homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27-47

#875 2013-10-23 23:37:26

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27

Zinnat e antibiotic, zyrtec e antihistaminic si se da pt usurarea simptomelor, si sa nu dezvolte ceva gen astm.
Offf, Katey! Mititica!
Pe mine ai reusit sa ma sperii! ma gandeam si reu sa-l duc la cresa...dar daca tu patesti asa grozavii...
Eu cred ca ar tb sa puneti piciorul in prag sa NU se mai primeasca  copilasai cu absolut nicio forma de raceala...Eu nu pricep chestia asta...da, poate economisesti o zi de concediu ducand copilul cu muci, dar iti convine ca per total sa o tina din raceala in raceala? Pana la urma tot vei sta cu el acasa, plus cat e de nasol pt copii sa fie mereu bolnavi. Daca s=ar face un triaj drastic si nu s-ar primi niciun copilas cu urma de muci sau de tuse eu zic ca ar fi toata lumea mai castigata.

Eu stiu ca ganganiile ( larvele) nu sunt periculoase , asa cum este mucegaiul. Daca as gasi mucegai , clar nu i-as mai da, de gangania aia nu stiu ce sa zic...teoretic as zice ca o viata organica mai presupune si gandacei...mi-a zis cineva ca pe vremea lui Ceasca noi exportam mere, si nemtii daca nu gaseau X mere cu viermi refuzau transportul, ca insemna ca s-au dat cu pesticide...Cu siguranta n-as arunca, insa, in ultima instanta as manca eu semintele...

Ultima oara a fost editat de Rose (2013-10-23 23:44:06)

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#876 2013-10-23 23:39:53

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

Rose nu se poate ce zici tu...Rares de ex are muci cate o luna..vecinele lui care racesc tusesc harait iar cate o luna...ar fi ideal ce zici dar practic nu se poate..

6 ani de dragoste  hjarta

#877 2013-10-23 23:42:52

adrriana
Full member
Inregistrat: 2009-01-28

oooh katey  ,tot zic ca nu ma bag dar nu pot sa ma abtin ...s-o iei de la cresa ??? si apoi ce-ti mai recomanda ? dezinfectatul ,camera sterila ?  fa cum te sfatuieste inima dar e un pic cam prapastios ...
e bine sa fim grijulii cu copiii nostri dar supra-protectia nu le face bine ... 

daca tu simti ca ai un copil bolnavicios e o treaba dar daca nu ...
scuze daca m-am incurcat in numele de medicam !

janis si fiimea a fost racita 7 saptamani din 8 ,intre sept si oct ,si din cand in cand cate o tuse buna , cateodata o tin acasa o zi sau doua dar tot o duc inapoi la cresa ,cred ca asa e normal ,sa fie si cu copiii de varsta ei !

Ultima oara a fost editat de adrriana (2013-10-23 23:47:54)

#878 2013-10-23 23:43:41

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Rose, nu ştiu c?t pot controla şi ei...
De ex, şi eu am dus-o acum, cu tuse pt că ziua nu tusea, cel puţin s?mbătă şi duminică nu a tusit. Febră şi muci nu, poftă de m?ncare are, e veselă, chiar nu mai pl?ngea dimineata.
Şi de fapt are pneumonie. Poate că mine mai sunt şi alţii, nu?
Adică vreau să zic că nu e neapărat intentionat...

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#879 2013-10-23 23:47:18

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Zic si eu... Care am avut pneumonii la viata mea si pe cuvant ca nu te poti ridica din pat. Daca e atat de vesela si mananca, etc, eu as mai cere parerea unui dr, foarte suspect sa fie pneumonie fara febra fara stare generala proasta.
Pai daca ar avea pneumonie, ar sta leguma in pat...

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Publicitate

loading...

#880 2013-10-23 23:51:49

adrriana
Full member

asa asa deno, ajuta-ma ! smile

#881 2013-10-23 23:56:59

Rose
Hero member

Pai de ce sa nu se poata? Uite, nu ar fi mai bine pt Katey sa fi facut efortul de a sta cineva cu ea o saptamana , decat sa o retraga de la cresa ( bine, Katey nu a stiut, dar eu sunt convinsa ca un medic poate sti daca un copil este sau nu bolnav sau contagios) Eu imi aduc aminte ca la gradinita ne inspecta in fiecare zi asistenta. Si nu imi amintesc sa fi stat acasa decat de cateva ori - doua, trei ori.  Da, a fost nasol probabil pt ai mei sa stea zilele alea cu mine, dar eu pneumonie, bronsita sau bronsiolita nu am facut niciodata. Cand eram la scoala a facut un copil pneumonie, si parea ceva foarte grav si rar. Acum vad ca toti copilasii care merg in colectivitate o tin numai in pneumonii si bronsiolite. Daca ai muci sau tuse iritativa nu esti neaparat contagios, un medic poate spune diferenta...

www.pisicamov.ro

#882 2013-10-23 23:58:54

Katey
Addicted member

Deno, nu ştiu ce să zic, să fi făcut şi mi-a scăpat mie?! Eu nu ?i pun termometru dacă nu mi se pare caldă, că nu vreau s-o chinui. De c?nd tuseste i l-am pus de vreo 2 ori pt că nu mi s-a părut călduţă. Şi crede-mă că o verific la frunte de c?te ori o iau ?n brate. nustiu

Dar stare generală proastă NU a avut sigur. ?şi da peste maxilarul de jos de ?l muta din loc (suspectezi caninii) dar ?n rest e ok.

Strumful nails  7,5 ani

#883 2013-10-24 00:02:43

adrriana
Full member

ai incredere in instinctul tau de mamica !

#884 2013-10-24 00:02:59

Katey
Addicted member

Rose, aş fi ţinut-o acasă, ?ţi dai seama, dar repet, nu părea grav. Şi sunt genul panicos, care da fuga la doc pt toate nimicurile.

Strumful nails  7,5 ani

#885 2013-10-24 00:08:29

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

Pai peste tot te verifica dimineata..dar cum ai zis tu la orice urma de tuse nu se poate sa stea acasa
La gradi unde vreau eu sa-l duc este pe langa controlul de dimineata la toti copiii, la gruprle pana in 3ani o asistenta non stop cu ei,adica ramane cu ei sa-i mai observe...

6 ani de dragoste  hjarta

#886 2013-10-24 00:09:33

Rose
Hero member

Katey, stiu, de asta am si zis ca tu nu stiai , dar am auzit ca sunt mamici care duc copilul la cresa /gradii/scola cu  siropul si antibioticul. macar asta sa nu se accepte. Da, dupa raceala multi copii raman cu muci si tuse cateva saptamani, dar tocmai de aia tb sa fie un doctor care sa spuna daca sunt ok /necontagiosi.

Ultima oara a fost editat de Rose (2013-10-24 00:10:45)

www.pisicamov.ro

#887 2013-10-24 00:10:04

denorah00
Insomniac member

Kate, un pic de medicina am si eu la activ. Si iti spun sigur, ca diagnostic de pneumonie nu se pune DOAR pe baza auscultatiei, ca presupun ca ar fi auzit dr ceva de a pus asa un diagnostic. Mai ales la varsta asa frageda, cand copilul nu sta nemiscat. Daca s-a mai si agitat/a fost zgomot/a plans, e si mai departe de adevar diagnosticul.
Pneumonia merge minim cu tuse, dar tuse urata(cu varsaturi), inapetenta, febra mare in caz ca e bacteriana si weezing(suieratul acela care se aude cand respira)
Din toate, fata are numai tuse, si aia cand si cand.

Nu pun eu diagnostice pe internet, dar sa fiu in locul tau as mai merge la un dr, fara sa ii spun de ce. Pur si simplu s-o consulte. Daca e tot pneumonie, eu dau foc la carti.

#888 2013-10-24 00:13:20

Rose
Hero member

Cred ca se vede si in hemoleucograma pneumonia, nu?

www.pisicamov.ro

#889 2013-10-24 00:18:25

denorah00
Insomniac member

Dar i-a facut analize? Diagnosticul se pune pe baza analizelor si cel mai corect a radiografiei. Sa zicem ca aia nu o faci, dar macar niste analize de sange, de secretie, etc.

#890 2013-10-24 08:40:29

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Neata!
Of, Kate supa sanatate multa Nataliei!

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#891 2013-10-24 08:49:59

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neata
da katey, am zis si aseara, prea repede pneumonie, pai ana a mea a tusit la greu, tusea pana vomita, dar nu a facut pana acum (si sper sa nu faca niciodata) pneumonie...

iar legat de dusul la gradi : pur si simplu nu ai cum sa-i tii acasa de fiecare data cu muci si tuse, sunt de acord, ca si la noi poate din cauza asta a tot racit (si eu am dus-o necomplet refacuta, ca mine altii si tot asa)...dar cand e vorba de febra eu spun pas din prima, adica clar concediu medical si stau cu ea acasa, incerc pe cat posibil sa-mi dramuiesc zilele sa iau concediu doar in zilele lucratoare, adica sa nu includ sambata si duminica, caci oricum sunt libere, dar se pun la calculul celo 30 zile anuale la care am dreptul pe codul 09( ingrijire copil bolnav intre 2-7 ani).
e foarte greu, cand nu ai cu cine il lasa, cumplit, dar asta e ne impartim intre concediu medical si concediu de odihna, eu am ajuns sa mai am 1 zi de concediu pana la sfarsitul anului in conditile in care intre craciun si revelion nu vom lucra si ne vor trebui zile de concediu( recunosc ca am si fost plecata : si la mare si la salina,) dar totusi ...asa ca cele cu bunici, matusi, etc aproape si cat de cat de incredere sunteti niste fericite.

9 ani de copilarie ....

#892 2013-10-24 09:04:13

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

'neata wave

Katey, sanatate multa lui Naty! imi pare rau ca va tot chinuiti de atata timp sad

ma ia si pe mine groaza cand ma gandesc la gradi, din punctul asta de vedere, al bolilor... cand stiu ca el n-a mai racit din... decembrie ( sper sa nu cobesc acum ca l-am laudat). nu stiu cum ar fi sa o tinem tot in boli, ca el suporta tare rau.

#893 2013-10-24 09:08:58

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Neata!

Katey, imi pare rau ca iar a racit micuta. Si mie mi se pare ciudat sa fie pneumonie doar cu tuse.

Cat despre gadinita, asa se intampla cu toti. Cum ii duci, gata raceala. De cand a inceput anul scolar Vlad a fost 2 zile in prima saptamana apoi a stat acasa ca a racit. A doua saptamana a fost 3 zile si iar acasa. A treia saptamana a stat doar acasa.
Acum vad ca e ok, asta e a doua saptamana cand se duce zilnic....sa vedem cat il tine.
La mine problema e Mara ca ea raceste mult mai rau decat Vlad si o tine mai mult.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.