homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28-83

#1559 2013-07-25 12:43:11

Alluna
Full member
De la: Braila, Romania
Inregistrat: 2012-08-04

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 28

Am inteles, Katey smile nu ma supar smile ma bucur pentru prietena ta. smile

Nu-ti fie frica de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo!
Inger in ceruri!

#1560 2013-07-25 12:43:31

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

elena.plahatca a scris:

Andy, ciudat...da, stiu ca de obicei concediile sunt cu programare...dar totusi asta nu e un concediu oarecare, e concediu de paternitate, Ciudat sa nasca femeia dupa programul firmei sotului.

Elena el nu isi ia concediu de paternitate. O sa-si ia concediu de odihna. El lucreaza intr-o unitate militara si asta e politica la ei.

Ioana, din pacate pe neamuri nu ma prea pot baza. Mama are un handicap locomotor si chiar daca va veni la mine sa ma ajute cu pitica, trebuie sa fie cineva care sa poata iesi din casa pentru diferite nevoi. Iar pe soacra-mea nu ma pot baza. Ea are toane, cand e paine lui Dumnezeu cand e o scorpie.

Pe 6 august avem programare la medic.

Fericita mamica de Aida Maria!

#1561 2013-07-25 12:50:20

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Neata fete,

Rose fata mea nu vrea deloc suzeta, eu chiar am incercat sa ii dau dar o scuipa imediat smile. De mancat nu mananca exagerat, acum papa intre 150 - 200 ml la o masa, insa uneori chiar e fitoasa si mananca  mai putin...a luat in greutate foarte bine, dar nu peste media corespunzatoare varstei ei. Degetelul il baga in gurita doar cand ii e foame sau somn. Sper sa se dezvete de el de tot ca nu il tine f mult...mie una nu imi place acest obicei cu degetelul in gurita. smile
Cu diversificarea da, urmeaza sa incepem, i-am dat ieri pt prima data 2 lingurite de supita de morcov, s-a strambat putin dar a papat. Vom continua insa ff lent, a zis medicul meu ca pana la 6 luni ii dam mai mult asa...sa se obisnuiasca, nu ii bagam prea multe pana atunci si nici cantitate mare. De la 6 luni vom incepe mai serios..
Daa...stiu si eu destule cupluri care au patit asa, dupa ce s-au chinuit N ani cu inseminari, fertilizari, al doilea copil a venit imediat...tocmai de aceea sper asa de mult.. smile oricum, mie efectiv mi se pare un vis sa raman natural...daca se va intampla voi fi foarte fericita...oricum de la anul nu ne vom mai proteja, dar nici nu voi mai urmari ovulatie, etc...sunt satula de astea, las totul la voia Domnului.

Ioana, am vazut ca ti-au explicat fetele, e ok placenta ta.

Maje, la multi ani!!!! sa fii fericita si sa fiti sanatosi cu totii!!!

Alluna, bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos!!!

Nu mai stiu ce am citit...

Referitor la vaccinuri, eu am anticorpi la rubeola pt ca am fost vaccinata, caci boala nu am facut-o. Si daca nu as fi fost vaccinata cand eram mica ar fi trebuit sa ma vaccinez acum mare inainte de sarcina, si e mult mai complicat. Si clar nu as fi avut curaj sa raman gravi fara sa am anticorpi la aceasta boala pt ca da malformatii multiple la fat daca o contactezi in timpul sarcinii, indiferent la ce varsta a sarcinii o contactezi, nu exista solutie, e o adevarata tragedie.
Eu clar imi voi vaccina fata mai ales pt aceasta boala. Va creste, va dori sa faca copii si nu vreau sa aibe probleme atunci. Pana acum i-am facut toate vaccinurile si nu am avut nici macar vreun efect secundar mic, mie mi se pare muult mai mare riscul sa nu o vaccinez, mai ales pt boli ca TBC ca e plina Romania de oameni bolnavi si se si transmite usor... Evident, e dreptul fiecarei mame sa hotarasca ce e mai bine pt copilul ei.

O zi frumoasa!

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1562 2013-07-25 12:50:26

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

andy, nu e riscant sa incerci sa nasti natural? ma gandesc ca nu durata travaliului pune probleme, ci efortul din ultimele clipe.
ft nasol ca ii obliga sa isi ia concediu de odihna sad. nu e la nivel national legea cu cele 5 zile + alte 10 daca urmeaza un curs de puericultura? cu anuntatul am inteles, dar asta? e dreptul lui.

#1563 2013-07-25 12:51:14

PiciMC
Full member
Inregistrat: 2013-03-26

SAlutare burtici,

Maje la multi ani fericiti si plini de sanatate si toate cele bune!puss

Alluna felicitari pt bebe, sarcina usoara si la termen sa ai!

Si eu am placenta posterioara, eu am intrebat-o pe dr mea ca e de bine? si a zis ca e de bine lol raspuns concret smile)

Am si eu o nelamurire pana o sa vb cu medicul meu. In August o sa mergem la un concert in Amsterdam si poate stiti sau ati mai trecut careva prin asta, pot sa merg la concert? nu face rau la bebe ma refer la zgomot puternic la vibratii neutral

Va pupacesc.

Ultima oara a fost editat de PiciMC (2013-07-25 12:53:53)

Bine ai venit minune mica, te iubim mult!

Publicitate

loading...

#1564 2013-07-25 12:52:36

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Andy, am inteles

Posterioara, anterioara, fundica, toate sunt bune, numai jos inserata sa nu fie.

Cris, daca ai ciclu regulat fara sa vrei ai sa-ti urmaresti ovulatia. Asa am zis si eu, nu urmaresc nimic, si chiar nu am urmarit nimic cu voia mea. Dar am vazut secretia fertila si am simtit durerile de ovare de le ovulatie, asta nu am putut sa-mi ascund mie insumi chicot .

Pici, mie mi s-a zis ca nu face rau zgomotul ( oricum bebe aude mai putin zgomot ca aude prin tine). Eu am fost la karaoke odata in sarcina si dupa asta nu mi-a fost prea bine, am sangerat. In fine, nu prea cred ca a fost de la zgomot..sau ca m-am fortat eu cantand, totusi aveam placenta de asa natura ca sangeram des.. dar in sarcina asta cu siguranta nu mai ies nicaieri in locuri aglomerate si zgomotoate.

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2013-07-25 13:05:50)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1565 2013-07-25 12:59:10

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

Andy am priceput,referitor la neamuri.Cam in aceiasi oala ma invart si eu cu socrela.Dar ai sa vezi ca va fi suficient tu si sotul,nu va mai fi nevoie de nimeni altcineva.Mult succes pe 6. puss

Cris multumesc pentru explicatie.Ce face domnisorica ta?Ce greu e cu rubeola,nici eu nu am avut-o de mica ca boala,si am descoperit acum pe sarcina,stau cu frica pana ce nasc,ca deja mi-au trimis hartie acasa,sa ma duc sa fac vaccinul,imediat dupa ce nasc,chiar daca alaptez,ca am inteles ca nu e placuta rubeola asta.Deci sa inteleg ca se face si la fata,chiar de e asa micuta? puss

Pici buna!!Cum te mai simti?Da cea posterioara e de bine. puss

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

#1566 2013-07-25 13:03:38

elena.plahatca
Addicted member

Eu nu stiu cand am avut rubeola, cert e ca la tot TORCHul am anticorpi. SI mama mi-a zis ca in copilarie am avut odata varsat de vant si atat. Putea sa treaca neobservata?

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1567 2013-07-25 13:03:38

anca90
Platinum member

cris8 a scris:

mie mi se pare muult mai mare riscul sa nu o vaccinez, mai ales pt boli ca TBC ca e plina Romania de oameni bolnavi si se si transmite usor...

si crezi ca oamenii aia n-au fost vaccinati? tocmai ca pana acum cativa ani nu carcotea nimeni, deci cam toti au facut vaccinul... si boala. asta spunea si emilya mai dereme.
exista chiar teoria cum ca vaccinurile ne-ar sensibiliza fata de aceste boli. se introduc niste virusi (fie ei morti, da) in organisme ft tinere (nou-nascuti), care ma indoiesc ca sunt capabile sa dezvolte anticorpi atat de devreme. anti tbc-ul se face in maternitate. nu cred ca organismul bebelusului e programat sa produca anticorpi asa de curand. el abia ia contact cu lumea, corpul lui are alte prioritati.
sa nu intelegi ca vreau sa te contrazic, discut doar ideile, fara legatura cu persoana ta sau ce ai ales tu puss

pici, recomandat e sa nu stai in zgomotul acela. acum vezi tu, poate reusesti sa stai mai departe.
http://www.babycenter.com/406_is-it-saf … 1245283.bc

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-07-25 13:06:52)

#1568 2013-07-25 13:06:16

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Bună puss  hopsieu

Maje, la mulți ani fericiți și sănătoși alături de familia ta!!!  majoreta

Alluna, bine ai venit! smile  goodluck

Nu mai știu ce am citit sad
Am avut o noapte horror...ațipeam și după vreo 10 minute aveam crize de durere de cap, masea, ca nici eu nu mai știu sad Deși am băut paracetamol, nu m-a ajutat mai deloc sad

Ultima oara a fost editat de Jasmina (2013-07-25 13:08:04)

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

#1569 2013-07-25 13:08:10

PiciMC
Full member

Ioana, sunt bine multumesc, tot crestem smile

Elena la fel si la mine cu rubeola, eu nu stiu sa fii avut si am anticorpi si la fel a zis mama ca eu am avut varicela si oreon sau cum s-o scrie si atat neutral Cine stie daca si analizele astea sunt exacte.

Anca, sad , am destul de departe de scena, luat bilet undeva la balcon unde sunt si scaune ... si eu ma gandeam ca zgomotul nu e asa ok. O sa intreb si medicul si daca nu e ok o sa ma plimb toata ziua prin Amsterdam smile

#1570 2013-07-25 13:09:58

elena.plahatca
Addicted member

Jasmina, si acum ti-e mai bine?

Eu acu vreo 2 saptamani bine ca mi-am facut  maseaua cea mai problematica...Si mai aveam cateva cu mici cariute care nu ma deranjau si m-a trimis dr la radiografie sa vada ce-i cu ele. Si am zis ca astept sa imi vina menstruatia sa ma asigur ca nu i-as face rau unui posibil bebe cu radiografia..ca doar am mai patit-o odata...  Si bine am facut ca nu m-am dus.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1571 2013-07-25 13:12:38

anca90
Platinum member

jasmina kram ai racit?

pici, du-te totusi si vezi cat de tare e zgomotul. daca ti se pare prea puternic, poti pleca. depinde ce concert e. daca e rock, e posibil sa fie ft zgomotos. dar daca e un concert de pian, de vioara, de muzica clasica, ar putea fi ft ok. pacat ca nu e in aer liber.

#1572 2013-07-25 13:15:11

PiciMC
Full member

Anca e in aer liber, cica la Ziggo Dome (nu stadion cum am zis) dar am inteles ca sunt niste locuri ca si niste balcoane poti sa vezi imagini pe google. E un concert de muzica rock dar astia canta mai "silentios" sunt ceva gen SCorpions smile SOAD System of a Down smile

Ultima oara a fost editat de PiciMC (2013-07-25 13:17:58)

#1573 2013-07-25 13:18:13

anca90
Platinum member

ii stiu, pici. pai daca e in aer liber, du-te si vezi cum e. iti vei da tu seama daca e ok sau prea mult.

#1574 2013-07-25 13:35:33

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

anca90 a scris:

andy, nu e riscant sa incerci sa nasti natural? ma gandesc ca nu durata travaliului pune probleme, ci efortul din ultimele clipe.
ft nasol ca ii obliga sa isi ia concediu de odihna sad. nu e la nivel national legea cu cele 5 zile + alte 10 daca urmeaza un curs de puericultura? cu anuntatul am inteles, dar asta? e dreptul lui.

Doctorita (si oftalmologul si ginecologul) spune ca nu ar fi probleme daca travaliul ar fi unul scurt, de maxim 2 ore. Ce trece de doua ore, incepe sa puna probleme.

Cat despre sot, o sa-si ia cele cinci zile la care are dreptul. Cele 10 de la cursul de puericultura nu o sa le ia. E complicata procedura; trebuie sa faca rapoarte, sa astepte sa se aprobe raportul, etc. E multa bataie de cap si nu cred ca se merita. Oricum are 38 de zile de concediu de odihna, plus cele 5 legale la nasterea unui copil.

Fericita mamica de Aida Maria!

#1575 2013-07-25 13:39:45

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Anca, nu am răcit sad știi că tot ziceam de problema cu urechea. Atunci am fost la orl și zicea dr. că e de la curent. Mă dureau și 3 măsele din partea st?ngă. Acum cred că am prins iar curent.

Ele, pe zi mi-e puțin mai bine. Cel mai rău e c?nd pun capul pe pernă și respir pe nas, parcă simt cum aerul ăla merge la una din măselele cu probleme și atunci ?ncepe durerea. Și mă doare și t?mpla st?ngă. Acolo s-a fixat durerea sad

Abia aștept să pot să merg să-mi rezolv măselele. AAA, și mă g?ndesc că o fi și din lipsa calciului. Eu am de luat 10 zile pe lună 4 BONES, și durerile au ?nceput ?ncet dec?t am terminat. Au trecut cele 20 zile și de ieri am ?nceput să iau iar...La analize, calciul era in limite, dar spre cele inferioare, de aici deduc că bebe ?și trage mult calciu de la mine, mai ales ?n perioada asta c?nd se dezvoltă cel mai mult big_smile

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

#1576 2013-07-25 13:43:44

Ioana84
Insomniac member
De la: In Europa
Inregistrat: 2012-05-12

Elenus sa stii ca si eu i-am zis doctoritei ca am avut varsat de vant,si a zis ca e altceva rubeola asta.La noi e numita rubeola sau pojar,bolile copilariei,dar eu nu am avut-o.Aici in Italia,ti-o face la nastere.Ai anticorpi la ea? puss

Jasmina imi pare rau,poate ai stat in curent,sau cu ventilatorul deschis,sau undeva unde e mult AC.Sper sa-ti treaca. puss

Andy hai ca aveti zile,tati, destule pentru inceput,o sa fie bine. puss

Grafic 1 http://www.fertilityfriend.com/home/409c34 Amina hjarta 22-10-2013
Grafic 2 http://www.fertilityfriend.com/home/5484d6
Noel hjarta 26-10-2015 + surpriza Daniel  25-09-2018

#1577 2013-07-25 13:52:33

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Elena asa este, doar ca eu de cand am nascut nu mai simt ovulatia, nu mai am durerile de ovare specifice si nici secretie, nu mai am niciun simptom, nici dureri de sani inainte de CM cum aveam...nu mai simt chiar nimic toata luna. Dar da, am ciclul super regulat, fix la 28 de zile, si stiu ca prin ziua 14 ovulez...insa ma refeream ca nu mai vreau sex programat, in scopul de a concepe. Mi-a ajuns atatia ani...si mai e si moartea pasiunii chicot

Ioana suntem bine, multumim, fata mea creste pe zi ce trece, ma doare spatele de cat o tin in brate ca s-a facut grea.... smile

Anca, poate ca nu s-au vaccinat, nu avem de unde sti cati s-au vaccinat si cati nu cata vreme nu s-a facut un studiu/sondaj pe tema asta. Asta cu sensibilizarea organismului nu o cred in ruptul capului, si da, cred ca organismul uman e capabil oricand sa produca anticorpi, nu cred ca trebuie sa fie programat pt asta.. smile Si sa nu uitam ca sunt boli care au disparut de cand s-a introdus o schema de vaccinare pt ele, si mai ales sa nu uitam cati copii mureau in primii ani de viata pe vremea parintilor nostri..
Oricum mi se pare inutil sa mai dezvoltam subiectul, fiecare are propriile convingeri. smile Eu am spus doar ce aleg pt fetita mea, nu vreau sa conving pe nimeni.

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.