homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 27-66

#1236 2013-06-09 09:12:30

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 27

Buna dimineata fetelor!!

O duminica placuta si relaxanta sa aveti!!

Jasmina da maine ajung la spital sa-mi iau aparatul ala ,si sa incep distractia de a ma gauri in degete de 6 ori pe zi,sper sa fie bine.M-au mai linistit cunostinte,care au avut diabet pe sarcina,si se pare ca singura problema e ca bebe se poate naste de peste 4 kg,dar e bine sa tin dieta,si sa fie totul ok atat pt mine cat si pt pui.Tu ce faci? puss

Andreea am inteles referitor la camera si tot ce-i trebuie lui bebe,bine ca le ai gata din timp.Hainute i-ai cumparat tot ce trebuie?Ti-a zis doctorita,va fi mare la nastere? puss

Cris ma bucur ca buburuza ta a luat bine in greutate,si e jucausa foc,normal ca stai numai cu ea,una eu nu as lasa-o din ochi,chiar daca timpul cel mult il rezervi pentru ea,dar merita.Multi pupici la voi. puss

Rose am inteles,mai ai un pic si va fi mai bine,creste si va fi mai bine,ai sa vezi.Pupici la pui. puss

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

#1237 2013-06-09 09:53:34

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Neata! puss

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#1238 2013-06-09 10:20:15

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

majestik a scris:

Cum adica nu pun la socoteala? Eu sunt curioasa cat doarme pe noapte, fara sa ma leg de trezirea fetitei. Ea si Ochisori au fetitele cam cat are Eduard, mai mult sau mai putin.
Eduard doarme 12-13 ore si dupa ce se trezeste la 1 ora maxim 1 ora 30 ii vine iar somn lol

Apropo, cum e cand ti se trezeste si nu ai biberonul gata? Ti s-a intamplat? Eu ma stresez ca nu am 10 picaturi intr-o linurita puse dar baremi voi? Cred ca e tare greu..

Maje, credeam ca vrei sa intrebi cat doarme neintrerupt, si voiam sa zic ca daca tu poti zice ca doarme 12-13 ore, deoarece la tine ai zis ca la trezirile de papa suge 10 minute cu ochii inchisi, la noi e complicat, se trezeste de tot, deci nu putem zice ca doarme x ore neintrerupt.
Da, e greu cu biberonul, de asta nu le-am inteles niciodata pe cele care zic ca au intarcat din comoditate. Tb facut biberonul, dup-aia tb spalat, pus la sterilizat. Cand pleci undeva, e iar complicat, luat apa in termos...etc, etc. Daca alaptezi, ai o singura grija- sa nu-ti uiti tzatza acasa. rotfl2

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#1239 2013-06-09 11:28:38

majestik
Addicted member

Rose rotfl

#1240 2013-06-09 11:33:31

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Neata fetele,

Maje, esti o norocoasa, fata mea nu doarme atat de mult...seara se culca pe la 9 - 9.30, doarme neintrerupt pana pe la 3 - 3.30, apoi papa in jur de 100 ml laptic, dar adoarme imediat la loc, si ea papa mai mult dormind...si apoi in jur de 7 dimineata se trezeste, dar in general mai dorm eu pana la 8, ca ea cand se trezeste nu plange niciodata, doar se rostogoleste prin patut. smile
Ziua doarme cam cate o ora dupa fiecare masa.

Masa de noapte la noi dureaza maxim jumatate de ora, mie nu mi se pare asa greu cu biberonul, am un incalzitor de biberoane si asa pun de seara biberonul cu apa in el, si sta incalzit exact la temperatura care trebuie, iar cand ma trezesc intr-un minut e gata lapticul.
De spalat si sterilizat biberoane o fac doar o data pe zi, pt ca fata are 6 mese si in sterilizator incap 6 biberoane.

Pt mine a fost ff greu cand alaptam, pt ca nu se satura niciodata, noaptea o tineam la fiecare masa jumatate de ora la san, apoi ea scotea sanul si incepea sa planga si nu il mai voia in ruptul capului, ma duceam repede sa ii fac si biberon...si ziua la fel...ca sa nu mai zic cat plangeam cand vedeam ca nu merge cu alaptatul, mai era si avalansa de hormoni...eram varza, epuizata si fizic si psihic. Ca sa nu mai zic ca dupa ce papa la san si apoi biberon, ea se culca dar eu mai stateam minim o jumatate de ora - chiar o ora, sa scot laptic cu pompa, ma gandeam eu ca poate mai e laptic dar nu are ea rabdare la san, dar scoteam in juma de ora cam 20 ml, picatura cu picatura.  Se trezea sotul meu si imi lua pompa din mana sa ma duc sa ma culc, ma certam cu el si ma apuca iar plansul...Pt mine aia a fost perioada horror, eram atat de obosita incat nu mai aveam rabdare nici cu fata, ma simteam o mama rea, am vorbit si cu pediatrul si mi-a zis ca e laudabil sa faci tot ce poti sa alaptezi, dar decat un copil alaptat de o mama epuizata fizic si psihic mai bine un copil hranit cu formula de o mama odihnita si relaxata. Atunci am incetat cu alaptarea si m-am impacat si cu ideea ca fac ce e bine, oricum deja nu mai era mai nimic... si de cand m-am linistit eu s-a linistit si fata...cred ca ii transmiteam toata starea mea de agitatie si suparare...
Experienta mea am descris-o pt cele care chiar nu au suficient laptic, sa nu faca din asta o obsesie cum facusem eu, si sa se simta vinovate, eu am inteles dupa 2 luni ca fata mea are nevoie cel mai mult de dragostea  mea, de mine langa ea, de mine rabdatoare, zambind, jucandu-ma cu ea, nu de mine obosita, nervoasa, sau mai rau, depresiva.
Acum cel mai tare ma deranjeaza cand cineva ma intreaba de ce nu mai alaptez si eu spun ca nu am avut laptic, si primesc acea privire cu subinteles, care spune: da da..cum sa nu... dar fiecare le stie pe ale lui, si ma intreb daca ar fi fost in situatia mea , daca ar mai fi gandit la fel... si incerc sa ma fac ca nu observ privirea aia dar oricum ma doare...

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Publicitate

loading...

#1241 2013-06-09 12:32:19

Alinutza30
Sr. member
De la: Busteni
Inregistrat: 2013-02-22

Buna fetele.Vroiam sa va intreb daca v-ati confruntat careva cu o problema.De ieri ma tot doare in partea stanga,e ca un junghi uneori nu pot respira si cand ating locul ala ma doare putin.Azi noapte m-a mai lasat putin si azi parca nu ma mai doare asa rau si am iesit la baie peste noapte de 4 ori,eu care merg doar o data.

Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013 bebe

#1242 2013-06-09 13:43:22

majestik
Addicted member

Cris, nu pune la suflet, nu te consuma pentru lume. Nu trebuie sa le dai explicatii. Tu si familia ta stiti cum a fost.
Pana la urma,daca te intreaba cineva, poti sa zici 'Dar de ce intrebi?' si daca tot insista zi.i 'Ce mai conteaza, pentru ce conteaza? Acum cum ii dau lp.' si apoi zambesti. Si ai inchis subiectul.

Ali, eu zic ca e de la bebe. S.a mutat un pic sau acoborat un pic.

#1243 2013-06-09 14:19:27

Rose
Hero member

Cris, voi ce apa folositi pt lapte? O fierbeti? Ca noua ne-a zis sa fierbem apa - si de asta e complicat. cand se trezeste bebe eu il pun la tzatza si sotul pleaca la biberon - fierbe apa, o raceste, face biberonul. Noi folosim apa Carpatica, daca nu am fierbe-o ar fi mult mai simplu.
Nici al meu nu plange de foame, se agita prin patut si scoate niste sunete. Chiar imi faceam probleme de ce nu plange copilul de foame. rotfl

www.pisicamov.ro

#1244 2013-06-09 14:51:37

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Burtici puss

Rose, eu stiam ca apa plata nu se fierbe. nustiu Eu cand ii faceam ceai, Baby Drink faceam cu Aqua Carpatica la temperatura camerei si Baby Calm cu apa de la robinet fiarta.

Cris, si la mine perioada cand ma mulgeam a fost cea mai grea din toata alaptarea. sad

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1245 2013-06-09 14:56:08

cris8
Insomniac member

Maje, nu neaparat de cei ce ma judeca fara sa cunoasca toate datele problemei ma doare...ci ma doare pe mine ca nu s-a putut mai mult...adica eu acum sunt impacata cu mine, cu ce am facut, dar parca ei rasucesc cutitul in rana cumva...dar in fine, noi sa fim sanatosi, si mai ales copiii nostri.

Rose, noi folosim apa Dorna, ca din asta beam  noi dintotdeauna, si da, trebuie fiarta si racita, insa maaaiiii...nu e nevoie sa o fierbeti atunci pe loc, eu fierb 2 litri odata si folosesc din ea pana se termina. Am un ibric cu capac, din ala care fluiera cand fierbe apa, l-am cumparat special pt bebe si doar pt asta il folosesc, si nu intra nimic in apa, si fierb practic cam o data la 2 zile...vaaiii pai daca stateam sa fierb apa si sa o racesc in mijlocul noptii innebuneam...te inteleg asa ca ff greu...
Mie pediatrul mi-a zis ca e ok asa, sa fierb o data mai multa si sa folosesc din ea pe parcurs, si mai am 2 prietene mamici care la fel au facut...si copiii lor si fata mea sunt f bine, nu s-a intamplat nimic rau.. smile
A...si mai mi-a zis ca pana la 6 luni sa fierbem apa, apoi putem folosi apa nefiarta, dar sa scrie pe ea: microbiologic pura.

Katey, asa e, e tare greu cu mulsul, dar ma bucuram si de 10 ml daca ii scoteam, ii bagam la frigider si ii dadeam la masa urmatoare, dupa ce o tineam la san, apoi mai faceam si lp..

Eu imi doresc enorm inca un copil, sau poate chiar 2 smile , dar daca ne va mai ajuta Dumnezeu sa mai raman insarcinata vreodata, o sa imi fie f teama de faza asta cu alaptatul, sa nu fie la fel...de nimic nu imi e frica decat de asta smile

Ultima oara a fost editat de cris8 (2013-06-09 15:04:38)

Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune

#1246 2013-06-09 15:53:24

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Buna puss

Si eu patesc ca alinutza... de azi noapte ma tine o durere -junghi in partea stanga pe lateral...pana spre burtica. Doare mai rau cand respir. Am crezut ca o fi de faptul ca am fost constipata 2 zile, dar azi am iesit de 2 ori si nu  mi- a trecut. Ce poate fi? Rinichii? Sunt speriata....

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

#1247 2013-06-09 16:16:32

Rose
Hero member

Cris, eu parca nu as mai fierbe-o...Pai daca o fierbi o data la doua zile, eu zic ca riscul sa se contamineze ( ma rog, nu cu ceva nasol, dar sa nu mai fie 100 % sterila) e mai mare decat daca deschizi pe loc o sticla de 500 ml...zic eu. Eu ma gandesc si la sterilizat ca parca as renunta...In Dr. spock zice ca nu tb sterilizat decat inaainte de prima utilizare...nu de alta , dar plasticul ala incalzit si rasincalzit...si nu ma gandesc la biberoane, ca alea sunt safe, ci la sterilizatorul ala care mi se pare un plastic ordinar...
Tu ai un pediatru bun, in care ai 100 % incredere?

Te inteleg, si pentru mine e dureros subiectul cu alaptatul. Eu inca mai sper, probabil inutil...e foarte greu pt mine...E cu atat mai dureros cu cat eu la partea cu aspectul sanilor ( f mici) am mostenit-o pe bunica, iar ea tot timpul mi-a zis ca n-aare importanta, sa nu plang ca n-am sani si nu-mi sta nici o haina ca lumea, ca sanii sunt pt hranit copilasi, nu pt privit, iar eu o sa am lapte, ca si ea a avut, de s-a mirat toata lumea cat lapte avea in sanii aia micuti. Am fost, deci, convinsa, ca voi avea lapte, si pt mine a fost un soc faptul ca nu am...

Fetelor, junghiurile sunt normale, ganditi-va ca vi se rasucesc toate in interior, chiar si inima isi schimba pozitia.

www.pisicamov.ro

#1248 2013-06-09 17:34:40

Alinutza30
Sr. member
De la: Busteni
Inregistrat: 2013-02-22

Maje multumesc,m-am gandit ca ar fi de la bebe dar nu cedeaza de aia m-am speriat si cand ating locul ma doare putin.Jas,asa e si la mine tot la rinichi m-am gandit.Rose sper sa fie doar asta.

Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013 bebe

#1249 2013-06-09 17:41:48

majestik
Addicted member

Cu placere,Ali puss Sa-ti treaca repede sau sa te mai lase!

#1250 2013-06-09 17:52:00

ochii_mei
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2009-04-24

Buna dragelor.
Mica mea a stat f bine cu nana azi noapte, am luat-o la 8 dimi...fix progr de acasa l-a avut exceptand baitza...doar ca noi am stat amandoi cu gandul la ea toata nunta.
Cris, exact asa am patit eu cu alaptatul, ma chinuiam la pompa si ptr 10 ml, pana mi-a dat sagele...plangeam, ma simteam f vinovata, si fix ca la tine....cand m-am potolot eu, n-am mai chinuit-o cu sanul, nu m-am mai chinuit eu si m-am ridicat psihic s-a linistit si fata mea. Acum realizez cat de aproape am fost de o depresie urata.

Doamne,Iti multumim pentru minunea aparuta in viata noastra!

#1251 2013-06-09 18:36:02

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Burtici si mamici puss

Am vazut discutiile voastre despre inceputurile grele ale alaptarii si DOamne....ce bine ca inteleg sad
Eu vreau doar sa spun fetelor ce urmeaza sa nasca, ca fiecare are experienta proprie, sa nu isi insuseasca nicio poveste despre alaptat, sa nu se sperie, sa nu se entuziasmeze, doar sa isi doreasca, sa alapteze si atat. Va fi bine.

Bebele meu n-a supt aproape deloc primele 4 luni din viata. Fetele de la mamici ne stiu povestea.
Eu n-am avut familia de partea mea, eram lauza, si ma dadeam cu capul de marginea patului ca nu reuseam sa il hranesc pe yannick si el urla.. Si pe mine ma amenintau ca ma duc la nebuni daca nu incetez...
Am ajuns sa plecam din casa cu copil de nici 2 saptamani...
Greu a fost, lunga e povestea, dar e cu happy end, alaptez smile

Fetelor la care nu s-a putut va inteleg atat de bine.. Si durere a si regretul. Sa speram la mai bine la viitorii bebei hjarta

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#1252 2013-06-09 20:00:31

cris8
Insomniac member

Rose ce sa zic...eu stiu o fata care nu a fiert apa niciodata pt lapticul lui bebe si nu s-a intamplat nimic...in pediatru am incredere, e renumita, m-am dus la ea cu recomandari, dar 100% nu am in niciun medic din lumea asta.. smile eu cred ca e ok cu fiert apa mai multa si folosita treptat, ti-am zis mai stiu 2 mamici cu pediatri diferiti care au fost sfatuite la fel. Eu asa fac de la inceput.. Nu cred ca are cu ce sa se contamineze stand intr-un ibric inchis cu capac, la fiert se sterilizeaza de eventualele bacterii existente in ea. Dar sincer, eu nu sunt convinsa ca mare lucru facem ca fierbem apa...ca doar nu ii dam de la robinet...am vazut apa pt bebelusi de la Hipp, eu ma gandeam sa iau din aia si sa nu mai fierb nimic.
Nici nu stiu ce sa zic si de sterilizare...eu am zis ca le sterilizez pana la 6 luni, deoarece am inteles ca de la lapticul ramas in biberon se dezvolta nu stiu ce bacterii, si de aceea e nevoie de sterilizare.
Si apropos de sani, si eu ii am foarte mici...si nu au crescut absolut deloc in sarcina.

Deno ai ff mare dreptate, nimeni nu trebuie sa se raporteze la experienta celorlalte, doar sa astepte sa vada cum va fi dupa nastere, si sa faca tot ce pot pt a alapta, asta daca isi doresc.

Eu recunosc ca am fost putin traumatizata si de un caz pe care l-am vazut in maternitate, o mamica de la rezerva vecina era internata cu fetita de urgenta, dupa ce a ajuns acasa copilului ii revenise icterul si se agravase, se intinsese pe tot corpul...medicii i-au spus ca daca urca si la cap murea fata, si a fost la un pas... Neonatologul a spus ca asta s-a intamplat din cauza ca mama, in ambitia ei de a alapta exclusiv, a lasat copilul mai mult nemancat, si pt ca nu a fost alimentat suficient, nu a facut caca suficient si astfel a crescut nivelul bilirubinei. La icter conditia esentiala e ca bebe sa pape mult, si sa faca caca non stop, prin fecale se elimina bilirubina aia care e vinovata pt icter...
Eu cand am ajuns acasa eram disperata sa pape fata cat mai mult...sa ma ierte Dumnezeu, dar numai eu stiu cat m-am chinuit sa o am, am vrut sa fac tot ce se poate sa ii fie ei bine.

#1253 2013-06-09 21:05:46

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Buna seara!

Ochisori am patit ca si tine, o menstruatie asa de abundenta, schimbam absorbant dupa absorbant, ma patam toata...si e deja a 9-a zi si inca mai curge un pic... eu care eram cu menstruatie de 3-4 zile si asa usoara cantitativ ca nu mi-ar fi trebuit mai mult de 1-2 absorbante pe zi..na, eu le schimbam mai des din motive de igiena. Eu poimaine merg la doctor in Chisinau, o sa o intreb daca e normal sa se intample asa.

Ionus, imi pare rau ca o sa trebuiasca sa te gauresti la degete, dar acum e important sa fie totul bine pana la capat rugaciune

Va pup si va urez sarcini usoare si fara probleme.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1254 2013-06-09 21:19:19

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

cris, Doamne fereste...
da, e adevarat ce zici tu, asa a fost si la yannick, il trezeau si in maternitate sa suga, pt ca a avut icter, bilirubina 13, cam la limita...

elena asa si eu, inainte de sarcina aveam menstruatie de maxim 4 zile, foloseam doar o.b-uri d 2 picaturi, era parfum, acum dupa sarcina primele 2 cicluri, hemoragii in toata regula, plus s-a marit durata. ultimul a fost de 10 zile, asta de acum parca e mai redus cantitativ, chiar sunt curioasa daca se reduce si drata.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.