homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prezervativ + pharmatex

#1 2013-08-18 14:15:20

gaby28
New member
Inregistrat: 2013-08-18

prezervativ + pharmatex

Buna! Am 20 de ani si mi-am inceput viata sexuala de curand (aprox. 2 luni). As vrea sa stiu daca pot dormi linistita folosind prezervativul, capsulele de la pharmatex si coitul intrerupt.  Mentionez ca pana acum am folosit doar prezervativ si coit intrerupt, insa stau cu griji de fiecare data. Nu vreau sa iau anticonceptionale deoarece intretin relatii sexuale rar (de 2,3 ori pe luna). M-ar ajuta mult niste raspunsuri  smile

#2 2013-08-18 15:19:34

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: prezervativ + pharmatex

Prezervativul folosit corect este cea mai sigura metoda contraceptiva.e inutil sa mai folosesti altceva concomitent

#3 2013-08-18 15:47:32

gaby28
New member

Si daca se rupe? Nu am patit-o pana acum, dar nu se stie niciodata..

#4 2013-08-18 16:16:18

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Daca se rupe poti lua pastila de a doua zi, dar oricum folosit corect sansele sa se rupa sunt infime, nu trebuie sa te gandesti la asta.

#5 2013-08-18 17:31:09

gaby28
New member

Am citit foarte mult despre metodele de contraceptie. Am inteles ca postinor-ul are multe reactii adverse si nu te scapa mereu de o sarcina. M-am gandit ca o combinatie intre prezervativ, pharmatex si coit intrerupt ar fi destul de sigura. Daca cumva ajungea vreun spermatozoid pe unde nu trebuie, era anulat de Pharmatex. Stiu ca rar se intampla sa ramai insarcinata folosind prezervativ, dar nu ma pot baza pe ideea "nu mi se va intampla mie". Imi fac prea multe griji, dar mai bine acum decat mai tarziu..

Publicitate

loading...

#6 2013-08-18 17:54:41

heimdall
Diamond member

Oricum daca se rupe prezervativul in perioada fertila cred ca nu te poti baza numai pe Pharmatex si vei ajunge tot sa iei postinor. E foarte bine ca esti responsabila, insa mi se pare exagerat, dupa ce ca omul foloseste prezervativ sa-l pui sa se si retraga, asta are consecinte nu doar asupra confortului si placerii, dar in timp si asupra sanatatii
Sau mergi la planning si discuta despre anticonceptionale, daca ti se pare o metoda mai sigura

#7 2013-08-18 18:08:03

Ramonnaa
New member
Inregistrat: 2013-08-09

@ heimdall..Am si eu o nedumerire...si ma bag in seama aici...ca deh...forgetit daca dupa ce prietenul meu a ejaculat..in prezervativ...am continuat dupa vreo 40min...fara prezervativ...iar eu eram in a 7.a zi a cm...exista riscul sa raman?

#8 2013-08-18 18:10:52

heimdall
Diamond member

pai ti s-a raspuns bine, daca nu erai in perioada fertila nu e problema

#9 2013-08-18 18:12:07

Ramonnaa
New member
Inregistrat: 2013-08-09

am inteles,multumesc

#10 2013-08-18 20:16:45

gaby28
New member

Ok. Probabil o sa iau si anticonceptionale in viitor, insa acum nu e cazul pt ca nu stam impreuna. Coitul intrerupt scade foarte mult posibilitatea unei sarcini..mai ales atunci cand folosesti si prezervativ. De aceea am folosit aceasta metoda. Multumesc pt. raspunsuri. big_smile

#11 2013-08-18 20:23:21

heimdall
Diamond member

Pai da, dar daca cu prezervativ sansele de sarcina sunt 0, ce sa mai scazi ? Eu ziceam ca ar trebui sa va simtiti si bine facand sex (amandoi), cu tot arsenalul asta de metode nu cred ca mai apucati smile

#12 2013-08-18 20:33:59

gaby28
New member

Stiu ca sansele sunt 0 daca nu se intampla nimic neprevazut (sa curga pe langa, sa se rupa, sa alunece, etc). Cred ca e mai mult vorba de psihic. Sunt constienta ca nu prea se poate intampla nimic..dar na. Am citit tot felul se situatii pe internet si imi fac scenarii bolnave lol. E mai greu la inceput..dar o sa ma obisnuiesc.

#13 2013-09-18 11:00:27

mihaelaandreea
New member
Inregistrat: 2012-03-09

Buna!Subscriu si eu la acest post ,deoarece acelasi lucru as dori sa il fac si eu ptr ca simt ca daca nu o sa o iau razna...am 27 de ani ,acum 10 ani am facut un avort care m-a traumatizat ,imi dorec copii dar intodeauna zic nu acum .....am luat ac o perioada de 3 ani ,apoi le-am oprit deoarece sa folosesc preze mi se parea mult mai ok tinand cont ca avem o relatie la distanta ,iar de anul trecut am si HPV tulpina 16 si un herpes genital si dr mi-a spus ca momentan nu imi prescrie ac ptr k acestea favorizeaza aparitia HPV ...asa ca am ramas la preze cu care nu am avut probl niciodata pana luna trecuta knd s-a spart ..sad..momet cumplit ptr mine si psihicul meu si asa "subred" si hipersensibil cand vine vb de sarcina...evident am luat postinor 2 ,totul a decurs ok ,nu am avut nici spotingul acela si culme menstra mi-a venit fix pe 2,sept in conditiile in care menstra trecuta mi-a venit pe 2 aug ! luna asta din cauza pataniei de luna trecuta am zis ca in timpul actului folosim preze apoi knd el se aproie de final isi da "drumul" afara ...asta mai ales in periodaele fertile...mi-am calculat perioada fertila (eu am si un ciclu neregulat) si luna acesta este intre 12-25 ...iar ieri pe 17 prietenul meu s-a gandit ca dupa ce am inceput actul cu preze sa o scoata si sa isi dea drumul pe mine...fara ca eu sa fiu anuntata in prealabil si asa cand si-a dat drumul si-a scos preze si a ejaculat pe fundul meu -scuzati-ma ptr limbaj dar nu stiu acum ce alte cuv sa folosesc ptr ca sunt f f stresata!!!este posibil sa raman gravida in conditiile astea?cand se produce ovulatia mai exact??? eu duminica dupa contact am avut o usoara sangerare care m-a tinut si luni ,iar marti a avut loc contactul cu pricina..oare ovulatia sa fii avut loc duminica??Sunt diperata,iar postinor nu mai vreau sa iau!!!!!!! sper doar sa nu fi ajuns vre-un strop si langa vagin ...sad
Acestea fiind spuse gaby 28 ai grija ca DA si cu preze se pot intampla surprize si folosind prese si coitus intrerupt iata ca da se pot intampla surprize!!eu din aceasta cazua m-am certat cu prietenul meu dupa o rel de 3 ani si nu mai vreau sa stiu de sex!!!sunt cu moralul la pamant si am sa ma duk la dr sa imi recomnade ori pastile ori nuvaringul ....sad

#14 2013-09-18 13:55:25

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

buna mihaela smile si eu am trecut, cu mult timp in urma, printr-un avort care m-a marcat si de atunci am suflat si in iaurt...stiu cum este sa stai stresata la fiecare final al vreunui act sexual si desi pare imposibil sa ramai insarcinata in conditiile prezentate de tine, iti inteleg teama.. eu cand am facut avortul am ramas tot dupa un coitus intrerupt cu finalizare total in afara... dar uite ca nu a fost chiar total sad

ce nu am inteles eu este de ce ai calculat o perioada asa mare pentru perioada fertila... sunt totusi 13 zile (intre 12-25) ... din cate stiu eu perioada fertila este de 4-5 zile inainte de ovulatie, 1 zi - ovulatia si inca vreo 2 dupa... deci ar fi maxim 8... ovulul traieste 2 zile maxim, cele de dupa, iar spermatozoizii, cei mai fericiti, traiesc chiar si 5 zile, dar in vagin... la contactul cu aerul nu mai sunt chiar viabili si chiar mor.. in fine... tu spui "langa vagin"... ar cam trebui sa ajunga fix in vagin de unde sa isi inceapa calatoria.. acum depinde ce ai facut dupa... daca i-ai "indrumat" catre zona propice, poate ca vreunul s-a intalnit cu ovulul, dar sansele sunt slabe.. presupun ca te-ai spalat repede...

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#15 2013-09-18 14:56:27

mihaelaandreea
New member

Buna iuliabebe,mi-am calculat perioada fertila conform calculului recomandat aici pe site si am calculat cu cel mai lung ciclu si anume de 36 de zile si cel mai scurt si anume 30 zile (ciclurile din ultimile 6 luni)si conform ecuatiei mi-a dat datele 12-25 ale luni..sad stiu ca este cam mare merioada dar am vazut ca si alte persoane mai au o perioada asa de lunga si de aceea nu stiu exact cand anume s-a produs ovulatia...sad
In urmatoarele 5 min dupa actul cu pricina si dupa ce mi-am revenit din soc ,am urinat si m-am spalat ....acum sper sa fii facut toate lucrurile ok ...tot ce am de facut acum este sa stau in stres timp de aprox 3 sapt si sa ma rog de acum incolo pana imi vine menstra...grater

Nici nu stiu ce alta metoda sa folosesc dat fiind faptul ca ac nu am voie cu HPV-ul si sincer nu as vrea sa imi pun in pericol sanatatea care este mult mai importanta,.....

Ultima oara a fost editat de mihaelaandreea (2013-09-18 14:57:42)

#16 2013-09-18 15:30:38

iuliabebe
Hero member

ai incredere ca va fi bine smile trebuie! dar trebuie sa vb cu iubitul tau... daca tot folositi prezervativ macar sa nu fie in zadar

ca sa iti faci o idee despre perioada cand ovulezi, la urmatorul ciclu iti poti lua teste de ovulatie care iti pot indica ziua ovulatiei... sunt usor de folosit, le gasesti in orice farmacie si sunt o buna varianta ca sa iti dai seama de ziua in care ovulezi si de perioada cand esti fertila... nu este o metoda contraceptiva, dar inveti despre corpul tau smile

#17 2013-09-18 16:17:25

heimdall
Diamond member

mihaela, nu e nicio sansa de sarcina in cazul tau
nu stiu cine ti-a spus ca nu poti lua AC daca ai HPV, eu nu am mai auzit asa ceva si nu vad de ce ar fi o problema

#18 2013-09-18 21:53:01

mihaelaandreea
New member

Multumesc mult ptr incurajari fetelor !! Aveam nevoie de asta !! Multumesc iuliabebe si Multumesc hemidall! Hemidall eu am fost diagnosticată cu HPV tulipna 16 anul trecut in sept si tot atunci am oprit si administrarea ac , anul acesta in mai knd am fost la controlul periodic din 6 in 6 luni ptr hpv in luna mai i-am cerut Dr si ac dar el mi-a spus ca acestea ar ?ntreține hpv si ca momentan nu imi recomanda ... Asa ca am rămas la preze care nu mi-a creat probl niciodată in toți ani astia si pe care ma bazam 100%.. Pana luna trecută sad..

#19 2013-09-19 11:06:51

iuliabebe
Hero member

pai nu preze ti-a creat probleme, nu? cred ca in ce-l priveste pe iubit trebuie sa calculezi procentul wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.