homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

MIRENA-efecte secundare

#1 2012-07-25 09:31:55

marlen
Membru
Inregistrat: 2012-07-25

MIRENA-efecte secundare

buna ziua,
am fost diagnosticata cu uter fibromatos,am urmat cativiva ani tratament cu pastile (DUPHASTON ) si pentru ca aveam hemoragii puternice, medicul mi-a spus ca solutia este operatia sau steriletul MIRENA. l-am introdus pe 4 mai 2011(deci de un an si ceva) am avut ciclu regulat la inceput apoi o pauza de 5 luni dupa care am avut un ciclu foarte abundent pe 6 decembrie care mi-a amintit de problemele anterioare . am fost la control si teama ca steriletul a disparut de la locul lui a fost spulberata printr-o ecografie transvaginala care a confirmat ca nu s-a intamplat asa.de atunci, de 8 luni nu am mai avut ciclu. ce ma ingrijoreaza este faptul ca am momente in care simt anumite miscari in abdomen, ceva mai sus, spre stomac, si ma intreb ce poate fi? vreun muschi...sau ce ar putea fi?poate fi vreo sarcina surpriza ,dupa atata vreme in care nu am mai avut ciclu?Aceasta este temerea mea. Ma puteti lamuti, va rog frumos, caci medicul mi-a spus sa ma duc la control dupa un an. recunosc ca m-am implinit un pic, dar nu intr-atat incat sa ma deranjeze.(kilogramele castigate sunt bine venite deocamdata) Deci in conditiile in care nu am nici ovarul drept de 20 de ani si am steriletul Mirena de 1 an, as putea fi insarcinata?Mentionez ca ,asa, cu un singur ovar, am avut si cea de-a doua sarcina dupa 11 ani de la prima, cand mi-am pierdut ovarul drept, datorita unui chist gigant.MULTUMESC MULT

#2 2012-07-25 11:28:07

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

Re: MIRENA-efecte secundare

da mergi la un control, ce daca doctorul a zis sa vii dupa 1 an .. se referea probabil ca daca nu apar probleme sa te duci dupa 1 an pt un control de rutina... dar daca au aparut probleme eu zic sa te duci.. si daca medicul nu te primeste pt ca n-a trecut anu, te duci la altul..

iti dai seama ca noi ne putem da doar cu presupusul aici, si tu mai ai si anumite conditii medicale. nu cred ca ai cum sa fii insarcinata atata vreme cat ai sterilet, dar un control la medic nu ar strica, sa te lamuresti ce se intampla

#3 2012-07-26 00:32:27

marlen
Membru
Inregistrat: 2012-07-25

indraznesc prea mult daca cer si parerea doctoressei?!!!!!!!!!! mi-ar placea sa o aud caci sunt foarte ingrijorata iar medicul meu este deocamdata in concediu... am citit pe forum ca exista riscul unei sarcini extrauterine. in situatia mea se poate asa ceva? la ultima ecografie totul era in regula . sper sa nu supar prea tare,,multumesc!

#4 2012-07-26 01:47:03

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

n ai de ce si pe cine sa superi ... mai asteapta pareri, poate intra si doctoressa si te linistesti. smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.