmai, ca organismul e intr un fel. Tu ii dai ac, il dezechilibrezi echilibru lui natural. Organismul se obisnuieste cu hormoni. Si lui asa i se pare normal. Cand opresti ac, el trebuie sa se obisnuiasca fara ac, deci, el iar simte un dezechilibru, pt ca a fost obisnuit pana acum cu ele. Deci, al doilea soc pt organism.. dupa aia, le iei o perioada, alta, dezechilibrare.. al 3lea soc pt organism ...
acuma, eu nu incerc sa te conving sa nu faci sa nu faci pauza, faci cate pauze vrei tu, de cate ori vrei tu .. eu iti spun doar logica din spatele a ceea ce am spus eu mai sus
- emerem
- New member
- Inregistrat: 2007-09-16
Buna. Nu stiu daca postez unde trebuie dar vroiam sa intreb pe cineva care foloseste yaz de mai mult timp.Sunt la primul bayer de yaz.Am inceput din prima zi de ciclu asa cum mi"a recomandat medicul iar azi am luat ultima pastila alba si nu mi'a venit ciclul. Maine ar trebui ca incep un nou bayer si nu stiu ce sa fac.Mentionez ca toate pastilele le'am luat aproximativ la aceeasi ora. Exista posibilitatea sa fiu insarcinata?sa incep maine noul bayer chiar daca nu a venit?Am avut o mica scurgere ieri si azi si am crezut ca vine dar nimic.Multumesc
- Johanne
- Platinum member
- Inregistrat: 2012-01-12
fiind la prima folie sa zicem ca este normal la inceput,adica pana se acomodeaza corpul..incepe folia dar mai intai fa un test de sarcina pentru orice eventualitate si asteapta cealalta pauza,daca nici atunci nu vine du-te la medic,e posibil sa nu fie bune pentru tine.
Two souls don't find each other by simple accident
- rooa
- New member
@cata O să revin cu detalii peste c?teva luni. Ideea e că mă simt mai bine psihic după această pauză Dacă ?ntrebi medicii din domeniu, unii sunt de părere că trebuie făcute pauze, alții sunt ?mpotriva lor. Adevărul o fi undeva pe la mijloc. Oricum, uneori e bine să ne mai ascultăm și vocea interioară. Eu așa am simțit nevoia.
@emerem Și mie după primul blister mi-a venit abia după a 4-a pastilă albă. Eu am luat pastilele fix la ora 22 ?n fiecare seară, nici mai mult, nici mai puțin. Menstruația (așa zisă) a venit ?n dimineața următoare, ?n ziua c?nd trebuia să ?ncep un blister nou. Oricum, pastilele cred că interacționează diferit, de la o femeie la alta.
- Nicole_
- Hero member
da e foarte bine ca ai facut cum ai simtit tu
eu sunt mai cu logica, cu rationamentele, din astea
trebuia sa ma fac inginer
- rooa
- New member
Tu te bazezi pe IQ, eu pe EQ. Important e ca niciuna dintre "metode" să nu dea greș.
- carmen_Rebeca84
- New member
buna am si eu o intrebare am inceput sa i-au anti YAZ sunt la prima luna administrare. In primele 12 zile nu am avut nici un fel de spotting apoi au inceput tot mai des.. .. aproape in fiecare zi si destul de mult ca si volum. (culoare maronie) Eu mai demult am luat anti Karissa si cand aveam spottinguri imi aduc aminte ca nu erau chiar mari.Sunt zile cand nu am aproape de loc, insa sunt zile cand schimb un tampon zilnic si la o ora.Precizez ca am schimbat anticonceptionalele la sfatul medicului ginecolog. sa imi fac griji? multumesc Sa imi fac griji ?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
nu-ti face griji, in primele luni e normal sa ai spotting mai ai putina rabdare
- carmen_Rebeca84
- New member
ma gandeam doar ca este un volum prea mare si de asta imi faceam probleme... multumesc
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|