homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce se acopera cu asigurarea de sanatate in materie de contraceptie?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Ce se acopera cu asigurarea de sanatate in materie de contraceptie?

#1 2014-04-06 17:37:51

Leasyris
New member
Inregistrat: 2014-04-06

Ce se acopera cu asigurarea de sanatate in materie de contraceptie?

Planuiesc sa vizitez un cabinet de planning din cadrul spitalului pentru un sfat/masuratoare in legatura cu diafragma.
Planuiesc sa o folosesc cu un spermicid si metoda pull-out.
Stiu ca nu e cea mai indicata, dar pastile nu am voie, sterilet nu, am alergie la latex si alta solutie nu prea vad...
Intrebarea mea este, din ce am vazut pe net bucata asta de cauciuc are un pret de imi cad ochii in gura si daca tot platesc asigurare(da, o platesc eu) pot sa beneficiez de o reducere macar ce poate fi acoperita de casa de asigurari?

Ultima oara a fost editat de Leasyris (2014-04-06 19:06:14)

#2 2014-04-06 18:28:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Ce se acopera cu asigurarea de sanatate in materie de contraceptie?

Nu stiu sa-ti raspund la intrebare, presupun ca nu e acoperita de asigurare
Dar stii ca exista si prezervative care nu sunt din latex ? Poate ti se pare o optiune
Sau prezervativele feminine, daca ti le comanzi online din afara, ca la noi se gasesc la un pret exorbitant - nu sunt din latex

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-04-06 18:31:08)

#3 2014-04-06 19:05:29

Leasyris
New member

heimdall, mersi mult de raspuns. Desi alternativele tale sunt foarte bune, nu sunt potrivite pentru mine si prietenul meu, care daca vede un prezervativ ii moare imediat, si ar fi munca si frustrare in plus, ca si asa da de 2 ori din cur si...gata. M-am gandit la diafragma ca ar fi potrivita ca o folosesc asa, cand e nevoie adica din an in paste. Ma simt asa...dezolata si nu vad luminita de la capatul problemelor mele. In fine, as avea multe de povestit dar as face offtopic chiar in threadul deschis de mine si nu e cazul.

Macar daca nu se compenseaza pretul unui astfel de dispozitiv, imi poate confirma/infirma cineva ca intr-adevar, ajunge la un pret cu 3 cifre?

Ultima oara a fost editat de Leasyris (2014-04-06 19:06:54)

#4 2014-04-06 19:08:51

heimdall
Diamond member

pai si noi avem aceeasi problema si pentru "din an in pasti" am luat prezervative feminine, nu au acelasi efect, fiindca sunt foarte largi smile poate comanzi asa de test
si in rest ai un ciclu regulat, poti folosi metoda calendarului ?
iar cu pastilele si steriletul cum e ? poate exista totusi o cale
daca esti din Bucuresti poti merge sa discuti cu doctoressa si sigur gasiti o solutie

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-04-06 19:12:00)

#5 2014-04-06 19:13:40

Leasyris
New member

Nici macar atat...chiar ma perind pe la diferiti doctori cu problema asta(ciclu neregulat si dureros, noduli mamari) care imi usuca bugetul(si asa limitat).Chiar mi-au venit analizele hormonale si ma duc maine la endocrinolog sa vedem ce zice dar nu cred ca va spune foarte multe, ca par normale. Poate poate se mai gaseste o solutie pe undeva. Am sa ma gandesc la prezervativele feminine, daca nu sunt indiscreta cam cat te costa cu tot cu transport?

edit: pastile am luat, si m-au facut sa mi se faca greata la auzul cuvantului "sex", nu mai aveam nici scurgerile normale dar apoi lubrifiere pentru act, si pe langa asta ma ustura si stomacul de la ele. Acum am vrut sa incerc altele, dar ginecologul mi-a zis ca nu am voie din cauza unor formatiuni tari la sani.
Sterilet - am intrebat doctorul si mi-a zis ca nu se poate la mine din cauza ca nu am avut nici un copil + ca am uterul usor retrovers, si ii e teama sa nu imi provoace reactii adverse nereversibile.

Ultima oara a fost editat de Leasyris (2014-04-06 19:23:04)

Publicitate

loading...

#6 2014-04-06 19:14:50

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Pastile de ce nu ai voie, din cauza ficatului sau ai probleme hormonale? Poti sa incerci inel contraceptiv. Are acelasi efect ca pastilele.

#7 2014-04-06 19:22:35

heimdall
Diamond member

pai vezi, de asta o consultatie de planning te-ar lamuri, nu e dracul atat de negru - multi ginecologi nu se pricep si la contraceptie
ce sunt formatiunile, chisturi sau fibroadenoame ? daca sunt chisturi poti lua pastile, poti folosi inelul contraceptiv, cum zice heart, care rezolva si problema lubrifierii
poti sa te uiti pe amazon de prezervative feminine, eu am luat de pe un site de la noi si am dat 80 ron pe 3 bucati - dar nu ar trebi sa fie atat de scumpe

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-04-06 19:23:44)

#8 2014-04-06 19:33:46

Leasyris
New member

Cred ca saptamana asta ajung si la planning, depinde cum ii treaba.
Si am sa ma interesez si de inel, suna promitator.

Intrebarea e urmatoarea: pentru o frecventa "din an in paste" si de 10 secunde, merita oare sa imi stresez corpul cu hormoni?(plus ca din cauza unui lesin am ajuns pe la neurologie si mi-a zis doctorita de acolo ca anticonceptionalele au un efect nociv asupra memoriei) Ba mai mult de atat, merita sa ma stresez eu asa in general sa rezolv toate problemele cand domnu' nu face absolut nimic, doar cere? Astept parerile voastre.

lol, va rog din timp sa ma scuzati ca v-am insirat parte din povestea vietii mele si v-am "pacalit" sa intrati afisand in titlu o problema diferita, stiu ca locul meu e pe la cabinetele psihologilor.

#9 2014-04-06 19:39:31

heimdall
Diamond member

pai daca intrebi asa, normal ca pentru o relatie care nu te satisface nu-ti vine sa faci nimic smile dar in afara de sex e totul ok ? sau si in rest tot tu trebuie sa faci mai multe eforturi ?

#10 2014-04-06 19:46:06

Leasyris
New member

Ca sa raspund la o intrebare anterioara, e fibroadenom.

Relatia ar merge bine daca nu ar fi problemele astea, dar ele aduc frustrari si creeaza tensiuni intre noi. In ceea ce priveste intimitatea fizica dintre noi, eu trebuie sa le stiu pe toate si sa ma ocup de toate. In rest e ok, ma ajuta, il ajut. Dar chestia asta ne face sa ne certam des si urat.

#11 2014-04-06 20:20:42

heart_breaker
Sr. member

Lea, nu vreau sa te demoralizez, dar o relatie care nu merge pe plan sexual, nu are viata lunga. Atat timp cat el nu constientizeaza ca are o problema (ejaculare precoce, din ce inteleg) care trebuie tratata cu seriozitate, nu prea ai ce sa faci mare lucru. Daca lasa totul in seama ta, nu e ok. Stiu, noi femeile parem niste eroine care trebuie sa le rezolve pe toate (contraceptie, curatenie, gatit, nascut si crescut copii). Dar daca tie iti produce frustrari atitudinea lui, e un lucru toxic pt tine. Nu duce la nimic bun si constructiv. E o ruptura de comunicare pe undeva. Vorbiti despre tot ce te deranjeaza si da-i de inteles ca nu iti convin anumite aspecte.

Sorry ca m-am bagat, dar am avut si eu la un moment dat niste probleme si daca nu i le spuneam mai repede, simteam ca explodez. In cazul meu, el nu isi dadea seama ca ma deranjeaza anumite lucruri, iar faptul ca i le-am spus a rezolvat 90% din problema. Sper sa fie ok si la voi.

#12 2014-04-06 20:43:42

Leasyris
New member

heart_breaker, chiar ma bucur ca te-ai bagat, asta e intentia forumului big_smile

Ma bucur ca exista si oameni normali pe lumea asta care vorbesc si rezolva problemele dupa ce vorbesc.
La mine nu se poate, daca ii spun ca ma deranjeaza problema lui se intristeaza si sta asa intr-o stare depresiva ca el nu e bun de nimic, ca nu stiu ce. Stie ca are o problema, dar nu face nimic sa o rezolve. Cica sa avem relatii mai des, ca asa scapa de ejacularea precoce si ca eu is de vina ca nu vreau, i-am zis ca nu asa merge treaba si i-am si demonstrat. Sincer nu mai am nici un chef, mai bine ma duc la manastire.
As vrea sa ma despart de el ca imi face mai mult rau decat bine dar tin la el prea mult si nu gasesc puterea.

#13 2014-04-06 20:58:48

Ramoona
Full member
Inregistrat: 2014-01-03

Leasyris incurajaza-l sa merge-ti impreuna la un doctor... sa stea el de vorba cu doctorul si sa ii spuna despre problema lui, poate daca esti tu cu el ii mai da un impuls sa isi rezolve problema. Ma gandesc ca o sa il ajute psihic ca ii esti alaturi .

Ultima oara a fost editat de Ramoona (2014-04-06 20:59:17)

TOGETHER is my favorite place to be. hjarta

#14 2014-04-06 21:02:41

heart_breaker
Sr. member

N-a zis nimeni sa renunti la el, daca il iubesti, orice problema are rezolvare, cu conditia sa comunicati. Exista disfunctii sexuale mult mai grave decat ejacularea precoce. Vorbiti, dar nu ii spune sub forma de repros. Adica poti sa cauti pe net articole despre astea si sa i le arati sa le citeasca, asa esti mai subtila. Am senzatia ca el se victimizeaza. Asta e o problema cu substrat psihic. Se rezolva cu mers la un psiholog (daca e receptiv si nu considera ca tre' sa fii nebun ca sa vorbesti cu un psiholog, mentalitate de altfel foarte incetatenita printre romani) sau sa mergeti sa faceti terapie in cuplu, cateva sedinte, daca vreti amandoi si daca va permiteti, nu e foarte scump. O sa descoperiti ca si pe tine te deranjeaza chestii la el si probabil si pe el la tine. Le discutati si le rezolvati.

#15 2014-04-06 21:17:43

Leasyris
New member

Sa mai treaca o seara poate maine sunt lucrurile mai clare. Revin...

Multumesc mult pentru raspunsuri pana acum, parca-parca nu ma mai simt asa bleaga.

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Ce se acopera cu asigurarea de sanatate in materie de contraceptie?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.