homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pauza Anticonceptionale

#1 2013-07-28 20:14:58

Lulu93
New member
Inregistrat: 2013-03-12

Pauza Anticonceptionale

Buna tuturor, as avea nevoie de un picut de ajutor. Acum aproximativ 5-6 luni am mers la un cabinet de planning pt. contraceptie si acolo mi-a recomandat Melleva 35, insa doar pt. o perioada de 6 luni maxim pt. ca pot cauza probleme. Acum am 6 luni, deci ar fi ultima cutie. Intrebarea mea este : cat timp pot face pauza de la anticonceptionale? E nevoie sa ma protejez suplimentar pe aceasta perioada? deoarece am inteles de la cateva persoane care au incercat sa ramana insarcinate ca le-a trebuit si un an, datorita faptului ca efectul anticonceptionalelor nu trecuse.

#2 2013-07-28 20:21:13

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

Re: Pauza Anticonceptionale

cat timp poti face pauza? cat vrei. termini cutia si poti sa faci pauza. 7 zile dupa terminarea cutiei esti protejata, ca si pana acum, insa dupa aceea nu mai esti si trebuie protectie.
efectul anticonceptionalelor trece cam in 12 ore dupa ce nu s-a administrat alta pastiluta... dupa o luna-doua poti face bebe...

#3 2013-07-28 20:34:35

daenarys
Vizitator

lulu,poti sa mergi inapoi la medic si sa ceri alte anticonceptionale daca ai nevoie de contraceptie si consideri ca asta e metoda contraceptiva potrivita pt tine.
legat de protectie daca dupa pauza de 7 zile nu incepi alta folie esti protejata pana cand incepe sangerarea din cele 7 zile de pauza dupa ai nevoie de protectie .
subliniez ca ca vorbesc de sangerarea care apare in pauza de 7 zile

#4 2013-07-28 20:36:34

Lulu93
New member
Inregistrat: 2013-03-12

Ok, merci frumos de raspuns. Inca o problema ce ma cam framanta... In ultima cutie, in loc de 21 de pastile, am 20, una e lipsa...ori am pierdut-o eu, habar nu am... E vreun bai daca iau doar 20 si fac pauza cateva luni sau pot ramane insarcinata din cauza acelei pastile lipsa ? smile

daenarys acum am observat msg tau, ms de raspuns...nu prea mai vreau anticonceptionale momentan, mi-a si spus doamna de la cabinet ca imi poate prescrie altele cateva luni si tot asa, insa am nevoie de o pauza de la ele. Si da, cam e singura metoda contraceptiva, eu fiind alergica la prezervativele din latex, iar la sterilet si alte metode momentan nu ma bag, neavand o viata sexuala foarte activa...si cu anticonceptionalele m-a batut prietenul o gramada de timp la cap pana m-a convins sa iau smile
Inca un edit... daenarys.. sa dau inca 20 de lei pt o singura pastiluta si apoi sa arunc folia... mi-e cam nu stiu cum lol

Ultima oara a fost editat de Lulu93 (2013-07-28 20:42:57)

#5 2013-07-28 20:40:04

daenarys
Vizitator

pai daca iei doar 20 de patile nu mai esti protejata si daca faci pauza te protejezi de la primul contact pe care il ai.
poti sa iei o alta folie si din ea sa mai inghiti o alta pastila ca sa ai protectia pana la prima zi de sangerare din cele 7 sau te protejezi cu prezervativ de la urmatorul contact

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.