homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Metoda calendarului

#1 2012-08-08 11:23:50

AndraS
Membru
Inregistrat: 2012-08-08

Metoda calendarului

Buna ziua.
Prima data pe acest forum si am nevoie de sfaturi.
Eu si sotul meu folosim ca protectie, prezervativul, desi avem un copil. Evit, din principiu, pilulele (in 30ani nu am luat niciodata)
Ultimul contact sexual a fost insa neprotejat. M-am panicat, am calculat dupa metoda calendarului si sunt in afara zilelor fertile.  Am considerat ciclul meu menstrual ca fiind unul neregulat deoarece, analizandu-l pe ultimile 7 luni el variaza intre 27 si 30 zile. Ziua cu pricina a fost in a 20-a zi de cicul menstrual.
Cu toate acestea, nu m-am linistit. Am cumparat Escapellelle si am administrat-o  undeva la 43h dupa contactul neprotejat.
Mentionez ca nu am facut niciodata un chiuretaj(si nu as rezista psihic sa fac unul) si nici alt copil nu imi permite sanatatea sa fac.
Acum (sperand ca pastila isi va face efectul), asteptand prima zi de menstruatie, ma gandesc serios sa incep administrarea anticonceptionalor Yasmin, ce mi-au fost prescrise de catre doctor, dupa nastere.
Recunosc, am o teama mare a efectelor secundare care mai decare (am tot citit pro si contra). Pana la urma nu imi ramane de facut decat sa le iau o perioada si sa observ modificarile.
Cu toate acestea, as avea nevoie de o incurajare si un sfat, privind ca astazi 08.08.2012 am luat aceasta pastila Escapelle iar undeva pe 15 ale lunii ar trebui sa inceapa menstra. Am voie sa incep Yasminul acum? Sau trebuie sa fac o pauza?

Va multumesc anticipat pentru sfaturile ce le astept cu nerabdare.

Andra

#2 2012-08-08 11:26:41

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Metoda calendarului

eu zic sa astepti menstruatia ca sa incepi anticonceptionalele, ca sa excluzi sarcina.

nu are rost sa calculezi cand iti va veni, dupa pilula de a 2a zi apar dereglari; sunt femei carora le-a intarziat menstruatia si cate 2-3 luni dupa contraceptia de urgenta.

n-are de ce sa-ti fie teama de anticonceptionale, sunt o groaza de fete/femei care iau, si nu au patit nimic.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2012-08-08 11:29:41

AndraS
Membru

Multumesc Yoyolina, asa voi face. Astept prima zi de menstruatie si voi incepe atunci Yasmin-ul. Sper sa nu imi ravaseasca prea rau hormonii smile
O sa incerc sa tin capul sus, de felul meu evit orice fel de pastila, este un stil personal de viata...dar din pacate, la acest capitol, nu imi permit alte riscuri...
Ma repet cu intrebarea, este oare un risc ca Escapell-ul l-am luat abia la 43 de ore?

Multumesc

Ultima oara a fost editat de AndraS (2012-08-08 11:30:43)

#4 2012-08-08 11:35:02

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

pai l-ai luat in termenul de 72 de ore, deci e ok, desi e cu atat mai bine cu cat il iei mai repede; oricum, din moment ce zici ca erai in afara perioadei fertile, n-ar trebui sa fie probleme

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2012-08-08 15:17:14

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

O intrebare: acum cata vreme ti a recomandat medicul Yasmin ?
pt ca daca zici ca ti a zis de ele dupa nastere, etc.. ma gandesc ca a fost acum ceva vreme, si ar trebui sa mergi la medic, poate ca acum ti ar recomanda altceva .. poate s-au mai schimbat niste lucruri de cand ti le a recomandat. Repet, daca nu cumva ti le-a recomandat de curand si am inteles eu altfel.

Publicitate

loading...

#6 2012-08-08 16:19:05

AndraS
Membru

Ai inteles bine...a trecut o mare perioada. Nu mi-a recomandat o perioada anume, doar mi-a zis sa merg pe ele ca sunt cele mai bune, dar eu nu le-am luat niciodata...

#7 2012-08-08 17:09:41

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

inteleg, dar atunci cand ti le recomanda, doctorul tine cont de niste criterii de niste lucruri din viata ta... si de aia ziceam, poate ca acum, daca ai trecut de 30 de ani si ti le a dat inainte de 30 .. daca suferi de ceva afectiuni... care au aparut intre timp ... e posibil sa ti le si schimbe..
acum, tu faci cum crezi, dar eu as mai merge o data.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.