homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yaz - amanarea menstruatiei/lipsa menstruatiei

#1 2013-05-27 18:15:07

viviana123
New member
Inregistrat: 2013-05-27

Yaz - amanarea menstruatiei/lipsa menstruatiei

Buna!
Am o nelamurire/problema: iau Yaz de aprox. 6 luni, nu am avut niciodata probleme, menstruatia a venit in aceeasi zi, iar la ultimul control ce l-am avut luna trecuta mi s-a confirmat ca sunt perfect sanatoasa. Am unit doua blistere, aprilie si mai (trebuia sa am menstruatia in data de 4 mai, dar din diverse motive am decis sa o aman o luna).
Nu am avut niciun efect secundar, totul a fost ok. Ultimul contact l-am avut in data de 11 mai. Am luat pilulele la ora care trebuia, poate o diferenta de +/- 2 ore, dar rar se intampla asta, dar am uitat sa iau primele doua din trei pilule active, roz-deschis, din ultimul rand al blisterului, ultima saptamana. Mi-am amintit de ultima abia dupa 18 de ore....si am ales varianta de a trece direct la pastilele placebo, intrucat am simtiot SPM, iar prima pastila uitata era in data de 22 mai, ultimul contact fiind in 11 mai. Am intrebat-o pe asistenta medicului meu in privinta asta si mi-a zis ca am fost protejata pana atunci.
Problema este ca nu am avut menstruatie, ar fi trebuit sa am sambata, dar nu am decat simptome si atat (dureri de ovare,nu sunt dureri puternice; balonare etc.) Eu tind sa cred ca am gresit intrerupandu-le asa, din nefericire, dar ma ingrijoreaza lipsa menstruatiei.
Ce ma sfatuiti sa fac? Am inceput deja aseara alt blister, mi-a fost recomandat sa fac asta. Sa-l continui chiar daca nu am menstruatie? Este ok sa le intrerup si sa astept sa vina? Exista posibilitatea sa fiu insarcinata? (mi-am cumparat si un test de sarcina).
Sunt foarte derutata. Va multumesc! smile

#2 2013-05-27 18:31:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Yaz - amanarea menstruatiei/lipsa menstruatiei

Eu zic sa continui, risc de sarcina era numai daca aveai contacte dupa pastilele uitate, inainte nu e problema... e chiar o posibilitate sa-ti vina menstruatia azi-maine

#3 2013-05-27 18:38:36

viviana123
New member

Si eu am considerat ca e mai ok sa continui decat sa le intrerup iarasi, si sa le iau asa haotic....risc sa-mi dereglez organismul urat de tot. Da...am incercat sa exclud ideea de sarcina  smile
Multumesc pentru raspuns! big_smile

#4 2013-05-27 18:40:44

heimdall
Diamond member

A, si nu uita sa te protejezi pana iei 7 pastile din folia asta noua

#5 2013-05-27 19:05:47

viviana123
New member

Da da, am bifat si asta! smile Multumesc! smile

Publicitate

loading...

#6 2013-05-30 18:14:58

lala210890
New member
Inregistrat: 2011-11-06

Buna ziua.am si eu o intrebare daca se poate .in ziua a 10 am uitat sa iau pastila si in ziua a 11 knd mi-am dat seama k nu am luato le-am luat pe amandoua odata .tin sa specific k in ziua a 10 am avut contact sexual .de sambta a  inceput spotingul urmat sa sangerare nu abundenta dar deranjanta .ar trebui sa ma ingrijorez?e normal? din cate am citit eu pe prospect nu e risc de sarcina.

#7 2013-05-30 18:29:30

heimdall
Diamond member

nu e risc pentru contactul dinainte, dar sa te protejezi 7 zile dupa pastila uitata

#8 2013-06-01 21:47:38

lala210890
New member
Inregistrat: 2011-11-06

asta insemna k mi-a venit ciclu mai rpd k deja sunt de o saptamana .ps: pe mine ma tine ciclul o sapt , dar eu ink tot sangerez desi am inceput de duminica sa sangerez?

#9 2013-06-21 13:05:22

ninia_guapa4u
Full member
Inregistrat: 2007-04-05

Buna tuturor,

De curand am aflat ca peste 2 luni trebuie sa merg la o nunta. In mod normal menstruatia ar trebui sa inceapa lunea si sa ma tina pana vinerea, iar sambata as avea nunta. Problema e ca in toata agitatia nuntii, caldura, posibil sa mai am mici scurgeri. Iar rochia e de culoare deschisa. Vreau sa imi vina menstruatia mai repede. Ar fi in regula daca nu as mai luat ultimele 3-4 pastile din blister? Asa menstruatia ar aparea mai devreme, ar tece cu 3 zile inainte de nunta si as fi sigura ca nu ma trezesc cu surprize. Credeti ca e ok, exista ceva risc (in afara de cel de protectie suplimentara)? Nici nu as vrea sa unesc doua folii, am auzit ca nu e bine.

#10 2013-06-21 13:59:02

heimdall
Diamond member

eu zic ca mai bine unesti doua folii, nu stiu ce ai auzit, dar nu e nicio problema

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.