homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

4femina, cum va simtiti de la ele?

#1 2013-06-06 16:40:54

corin321
Membru
Inregistrat: 2013-06-06

4femina, cum va simtiti de la ele?

Buna! Farmacista mi-a recomandat sa iau 4femina pe post de hepatoprotector. Am citit prospectul si am vazut ca aujta la ameliorarea efectelor pe care Ac le au asupra corpului. Vreau sa stiu experienta voastra depre acest, hepatoprotector? supliment?..nu am inteles nici eu. Ma intereseaza mai mult efectele adverse, ati intampinat vre'un efect advers?...pe prospect nu scrie  nimic...Le am cumparate de 1 luna de zile si nu indraznesc sa le administrez. Am ficatul marit, TGO si TGP-ul arata dublu de baremele normalului, insa din pacate medicul meu de familie a incercat sa ma trateze cu complex de omega pentru colesterol si ficat, nu sunt deloc multumit...infine..revenim. Deci, fetelor, cum v-ati simtit de la 4femina?

#2 2013-06-06 17:07:19

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: 4femina, cum va simtiti de la ele?

Nu mi se pare o idee buna sa iei pentru niste probleme hepatice reale un astfel de supliment, care e 90% marketing bazta pe faptul ca multe femei folosesc anticonceptionale.
Ai facut analizele pentru hepatite sau stii care e cazua pentru care transaminazele sunt marite (steatoza de exemplu, ai facut echo) ? Regim alimentar ai tinut ? Omega3 e foarte buna pentru problemele cu colesterolul, ai urmat tratamentul o perioada suficient de lunga ?

#3 2013-06-06 17:30:55

corin321
Membru

Am facut testele pentru hepatita care au iesit negativ, echo nu am facut pentru ca din pacate nu am fost destul de informata in perioada aceea, iar medicul de fam...no comm.. cred ca intelegi ca sunt f dezamagita. Regim alimentar nu am tinut, si culmea medicul este specializat si pe nutritie!!! Probabil nu a vrut sa imi acorde atentie pentru ca nu eram asigurata in perioada aceea ( plateam oricum 30 de lei fiecare consultatie la cabinet)... Omega am luat 1 luna de zile.. Analizele au fost facute inainte de Craciun, am incercat sa am grija cat de cat la alimetatie, am slabit aprox 5 kg..insa greu... Deci, sa intelg ca nu crezi in capacitatea 4femina in a combate afectele adverse ale Ac?

Ultima oara a fost editat de corin321 (2013-06-06 17:39:13)

#4 2013-06-06 17:40:51

heimdall
Diamond member

iei AC momentan ?

#5 2013-06-06 17:43:30

corin321
Membru

da, medicul ginecolog mi le-a indicat

Publicitate

loading...

#6 2013-06-06 17:49:09

heimdall
Diamond member

atunci mergi la un medic de planning sa discuti daca in situatia ta mai e cazul sa le iei, de vreme ce ai rezultatele astea la analize, e clar ca bine nu-ti fac... eu as renunta la ele si dupa cateva luni as reface analizele, e foarte posibil sa se imbunatateasca simtitor

#7 2013-06-06 18:02:51

corin321
Membru

e cu dus si intors toata povestea.. Ac le iau pentru ovare polichistice, s am mai luat acum 3 ani cand si-au facut treaba foarte bine...

#8 2013-06-06 18:06:52

heimdall
Diamond member

trebuie sa te informezi si tu si sa vorbesti cu un medic care stie ce spune ca sa decizi ce e mai bine... nu poti nici sa-ti distrugi ficatul
solutii sunt si naturiste pentru ovarele polichistice, dar cum ziceam, informeaza-te fiindca asta e lumea in care traim, ideea e sa se vanda medicamente in primul rand, nu intereseaza pe nimeni ce consecinte au respectivele medicamente asupra ficatului tau, pe tine insa ar trebui sa te intereseze

Ultima oara a fost editat de heimdall (2013-06-06 18:07:49)

#9 2013-06-07 17:52:14

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

ginecologii dau anticonceptionale pe banda rulanta pentru ovare polichistice. parca, daca asta e "segmentul" lor (zona genitala), nu pot sa se gandeasca si la alte organe precum ficatul; mai ales ca niste ovarele polichistice nu reprezinta o boala in sine care sa trebuiasca tratata (nu neaparat cu anticonceptionale, dar e mai convenabil pentru ei sa le prescrie pe astea). cu monitorizare (pentru a elimina posibilitatea ca un chist mai marisor sa apara la un moment dat, ceea ce e posibil la orice femeie pana la urma) se poate sta si asa; iar daca se doreste un copil si ovarele polichistice sunt banuite a fi cauza de infertilitate, doar atunci ar merita investigat si la endocrinolog, eventual, si tratat.

alta chestie pe care o mai banuiesc eu e ca medicii prescriu un anumit medicament, chiar daca nu e prea potrivit pacientului, pentru ca au un comision de la firma farmaceutica ce il produce; ar fi intradevar o mare problema de etica. noi macar suntem libere sa ne informam si sa incercam sa vedem problema in ansamblu, la modul: oare chiar e nevoie sa ma "tratez" de ovare polichistice cu medicamente care imi fac rau ficatului? (si, ca sa imi repar ficatul in acelasi timp, sa iau in plus un produs care e "ultimul racnet" in materie de marketing?) la tine se pune intrebarea daca nu ar fi ideal sa intrerupi totusi contraceptivele, daca ai putea gasi alta metoda de contraceptie care sa nu iti pericliteze ficatul, care deja are niste valori peste limita. ovarele polichistice chiar nu sunt o problema arzatoare de tratat acum, cel putin in cazul tau.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-07 18:06:49)

#10 2013-06-12 06:25:15

property management new o
Banat
Inregistrat: 2013-06-12

reclama

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.