homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Marea Dilema

#1 2014-11-08 04:31:49

GrasPatrat
New member
Inregistrat: 2008-06-18

Marea Dilema

Am si eu o problema... eu nu mai sunt in tara acuma, sunt plecata in Anglia si imi luasem de acasa vreo 3 cutii de contraceptive yasmin care s-au terminat, mai am doar 4 pastilute din ultima tableta. Acum vreo doua saptamani am mancat niste scoici de la care mi s-a facut rau si dupa vreo 3 ore am vomat de vreo doua ori. Citisem pe prospect ca pilula isi face efectul de abia dupa 4 ore... fapt pentru care trebuia sa iau alta pilula, ceea ce am si facut, deci am pe tableta minus o pastila. De regula le termin marti, dar acuma ultima va fi luni. M-am inregistrat aici la un medic de familie saptamana asta dar mi-au zis ca de abia dupa 3 zile pot sa ma programez, si la ce program de munca am nu prea am avut cum. M-m culcat pe o ureche ca sambata acum sunt libera si ma voi programa ca sa fac rost de reteta sa imi iau pastilele repede in asa fel incat marti sa iau ultima pilula dintr-o folie noua, partea proasta e ca nu au program in weekend. Ultima solutie mai e sa rezolv cu medicul luni , cel tarziu... Daca nu rezolv si nu imi iau pastilele la timp cam ce ar trebui sa fac? In cel mai rau caz sa ma programeze in vreo alta zi si de abia dupa ceva zile pauza sa le reiau cand reusesc sa le obtin. Marti ar fi fost ultima zi dupa care urmeau cele 7 zile de pauza... Cum ar trebui sa procedez? Sa zic ca fac rost de ele in cele 7 zile de pauza... si le reincep normal in cea de a opta + protectie prezervativ primele 7 zile?
Si inca o intrebare... pot avea contact neprotejat cu prietenul meu pana luni ? Marti ar fi ziua in care nu as lua-o pe ultima...so? as fi protejata pana luni?  Sau e nevoie de protectie suplimentara in zilele astea daca nu as lua ultima pilula...Caci stiu ca ultima pilula e destul de importanta deci in cele 7 zile de pauza nu as mai fi protejata 100% si e nevoie de protectie, insa ma intrebam daca ma pot risca pana in ziua in care trebuie sa o iau pe ultima. Adica sambata, duminica si luni.
Astept un raspuns, o seara placuta va doresc in continuare!

Ultima oara a fost editat de GrasPatrat (2014-11-08 04:36:42)

#2 2014-11-08 09:15:53

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Re: Marea Dilema

Daca nu iei pastila din ultima zi, in pauza nu esti protejata. Trebuie protectie suplimentara in pauza+primele 7 zile de pe a doua folie. In cazul tau, esti protejata pana luni (cand zici ca iei ultima pastila). Dar nu poti sa faci rost de pastile decat cu reteta?

#3 2014-11-08 11:47:36

GrasPatrat
New member

Cam asa e pe aici... nu ti se dau contraceptive fara reteta...sau daca te inregistrezi pe nu stiu ce site-uri printr-un abonament lunar care costa mai mult si le primesti acasa...
Ne-am gandit ca doctorul de familie e cea mai buna optiune a noastra... sad

#4 2014-11-15 09:06:24

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

heart_breaker a scris:

Daca nu iei pastila din ultima zi, in pauza nu esti protejata. Trebuie protectie suplimentara in pauza+primele 7 zile de pe a doua folie. In cazul tau, esti protejata pana luni (cand zici ca iei ultima pastila). Dar nu poti sa faci rost de pastile decat cu reteta?

cum pastilele contraceptive sunt produse hormonale, doar cu reteta ar fi firesc sa poata fi procurate si in Romania...doar ca aici domneste inca alta lege, fara legatura cu normalitatea si bunul simt.
in ceea ce priveste ultima pastila din folie neluata, nu e asa drama. In plus, daca nu imi joaca mie memoria feste, exista slava domnului metode suficiente de contraceptie, care pot suplini absenta contraceptivelor eventual(prezervativ, spermicide,etc) si care pot fi negociate in cuplurile stabile, sunt sigura

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2014-11-15 14:47:52

GrasPatrat
New member

Corect! Nu e mare drama, dar nu vroiam sa ne riscam aiurea fara a stii toate detaliile. Am folosit prezervativ ca metoda suplimentara de protectie... Azi de abia am reusit sa rezolv cu pastilele. Intrebarea mea este daca nu am luat ultima pilula in acea zi de marti trebuie sa pun si acea zi la zilele de pauza? adica incep o folie noua mai devreme cu o zi decat cum faceam de obicei? Sau le reiau din nou normal, in a opta zi, miercuri ( fara ziua de marti cand nu am luat ultima pilula) + protectie suplimentara in primele 7 zile ?

Publicitate

loading...

#6 2014-11-15 14:56:03

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cum vrei, sunt in regula ambele variante. daca te-ai obisnuit sa le incepi miercurea si vrei sa continui asa e ok sa faci pauza de 8 zile. la fel de bine poti face pauza de 7 zile. ce e important e sa ai grija la protectia suplimentara pana iei corect 7 pastile.

#7 2014-11-15 15:02:09

GrasPatrat
New member

Da, prefer sa le iau cum m-am obisnuit. big_smile Multumesc mult pentru raspuns si o zi minunata iti doresc!

#8 2014-11-15 15:25:04

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Multumesc, la fel si tie! smile

#9 2014-11-16 01:14:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gargarita a scris:

cum vrei, sunt in regula ambele variante. daca te-ai obisnuit sa le incepi miercurea si vrei sa continui asa e ok sa faci pauza de 8 zile. la fel de bine poti face pauza de 7 zile. ce e important e sa ai grija la protectia suplimentara pana iei corect 7 pastile.

nu e chiar asa. pauza e de 7 zile, nu de 8. poti reveni la normal luind o pastila in plus luna asta insa nu marind pauza.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2014-11-16 02:46:53

GrasPatrat
New member

Cred ca a scris 8 referindu-se la cea de a opta zi, dupa cele 7 zile de pauza se ia pastila in cea de a 8-a zi. Da, pauza e de 7 zile, pilulele se incep in ziua 8. Eu nu am de gand sa incep nici mai devreme nici mai tarziu. Am sa iau pastilele normal cum le luam inainte, dupa pauza de 7 zile incep o folie noua + protectia suplimentara timp de 7 zile.
Eu doream sa stiu un singur lucru, daca fara ultima pastila de pe tableta trecuta este ok sa reincep urmatoarea tableta cum obisnuiam, dupa pauza de 7 zile , si dupa cate zile dupa ce le reincep voi fi din nou protejata 100% fara a mai folosi protectia suplimentara. Si am inteles urmatoarele :
1. Neluand ultima pilula de pe tableta trecuta nu mai sunt protejata in cele 7 zile de pauza si trebuie sa folosim protectie suplimentara.
2. Cand voi reincepe o tableta noua dupa respectiva pauza , de abia dupa 7 pastilute ma voi putea bucura din nou de senzatii tari alaturi de iubit.
Zic bine?
E prima data cand ma lovesc de o asa intamplare. Iau aceste pastile de ani de zile si niciodata nu mi s-a intamplat sa uit vreo pastila. Nici acuma nu o uitasem, doar s-a intamplat nefericirea sa ma simt rau si sa vomit ramanand fara o pilula pe tableta. Asa ca imi cer mii de scuze daca sunt stresanta...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.