homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize test papanicolau

#1 2013-04-11 13:27:26

lol3
New member
Inregistrat: 2009-02-19

analize test papanicolau

buna as dori sa stiu ce inseamna toate lucrurile astea daca e de bine sau de rau ca nu inteleg o boaba.multumesc..
  Ex Babes Papanicolaou 2 lame clasic secretie col uterin, secretie vaginala
  - Clasificare sistem Bethesda           
CLASIFICARE SISTEM BETHESDA
S-au prelevat 2 lame :   FSV/EXOCOL  si  ENDOCOL
Calitatea frotiului:   
SATISFACATOARE: celule endocervicale : - prezente

DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCRIPTIV
FSV + EXOCOL
Celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfonucleare ++, citoliza +, parakeratoza +, hiperkeratoza +.
Lactobacili.

ENDOCOL
Fond fibrino-mucoid, polimorfonucleare ++, histiocite +, hematii ++.
Celule endocervicale aspect normal fiziologic.
Rari nuclei mariti de volum pe CI.
Flora: idem.

INTERPRETAREA FROTIULUI ACTUAL:
NEGATIV, FARA LEZIUNI INTRAEPITELIALE SI/SAU DE MALIGNITATE.

EVALUARE HORMONALA:
Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza

REZULTAT FINAL: Frotiu in limite normale.

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-11 17:14:14)

#2 2013-04-11 13:45:02

lol3
New member

Re: analize test papanicolau

cesafac  nustiu asta e una a doua chestie e ca am aflat ca fata cu care locuiesc are negi genitali vreau sa stiu daca se pot lua?prin simplu fapt ca folosim aceeas baie..haine spalate impreuna (lenjerie ..)

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-11 13:46:28)

#3 2013-04-11 14:11:20

lol3
New member

supa  supa  nu ma ajuta si pe mn nimeni..

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-11 14:13:02)

#4 2013-04-11 14:53:28

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

1. se spune medic ginecolog, nu ginecologic, cum ai scris pe la alte topicuri.
2. negii genitali nu se iau asa usor smile puteti sa va spalati hainele impreuna, banuiesc ca oricum nu te stergi cu prosopul ei si nici nu-i porti lenjeria.

pt. analiza mai asteapta raspunsuri; daca n-ai rabdare, programeaza-te la ginecolog, asta-i un forum gratuit pe care intra lumea cand are timp.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2013-04-11 17:07:10

lol3
New member

asa am scris smile) scz nu pot sa cred... ms ca ai raspus hjarta si nu ma sterg cu prosopul ei dar eram stresata sunt defapt ca nush nimic de negi ..am citit pe net dar scria ba ca se iau prin contact sexual ba ca se pot luat si prin atingere si daia am si intrebat.. tummenupp

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-11 17:12:25)

Publicitate

loading...

#6 2013-04-14 20:09:35

lol3
New member

partydance  nustiu
nu imi raspunde si mie nimeni astept de ceva timp...sad

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-14 20:11:20)

#7 2013-04-15 18:57:47

cernatandreea
Membru
Inregistrat: 2013-04-15

buna ziua, sunt insarcinata in 12 saptamani si a trebuit sa fac cateva analize la care am urmatoarele rezultate :Culturi necrescute la 48 h.
Levuri necrescute la 48 h.
Celule epiteliale - frecvente
Reactie inflamatorie moderata
Leucocite - relativ frecvente polimorfonucleare
Hematii ? absente
Bacili Gram pozitiv (Flora Doderlein) ? frecventi
Levuri - nu se observa
Trichomonas vaginalis - nu se observa

va rog frumos daca poate sa-mi spuna cineva ce inseamna ptc am programare la doctorita mea abia saptamana viitoare si nu mai am rabdare sa stiu daca e de bine sau de rau. va rog frumos

#8 2013-04-15 19:36:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

E ok, nu ai nimic

#9 2013-08-20 18:45:19

lol3
New member

cesafac nustiu buna ,azi am fost la medic am o problema cu sanul drept am fibroadenom mamar mi s- a recomandat un tratament mai exact mastodinon picaturi si ultrogestan ovule ,intrebarea mea e urmatoarea daca iau anticonceptionale in timpul tratamentului sunt in continoare protejata?si am tot citit ca sunt adeverse crestere in greutate sangerari adica eu nu as vrea sa trec prin asa ceva..dureri de cap de picioare am un job care nu pot sau nu as fi inteleasa daca as spune vezi ma doare am stare de voma sau lucruri de genul va rog sa ma ajutati ca o iau cu capul imi tot vine sa plang sunt foarte stresata deprimata si nu stiu daca o sa-mi revin ,am o varsta foarte fragila 23 de ani..si nu stiu cedez..am facut mamografie la mamografie nu a iesit nimic ,am facut ecografie la aia mi-a iesit fribroadenomul, am explicat ca ma doare sanul..si mi- s-a dat tratamentul asta..cu toate ca mi sa- zis ca nu exista acel fibroadenom ,explicati-mi ce sa mai inteleg la una iese ceva la alta altceva ,iar in decembrie trebuie sa ma duc sa vad sa refac din nou ecografie la san..in prima faza mi s-a zis ca trebuie operatie dupa ca nu mai trebuie ..si cu toate ca am tot zis ma doare sanul ,ca sunt deraglari hormonale si atunci intreb si eu ca omul prost de ce ma doare si simt bobul ala cat sfracul? de ce este ala acolo? medicul ginecolog mi-a prescis anticonceptionalele posibil sa fi uitat..

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-08-20 19:07:12)

#10 2013-08-20 18:50:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu i-ai spus medicului ca iei AC ?
Mastodynon poate, dar nu poti lua si Utrogestan (care e progesteron) peste pastile care contin deja hormoni pentru o presupusa dereglare hormonala, faci o varza acolo

Ultima oara a fost editat de heimdall (2013-08-20 18:51:04)

#11 2013-08-20 19:02:39

lol3
New member

heimdall a scris:

Mastodynon poate, dar nu poti lua si Utrogestan (care e progesteron) peste pastile care contin deja hormoni pentru o presupusa dereglare hormonala, faci o varza acolo

am sunat-o acum acum mi-a spus ca nu e nici o problema daca iau si AC..

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-08-20 19:03:03)

#12 2013-08-29 22:27:29

DannaB78
Full member
Inregistrat: 2011-11-09

Buna fetelor! Am facut testul de secretie si Papa Nicolau si va rog, daca stiti, sa-mi spuneti daca e totul in regula. Rezultatele arata cam asa:

Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)
Flora bacteriana          Normala (flora lactobacilara).    
Celule epiteliale poligonale          relativ frecvente    
Celule epiteliale rotunde          rare    
Celule cu aspect de "clue cell"          absente    
Leucocite          rare    
Hematii          absente    
Trichomonas vaginalis          absent    
Levuri          absente    

si Papa:

Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid
Scanare computerizata          DA    
Interpretare manuala          DA    
Satisfacator          DA    
Satisfacator celule endocervicale          DA    
Satisfacator metaplaziate          DA    
Concluzii          Frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne. Modificari celulare reactive asociate inflamatiei nespecifice. Se recomanda repetarea Pap test la un an.    
NILM (frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne)          DA    
Modif. cel react. asoc. cu Inflamatia          DA    
Rep. la un an          DA

"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata." - Octavian Paler.

#13 2013-08-30 10:58:23

DannaB78
Full member

Nu ma ajuta nimeni? sad

#14 2013-08-30 11:46:14

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

mie mi se pare un rezultat bun.

#15 2013-08-30 11:48:02

DannaB78
Full member

Multumesc gargarita de raspuns.

Nu stiu ce inseamna: "Modificari celulare reactive asociate inflamatiei nespecifice".

Ai idee?

Multam

#16 2013-08-30 11:52:16

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

exista o mica inflamatie. din cauza unei infectii nu pare sa fie asa ca cel mai probabil este pur si simplu pentru ca esti activa sexual. nimic de ingrijorat as zice eu. vezi ce va spune si medicul cand mergi pentru interpretare.

#17 2013-08-30 11:52:54

DannaB78
Full member

Multumesc

#18 2013-08-30 13:05:52

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

lol3 a scris:

heimdall a scris:

am sunat-o acum acum mi-a spus ca nu e nici o problema daca iau si AC..

Anticonceptionale si Utrogestan in acelasi timp?! yikes   signof10 Nu sunt medic, dar ma gandesc ca daca trebuie neaparat ovule de Utrogestan, sa fi oprit tratamentul hormonal oral (adica anticonceptionalele). Si daca exista unguente cu progesteron pentru sani (pt probleme cu spectru larg) durerosi in legatura cu un deficit de progesteron, de ce nu ti-o fi dat un simplu unguent pt sani? nustiu
Iar in ce priveste contaminarea cu negi, tine destul de mult de sistemul nostru imunitar. Ma gandesc ca toti ne asezam pe toaleta cand suntem in vizita, mi-am amintit si de wc-urile alea de lemn total neigienice de pe la bunici de acum 10 ani. Totusi, doar facand sex sunt cele mai mari riscuri, evident, ca organele sexuale si pielea de pe acolo sa se atinga.

Lol3, imi place ca Papanicolaul tau e f detaliat (zice tot felul d chestii pe acolo, dar per ansamblu e un frotiu normal. Faptul ca momentan ai lactobacili in flora vaginala inseamna ca ai o flora sanatoara si capabila sa se apere de eventuale infectii bacteriene). Unde l-ai facut? big_smile Poti sa-mi zici macar in privat? Ce teste Pap am facut eu pana acum mi le-au dat cu un singur rand de descriere.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-08-30 13:42:11)

#19 2013-09-09 12:08:19

lol3
New member

deci sa inteleg ca este in regula testul meu? jeanie..?stiu si eu...daca ma tot fereste de chestiile astea si ma tot intreb daca nu cumva mi-a dat buleala  ca sa scape de mine...iar faza de negii nush ce sa zic tot imi este frica..sa nu ii iau de la prietena asta a mea ca folosim acelas Wc etc...si daca as fi asa sanatoasa catedeodata am mancarimi vaginale si pe lobi..aia ce puii mei mai e...?ca daca ma duc la medic zice ca sunt inflamata si pana mea nu am nimic intreb si eu ca omul prost...ca sa nu mai zic ca am avut momente groaznice cand ma spalam cu musetel etc...ca nu imi trecea mancarimile alea si usturimile...nici sex nu pute-am face pt ca ma deranja...si cateodata mai am starile astea daca ma duc la medic e ok totul e bine......te duci la ce spital doresti tu...iti faci testul..asta si o sa vezi ca o sa fie detaliat si la tine in pantelimon fundeni,, si o sa vezi  la medlife am fost ...in buc pt analize.. e ok din punctul meu de vedere e un spital extrem de bun si iti da multa atentie cel putin t faza mea de sani

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-09-09 12:10:21)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.