homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

#1 2013-04-29 10:23:05

christyne
New member
Inregistrat: 2010-06-25

ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

Buna am  nevoie din nou de ajutorul vostru .
Eu sunt insarcinata in 11 saptamani si azi am fost la medic cu rezultatele analizelor insa medicul meu era in concediu si s-a uitat peste analize colegul lui care ii tinea locul  si a spus ca aspectul citohormonal e in discordanta cu amneza pacientei (data ultimei menstruatii). Ce inseamna asta ca nu mi-a spus ce inseamna e ceva grav? La analize scrie cam asa: Indice acidofil:40%; Indice cariopicnotic:60% .Descuamanre in placarde moderate cu celule plicaturate de tip intermediar ,superficial bazofil si rare celule izolate de tip superficial eozinofil.Concluzie:aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei (data ultimei menstruatii). Vreau sa stiu si eu ce inseamna  ca sa nu stau in stres toata perioada pastelui ,oricum maine ma duc  sa fac o ecografie  asa pt linistea mea  .Multumesc

Ultima oara a fost editat de christyne (2013-04-29 10:58:56)

#2 2013-04-30 11:21:06

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

uite ce am gasit aici:

? examenul citovaginal hormonal ?n sarcină are următorul aspect:
        - indicele acidofil: 2-10%,
        - indicele cariopicnotic: 10-20%,
        - prezenţa celulelor naviculare,
        - abudenţa bacililor Doderlein.

iar aici:

Sub influenta estrogenilor celulele epiteliale se matureaza rapid si vor fi multe celuleacidofile cu nuclei picnotici. In faza estrogenica deci:
   ? indicele acidofil este de 70%
   ? indicele picnotic este de 90%
Progesteronul faciliteaza descuamarea celulelor sin stratul intermediar si parabazal. Prinurmare el impiedica maturarea. In faza progesteronica deci:
  ? indicele acidofil este de 5-10%
  ? indicele picnotic este de 5%
Prin stabilirea celor 2 indici este cel mai usor de stabilit profilul hormonal al persoanei.

asadar, cei 2 indici sunt mult crescuti in cazul tau, ceea ce ar sugera un exces estrogenic. poate e nevoie de supliment hormonal (progesteronic) pt sustinerea sarcinii. iei ceva in sensul asta (duphaston/utrogestan/arefam)? daca nu, e posibil sa iti prescrie medicul. poate iti da sa faci si niste dozari hormonale.
in concluzie, nu cred ca e ceva grav, cat timp nu ai sangerari, insa e posibil sa ti se prescrie un tratament de sustinere.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-30 11:21:45)

#3 2013-04-30 23:01:48

christyne
New member
Inregistrat: 2010-06-25

Re: ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

uff eu am luat utragestan o luna de zile chiar inainte sa raman insarcinata pt ca nu imi venise  menstruatia de 2 luni  si nu eram insarcinata, imediat dupa aceea am ramas. sper ca nu e ceva grav  daca nu am sangerari pt ca medicul meu e in concediu 2 saptamani. mai am si acum prin casa cateva pastilute de utragestan si imi vine sa le iau dupa tot ce am citit insa mi-a teama sa nu fac mai mult rau, mai ales ca azi am fost la ecograf si bebele era bine.

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » ce inseamna aspect citohormonal in discordanta cu amneza pacientei?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.