homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce e de fapt menstra cand iei AC?

#1 2014-10-28 22:20:08

baby_doll29
Full member
De la: Hunedoara
Inregistrat: 2007-12-03

ce e de fapt menstra cand iei AC?

Buna! Am fost la un control ginecologic,iar medicul mi-a spus ca nu e necesara pauza de 7 zile intre folii deoarece aceea nici macar nu e menstra,pt ca atunci cand iei AC nu mai ai menstruatie,acea sangerare doar imita menstra.Ce parere aveti? E adevarat ca nu e o reala menstruatie? Asta inseamna ca poti fi si insarcinata si sa ai acea sangerare pt ca nu e una fiziologica?Nu mai inteleg nimic...

#2 2014-10-28 22:29:36

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Re: ce e de fapt menstra cand iei AC?

Functia ovarelor tale se opreste pe perioada cand iei anticonceptionale. Nu ovulezi => nu ai cum sa ramai insarcinata. Dat fiind ca nu ovulezi, nu se formeaza endometru, care la finalul unui ciclu menstrual normal ar fi eliminat prin menstruatie. Sangerarea aceea dintre folii e, intr-adevar, una artificiala, pentru ca nu exista ovul nefecundat care sa fie eliminat. Eu n-am mai auzit pana acum sa nu faci pauza intre folii, dar nu cred ca e ok. Mai asteapta si alte pareri.

#3 2014-10-28 22:40:11

baby_doll29
Full member
De la: Hunedoara
Inregistrat: 2007-12-03

Pai auzisem cazuri in care luate incorect,poti ramane insarcinata chiar daca iei AC.De aceea intrebam daca sangerarea aceea mai apare in aceste cazuri ori nu.Iar referitor la pauza,mai astept pareri.Ms! puss

#4 2014-10-29 12:32:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

exista unele AC care se iau fara pauza si determina absenta menstruatiei, dar daca cele pe care le iei tu se administreaza cu pauza, le iei asa, inseamna ca are si pauza aceea un sens

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.