homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea - 5-64


#1198 2014-06-06 18:00:55

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16
Mesaje: 14356

Re: Diversificarea - 5

mamici,. ce mai mananca puii vostri la micul dejun?
eu la dau alor mei lactate in general dimineata, ori lapte cu cereale, ori omleta cu ou si branza rasa, cu salata, dar de cele mai multe ori paine cu unt si branza, si din 3 in 3 zile ou. Nu mai stiu, sunt in pana. Altceva nu mi se pare prea bun, adica fructe, dar ai mei clar nu se satura numai cu fructe.
In afara de branza, ce mai dati?
si de care branza?
eu alternez, ba almete, ba dorna aia verde bio, ba oiau o telemea usoara si o desarez, ba branza fagaras. dar in principal numai branza. parca mi s-a luat mie. ei mananca bine dar parca as schimba.
le mai dau dupa feliile de painhe cu branza, paine cu unt si miere. am de la tzara miere buna.
ceva idei?  puss

Offline

 



#1199 2014-06-06 18:50:05

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Diversificarea - 5

eu ii dau tartine cu unt si telemea/ almette/ pasta de ficat/ cascaval/pasta de ou/ miere/ zacusca. ca regula, generala, paine cu ceva. azi n-aveam paine in casa si am desfacut o cutie de cereale, a mancat, ma mir, ca nu mai voia... sa vad acum daca mai vrea si alta data sau arunc cutia. la gradinita cica mananca si dulceata, acasa nu vrea  nustiu

Offline

 

#1200 2014-06-06 19:08:20

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16
Mesaje: 14356

Re: Diversificarea - 5

ii faci paine in casa, garga? eu caut de pe piata, nu am aparat de facut paine si de lene/lipsa de timp nu fac.  am gasit o sursa, cica paine ardeleneasca, intradevar e fix ca si aia care o fac eu in casa..  hmm

Offline

 

#1201 2014-06-06 20:58:52

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Diversificarea - 5

pass, nu. doar din cand in cand. ieri am facut, azi n-am mai avut chef. eu sunt la a doua masina de paine stricata prin uzarea pieselor... asta a doua a fost proasta rau sad

Offline

 

#1202 2014-06-07 21:58:04

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 6960

Re: Diversificarea - 5

garga si mie mi s-a stricat masina de paine...eu am crezut ca numai mie mi se intampla, nu am stiut ca tin asa putin..si a mea era Moulinex, cica sunt bune..mda..


O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Offline

 

 Publicitate


loading...

#1203 2014-06-07 23:03:07

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30
Mesaje: 2547

Re: Diversificarea - 5

Fetelor, nu se intareste rau painea facuta la masina? E buna macar cateva ore?


21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Offline

 

#1204 2014-06-08 11:57:59

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Diversificarea - 5

Cris, prima a fost ceva no name si am fososit-o super, super mult. s-a uzat si la aia ceva dar am improvizat cumva si inca ar mai merge dar nu mai vreau eu s-o folosesc pentru s-a cojit teflonul de pe vasul ala si e nesanatos. pe asta de la lidl am folosit-o mult mai putin decat pe prima, cred ca este inca in garantie.

Rose, eu folosesc masina doar pentru framantat si dospit, imi place mai mult coapta in cuptorul de la aragaz. imi place doar in ziua aia... de intarit nu se intareste, o pun in folie dupa ce se raceste bine. dar isi schimba gustul. bine, eu putine mancaruri le pot manca de pe o zi pe alta.

Offline

 

#1205 2014-06-08 16:41:35

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16
Mesaje: 14356

Re: Diversificarea - 5

eu o tin la frigider si mananc din ea si o sapt daca e cazul lol  nu-si schimba gustul la frigider.

Offline

 

#1206 2014-06-08 18:01:58

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07
Mesaje: 9686

Re: Diversificarea - 5

Rose, painea facuta in masina de paine, atunci cand o scoti fierbinte din cuva, o invelesti intr-un prosop ud si stors bine si unul uscat peste. O ti asa pana se raceste, apoi o depozitezi in punga inchisa bine.
Sta mai multe zile, la fel de moale si buna la gust. Bine... Ca atunci proaspat facuta nu mai e nicio paine niciodata. Dar nu se intareste si nici gustul nu si-l schimba. Dar nu mai are textura aia de proaspat. Ca orice paine de altfel dupa ce sta..


Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Offline

 

#1207 2014-06-08 21:46:34

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 6960

Re: Diversificarea - 5

Rose, eu puneam painea intr-un prosop pana se racea si apoi in punga, nu se intarea deloc. E suuupeeerr buna!!! doar ca nu tinea cu zilele, se strica mai repede decat cea cumparata, eu aveam si faina bio 100%, adica grau macinat la moara ... dar daca o bagi la frigider  intr-adevar tine mult mai mult.

Eu chiar vreau sa imi iau alta masina de paine, ca a inceput si fata sa pape, si nici nu se compara painea ce o faceam la masina cu cea cumparata.


O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Offline

 

#1208 2014-06-08 21:49:53

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07
Mesaje: 9686

Re: Diversificarea - 5

Cris, eu am renuntat la masina de facut paine cand am descoperit painea fara framantare.
Este si mai buna la gust si se coace in cuptor, fara absolut nici un efort. Se pun toate ingredientele si se amesteca cu lingura, iese o compozitie moale moale. Pe care o lasi la dospit si apoi o pui intr-un vas la cuptor. Mie imi place mult mai mult decat ceva la masina de paine.
Si daca ti la toate chestiile privind sanatatea(eu nu tin), ai avantajul ca in cuptor nu o coci in teflon ca in masina de paine.


Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Offline

 

#1209 2014-06-08 21:57:43

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 6960

Re: Diversificarea - 5

Ei Deno, nu tin chiar atat de mult la chestiile astea sanatoase lol dar cat de cat da... eu ma bucuram ca stiu ce bag in paine, si mai ales ca am sursa de faina buna.
Ia zi tu reteta aia, poate fac si eu daca zici ca se face asa usor. Pana acum nu am mai auzit..


O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Offline

 

#1210 2014-06-08 22:05:50

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07
Mesaje: 9686

Re: Diversificarea - 5

750 gr faina, 2 lingurite drojdie uscata sau 30 gr proaspata(de care preferi), 2 lingurite de sare si 600 ml de apa. Se amesteca toate cu o lingura, acoperi recipientul cu folie de plastic si lasi la dospid 2-3 ore. Pana se umfla bine. Apoi torni compozitia intr-un recipient, eu pun hartie de copt. Acoperi recipientul cu capac si lasi la cuptor la foc la 240 gr, cam 40-50 min. Dupa timpul asta iei capacul, scazi temperatura sub 200 si o lasi sa se rumeneasca, pana iti place la culoare.
Nu te murdaresti cu absolut nimic pe maini, nu depui niciun efort. Vezi ca nu se framanta deloc, doar se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza tot.
Sper sa iti placa la fel de mult ca si noua daca te hotarasti sa o faci smile


Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Offline

 

#1211 2014-06-08 22:09:31

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30
Mesaje: 2547

Re: Diversificarea - 5

Deno, eu cred ca incerc maine!  smile

Fetelor, langa fostul magazin Bucuresti este o librarie unde se vand la pret de discount carti din strainatate. Am luat de acolo o carte de retete "for brainy kids". Din ce am vazut eu retetele se bazeaza, ca si ingrediente, cam pe ce consideram noi hrana santoasa- deci nu intru in detalii, plus nuci- seminte si peste gras. Aproape in fiecare reteta sunt bagate ceva nuci, migdale, nuci de macadamia, caju, seminte de in, susan...Dar nu ca atare, ci hidratate si blenduite. Eu am incercat sa fac lapte de migdaale la robot si nu mi-a iesit, nu a tocat migdalele suficient de marunt, a iesit ca un nisip. A facut cineva lapte de migdale? La robot sau blender? Ce fel, ce marca?
Ca si la Annabel Karmel, multe din retete sunt pe baza de baza de calit, inabusit, stir-fry, sos alb, inclusiv cu ceapa- adica inabusita ceapa in unt, pusa faina si subtiat cu lapte. Oare e sanatos asa???Acum, ma gandesc, totusi, ca acolo e vorba de calit cateva secunde, minute, nu ceea ce intelegem noi prin calit- de exemplu soacra-mea prin calit intelege a praji ceapa pana devine crocanta. Poate de la asta o fi reputatia proasta a calitului, ca vad ca strainii nu se feresc ...Revin cu intrebarea: voi cum gatiti? Ca lui C nu ii mai plac fierturile, dupa cum ziceam. I-am facut sos bolognez dupa reteta lui Annabel Karmel si i-a placut mult...Dar...era cu legume calite.

Ultima oara a fost editat de Rose (2014-06-08 22:34:19)


21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Offline

 

#1212 2014-06-08 22:29:14

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18
Mesaje: 6960

Re: Diversificarea - 5

Deno, multumesc mult. puss Clar incerc, mai ales ca m-ai facut curioasa. smile  Dar trebuie sa pun capac, pai nu creste? sau trebuie sa o pun intr-un vas mai inalt sa aiba loc sa creasca acolo inauntru?


O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

Offline

 

#1213 2014-06-08 22:35:58

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30
Mesaje: 2547

Re: Diversificarea - 5

Cris, eu m-am gandit sa o pun intr-un vas de Jena. Am unul mai mare, si va fi mai mult ca o lipie plata, deci are unde sa creasca.


21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Offline

 

#1214 2014-06-08 22:55:26

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07
Mesaje: 9686

Re: Diversificarea - 5

Intr-un vas inalt, da. Eu o pun intr-o oala de supa medie, dar cu fundul rotunjit, nu are marginea in unghi de 90 gr.
Oricum la cantitatile astea nu vine foarte inalta. S nici foarte mare.


Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Offline

 

#1215 2014-06-08 22:56:45

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13
Mesaje: 12451

Re: Diversificarea - 5

Rose, eu la toate retele care necesita calire, pun in oala / cratita apa de un deget si o lingura de ulei, in loc de ulei simplu.
Cand mancam la bunica-mea sambata, mai "scapa" si la cate-o mancare cu ceapa calita, nah, asta e. Dar eu ii gatesc cum am scris mai sus.

Ultima oara a fost editat de Katey (2014-06-08 22:57:19)


Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

Offline

 

#1216 2014-06-08 23:05:59

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16
Mesaje: 14356

Re: Diversificarea - 5

eu calesc, nu fierb. sunt mai gustoase, ce e drept. cu apa rece si puse in apa rece de la inceput, si putin ulei, putina sare. nu pun in ulei incins si apa dupa aia, le pun de la inceput si le las sa se inabuse pana se inmoaie.

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.