homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

A.c. yaz si postinor??

#1 2014-06-04 14:49:32

sandra_alexandra
New member
Inregistrat: 2010-07-13

a.c. yaz si postinor??

buna ziua!
rascolesc netul de dimineata si nu reusesc sa ma lamuresc, am o problema, va rog sa ma ajutati
am inceput sa iau ac. YAZ, dupa o pauza de o luna de zile, din a doua zi de ciclu menstrual, adica de luni. am 2 pastile luate.
asnoaptea am avut un contact sexual neprotejat, in ideea ca sunt protejata, pe moment nu mi-am dat seama ca eu am inceput sa iau din a 2-a zi de ciclu si nu din prima zi!
intrebarea mea, trebuie sa iau postinor??? riscul sa fi ramas gravida este mare?
daca iau acest postinor, continui normal cu YAZ, sau trebuie intrerupt ??
daca sunt mai multe tipuri de hormoni, nu se bat cap in cap, nu patesc nimic???
sunt intr-o perioada f stresata si nu reusesc sa mai gandesc limpede, va rog mult ajutati-ma!

#2 2014-06-04 15:43:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: a.c. yaz si postinor??

nu e neaparat mare riscul, dar exista
daca iei postinor da, iei pastilele in continuare (evident, te protejezi pana iei 7 pastile), nu se bat cap in cap

#3 2014-06-04 15:52:09

sandra_alexandra
New member
Inregistrat: 2010-07-13

multumesc pt raspuns,
dar daca eu iau YAZ de 4 ani de zile (luna trecuta am facut o pauza), nu e riscul mai mic de o sarcina? sa iau acest postinor pt orice eventualitate? conteaza daca imediat dupa m-am spalat, intravaginal, si inca mai am menstruatie??
nu as vrea sa iau asa pastile intr-o veselie, eu ma gandeam chiar si sa renunt la comprimate, sa incerc inel nuvaring, sau prezervativ...
chiar nu stiu ce sa fac...

Ultima oara a fost editat de sandra_alexandra (2014-06-04 16:12:12)

#4 2014-06-04 16:23:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca ai facut pauza e ca si cum le-ai lua de la inceput
nu conteaza ca te-ai spalat sau ca ai menstruatie, ideea e sa nu ovulezi cumva inainte sa se instaleze protectia data de AC (sunt slabe sanse, dar exista)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.