homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28-62

#1160 2013-07-20 22:12:43

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28

Rose fetei mele ii merge ff bine cu lp. Eu am alaptat pana la 2 luni si jumatate, si am renuntat pt ca de fapt ea nu mai voia la san...o puneam, sugea 5 minute, apoi refuza sanul si plangea (cred ca nu ii placea sa traga in gol), ii faceam repede biberon si manca pe nerasuflate tot din el. M-am luptat cam 2 saptamani asa cu ea si apoi am renuntat de tot, mi s-a parut ca mai mult o chinui...ea e f fericita si cand mananca si cand se trezeste si in cursul zilei...parca nici nu stie sa planga, e tot un zambet mereu. smile
Nu te gandi ca nu va fi fericit cu lp...ideea este ca atunci cand ii dai din biberon, sa il tii in brate, sa il mangai, sa il alinti, sa ii vorbesti...sa simta afectiunea, sa fie un moment placut masa. La noi, pt ca vorbesc cu ea si o mangai cand mananca, dureaza masa destul de mult, ca acum mananca, acum rade, iar mananca, si tot asa, pana se satura..
Ca si cantitate, acum papa intre 170 - 200 ml laptic la o masa (dar are 5 luni si o saptamana), si are 5 mese pe zi, deci in total intre 900 ml si 1 litru de lapte pe zi. A luat ff bine in greutate mereu, nu se constipa niciodata, nu am avut nicio problema.
Ai grija sa ude scutecele mereu...daca nu, e semn de deshidratare. Trebuie sa faca pisu des... Acum sincer, sunt si eu convinsa ca lapticul matern e minunat dar daca nu e nu e, nici sa chinui copilul, sa ramana nemancat...o sa iti fie greu la inceput dar cu timpul te vei obisnui si cu lp, pt ca vei sti ca ai facut ce a fost mai bine pt el. Cine nu s-a confruntat cu problema asta nu va intelege dar lasa tu ce zic altii, important e sa ii fie bine lui bebe. Eu zic ca se va obisnui cu biberonul si o sa ii placa.. Bafta! puss

LE Si iti recomand biberoanele Natural de la Avent, tetina are oarecum forma sanului...fata mea le-a acceptat f bine intotdeauna.

Ultima oara a fost editat de cris8 (2013-07-20 22:18:11)

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1161 2013-07-20 22:40:06

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Da, Cris, am si eu un biberon din ala, plus inca 2 de la Avent, celalalt model. Problema este ca el face urat la laptele praf, noi suntem exact in situatia inversa, bebele meu nu e mare gurmand, prefera sa se joace la sanul gol, cand ii bag in gura biberonul se stramba si face o fata foaarte expresiva de neplacere, si e clar ca bea de nevoie, dar eu am fff putin lapte, am facut tot ce a fost posibil sa cresc productia, dar nu s-a putut...ca si tine dealtfel. Azi a mancat binisor , dar de ieri si pana azi la pranz a facut greva , am crezut ca ajungem la spital, abia uda pampersul. Chiar daca azi a mancat binisor pe seara, imi pun serios problema sa renunt, pt ca mi se pare un chin pt el, si pt mine- sincer astept cu groaza mesele, sa vad in ce dispozitie va fi, si nu cred ca este normal acest lucru...
Un singur lucru ma retine, faptul ca la nevoie am un instrument foarte rapid de calmare, e miraculos cum adoarme imediat cu sanul. Si faptul ca el iubeste sanul asa de mult, mi se pare ca ii iau prima placere a vietii lui. Tu, din fericire pt tine, nu ai avut aceasta dilema.Sper insa sa se obisnuiasca si el.
Oricum, daca mai aud teoriile cu 'perfectiunea naturii' si 'legea cererii si a ofertei in alaptare' imi iau campii.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#1162 2013-07-20 22:47:43

cris8
Insomniac member

Off Rose..imi pare rau ca e asa greu...da, e muuult mai greu la tine daca el adora sanul...e mea era mancacioasa rau si prefera mancarea, de oriunde ar fi venit ea... smile
Eu zic ca e mai bine sa treci pe lp, si pt el si pt tine, ai facut tot ce ai putut, se va obisnui si cu biberonul daca nu va mai avea sanul, eu asa zic...si nu, nu e ok nici pt tine sa fii atat de stresata pe tema asta, dar te inteleg...cum sa nu iti faci griji cand stii ca e nemancat?? sad
Iar cu linistitul, gasesti tu alta metoda...fata mea de exemplu se linisteste imediat cand o tin in brate si o legan asa putin, sau cand ii cant ceva ...mereu adoarme la mine in brate...o sa gasesti  ceva ce ii place...

LE Schimba marca de LP, poate nu ii place asta pe care il ai acum, am mai auzit asta...
La 3 luni fata mea manca in medie cam 150 ml la o masa, m-am uitat acum in caiet, am un caiet in care eu tot notez cat mananca la fiecare masa smile

Ultima oara a fost editat de cris8 (2013-07-20 22:54:13)

Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune

#1163 2013-07-20 23:05:53

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Cam atat mananca si el, poate ceva mai putin, din care doar 30-40 ml lm, restul lp. Imi dau si eu seama ca nu ne face bine nici mie, nici lui stresul asta, si de asta zilele astea voi lua o decizie. Daca continua chinul, voi renunta. Laptele l-am schimbat din Aptamil in Humana pt ca era constipat. Nu am vazut vreo diferenta, oricum mie mi se par scarboase rau amandoua. smile
Si eu am caiet. smile

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#1164 2013-07-20 23:51:33

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Buna seara, burtici si mamici! Ce faceti?

Andreea, felicitari pentru bebe Matei, sa iti traiasca si sa va bucurati de el!!

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

Publicitate

loading...

#1165 2013-07-21 08:46:23

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

Buna dimineata mamici si burtici!!

Va doresc o duminica frumoasa!!

puss

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

#1166 2013-07-21 08:52:40

smile_my
Banat
Inregistrat: 2007-07-25

neatza burtici si o duminica faina smile
Andreea, sincere felicitari, un bb sanatos si mancacios. ps. eu cum pot da de u pe FB?
va pup burticile puss

Chiar daca in al noualea cer stelele-si cauta partener sa-l tina cu miere si lapte,tu ai ales sa ramai pe pamint cu iubirea facind legamint, stiind ca in ceruri e frig si e noapte .   hjartahjartahjarta

27+

#1167 2013-07-21 08:57:48

Ioana84
Insomniac member

Smile buna!!Ce mai faci?Cum te simti?Bebe?Cand mai mergi la control?Ce planuri ai pe azi?

#1168 2013-07-21 09:13:18

smile_my
Banat

buna Ioana, noi suntem tare active, atat eu cat si jumatea asta de kg de fericire ce creste zi de zi in mine si pe care o ador <3
azi stam cuminti la riposo ca ieri am fost la munca si dupa la cumparaturi la la 15.30 la 21.30 deci ne-am cam obosit, ma ard talpile de la atata mers pe jos. Dar sunt bucuroasa ca i-am luat la puiuca mea o paturica felpata, 5 bodi cu maneca lunga, un costumas si o bentita cu fundita lila de pus pe capuc. Mie mi-am gasit o rochie de mers la o nunta si 2 bluzite, stii u cum ii cu reducerile in It, iti convine sa astepti momentul reducerilor.
Am fost la morfologic sap asta, bb meu dormea cu degetul in gurita, nu a fost deranjata deloc, la un moment dat s-a trezit doar pt a schimba pozitia, e o dulce ,pup-o mama pe ea puss rezultatele sunt f bune, deci nici o grija nu avem, chiar si la analizele de sange, zicea ginecologul ca am valori f bune, de parca sarcina nu m-ar afecta cu nimic, imi prieste. Am primit liber si foaie de mers acasa cu avionul in 15 aug, deci multumim Domnului ca suntem f bine amandoua pana in prezent.
U cum mai esti, cum e cu durerea in spate? Eu va citesc zi de zi doar ca scriu mai rar

Chiar daca in al noualea cer stelele-si cauta partener sa-l tina cu miere si lapte,tu ai ales sa ramai pe pamint cu iubirea facind legamint, stiind ca in ceruri e frig si e noapte .   hjartahjartahjarta

27+

#1169 2013-07-21 09:23:43

Ioana84
Insomniac member

Ma bucur ca e activa,ai plimbat-o ieri,bravo.Ce ai cumparat ai gasit la reducere?De la ce magazin?In ce oras ai zis ca esti?Aici e atat de ieftin,ca iti imbraci tot neamul,serios.Acasa nu ai mai fost?Si eu am asteptat la oferta carutul pt bebe,abia astept sa-i iau hainute,dar al meu sot nu e convins 100% ca e fata,asa ca mai astept si maine eco,sa vedem ce ne zice.Deci mergi acasa,stai mult?Si analizele mele sunt prea bune,sper sa ramana asa.Pe mine m-a terminat spatele aseara,m-a masat sotul,dar bine ca m-a luat somnul,de la oboseala,ca de nu ma vaitam toata noaptea.

#1170 2013-07-21 09:37:41

smile_my
Banat

Da erau la reducere de pana la 70%, poi costumasul de la 12 E l-am luat la 3.5 E la Kiabi, Roma.
Acasa nu am fost de la revelion, vreau sa ma vada mamica mea cu burtica si stau 3 saptamani.
Maine la eco o sa se vada si putulica puiucului tau, o sa vezi si nu o sa te mai opresti din cumparat, cand intri intr-un magazin de bebe nu iti mai vine sa iesi.
Am vazut ca ai luat trio la 444 parca redus cu mai bine de 100 E si ii f fain, sa il foloseasca sanatoasa puiuca.
Acuma poate te doare cum apasa si greutatea lui bb pe coloana, ii mare deja. Uitam noi de orice durere cand avem puii in brate puss

27+

#1171 2013-07-21 09:46:28

Ioana84
Insomniac member

Eu nu am aici Kiabi,eu am aici Oviesse sau Bernardi,cu reducere de 70%,sunt super ieftine.Si eu m-am dus sa ma vada lume cu burtica,multi ziceau ca nu voi avea copii,si de-a naibii m-am dus,dar sa fim noi sanatoase cu puii si sotii nostri,gura lumii,nu o pot inchide.M-am gandit ca nu se merita,ca raman toate mici,poate voi lua mai mult 3-6 luni,ca imi pare rau sa nu le folosesc,adevarul ca le-as vrea pe toate,sunt toate frumoase,cu personaje disney.Multumesc,da 444 am dat.Tot de la sarcina ma doare,dar caldura asta pe mine ma omoara,innebunesc.O zi frumoasa sa ai.

#1172 2013-07-21 09:54:36

smile_my
Banat

eu am primit f multe de 3-6 luni, si de asta iau mai micute, pt spital si prima luna.
lasa lumea, ca nu traim cu lumea, daca nu avem ce manca azi nu vine nimeni sa ne puna in farfurie, tot cu sotul imparti.
pt caldura fa dusuri cu apa dezmortita,is f revigorante.
ms frumos, si tie, si voua burtici, o zi frumoasa va doresc  puss

27+

#1173 2013-07-21 10:00:04

anorien
Hero member

Neata fetele,
Cine e de prin Constanta, ce parere aveti de dr Fawaz? Dar de Raica? Ambii de la Euromaterna. Nu stiu la care sa merg...
La Raica merg de ceva vreme, dar nu prea e chimie intre noi, nu comunicam f bine, de Chazli Fawaz am auzit numai de bine, ca e f glumet si sta mult ccu pacienta in cabinet si e si profi, dar cica e f aglomerat si mi-e teama ca la cat e de aglomerat poate ii nasc mai multe gravidute in aceeasi zi si nu apuca sa vina la mine smile

#1174 2013-07-21 10:08:59

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

buna dimineata

anorien,felicitari pt sarcina!numai bine iti doresc pana la capat.

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#1175 2013-07-21 10:43:40

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Neataaaa puss
Sonishuuuu puss ce facii?

#1176 2013-07-21 10:49:11

cris8
Insomniac member

Neata,

Rose eu i-am dat NAN, asta mi s-a recomandat de la maternitate, noua ne-a mers ff bine cu el si atunci nu l-am mai schimbat. Insa am aflat ulterior ca ar fi mai bun Hipp, cica e bio...am avut asa un regret ca nu i-am dat Hipp dar daca incepusem cu NAN si ne-a mers asa bine, doctora a zis ca nu face sens sa il schimbam..ca cel mai bun lapte nu e o marca anume, ci acela cu care copilului ii merge bine, adica ia bine in greutate si nu se constipa.
Sa stii ca eu am pus pe limba si laptic de al meu si NAN smile si nu mi s-a parut absolut nicio diferenta la gust...eram curioasa.. smile

Si cand ma gandesc ca mie mi s-a spus: "Daca o tineai continuu la san si nu ii dadeai LP sigur venea laptic cat ii trebuie" bang si te aud pe tine acum ca ati ajuns la deshidratare.. sad Sa nu mai aud astfel de teorii ca innebunesc! unii chiar nu stiu ce vorbesc...

#1177 2013-07-21 10:57:27

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

jac puss pe acasa.

cris puss

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#1178 2013-07-21 11:03:15

anorien
Hero member

sonia: multumesc frumos!

Fetelor gravidute, am si eu o intrebare legata de sani.
Eu ieri am fost la proba la rochia de mireasa, proba de dupa retus, la retus am stramtat-o la sani cu 1 cm in fiecare parte ca deh... mi-era mare, dar evident ca ieri cu tot cu sutien nu puteam respira decat pe jumatate. Am dat jos sutienul (am noroc ca rochia imi permite sa o iau si fara sutien) si nu mai e asa stramta, e ok. Dar vroiam sa intreb, eu la nunta voi fi in 8+ Cam cum au fost sanii vostri la 8 saptamani? Cat de mult cresc?! Eu voi mai face o proba pe 1 august...deci la 6+ si voi vedea daca e nevoie de retus de urgenta, dar e cam contra timp pe 1, pt ca pe 17 am nunta :-S
Nu stiu ce sa fac, sa ii mai dau drumul cate 1 cm? nu vreau nici sa ma doara sanii in ea, oricum acum ma dor si cand ii ating cu tricoul yikes

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.