homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 25-72

#1350 2013-03-02 12:21:53

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 25

Rose a scris:

Neata!
Kata, mai povesteste-ne de scutecele lavabile!
Cate seturi ai? Bebe cu care se simte mai bine ( pampers sau lavabile)?
Cum le speli? (Unde le tii pana le speli, cat de des le speli, le pui la inmuiat?)

Si cat de des speli hainutele lui bebe? Eu mi-am facut planul sa spal odata pe zi, sau cel mult la doua zile ( nu mi se pare ca are sens sa iei hainute mai multe, oricum raman mici) dar nu imi dau seama cum e mai bine, dpdv al banilor ( daca nu cumva apa + curent+ detergent te duce la mai mult decat daca ai lua mai multe hainute.) Eu ma gandeam ca speli o tura scutecele separat, apoi le bagi cu hainutele. Ar fi economic in felul asta...

Am inteles, de asemenea, ca pui o hartiuta in scutec, si apoi o arunci in toaleta.

am 8 buc, toate cu buzunar. sunt cele mai comode, dezavantajele fiind:
1. pretul
2. nu se pot fierbe (eu am realizat asta abia dupa ce gab s-a confruntat cu inf urinara si le-am spalat cu dezinfectant special de cateva ori dupa ce s-a negativat urocult tongue )

hainele copiilor eu nu le (mai) spal separat, am facut-o doar in primele luni. insa evit si acum sa bag chilotii nostri in turele de spalat in care am haine de bb. scutecele le spal cu hainutele odata

la inceput sncer e cam greu cu ele. hartia aia pe gab l-a iritat groaznic, pt ca intretine senzatia de ud. deci am renuntat la ea f repede. scutecele in sine sunt f ok, dar comode devin abia dupa diversif, cand scaunele se raresc si devin mai solide.

pai tipul asta de scutece are epe ext mat impermeabil (pul), pe int polar (fleece - chiar daca e sintetic, intretine senzatia de uscat. sunt si mame casre prefera prefolduri din bbc direct pe piele, dar alea tre schimbate imediat, pt ca dau senzatia de ud si se irita daca sta mult ud). Intre ele, mai multe inserturi absorbante, care se scot din "buzunarul" format intre pul si fleece. Eu scot scutecul, scot inserturile, daca are kk clatesc sub jet de apa fleeceul, daca nu il arunc direct in galeata (goala si fara capac e optiunea mea, alte mame pun capac/uleiuri aromate/apa. eu le las asa, si asa spal la maaax 2 zile)

oricum, eu nu sunt o "impatimita a scutecelor". eu personal prefer astea de unica fol, dar pt bb clar sunt mai bune lavabilele. sunt insa mame diaper-addicte big_smile (cam asa cum is io de wrapuri chicot )

Ultima oara a fost editat de katami (2013-03-02 12:23:23)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1351 2013-03-02 12:26:08

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

LikeIt a scris:

Hello!
Rose,eu spal hainutele la bebei o data la 2zile.depinde.mai bine sa ai mai multe de schimb nu f multe dar oricum..se murdaresc repede,de pipi de lapte mai ales cand mai regurciteaza..plus ca trebuoe schimbate normal la fiecare baita seara. Mie mi au trebuit drstul de multe bodyuri si pantalonasi.sunt f bune bodyurile acelea care se incheie cu capse pe corp decat alea care se baga pe cap. F practice.
Nu stiu mie mi se par groase scutecele din bumbac..si sa stai mereu sa le speli de caca..de pisu hai ca mai merge.dar cat de rezistente o r fi la atatea spalari?e adevarat ca pt pielea lor pt fundulet e mult mai bine..decat pampersii.dar acum depinde si de copil sunt copiicare nu au probleme asa tare de pampersi. Ai mei n au avut de ex.dar ii schimbam f des.
Ce innorat e azi fata de ieri. Aici a nins. Maine noi avem un drum destul de lung o sa fie greu si cu picii dar asta e.bine ca avrm spatioasa masina.din Breaza pana in Cta..Parca abia astept sa ne intoarcem in oras fata de izolarea asta de aici.

Like te muti in Constanta? Te-ai hotarat la ce medic vei merge in Constanta?

Fericita mamica de Aida Maria!

#1352 2013-03-02 12:29:23

katami
Platinum member

ref la hainute: da, tre multe (bbc, ieftine, dar sa le poti schimba des de tot)

io una ador bodyurile care se baga pe cap si nu sufar alea cu capse si, mai ales, salopetele de-a intregul (nu ma refer la partea estetica, ci mor ncet incheind casele alea pe un bb aggitat)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1353 2013-03-02 13:36:31

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Kata, eu prefer sa inchei capse decat sa bag pe cap. Acum tot e mai cooperanta, dar cand era mica urla rau de tot. Salopetele nu-mi plac nici mie pt. ca nu-i tin pampersul si daca se foieste mai da pishu pe afara. A mers s-o culc in salopete cat a fost mica, acum nu.
Rose, la 2 zile spal si eu.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1354 2013-03-02 15:10:23

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

hopsieu

Azi m-am distrat atat de mult,m-am simtit in al 9 lea cer.
Voi ce faceti??

Like buna!! puss

O zi frumoasa sa aveti!!

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

Publicitate

loading...

#1355 2013-03-02 15:28:23

katami
Platinum member

katey, pt mine timpul de chinuire al copilului e considerabil mai mic la bagat pe cap lol

#1356 2013-03-02 15:46:11

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24

kram super Ioana ca te-ai simtit bine. eu cu greu mis din pat. ma doare jos de tot burta si transpir de durere. o zi buna, o zi proasta

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1357 2013-03-02 16:07:23

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

Andy, nu am doctorul in Constanta, medicul meu are contract cu o maternitate de aici, depinde cum poate el ,ori nasc aici ori in Buc unde e sef  de sectie. eu nu sunt din Cta, aici avem doar un apt pentru vacanta,si stam pana in toamna , apoi ne intoarcem in Buc.
Tu ai gasit medic bun in Cta?sunt curioasa...ca eu am un prieten de familie aici si nu mi a putut recomanda un medic bun.

Ioana par

Just, poate trec durerile astea pana la urma ..incet, incet par  nu fa efort

Kata, la noi e invers, se enerveaza amandoi cand le bag pe cap bodyurile. daca as avea numai din asta cu capse mai mari ce bine ar fi.

Aici a iesit soarele si eu sunt in casa, iar picii mei cu tati afara.

Weekend placut tuturor!

Ultima oara a fost editat de LikeIt (2013-03-02 16:12:32)

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#1358 2013-03-02 18:13:05

Ioana84
Insomniac member

Just buna mamica.Imi pare rau ca ai durerile astea,sper din inima sa-ti treaca.Si eu am mici dureri si greata azi,dar sunt fericita pt altceva.

Sa va povestesc de ce a fost o zi speciala pt mine.

In mai 2012,cand al meu a facut 7 ani de la accident,judetul de unde suntem noi,din multi multi invalizi la munca,au ales 3 persoane,ca sa faca un interviu,cu ajutorul lui INAIL(institutul national pentru invalizi la munca Italia) si sa fie prezentat in toate liceele din regiunea noastra.Au fost alesi 2 italieni si sotul meu.O doamna care a ramas fara mana dreapta,un domn ramas fara un picior,si sotul meu.
Azi ne-au chemat sa vedem cum a iesit,cand i-au luat intervista nu m-am putut prezeenta,ca in momentul acela eram in spital,cand am pierdut sarcina.
Azi sotul meu era la terapie,si m-am dus eu in locul lui.
Eram intr-un amfiteatru cu peste 300 de elevi,profesori,eu si celelalte 2 persoane din micul film.
Am plans de fericire,cand l-am auzit pe al meu,ce interviu a dat,plin de optimism,incredere de merge inaine,si marea vointa.
Am ramas marcata,sincer,plus ca am horminii la stele,dar acel filmat,m-a marcat.
O sa vi-l arat si voua,cand primesc copia cd-ului,e in italiana,dar e frumos.

Va pup si iertati-ma ca m-am alungat cu povestea mea.

O dupa amiaza placuta!!

#1359 2013-03-02 18:24:25

just_me29
Hero member

ce accident a avut sotul tau? daca poti sa povestesti, bineinteles. pt accident face terapie, dupa aproape 8 ani?. inseamna ca a fost grav. sanatate sa aveti.

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1360 2013-03-02 18:33:07

Ioana84
Insomniac member

Just sotul meu in mai 2005 a avut un accident de munca,lucra si a cazut de pe acoperis in gol,la o distanta de 7 metri.Si-a rupt coloana in doua,si el la 27 de ani si eu la 20,cu el in carut si cu pampersi,nu a fost usor.Am facut statea civila in ianuarie 2005 si in mai a cazut,nu am mai facut nunta,ca era in carut,acum e mai bine,sa zic asa,oricum statul dupa multe controale,l-a trecut pensionat de boala,cu o invaliditate de 84%.Da si acum la 8 ani,face terapie,nu mai e in carut,dar oricum a ramas 84%invalid.Multumesc din inima pentru uraril de sanatate.La fel si voua!!Sanatatea e pe primul loc!!

#1361 2013-03-02 18:38:25

betty200
Full member
Inregistrat: 2012-02-27

Ioana, ma bucur din suflet pentru starea ta buna de azi, te felicit inca odata pentru taria ta de a sta langa el toti acesti ani, esti un om tare bun.

#1362 2013-03-02 19:53:00

just_me29
Hero member

Ioana am plans. esti un om deosebit. multa putere si sanatate. si sotului. kram

#1363 2013-03-02 20:05:40

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Ioana, bravo pt tăria ta! smile
Burticile ce mai fac? văd că a fost cam liniște azi smile
Eu aștept să vină o prietenă la mine să ne mai povestim, oricum sunt singură acasă, al meu e la lucru !
Mie simptomele mi s-au mai diminuat și mă simt mai bine, cu excepția micilor grețuri big_smile
Vă doresc o seară frumoasă! pusspusspuss

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

#1364 2013-03-02 20:11:17

katami
Platinum member

ioana, wow, si eu va admir!!

#1365 2013-03-02 20:12:21

Ioana84
Insomniac member

Betty saru mana,tu stiai povestea mea,parca nu?Te pup si o duminica frumoasa.

Just multumesc,ne luam si-n bine,si-n rau,nu?Daca ma lasa el,nu era bine nici pt mine,si daca asta e destinul si crucea mea,asa voi trai,oricum nu-mi pare rau,daca as putea sa dau timpul inapoi,tot langa el as fi ramas.Te pup

Jasmina,multumesc frumos!!O seara frumoasa,si sa petreci bine in companie cu prietena ta!!Pup

Fetele va pup pe toate!!
Noapte buna!!
Si va astept maine dimineata la o cafea!!

Katami iti multumesc!!O seara frumoasa!!

Ultima oara a fost editat de Ioana84 (2013-03-02 20:18:25)

#1366 2013-03-02 20:13:47

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

Ioana m a impresionat povestea  kram voastra. Esti un caracter puternic si un om bun.

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#1367 2013-03-02 22:40:15

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Buna fetelor. Eu am ajuns ieri la spital cu hemoragie mare  , dar acumt sunt bine. Nu mai stiu cat stau internata insa imediat ce sunt externata va scriu un mesaj pe forum. Vam pupacit pe toate puss

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1368 2013-03-02 22:53:10

betty200
Full member
Inregistrat: 2012-02-27

Te imbratisez si eu cu drag Elena, Doamne ajuta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.