homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28-30

#552 2013-07-13 14:49:56

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28

Andre, da, nu e caniculă, dar nu ies din casă dec?t la nevoie. Asta p?nă mă plicti eu și de statul ?n casă lol
Tu ești o norocoasă, ai avut o sarcină de vis cu o super burtică puss
Nu știu de ce am ?nceput să mă umflu, poate contează și faptul că zilele astea am tot avut treabă...
Ieri ați ?mplinit 5 ani de căsătorie, la mulți ani!! puss M?ine sărbătorim și noi un anișor smile
Am citit că naști la privat, la Athena sau President?

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

#553 2013-07-13 16:19:57

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

Buna!!Am dormit si eu putin. cascat

Andreea mda,si eu am ramas  forgetit ,dar prostimea e in floare la ele.Poate de o viola pe aia mai tanara ii era mai bine,si nu mai urla. chicot Te mai desparte duminica,si ajungi la marea intalnire.Ai programata si ora de cezariana?Vei intra tot tu sa ne zici ce si cum?La nume e decis 100%? puss

Tymo deci l-ai obisnuit in patut,bravooo!!Eu am o groaza ca nu va sta,mi se pare imens acel patut,pt un bebel asa mic(ma refer al meu,ca nasc mai mult spre iarna,si sa nu-i fie frig  chicot ).Treaba in gradina  rotfl2 ,esti in stare? puss

Jasmina nu ai mai iesit pana la urma?La noi s-au invitat altii in vizita,ca de nu ieseam.Poate reusesc sa scap,si ies macar pana in parc,ca in casa e teroare. puss

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

#554 2013-07-13 17:02:03

Jasmina
Full member

Ioana, ba am ieșit după p?ine și mere lol P?nă acum am făcut curățenie. Eu ies din casă, numai că ziceam că nu-mi arde de plimbări sau mers prin magazine c?nd e cald și dacă nu e nevoie lol

#555 2013-07-13 17:25:14

betty200
Full member
Inregistrat: 2012-02-27

Va scriu pe scurt cum au decurs lucrurile la nastere:

Cezariana a fost programata la 39 saptamani si 1 zi dupa ultima menstruatie si 38 saptamani si 3 zile dupa ovulatie. Inainte cu o zi am facut 2 injectii la diferenta de 12 ore, pentru maturarea plamanilor (medicul a indicat sa le fac ca sa eliminam orice riscuri chiar daca la varsta asta a sarcinii nu e nevoie). In noaptea dinaintea operatiei de la ora 2 au inceput ceva contractii neregulate (posibil si din cauza emotiilor), la ora 7 am ajuns la clinica, asistentele m-au pregatit, am semnat toate acordurile, inclusiv cel pentru ligaturarea trompelor, bebe monitorizat, etc. La 8 si 20 am intrat in operatie. Mi-au facut rahianestezie pt care m-au intepat de 3 ori, a 3-a oara a reusit, am simtit un usor discomfort ca o presiune cand a inceput sa introduca substanta dar in cateva secunde n-am mai simtit nimic si imediat picioarele si bazinul au amortit complet.

Imediat dupa anestezie, 5 minute am avut singurul discomfort din toata afacerea, ceva mai mare din cauza ca mi-a scazut tensiunea si auzeam aparatele alea facand zgomote alarmante iar eu simteam ca ma sufoc dar asta a fost ceva care mi s-a intamplat doar mie, nu-i regula generala, eu aveam tensiunea foarte mica si in sarcina. Dupa ce mi-au rezolvat rapid tensiunea m-am simteam chiar f bine si comunicam, glumeam cu medicii care operau. In 5 minune au scos fetita care a plans imediat, chiar inainte de a o scoate de tot drept pt. care a primit nota 10 cu steluta. Sentimentul care l-am avut in momentul in care mi-au dat-o sa o pupicesc nu voi putea sa-l descriu niciodata in cuvinte ... o descriere superficiala ar cuprinde: un amestec de curiozitate (in prima parte) si usurare ca totul e bine, ulterior.

Dupa ce au dus-o pe fetita a mai durat in jur de 30 minute totul si m-au dus la terapie intensiva unde incet am inceput sa ma dezmortesc. Dureri n-am avut deloc singura perioada putin neplacuta a fost prima mobilizare din pat la 8 ore de la cezariana, m-au ajutat sa ma ridic din pat si sa merg vreo 10 m (asta a cuprins o senzatie de arsura destul de intensa la nivelul taieturii). Ulterior n-am mai avut dureri cand stateam intinsa in pat. Usor discomfort a fost doar cand ma intorceam pe o parte si alta (asta cam 2 zile) apoi ma miscam relativ ok. Cand am venit acasa (in ziua 5) ma miscam bine de tot.

Concluzia mea in urma nasterii, comparand cu cele 2 nasteri naturale este ca as alege in orice moment cezariana in detrimentul nasterii naturale. Intr-adevar daca as mai vrea inca 1 sau 2 copilasi poate ca as incerca sa suport o nastere naturala penru a elimina riscul uterului cicatriceal dar in cazul meu m-am felicitat pentru alegerea facuta. La cele care nu va ganditi sa mai nasteti in viitor le-as indica cezariana fara sa stau pe ganduri, e un mod deosebit de elegant si fara dureri de a naste (cel putin eu asa am experimentat-o).  Acum dupa 7 zile de la operatie sunt complet mobila si fara dureri.

Ultima oara a fost editat de betty200 (2013-07-13 17:39:44)

#556 2013-07-13 18:41:23

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

Fetelor, am făcut repetat azi beta hcg-ul si cei de la synevo au fost prompți si mi-au trimit rezultatul acum..dib pacate a scăzut la 3,1 sad cred ca acum pot sta liniștița pana pe 20 la control sad poate a fost doar o dereglare hormonala, cum a spus medicul de familie,  sau poate ar fi fost cu probleme sarcina si tot raul spre bine sad era mai ușor de dus gandul ca nu raman decat gandul ca pierd o sarcina sad cred ca se exclude și o extrauterina,  cosmarul meu c mai mare, nu?

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

Publicitate

loading...

#557 2013-07-13 20:10:04

Alinutza30
Sr. member
De la: Busteni
Inregistrat: 2013-02-22

Buna tuturor puss Tymo felicitari din suflet mamico,ti-am citit povestea cu sufletul la gura ,e fff impresionanta si ma bucur tare mult ca totul a decurs bine si amandoi sunteti ok puss Betty felicitari pentru printesa superba si perfecta,povestea e fara cuvinte iar modul de exprimare ne face sa nu mai privim cu atata teama momentul nasterii, puss Iulia imi pare sincer rau pentru rezultat,gandeste-te ca poate asta a fost voia domnului si nu iti pierde speranta puss   Restul fetelor va pup,am citit tot din urma dar nu am scris,nu ma simt bine deloc ,de 2 nopti nu dorm din cauza tusei bietul bebe l-am zapacit.Acum iau vit c cu propolis sper totusi sa treaca cu toate ca incep sa fac temperatura,ma doare usor capul si ma simt tare ametita.

Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013 bebe

#558 2013-07-13 20:34:11

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

buna seara burtici!
Am uitat sa va zic ieri ca am intrebat-o pe doc de anumite aspecte asupra carora eram nelamurita:
Mi-a zis ca am voie sa fac baie in cada atata timp cat nu stau foarte mult (gen o ora) si nu e apa foarte fierbinte. Asta cu apa e valabil si ptr dus
Alcoolul e permis in cantitati mici si nu bauturi spirtoase si nici in fiecare zi. Nu va ganditi acum ca sunt vreo alcoolica care nu se poate abtine dar mai bea sotul vin rosu de exemplu si imi e poftaaaaa drool si am mai baut de la el si stateam cu constiinta incarcata daca nu cumva am facut ceva aiurea
Siii ... sexul mi-a zis ca e permis DAR sa evitam daca am dureri de burta. Oricum sotul nu vrea ca ii e frica asa ca sad

Eu ma simt bine dar am niste junghiuri in partea dreapta in zona ovarului si ma doare putin si daca apas. Nu e o durere puternica, mai mult o jena. Vi s-a intamplat? Am motive sa ma ingrijorez?
pup

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#559 2013-07-13 21:37:42

Ioana84
Insomniac member

Buna seara fetelor!!

Betty felicitari,o nastere frumoasa ai avut.Si iti multumesc ca ai impartasit cu noi experienta ta.Sa inteleg ca e mai accetabila o cezariana,decat o sarcina normala,asta in caz ca nu mai vrem alt copil.Pupicei la dolofanica ta si multa sanatate voua!! puss

Iulia la o beta care trece de 5,e sarcina 100%.Tu ai mai avut un avort,la cate sapt?Sau am inteles eu gresit?Nu te-au sfatuit sa mergi sa faci niste analize,sa vezi cum e cu trombofilia la tine,poate ai nevoie de un anticoagulant,asa te ajuta sa tii sarcina.Imi pare rau ca a iesit un numar mic,dar iti doresc din inima sa ramai cat mai repede,si ai sa ramai,asa am patit si eu de multe ori.O extrauterina merge beta,creste incet,dar nu coboara asa mult. puss

Alinus nici acum nu ti-a trecut tusea??Sper din inima sa-ti treaca,ca e groaznica tusea.Mie cu lamaie si miere mi-a trecut in 24 de ore. puss

Emy buna!!Si eu beau o gurita de bere de la sot,inainte sa raman insarcinata,nu puneam in gura nici 1 picatura de alcool,dar acum cred ca vrea bebe  chicot Asa am zis si eu cu sexul,dar tot ne intalnim de 1-2 ori pe saptamana,parca imi e mila de el,si lui al meu ii e frica,nu zice hai,dar e fff multumit cand ma ofer eu chicot Sa stii ca si eu am asa junghiuri,si a zis doct ca e normal,am momente cand ma doare si cand calc,dar am inteles ca e ok din cauza ligamentelor,nu uita ca o femeie in sarcina isi schimba postura,si organele si muschii se pregatesc sa duca ghiozdanelul in fata chicot  puss

#560 2013-07-13 21:56:03

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

Alinutza, Ioana mulțumesc pt gandurile bune smile poate o sa fie cu noroc data viitoare. .

primul avort nu a fost spontan/menstrual, desi poate daca asteptam, cine stie ...ci a fost o decizie proprie carea parea potrivita pe moment acum 10 ani  sad sincera sa fiu, mai țin minte doar ca sarcina era mica. .stiu asta pt ca nici măcar nu am repetat testul de sarcina ci am mers direct la dr sad ..asa ca nu ma pot baza pe un istoric

Acum o sa ii povestesc dr tot ce am experimentat,  ?ncluzand ultimele 2 menstruatii care au fost neobișnuite. ..

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2013-07-13 21:56:45)

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#561 2013-07-13 21:59:51

Ioana84
Insomniac member

Iulia sa inteleg ca acum 10 ani ai vrut tu sa intrerupi sarcina?Tu oricum vb cu doctorul si vezi ce te sfatuieste,ca totusi poate ai nevoie de vreun tratament ceva.Important e sa ramai insarcinata cat mai repede.

#562 2013-07-13 23:27:45

betty200
Full member
Inregistrat: 2012-02-27

Ioana, bazandu-ma strict pe experienta mea, da, cezariana a fost de departe mai eleganta si nedureroasa ca oricare dintre cele 2 nasteri naturale chiar daca a 2-a a durat doat 2 ore cu totul, n-as mai trece niciodata prin durerile respective, au fost cumplite din punctul meu de vedere. Probabil sunt fete care experimenteaza in alt mod nasterea naturala, la mine au fost horror amandoua.

#563 2013-07-13 23:55:05

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Buna seara, burtici!

Betty, felicitari din suflet, mamico! Sa creasca mare Bianca si sa va bucurati de ea in fiecare zi!

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#564 2013-07-14 02:20:44

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Ma scuzati ce este dezlegarea la iesit afara? Dat de preot neutral

#565 2013-07-14 06:15:28

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Neata... Betty felicitari inca o data... m-a incurajat povestioara ta! big_smile Sper sa decurga totul ok si la mine.

Eu iar sunt matinala... de la 5 jumate is treaza si nu stiu de ce, am adormit pe la 12 si ceva azinoapte.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#566 2013-07-14 08:14:11

Andreed
Addicted member
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Neata  puss  kram

Betty multumim ca ne-ai impartasit povestea, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!

Khristall eu de cateva nopti nu mai pot dormi, probabil din cauza emotiilor chicot

Jasmina la Athena nasc.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#567 2013-07-14 08:27:38

Ioana84
Insomniac member

Buna dimineata fetelor!!

Betty am inteles.De copilul vei vrea sa fie ultimul,si eu cred ca as vrea sa fac cezariana,ceruta de mine.Dar am inteles ca de faci cezariana cu primul,nu poti avea mai mult de 2 copii,nu?Plus ca la mine,cu toata grasimea aia,pana se uneste la loc,ohhhooo,acum sa vedem.As fi optat pentru nastere naturala+epiduriala obligatoriu,acum sa vedem,nu fac planuri,dar imi  frica de mor. puss

Jacqui de asta nu puteai dormi tu la 2 dimineata? chicot Nu stiu sa-ti raspund referitor la dezlegarea data de preot. puss

Khristall emotiile isi spun cuvantul.Poate reusesti sa dormi la loc,sau sa recuperezi ziua,ca acusi vine ziua unde trebuie sa fii fresh pt marea intalnire. puss

Andreiut si tu treaza?Maine a ajuns,mama ce emotii ma pot lua pe mine,cand va citesc pe voi,si vrand ne vrand stiu ca si eu voi ajunge la ziua aia. rodnar Mariuca ce mai face? puss

#568 2013-07-14 10:07:38

clauclau
New member
Inregistrat: 2013-06-15

Jacqui a scris:

Ma scuzati ce este dezlegarea la iesit afara? Dat de preot neutral

'neata fetele... iti citeste preotul si tie si copilului ceva dupa nastere sa puteti iesi din casa pana la botez; asa se zice ca n ar fi bine decat dupa botez sa scoti copilul afara ... pupici smile

#569 2013-07-14 10:44:44

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

buna dimineata
ieri am stat in curent ... si azi noapte m-am trezit plangand de durere de cap grater Am luat un paracetamol azi noapte si unul acum dimineata ... la homeopat n-am ajuns ca avem niste probleme cu banii in ultima vreme . Nu stiu ce sa mai fac oricat ma pazesc tot isi face sinuzita asta de cap. Si ma simt asa vinovata cand iau medicamente ptr ca ma tem sa nu ii fac rau lui bebe. Pe de alta parte la mine durerea e asociata cu varsaturi, sensibilitate la lumina etc

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#570 2013-07-14 11:41:33

Jasmina
Full member

Neața!

Voi nu puteți dormi, dar eu am un somn ?n mine..acum o jumate de oră m-am trezit și m-am culcat ?nainte de 12 big_smile De  c?teva zile mă simt obosită sad

Andree, baftă multă m?ine puss abia așt să intri să ne povestești cum a fost marea ?nt?lnire puss

Khristall, tu ai cezariana programată sau aștepți să se declanșeze travaliul? puss

Emilia, și eu mai aveam dureri de burtă / ovare și tot ?ntrebam pe aici dacă e normal. Se pare că sunt normale, cele mai multe dintre noi le simțim. Dacă dr. a zis că e ok să faceți dragoste, faceți, măcar din c?nd ?n c?nd. Cum zicea și Ioana, și noi ne iubim cam o dată pe săptăm?nă, nu insistăm mai mult. E ok și așa, chiar dacă nu mai e la fel, ?n sensul că suntem mult mai grijulii , ne mișcăm mai ?ncet, etc. Avem timp să recuperăm după naștere smile E important să comunicați.

O duminică frumoasă!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.