homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 23-32

#590 2013-04-24 15:09:15

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 23

salut mamici.
eu sunt varza cu timpul, nu am mai intrat pe forum, de cand s-a incalzit sunt numai pe afara cu baietii iar in casa cand stau am treaba mereu, grater mi-e dor de vremurile cand aveam tiiiiiiiimp !!!!!!!!!  sa stau si eu sa respir linistita..

va pupam!  puss

janis, cu alaptatul pana la varsta de 3-4-...5 ani,.,,..  rotfl  haide, sa fim seriosi!
copiii alaptati pana merg la scoala cred ca nu vor fi adulti prea intregi la minte. sincer. si nici mamele lor care-si scot tzatzele sa le dea desi au 5 ani.  wow
ai dat niste exemple... nu tocmai bune. te-ai uitat ce fetze au femeile de care zici? c'mon. big_smile
este o legatura stransa intre pb. mintale si expresia fetei.

Ultima oara a fost editat de passenger (2013-04-24 15:14:36)

#591 2013-04-24 15:30:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Albi, multi ani fericiti inainte!

da, a fost cam cuminte Stef lol ma bucur mult ca am reusit sa ne vedem hjarta pentru noi a fost super iesirea... Stef sigur s-a bucurat sa-si faca de cap cu jucariile lui Raresel si sa considere ca tot parcul cu toate jucariile din el este al lui lol

#592 2013-04-24 16:01:22

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

http://totuldespremame.ro/familia-ta/so … ti-acasa/2
mi se pare tare bun articolul
partea asta mi-a placut cel mai mult
"?mpreună, putem schimba măcar puțin mentalitatea celor din jur. ?i putem face să ?nțeleagă că am ales să educăm copiii altfel. ?i putem face să ?nțeleagă că, ?nainte de a te adresa unui copil, ar fi politicos să ceri permisiunea adultului care ?l ?nsoțește. Sau că m?ncarea o oferi părintelui, nu copilului (dacă nu din politețe, măcar din teama de posibile alergii alimentare). Putem să le explicăm oamenilor ?n v?rstă că e politicos să te prezinți ?nainte de a ?ntreba pe cineva cum ?l cheamă. Chiar dacă acel cineva are 92 de centimetri ?n ?nălțime. Și că ? mai presus dec?t orice ? un copil este un om. Nu este de rang inferior, așa că nu facem cu el glume pe care nu le-am face cu un adult. ?Ați invita un adult la dumneavoastră acasă? Ați invita-o, să zicem, pe doamna? Atunci de ce invitați un copil??

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#593 2013-04-24 16:18:16

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

passenger a scris:

salut mamici.
eu sunt varza cu timpul, nu am mai intrat pe forum, de cand s-a incalzit sunt numai pe afara cu baietii iar in casa cand stau am treaba mereu, grater mi-e dor de vremurile cand aveam tiiiiiiiimp !!!!!!!!!  sa stau si eu sa respir linistita..

va pupam!  puss

janis, cu alaptatul pana la varsta de 3-4-...5 ani,.,,..  rotfl  haide, sa fim seriosi!
copiii alaptati pana merg la scoala cred ca nu vor fi adulti prea intregi la minte. sincer. si nici mamele lor care-si scot tzatzele sa le dea desi au 5 ani.  wow
ai dat niste exemple... nu tocmai bune. te-ai uitat ce fetze au femeile de care zici? c'mon. big_smile
este o legatura stransa intre pb. mintale si expresia fetei.

rotfl
Nici eu nu agreez cu idea alaptarii indeplungate. Este ft greu pt mama in primul rand. Si, mai ales, pt o mama care este zi de zi la serviciu sau mai are un copil mai mic.
Eu inca alaptez daca se poate numi asa. Niciodata ziua (nu-mi aduc aminte cand am pus lamaie- caci numai asa am reusit sa o fac sa nu mai ceara ziua. Cred ca la 2,8 luni) dar noaptea, inainte de culcare ii dau. Si nu ca as vrea neaparat dar nu am alta oportunitate. Sunt in casa, cu ea. Daca stie asta plange pana vin si stau cu ea si atunci cere. Si dimineata, de la 5. Rar se trezeste la 11.30pm - o culcam in jur de 8-8.30 si cere si atunci un pic. Este sete si un pic de comfort. Nu pot sa o intarc din doua motive. Am nevoie de liniste sa pot sa invat si ar fi tragedie nationala sa o intarc acum, in saptamana asta cat mai am de tras ca nebunul. Si mergem in tara amandoua. Ca sa evit infundarea urechilor pe avion o sa ii dau "mama". In tara, insa, o intarc. Nu o sa reunte niciodata natural,, de la sine. Nu este acel copil.
Este ft independenta si sociabila deci nu este "afectata" de alaptat indelungat. Dar nu mai este la fel de eficient ca pana in 3 ani - ex. a racit crunt acum cateva saptamani si nu racea atat de rau inainte. Si nu mai rezist eu. Nu este o problema estetica, nu-mi pasa mie cum arata sanii. Dar parca nu mai am deloc. Si fiind si lapte mai putin trage tare si am impresia ca intra tot sanul in gura ei rotfl.
Deci, eu sunt ft afectata de treaba cu alaptatul indelungat.

Daca o sa am al doilea bebe nu o sa alaptez mult. Nu o sa pot pt ca ma duc la serviciu zilnic si nici nu vreau sa repet o experienta care mie nu mi-a placut. Consider ca problemele cu mancarea la noi se datoreaza alaptatului. Relaxarea mea (lasa ca ii dau "mama" si se umple stomacul), relaxarea tatalui (oricum  o hranesti la san) ne-a facut sa nu mai fim atenti la alte aspecte: toata lumea are dinner etc etc. Consecinta: nu mananca la masa, fug cu mancarea dupa ea, nu mananca decat ft putin si numai si numai ce vrea ea.

deci un NU alaptarii indelungata de la o mama care alapteaza un copil de 3,4 ani

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#594 2013-04-24 16:28:12

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

buna, mamici.

flower, pt ca mi s-a dat ocazia sa apreciez in mai multe randuri ceea ce ai scris, vreau sa te intreb pe la ce varsta ai intarca tu urmatorul copil?

eu nu m-am documentat inca pe tema asta, insa intuitia imi spune sa nu-l alaptez mai mult de 2 ani. un an, un an si cateva luni cred ca e suficient. din cate stiu, diversificarea incepe inainte de un an. ma gandesc ca nu poate dura ani, in cateva luni ar trebui sa se faca trecerea de la laptele matern la mancare variata. repet, intuitiv.

deno, pass tummenupp

any, voi ce mai faceti? nu te-am mai citit de mult.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-24 16:29:24)

Publicitate

loading...

#595 2013-04-24 16:52:57

flowerpot
Insomniac member

Anca cred ca voi avea concediu numai 6 luni. Alaptez pana la 1,5 -2 ani! Evident ca o sa fie numai cand sunt acasa, din nefericire. Dar nu depasesc 2 ani. Nu mai vreau aceleasi stari pe care le am acum. Sunt unele mamici care gandesc altfel si care reusesc sa se controleze mult mai mult decat mine. SI sa astepte un miracol, o intarcare naturala. Nu este cazul meu; copilul meu nu renunta natural. DEci m-am fript cu supa, suflu si in iaurt.

bebe

#596 2013-04-24 17:04:58

anca90
Platinum member

flower, nu e devreme sa lasi bebele cu cineva de la 6 luni? daca nu ma insel, in sua se acorda doar cateva luni de concediu de crestere, nu? cesafac se poate incepe asa devreme diversificarea (de la 6 luni)? sau mulgi tu laptele dimineata ori seara si i-l da bona peste zi?

#597 2013-04-24 17:25:52

flowerpot
Insomniac member

anca90 a scris:

flower, nu e devreme sa lasi bebele cu cineva de la 6 luni? daca nu ma insel, in sua se acorda doar cateva luni de concediu de crestere, nu? cesafac se poate incepe asa devreme diversificarea (de la 6 luni)? sau mulgi tu laptele dimineata ori seara si i-l da bona peste zi?

La 6 luni ar fi ideal sa se inceapa. DEocamdata stiu in mare ce as vrea sa fac. Sunt insa pregatita si pt ce nu as vrea sa fac. Pana nu esti pus in fata faptului implinit nu ai de unde sa stii ce o sa se intample...Daca castihg la loto si nu mai trebuie sa ma duc la munca? Si pot sa imi angajez niste "robi" la curatenie, la masaj etc lol

In USA ai dreptate, concediul este numai 3 luni. In Canada este de 8 luni dar te cheama inapoi pe la 6 luni.  DE asta in US este un trend cu bonele (mai ales din Filipine).

bebe

#598 2013-04-24 17:39:11

anca90
Platinum member

poate e absurd ce intreb, dar intelege bebe de la 6 luni daca ii spui sa deschida gurita? e vis, atunci smile. eu imi imaginam ca dupa ce se naste si pana pe la vreun an nu se schimba multe, adica doar plange, doarme si... murdareste scutece lol.
ehe, vise cu castigul la loto. ma rog, nu stiu cum e pe acolo, dar aici pare foarte bine aranjata treaba smile
mi se pare absurd concediul de numai 3 luni. practic esti nevoita sa lasi o bona cu el, sa ii dea lapte cu biberonul...
din punctul asta de vedere, in romania e bine. poti sa iti iei si 2 ani daca vrei. nu stiu indemnizatiile cum sunt in alta parte, ca aici, da, stam cam prost.

#599 2013-04-24 19:36:07

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

Nici nu nai stiu daca am salutat azi

Ma ia o raceala mai mult ca sigur, ma doare capul si gatul, am luat homeogene si niste miere cu lamaie si astept. Mai nasol e ca il ia raceala si pe copil care are doar muci decamdata. Lui i-am dat oscillo si sper sa ramana la stadiul de muci.

Garga ma bucur ca s-a simtit bine stef la rarasel.

Albi multi ani inainte fericiti

Nu mai stiu ce am citit

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#600 2013-04-24 22:11:25

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Fetelor, ajutati-ma! Sunt disperata!
Am nascut duminica si nu am nici  acum nici un pic de colostru, absolut nimic! In primele 2 zile bebe a tras, asistentele de la neonato au zis sa-l pacalim ca sa se declanseseze lactatia, dar acum s-a prins si nu mai vrea! Exista oare ceva ce as putea face???

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#601 2013-04-24 22:12:04

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

Pass eu chiar am de gand sa ii dau.
Multumesc ca le-ai facut pe kata si flower....cum le-ai facut lol (stiu la cine te referi..cmon...glumesc)

Dar altceva ce sa fac? E dupa cum vrea copilul.si eu stiu ca va vrea..la cel putin 3ani.sigur.
Mie mi se pare ceva natural...dar ma rog fiecare cum crede...

M-a nenorocit la dentist...aveam un rest de masea de minte..wow....ce chinuiala.sunt taiata in gingie ....o fericire.....
Dar tipul lucreaza ff bine.e f pasionat si atent la detalii...

PS: acum m-a lovit ca nu-s sanatoasa la cap rotfl pai probabil ca da....

6 ani de dragoste  hjarta

#602 2013-04-24 22:24:40

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

Rose , se poate declansa lactatia si mai tarziu. De ex, eu am nascut vineri si marti am avut lape. Pana atunci sugea bebe in sec. Trebuie sa incerci sa il pui foarte des la san. Ceaiuri pt stimularea lactatiei iei? Ajuta

Mamica de 2 pui scumpi

#603 2013-04-24 22:28:01

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

rose, ai putea incerca granule de  ricin homeopate, ceaiuri de lactatie, seminte de chimen pe care le mananci pur si simplu... cei din spital nu au vreo solutie ?

fetele, la voi ce a functionat ?

#604 2013-04-24 22:29:09

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Pass, si cum ai intarca un bebe de 2 ani, de exemplu, care nu se intarca singur? Ca mie de acum mi se sugereaza metoda clasica: ruperea contactului cu copilul pt. 2-3 zile - o saptamana. sad

Rose, ceaiul de chimen si anason ma ajuta pe mine. Si acum daca beau la putin timp am sanii bombe. Nu intra in panica.  goodluck

Janis, esti ca mine joia trecuta, huh?  puss  sa treaca durerea.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#605 2013-04-24 22:29:26

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Beau ceai de chimen si fenicul si iau galactogil...Bebe a supt, saracul, pana acum, dar acum s-a prins...nu mai vrea sa suga in gol...Pana acum l-am pus la san inainte de fiecare biberon si tragea, acum urla... supa

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#606 2013-04-24 22:41:52

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

rose stimuleaza cu pompa

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#607 2013-04-24 22:49:45

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

janis, stii ca nu m-am referit la fetele noastre. Am vazut pe cateva site-uri americanesti mame cu ""prunci" de 5-8 ani la tzatza.  neutral  Vreau sa caut acele poze ( acum dupa ce termin curatenia revin pe forum) sa va arat. Acele femei sunt plecate cu pluta pe Dunare. \O sa vedeti si voi.  wink

Cu un copil de 2 ani te poti intelege. PUNCT!
asta ca raspuns la intrebarea lui kate. (kate, la 2 ani ai sa discuti cate in luna si stele cu fetita, ai sa vezi. ii vei povesti mult si va intelege, prin comunicare ai sa reusesti, nu trebuie sa pleci nici macar un minut de langa ea, cine sugereaza asta e cretin!)
Si eu am alaptat pana la 1 an si 3 sau 4 luni ( pana la finele primului trimestru de gravidenie) si as fi facut-o in continuare daca nu imi scadea mie productie si Sebi nu se intarca singur, insa cu siguranta ca nu as fi stat ... asa, pur si simplu, alaptand un copil care INTELEGE si cu care poti comunica perfect. Vorba lui deno, se apleaca el copilul cand vrea tzatza, ca e mai inalt ca mine sezand. As fi incercat sa ii induc ideea care mie mi se pare fireasca, si anume: de la o varsta deja nu mai e ok, pt ca sa fim serioase,NU MAI E.  Dati-o cum vreti, intoarceti-o pe toate fetele, nu mai e!!!
Insa, limita o stabileste fiecare. La 1 an si 3 luni i-as fi dat in continuare san, probabil pe la 2 ani as fi inceput tratativele de renuntare. Inca nu stiu. Sa vad la B. cum va fi. Limita si-o stabileste fiecare. De ex. ACUM Sebi clar nu ar mai fi supt. La 2 ani si jumatate SI LUI i se pare nefiresc ( am incercat sa ii dau san in repetate randuri, si s-a speriat si el de ... gest neutral - desi nimeni nu i-a spus cum ca nu ar fi ok sa mai suga si el). Natural e se pare, sa nu mai suga la varsta asta, asta i s-a parut pana si copilului.

Ultima oara a fost editat de passenger (2013-04-24 22:57:42)

#608 2013-04-24 22:55:15

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

rose, dar vreun medic ti-a dat vreo sugestie ?
vorbeste cu un consultant in alaptare.

relativ la  discutiile de mai sus: nu fiti rautacioase !  punish  m-am prins la cine va referiti. aspectul fizic nu inseamna nimic..are un biet strabism sau ce o fi ala. femeia e destul de destupata la minte si toba de informatii. eu personal o admir, desi recunosc ca nu as rezista fizic si psihic sa alaptez atat si nici curaj nu as avea.

nu mai comentez.

ia uitati: http://www.buzzfeed.com/daves4/why-goin … te-of-time am raaaas  rotfl2

Ultima oara a fost editat de albinuta_vesela (2013-04-24 22:57:08)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.