homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dereglari hormonale sau protectie scazuta? ce parere aveti?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » dereglari hormonale sau protectie scazuta? ce parere aveti?

#1 2013-10-05 12:59:08

marina marinescu
New member
Inregistrat: 2013-07-26

dereglari hormonale sau protectie scazuta? ce parere aveti?

Buna fetelor!

Iau anticonceptionale Yasmin de 4 luni...ultimele doua folii le-am unit, deci nu am mai facut pauza de 7 zile. miercuri mai aveam de luat 6 pastile din a doua folie si surpriza: a aparut un soi de spotting. oare sa fie dereglari hormonale sau o protectie scazuta? in perioada asta am avut contacte sexuale neprotejate si ma gandesc sa iau postinor. ar fi recomandat sau nu?
vreau sa mentionez ca in ultimele 3 saptamani am consumat seminte de chia si pulbere de orz verde. am cautat pe net informatii despre ele si am gasit cum ca orzul verde ar creste fertilitatea femeilor insa nici o informatie referitoare la interactiunea lui cu anticonceptionalele. stie cineva daca interactioneaza sau nu? daca e posibil sa fi scazut protectia ac din cauza orzului sau a semintelor chia atunci ar trebui sa iau postinor?

#2 2013-10-05 13:02:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: dereglari hormonale sau protectie scazuta? ce parere aveti?

ti-a aparut spotting din cauza ca ai unit foliile, din moment ce ai sarit peste o menstruatie e normal sa ai manifestari de genul asta (desi nu obligatoriu).

ce ai luat nu interactioneaza.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2013-10-05 13:22:54

marina marinescu
New member
Inregistrat: 2013-07-26

Multumesc pt raspuns!
ma speriasem un pic, deoarece pe langa spotting am si dureri abdominale ca la o menstruatie si ieri dupa un contact sexual, la cateva ore a aparut pe langa petele de sange si o cantitate mica de mucus galbui gelatinos si asta m-a dus cu gandul la o protectie insuficienta. Poate sunt prea paranoica. smile

#4 2013-10-05 13:32:34

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

daca ai luat pastilele corect, n-ai de ce sa-ti faci griji.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2013-10-08 15:44:21

marfi
Membru
Inregistrat: 2013-09-24

Salut fetelor!
Am luat 5 ani anticeonceptionale Mercilon si Novinete, iar in decebmrie am renuntat la ele. Pana acum menstruatia a fost regulata. Luna aceasta, vad ca mi-a venit in 2 octombrie si inca nu s-a oprit, azi fiind 8 octombrie. Din 2 pana in 4 octombrie a fost mestra normala, iar zilele urmatoare e doar o mica sangerare. De obicei menstruatia  dureaza vreo 4 zile.
Mentionez ca din cauza ca am renuntat la anticonceptionale mi s-a dereglat putin organismul si mi-au aparul niste cosuri pe maxilar. Sau cel putin asa a zis dermatologul.
Am inceput sa iau de vreo 2 saptamani Vitex castus Angus, pentru dereglarea hormonala, si se vede rezultatul in sensul ca mi s-a ameliorat acneea in proportie de 80%.
Sa fie de vina Vitex Castus Angus pentru menstra mea prelungita?
Multumesc

Publicitate

loading...

#6 2013-10-08 16:28:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, eu zic ca e posibil sa aiba si Vitex o contributie, ca actioneaza pe partea asta hormonala... oricum nu sunt foarte multe zile din ce zici

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » dereglari hormonale sau protectie scazuta? ce parere aveti?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.