homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Recomandati administrarea postinorului? un sfat, va rog!

#1 2013-07-26 21:12:14

marina marinescu
New member
Inregistrat: 2013-07-26

recomandati administrarea postinorului? un sfat, va rog!

Buna seara!
Am si eu un dubiu ce se tot amplifica...
Sunt in prima luna de administrare a ac Karissa (mai exact am luat 15 pastile deja). in a 10-a zi de administrare a inceput un spotting care s-a terminat azi. Aseara am avut singurul contact neprotejat de cand iau ac si azi brusc nu am mai avut nici o sangerare. Poate aparea riscul de sarcina? asta avand in vedere ca aproape toate pastilele le-am luat neregulat...adica o ora, doua sau chiar trei intarziere si din cate am citit karissa e un ac microdozat... mentionez ca in trecut am mai luat yasmin si nu am avut niciodata sangerari. oare ar fi cazul sa iau postinor, avand in vedere intarzierile cu administrarea ac si sangerarea?
V-as fi recunoscatoare pt sfaturi! smile

#2 2013-07-26 21:14:09

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Re: recomandati administrarea postinorului? un sfat, va rog!

Nu,nu este risc

Two souls don't find each other by simple accident

#3 2013-07-26 21:55:09

marina marinescu
New member

Multumesc pt raspuns Johanne12!
Deci sa inteleg ca sunt protejata cu toate ca nu am respectat orele de administrare ale ac? insist cu intrebari pt ca imi e frica de o posibila sarcina si sangerarea pe care am avut-o mi-a sporit temerile ca as fi neprotejata...si in plus nici nu cunosc anticonceptionalul prea bine...

#4 2013-07-26 22:00:48

Johanne
Platinum member

sangerarea=spotting,apare atunci cand incepi pastilele si poate sa apare oricand in primele 3-4 luni de administrare

poti intarzia cu pilulele pana in 12 ore ,deci 2-3 ore nu pun probleme,totusi,pune-ti alarma la telefon sa iti sune in fiecare zi ca e mai bine asa

#5 2013-07-26 22:01:44

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

e normal sa apara acest spotting (sangerari) in primele 3 luni, nu este nimic anormal, ci este doar o reactie a organismului care incearca sa se obisnuiasca cu ac-urile. nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta orei ci doar sa fii atenta sa nu intarzii mai mult de 12h. grija si la antibiotice, ceai de sunatoare, scaune moi (mai mult de 4 in primele ore de cand ai luat pastila), voma tot in primele ore, in aceste cazuri ai avea nevoie de protectie suplimentara

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

Publicitate

loading...

#6 2013-07-26 23:22:36

marina marinescu
New member

ok, m-am mai linistit! smile Va multumesc!
Anticonceptionale am mai luat...insa aveam emotii cu Karissa pt ca au concentratii ft mici si ma gandeam sa nu fie si efectul mai slab.....dar sper sa fie totul in regula pana la urma.
Merci inca o data! wink

#7 2013-07-26 23:28:55

Johanne
Platinum member

Nu exista contraceptive "mai slabe" sau "mai tari" toate au acelasi efect..dozarea de hormoni e in functie de cat are nevoie fiecare in parte

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.